Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Stole
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Stole Po jan 07, 2008 8:02 am

Kar se očal tiče mam občutek,da vsak okulist po svoje dela,očala nosim že 27 let,tudi izpit sem delal z njimi,dioptrija se mi je v teh letih malenkost spremenila,pa sem moral delat ponovni zdravniški pregled po 5,10,5,od lani mi pa velja 7 let,vsakič pa je bil drugi okulist

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Ne feb 10, 2008 11:32 am

Se eno vprasanje glede tega. V zacetku marca bom dopolnil 21 let, torej ne bom vec mlad voznik in moram zamenjati voznisko. A moram prej na pregled k okulistu, da mi lahko izdajo novo ali ne? Nosim pa ocala, ne lec.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne feb 10, 2008 12:15 pm

verjamem da bodo zamenjali vozniške (mislim da bodo v obliki kartice...), jih že izdajajo ali še ne? tam verjetno ne bo pisalo da velja do 80. leta

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne feb 10, 2008 12:26 pm

@kolesar: ze res... toda bo potrebno pocakati se na postopke
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... 3113&rss=1

..in tudi sama ideja oz. postopek ni nov ampak je ze star 2leti
http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3071507

do tedaj pa se vedno velja tale zakon
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=77905
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne feb 10, 2008 8:23 pm

@hrošč:ja ponovno moreš it k okulistu, vsakič ko greš po izpit, ker maš očala, čeprav pomoje mamo mi z očali bol pregledan vid in smo zarad tega majn nevarni ko pa oni brez, ko da se njim ne more spremenit dioptrija :roll:

Pa če boš mel srečo boš letos šeenkrat mogel it po izpit, tak ko js. Upam da bojo bli tolk fer pa nam pustil še tastare dokler ne potečejo, če pride nov zakon v veljavo
LP Rok

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Ne feb 10, 2008 9:03 pm

Sem potem malo prebrskal po googlu in sem nasel precej odgovorov. Takih in drugacnih. Kako enim z ocali podalsajo za 3 leta, enim 5, enim 10, eni celo dobijo do 80. leta... :roll: Na koncu je pa itak odvisno od dohtarja na medicini dela in sporta. Baje pomaga ce ti okulist napise na izvid da se ne spreminja dioptrija zadnja leta in ta izvid prineses na MDPŠ. Je pa to seveda neumno in diskriminacija. Kot da se ti vid do 80. leta ne more poslabsat... Torej, caka me pregled do dva in kar nekaj eurov :evil:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne feb 10, 2008 9:23 pm

jaz sem tudi imel najprej za 5 let izpit (poškodovano levo oko-slabši vid). po 5. letih sem šel direkt na medicino dela (ne k okulistu), tam so malo pogledali v karton, nato še oko in podaljšali do 80. leta. je pa res da se mi dioptrija ne spreminja
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne feb 10, 2008 10:01 pm

Jaz naprimer imam vpisano, da vozim z očali. Kaj pa če želim imeti vpisano še, da "vozim z očali in lečami", kot pri nekaterih? Enostavno rečem doktorju ali onemu na UE naj vpišejo zraven, ali je to bolj zapleteno?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po feb 11, 2008 11:24 am

sebaveh je napisal/-a:Jaz naprimer imam vpisano, da vozim z očali. Kaj pa če želim imeti vpisano še, da "vozim z očali in lečami", kot pri nekaterih? Enostavno rečem doktorju ali onemu na UE naj vpišejo zraven, ali je to bolj zapleteno?
okulist ti more to napisat ja. Nevem pa al je treba šeenkrat na pregled al ti lahko popravi kr. Pol pa po nov izpit na UE in amaš rešeno.
LP Rok

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po feb 11, 2008 4:53 pm

Drocky je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:Jaz naprimer imam vpisano, da vozim z očali. Kaj pa če želim imeti vpisano še, da "vozim z očali in lečami", kot pri nekaterih? Enostavno rečem doktorju ali onemu na UE naj vpišejo zraven, ali je to bolj zapleteno?
okulist ti more to napisat ja. Nevem pa al je treba šeenkrat na pregled al ti lahko popravi kr. Pol pa po nov izpit na UE in amaš rešeno.

ma sej pod to, da mores vozit z ocali se stejejo tudi lece...samo na starejsa vozniska dovoljenja ni stalo oboje...
v nova, pa sploh ne pise ocala in lece ampak pod vsako kategorijo pod opombe sifra v stevilski obliki...;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po feb 11, 2008 4:55 pm

hrošč je napisal/-a:Sem potem malo prebrskal po googlu in sem nasel precej odgovorov. Takih in drugacnih. Kako enim z ocali podalsajo za 3 leta, enim 5, enim 10, eni celo dobijo do 80. leta... :roll: Na koncu je pa itak odvisno od dohtarja na medicini dela in sporta. Baje pomaga ce ti okulist napise na izvid da se ne spreminja dioptrija zadnja leta in ta izvid prineses na MDPŠ. Je pa to seveda neumno in diskriminacija. Kot da se ti vid do 80. leta ne more poslabsat... Torej, caka me pregled do dva in kar nekaj eurov :evil:

ma pomojem sploh nema veze okulist...hihi
ki js ko sem sel delat zdravniski, sem reku na medicini dela pac da imam ocala (Prej, ko sem delal za B jih nisem rabu nosit, zdaj ko sm pa delal za A pa sem jih imel) in ko je vidu da dobro vidim z ocali mi je pac napisal, da mi lahko se vedno velja vozniski do 80 leta starosti...tko da je vse od njega odvisno kaj ti napise na zdravnisko spricevalo ;)

LP
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov