Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

warmaster
Novinec

ww

Napisal/-a warmaster Pe feb 15, 2008 3:53 pm

jeba je tole... ti ne privoščim...
Slika

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Pe feb 15, 2008 4:05 pm

Ne, i**** policijski mi je tud to zatrjeval, da je ne morem prijavit kot ukradene, ker je ni noben tehnično ukradel iz avta, ki sem ga jst prodal.... :S

oz. je rekel, da je to samo zloraba le te, in da nič ne morejo nardit, mislm wtf od policije, jst ne vem, al je sam ta tip bil tak i**** al so vsi taki :S

Sem imel s sabo kolega, ki končuje pravno šolo in je on začel mal govort, kako da nč ne morjo in se sklicvat na določene pravilnike oz. člene, kaj jst vem, pa ga je sam po hitrem postopku ven poslal, ker naj ne bi bil moj odvetnik, mislm, fak of an

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe feb 15, 2008 4:14 pm

ja f*** to je kraja tablic če ti jih ni vrnu!
ka pa je to druga..

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe feb 15, 2008 4:26 pm

Ni kraja, ker tablice pripadajo državi.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Pe feb 15, 2008 4:55 pm

Gorgh je napisal/-a:Ne, i**** policijski mi je tud to zatrjeval, da je ne morem prijavit kot ukradene, ker je ni noben tehnično ukradel iz avta, ki sem ga jst prodal.... :S

oz. je rekel, da je to samo zloraba le te, in da nič ne morejo nardit, mislm wtf od policije, jst ne vem, al je sam ta tip bil tak i**** al so vsi taki :S

Sem imel s sabo kolega, ki končuje pravno šolo in je on začel mal govort, kako da nč ne morjo in se sklicvat na določene pravilnike oz. člene, kaj jst vem, pa ga je sam po hitrem postopku ven poslal, ker naj ne bi bil moj odvetnik, mislm, fak of an

Oprostite izrazu, vendar se tukaj lepo vidi kako so naši vrli policisti popolnoma nesposobni!!!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe feb 15, 2008 5:45 pm

Meni je tole vse skupaj cudno - kje pa imas ti svoj izvod kupoprodajne? Saj ta se vedno dela v vsaj dveh izvodih. Poleg tega si nesel overit pogodbo na UE - si sel vprasat, ce ti dajo lahko potrdilo? In nenazadnje - ce si avto prodal, potem si prodal tudi tablice in ti jih oni nima kaj vracat...

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Pe feb 15, 2008 6:18 pm

Rjuhar: kot sem že omenil sem pri prodaji avta kupoprodajno pogodbo (komisijsko) šel overit, od njega sem dobil en in edini izvod le te, ki sem jo šel overit, in sem mu jo nazaj poslal, tako, da jst pa tud bu****, kakršn sem, nism kopije naredu...

zavedam se, da sem že v štartu sam zajebu tako zarad tega, ker nisem takoj odjavil avta iz prometa oz. zav. kot s tem da nisem fotokopiral pogodbe....

na uradni enoti nič ne hranijo kakor sm jst dobu informacije, samo napisano imajo kdo je prišel overit....če se motim me popravte...

po pošti sva namreč urejala to zato, ker je on prišel in kupil avto ob 19.00 ko je že use zaprto, prišel pa je iz celja (jst sm iz škofje loke) tko, da sva se tko zmenila, ampak škoda ker je ostalo samo pri "zmenila"...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe feb 15, 2008 6:28 pm

bass je napisal/-a:Ni kraja, ker tablice pripadajo državi.

..in boli curak državo za njeno lastnino, od tistih od katerih pričakuješ pomoč ni nič, veleumi pa so si izmislili da tablice gredo z avtom, fak. Prej si jih pobral dol pa deponiral pa dal na drug avto ki si ga kupil.

lp

Na upravni enoti ti proti plačilu izdajo prepis izvirnika kolikor se spomnim.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe feb 15, 2008 7:58 pm

lepo sem ti rekel da riskiraj 200€, da mu z bejzbolko zdrobijo kolena :twisted: ker to sedaj je pa že višek
litr bencina, litr olja ;)

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Pe feb 15, 2008 8:19 pm

problemov s tem nebi rešil, bi pa imel notranje potešenje oz. zadovoljstvo da...tako bom pa moral teh 200eu za kšno kazen njegovo pljunit....

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe feb 15, 2008 8:45 pm

Tisto ni blizu njega, temveč poligon pri Ljubečna pri Celju, pod kostanji pa je mimo hale Golovec in na 2 semaforiziranem križišču levo do prvih trgovincin in picerij, pa si tam. S sabo 2 ki lomita kosti seveda zvečir in to je to. S takim prepotentnimi barabami ne moreš v rokavicah, Kot je bila tema pred časom, nakup preko e Buy, sem takrat napisal, ti meni robo jaz tebi denar, pa me je nekdo okrcal, češ, da je potrebno zaupanje. Zaupanje v nepravni državi je ku...c. Seveda sem na takšne jezen tudi v tvojem imenu, verjamem, pa da nikoli več ne boš dal avta iz rok, ne dabi prej opravil vse formalnosti poprej vključno s tablicami.
Upam, da boš uredil +

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Pe feb 15, 2008 8:50 pm

to ime katero si navedel da je kao novi lastnik, sem že nekje slišal. Bom se v tekom teh dneh pozanimal bol podrobno in upam da bom kaj zvedel, kar ti bo lahko pomagalo.

Drugič pa obvezno avto odjavit iz prometa, potem pa naprej urejat vse potrebne dokumente.

update: ta dotična oseba oz. "kao" nov lastnik, po mojih prvih informacijah ni klošar, še daleč od tega. Mislim da je star okoli 20let(ali kaj več). Vem da sem ime velikokrat že slišal.

Bom dodajal ko bom kaj več zvedel.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Pe feb 15, 2008 11:13 pm

Ja, vem, sam kaj pa mu lahko rečem oz. a ga nej prisilim, da bo tip dokončal prepis...

Za prebutat definitvno je, problemov pa nom čist nč rešu s tem. Sicer imam jutri že opcijo it dol s parimi "gorilami" ki so prpravleni it zravn, jih je kolega zrihtu, sam men to nekak ne potegne....kaj pa vem.

blind3k: Če kaj zveš še o tem tipu kar prosim sporoči, da se tipa najde, možnost je itak minimalna...Sam k***, če bi bil zdaleč od "klošarja" pol verjetno nebi kupoval neke "zjahane" honde in ostal prodajalcu keš dolžan....no, pa to je lahko tudi larifari kot sm omenil že v prejšnem postu ali pa tudi ne, kaj veš.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 So feb 16, 2008 1:10 am

Sicer ne poznam točno tega osebka, sem pa že imel probleme z nekaterimi iz tistih blokov tam. So nekakšna jugo mafija, tko da bodi previden, ker so rahlo usekani. Počnejo take stvari, da glava boli. Ne bojijo se praktično nikogar - starejše(ne stare!), punce oz vse po vrsti zajebavajo, se jim včasih nastavljajo, da ne morejo skozi vrata v blok (tisto pravo izivanje). Prilastijo si kakšno kolesarnico v bloku, jo napolnijo z kavči, na črno napeljejo štrom in tko dobijo en prostor za zbiranje.Policija jim zgleda nič ne more, samo ustno opozorijo, naslednji dan je seveda spet enako... Čisti primitivizem oz divji zahod. Ko se vsi zberejo, jih je kakšnih 50.

warmaster
Novinec

zz

Napisal/-a warmaster So feb 16, 2008 9:44 am

čaki dej mi neke razloži, kai pa ko avtu poteče registracija@zavarovanje ? jo boš potemtkem mogel ti podaljšati....?
Slika

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh So feb 16, 2008 9:46 am

Pojma nimam kako je s tem...

Poteče registracija 27.3.2008, sam bom tud mogu vrnt pol tablce pa prometno, ker verjetno ne pozabijo kar na to....

pismo, če so pa taka banda pol pa itka nč ne morem, razn da jih prekolnem...

i dont see any light in this darkness :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So feb 16, 2008 10:02 am

Nočem nobenega kritizirat ampak, tu bi se lahko oglasili policisti ki so na forumu in mu svetovali kako se naj loti takih barab po uradni poti. Ker če se jih ne zatre v kali, se bodo kmalu začeli voziti brez izpitov, zavarovanja in tablic ker so mnenja da jim nihče nič ne more.

lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So feb 16, 2008 11:09 am

sodelavec je doma iz tistih blokov.. in je tudi on imel probleme z njimi. tako kot je nekdo rekel.. kr začeli so se zbirat pred in v njihovem bloku, niso pustili stanovalcev skozi itd.

to ime pa mi je zelo znano.. kot da bi bilo pred leti ze omenjeno na forumu glede nategancij..

bianchi
Nov uporabnik

Napisal/-a bianchi So feb 16, 2008 12:14 pm

lep dan!

1. ZVCP-1 UPB4 197/5 (sankcij ne bom omenjal...)
Lastnik registriranega vozila mora v 15 dneh prijaviti registracijski organizaciji
vsako spremembo, ki vpliva na spremembo podatkov v prometnem
potrdilu. K prijavi spremembe, ki vpliva na spremembo podatkov v prometnem
potrdilu, mora lastnik vozila priložiti listine, s katerimi dokazuje spremembo. Če se
sprememba lastništva dokazuje s pogodbo, sklenjeno med fizičnima osebama ali
fizično in pravno osebo oziroma s komisijsko pogodbo, mora biti podpis fizične
osebe, ki je bila lastnik vozila pred sklenitvijo pogodbe, overjen.

2. prehitra voznja - ce si po prodaji skusal dogodek ze naznanjal na kateri od
policijskih enot, je verjetno (ne pa tudi nujno), to kje zavedeno. Je pa zelo
verjetno zaveden zapis o zazganem avtomobilu. zapis na tej enoti lahko pridobi od
tebe pooblaščen odvetnik, kot dokaz v prekrškovnem postopku (seveda bi moral
vložiti tudi zahtevek za sodno varstvo, cas 8 dni).

3. itak si pa dobil ze vsaj dva konkretna namiga - komisijska prodaja in overjanje
pogodbe. oboje je nekje zapisano.

kaznivega dejanja (po mojem) v tem primeru ni. avto je bil prodan, tablice pripdajo vozilu in niti pod razno ni podobno tatvini rt. ker si v zameno dobil denar. un se pa celo lahko zgovarja, da si mu avto posodil.

nesposobnost policije? kvecjemu ignoranca drzavljanov. kar spet dokazuje tudi odsotnost pogodbe.

p.s. si preprican, da si avto res prodal?

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So feb 16, 2008 2:04 pm

edino upanje je še, da greš s fotografijo na policijo in ga ovadiš zaradi goljufije. Izgubiti nimaš kej, kvečemu pridobit.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov