zlabon je napisal/-a:Najbolj na ku*ac mi gre pa folk k se drži kao do metra natančno omejitev in gre bremzat pred tablo za naselje.
peaceboy je napisal/-a:blackmagic je napisal/-a:Zdaj grem domov iz službe, imam 19 km do doma in bom vozil točno po omejitvah, pa da vidim kaj bo? Kasneje sledi raport.
peaceboy je napisal/-a:peaceboy je napisal/-a:blackmagic je napisal/-a:Zdaj grem domov iz službe, imam 19 km do doma in bom vozil točno po omejitvah, pa da vidim kaj bo? Kasneje sledi raport.
Evo raport. Vozil sem teh 20 km do doma, točno v nulo po omejitvah. Takoj sem naredil kolono. Pred tablo 50 sem že kakih 50-100 m elastično bremzal, da sem do table prišel pravilno in točno po tabli začel tudi pospeševati. V glavnem je poročilo takšno, da me je večina avtomobilov prehitevala takoj, ko je bilo možno. Kdor me ni prehitel, je za mano vozil, ker je čez km ali 2 zavil kam levo ali desno, pa se mu ni dalo prehitevat.
Danes zjutraj, ko sem šel v službo sem zopet vozil lepo po omejitvah. Kolona je bila že tako dolga, da ji nisem videl konca. Sigurno blizu kilometra. Ene par km pred službo je ene 800 m vzpona, v glavnem ravno. Tam je omejitev 40, ker so svoj čas delali neka dela na cesti. Po mojem so znak pozabili, ker je vse končano. Na tisti točki je šibalo mimo mene kot za stavo, res izven serijsko prehitevanje…
Kritik je napisal/-a:@peaceboy: ti kar vozi še naprej po omejitvah, partenrico pa malo za ušesa potegni. Ne vem kaj je bolj pomembno, delat si sramoto z vožnjo po predpisih, al vozit po njih, varno in brez listka, ki ti ga zatišči policaj...
In seveda se bo našel nekdo ki mi bo pričel prat možgane, da je ravno taka vožnja po predpisih nevarna, ker se drugi živcirajo in potem delajo neumnosti zaradi tebe blablabla...
Dejmo si nekaj razjasnit: na cesti sem / ste odgovoren/ni samo zase in za svoja dejanja. Če nimam / nimate živcev za vsakodnevno vožnjo, potem vam predlagam uporabo javnega prevoza ali uporabo kakšnega od pomirjeval. Tu berem, da bi nekdo te zrinil s ceste, da bi ti primazal kakšno okoli ušesa..... ni problema, tud to se lahko zmenimo. Vse ostale pa sprašujem sledeče: se vam to zdi normalno? Fizično obračunavat z nekom, ki pač vozi po predpisih?
OFF:
Pred kratkim sem umiril enega pregreteža z njegovo ženo vred, ki sta bila vsa živčna za menoj, ker sem v Ljubljani, na Chengdujski v smeri proti Zaloški spustil predse avtobus, ki je zavijal ven iz Fužin. Kakšen naval živcev in jeze.... jest kej takega še nisem doživel... Oba sta mi kazala osle, sredinca, mahala z rokami, trobila.... vse do semaforja, ki je bil slabih 50m naprej.... Tam se ustavimo in norenje še kar ne poneha... tip se že odpne in odpre vrata... takrat mi je pa počilo... grem ven še jest, razpizden k vol, se je tip samo vsedel nazaj v avto in sta se zaklenila.... Ko sem se zdrl na oba vola (BTW: oba sta bila starejša od 40 let), sem se lepo vsedel nazaj v avto in počakal na zeleno.... Potem sta pa lahko cela 2 km vozila za menoj z 10m varnostno razdaljo, po vseh predpisih.
kixs je napisal/-a:Mene ne moti voznja po predpisih. Nimam nobene pravice nekomu vsiljevat, da krsi predpise.
Me pa ZELO moti, da nekdo vozi manj kot je dovoljeno in se ne ozira na ostale, ko naredi kilometersko kolono.
Ne vem samo to ali NE pozna znakov, da vozi tako pocasi. Zato, kot sem ze v eni drugi temi dejal, bi morali vsi po dolocenih letih (5) se enkrat na par vozenj v avto solo - ne ponovnega opravljana izpita, pac pa samo obnovitev znanja.
lp
Wolfgang Ullrich je napisal/-a:Sam naj men pride kak tak ki mi otročje in boježljivo cijazi po omejitvah kot npr. v tem primeru uporabnik ki je napisal to temo ga zmažem tok da ga zakadim da 1 kilometer pred sabo nebo vidu.
Mislm res no ne razumem tega , pa kak vozniki ste to ki bremzate pred tablo naselje na točno 50kmh in čakate zadnji meter da se konča tabla naselje in tedaj pospešite na 120, in 50 metrske omejitve 60 kmh ipd...itd... Pa valda nismo vec u autošoli mislm halo no, s takimi se pa res nebi rad vozu. Pol se pa še najdejo neki srat in preizkušat po ceti: "dans bom vozu tako"--- ma voz tko kot se voz in ne s***, zaslužiš si kazen ja valdatako da bi vozu normalno tako kot se spodobi ne pa neki novga zdej na cesti sranja izmišljat in ne povzroču živčnosti za ostalimi vozniki in vse ostalo kar spada pri takšnih pojavah.
Ravno zarad takšnih je na cesti zaradi prehitevanja in trobljenja sranja kot so in še bodo čim več kot kaže nažalost...![]()
peaceboy je napisal/-a:Evo raport. Vozil sem teh 20 km do doma, točno v nulo po omejitvah. Takoj sem naredil kolono. Pred tablo 50 sem že kakih 50-100 m elastično bremzal, da sem do table prišel pravilno in točno po tabli začel tudi pospeševati. V glavnem je poročilo takšno, da me je večina avtomobilov prehitevala takoj, ko je bilo možno. Kdor me ni prehitel, je za mano vozil, ker je čez km ali 2 zavil kam levo ali desno, pa se mu ni dalo prehitevat.
Danes zjutraj, ko sem šel v službo sem zopet vozil lepo po omejitvah. Kolona je bila že tako dolga, da ji nisem videl konca. Sigurno blizu kilometra. Ene par km pred službo je ene 800 m vzpona, v glavnem ravno. Tam je omejitev 40, ker so svoj čas delali neka dela na cesti. Po mojem so znak pozabili, ker je vse končano. Na tisti točki je šibalo mimo mene kot za stavo, res izven serijsko prehitevanje…
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov