Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po mar 17, 2008 12:02 am

glede table: mores mimo peljat s konstantno hitrostjo (nic bremzat, pospesevat), tvojo hitrost pokaze ko si ze skoraj cisto zraven table (~4m prej), prej gor kaze od prejsnjega, in bo kar drzalo tisto kar gor pise. valda je pa lahko kaksna izjema, in valda se bo ta ena izjema tu na forumu oglasila, in valda se naslednjih 100 ki niso izjeme ne bodo oglasili.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po mar 17, 2008 12:07 am

am sosed je dobil kazen zaradi prepočasne vožnje :lol: je blo smeha :lol:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po mar 17, 2008 12:19 am

zlabon je napisal/-a:Najbolj na ku*ac mi gre pa folk k se drži kao do metra natančno omejitev in gre bremzat pred tablo za naselje.

To pa najbolj zato, ker policaji najraje postavijo radarje ravno na skrajnem začetku ali konci naselja. Ravno tu je največja možnost da bo kdo prekoračil omejitev. Sem že večkrat videl da so bili tako postavljeni. Na Zg. Polskavi, nazadnje pa tudi v Poljčanah. ;) Tukaj jaz spustim gas še pred naseljem, da mi potem ni treba preveč na ostro zavirat da pridem na 50.

Glede števcev pa - namerno kažejo preveč. Mišljeno je kot neka rezerva, varnostni ukrep. Če ti kaže 50 in te imajo na radarju, potem bolje da policaju izpiše 47 kot pa 52, ali ne? ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po mar 17, 2008 12:22 am

sebaveh je napisal/-a:Če ti kaže 50 in te imajo na radarju, potem bolje da policaju izpiše 47 kot pa 52, ali ne? ;)

no potem še upoštevaj toleranco policaja do nekje se mi zdi da je +3 kmh ;) ki ti spregleda čez prste :-P

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po mar 17, 2008 12:26 am

Glede tolerance sem se že jaz spraševal - kako to da je določeno, da je vedno voznikom v prid? Ampak to je že offtopic, nevermind...

Sicer pa ja, 3 km, oziroma toleranca že tudi marsikomu uide že na samem števcu - ko misli da se pelje 50, bežen pogled na števec, kazalec pa vseeno vztrajno zleze naprej. Tako da ziher je ziher, če kaže malo več.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy Po mar 17, 2008 7:18 am

peaceboy je napisal/-a:
blackmagic je napisal/-a:Zdaj grem domov iz službe, imam 19 km do doma in bom vozil točno po omejitvah, pa da vidim kaj bo? Kasneje sledi raport.

Evo raport. Vozil sem teh 20 km do doma, točno v nulo po omejitvah. Takoj sem naredil kolono. Pred tablo 50 sem že kakih 50-100 m elastično bremzal, da sem do table prišel pravilno in točno po tabli začel tudi pospeševati. V glavnem je poročilo takšno, da me je večina avtomobilov prehitevala takoj, ko je bilo možno. Kdor me ni prehitel, je za mano vozil, ker je čez km ali 2 zavil kam levo ali desno, pa se mu ni dalo prehitevat.
Danes zjutraj, ko sem šel v službo sem zopet vozil lepo po omejitvah. Kolona je bila že tako dolga, da ji nisem videl konca. Sigurno blizu kilometra. Ene par km pred službo je ene 800 m vzpona, v glavnem ravno. Tam je omejitev 40, ker so svoj čas delali neka dela na cesti. Po mojem so znak pozabili, ker je vse končano. Na tisti točki je šibalo mimo mene kot za stavo, res izven serijsko prehitevanje…

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy Po mar 17, 2008 7:24 am

Še to sem pozabil povedat. Ko sem v petek prišel domov sem partnerici povedat, da sem celo pot vozil po omejitvah in kaj se je dogajalo na cesti. Seveda sem pričakoval kakšno spodbudo in kritiko na ostale voznike. Ne, doživel sem grajo, da naj raje vozim normalno in da naj ne delam sramoto po cesti. Omenil sem namreč, da je med prehitevalci bil tudi sosed s terencem, ki mi je med prehitevanjem v znak pozdrava potrobil (mogoče me je pa kam poslal).

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po mar 17, 2008 8:37 am

@peaceboy: :lol:

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po mar 17, 2008 9:18 am

@peaceboy: ti kar vozi še naprej po omejitvah, partenrico pa malo za ušesa potegni. Ne vem kaj je bolj pomembno, delat si sramoto z vožnjo po predpisih, al vozit po njih, varno in brez listka, ki ti ga zatišči policaj...
In seveda se bo našel nekdo ki mi bo pričel prat možgane, da je ravno taka vožnja po predpisih nevarna, ker se drugi živcirajo in potem delajo neumnosti zaradi tebe blablabla...
Dejmo si nekaj razjasnit: na cesti sem / ste odgovoren/ni samo zase in za svoja dejanja. Če nimam / nimate živcev za vsakodnevno vožnjo, potem vam predlagam uporabo javnega prevoza ali uporabo kakšnega od pomirjeval. Tu berem, da bi nekdo te zrinil s ceste, da bi ti primazal kakšno okoli ušesa..... ni problema, tud to se lahko zmenimo. Vse ostale pa sprašujem sledeče: se vam to zdi normalno? Fizično obračunavat z nekom, ki pač vozi po predpisih?

OFF:
Pred kratkim sem umiril enega pregreteža z njegovo ženo vred, ki sta bila vsa živčna za menoj, ker sem v Ljubljani, na Chengdujski v smeri proti Zaloški spustil predse avtobus, ki je zavijal ven iz Fužin. Kakšen naval živcev in jeze.... jest kej takega še nisem doživel... Oba sta mi kazala osle, sredinca, mahala z rokami, trobila.... vse do semaforja, ki je bil slabih 50m naprej.... Tam se ustavimo in norenje še kar ne poneha... tip se že odpne in odpre vrata... takrat mi je pa počilo... grem ven še jest, razpizden k vol, se je tip samo vsedel nazaj v avto in sta se zaklenila.... Ko sem se zdrl na oba vola (BTW: oba sta bila starejša od 40 let), sem se lepo vsedel nazaj v avto in počakal na zeleno.... Potem sta pa lahko cela 2 km vozila za menoj z 10m varnostno razdaljo, po vseh predpisih.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Po mar 17, 2008 11:07 am

peaceboy je napisal/-a:
peaceboy je napisal/-a:
blackmagic je napisal/-a:Zdaj grem domov iz službe, imam 19 km do doma in bom vozil točno po omejitvah, pa da vidim kaj bo? Kasneje sledi raport.

Evo raport. Vozil sem teh 20 km do doma, točno v nulo po omejitvah. Takoj sem naredil kolono. Pred tablo 50 sem že kakih 50-100 m elastično bremzal, da sem do table prišel pravilno in točno po tabli začel tudi pospeševati. V glavnem je poročilo takšno, da me je večina avtomobilov prehitevala takoj, ko je bilo možno. Kdor me ni prehitel, je za mano vozil, ker je čez km ali 2 zavil kam levo ali desno, pa se mu ni dalo prehitevat.
Danes zjutraj, ko sem šel v službo sem zopet vozil lepo po omejitvah. Kolona je bila že tako dolga, da ji nisem videl konca. Sigurno blizu kilometra. Ene par km pred službo je ene 800 m vzpona, v glavnem ravno. Tam je omejitev 40, ker so svoj čas delali neka dela na cesti. Po mojem so znak pozabili, ker je vse končano. Na tisti točki je šibalo mimo mene kot za stavo, res izven serijsko prehitevanje…

Ti si splošna nevarnost na cesti 8) Z svojo vožnjo maš več šans za nesrečo kot da bi vozil malo hitreje. Če te res vsak prehiteva boš enkrat naletel na enega ki ne bo dobro precenil varnostne razdalje pa bote 3. meli srečanje bližnje vrste
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Po mar 17, 2008 11:10 am

Kritik je napisal/-a:@peaceboy: ti kar vozi še naprej po omejitvah, partenrico pa malo za ušesa potegni. Ne vem kaj je bolj pomembno, delat si sramoto z vožnjo po predpisih, al vozit po njih, varno in brez listka, ki ti ga zatišči policaj...
In seveda se bo našel nekdo ki mi bo pričel prat možgane, da je ravno taka vožnja po predpisih nevarna, ker se drugi živcirajo in potem delajo neumnosti zaradi tebe blablabla...
Dejmo si nekaj razjasnit: na cesti sem / ste odgovoren/ni samo zase in za svoja dejanja. Če nimam / nimate živcev za vsakodnevno vožnjo, potem vam predlagam uporabo javnega prevoza ali uporabo kakšnega od pomirjeval. Tu berem, da bi nekdo te zrinil s ceste, da bi ti primazal kakšno okoli ušesa..... ni problema, tud to se lahko zmenimo. Vse ostale pa sprašujem sledeče: se vam to zdi normalno? Fizično obračunavat z nekom, ki pač vozi po predpisih?

OFF:
Pred kratkim sem umiril enega pregreteža z njegovo ženo vred, ki sta bila vsa živčna za menoj, ker sem v Ljubljani, na Chengdujski v smeri proti Zaloški spustil predse avtobus, ki je zavijal ven iz Fužin. Kakšen naval živcev in jeze.... jest kej takega še nisem doživel... Oba sta mi kazala osle, sredinca, mahala z rokami, trobila.... vse do semaforja, ki je bil slabih 50m naprej.... Tam se ustavimo in norenje še kar ne poneha... tip se že odpne in odpre vrata... takrat mi je pa počilo... grem ven še jest, razpizden k vol, se je tip samo vsedel nazaj v avto in sta se zaklenila.... Ko sem se zdrl na oba vola (BTW: oba sta bila starejša od 40 let), sem se lepo vsedel nazaj v avto in počakal na zeleno.... Potem sta pa lahko cela 2 km vozila za menoj z 10m varnostno razdaljo, po vseh predpisih.

Vožnja po predpisih do m natančno do table je podjebavanje. Sploh z 20% nižjo hitrostjo, ker te zabava nervoza za sabo vozečih :evil:
Drugače pa lepo da avtobuse naprej spuščaš :D
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po mar 17, 2008 11:25 am

Mene ne moti voznja po predpisih. Nimam nobene pravice nekomu vsiljevat, da krsi predpise.

Me pa ZELO moti, da nekdo vozi manj kot je dovoljeno in se ne ozira na ostale, ko naredi kilometersko kolono.

Ne vem samo to ali NE pozna znakov, da vozi tako pocasi. Zato, kot sem ze v eni drugi temi dejal, bi morali vsi po dolocenih letih (5) se enkrat na par vozenj v avto solo - ne ponovnega opravljana izpita, pac pa samo obnovitev znanja.

lp
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po mar 17, 2008 12:01 pm

kixs je napisal/-a:Mene ne moti voznja po predpisih. Nimam nobene pravice nekomu vsiljevat, da krsi predpise.

Me pa ZELO moti, da nekdo vozi manj kot je dovoljeno in se ne ozira na ostale, ko naredi kilometersko kolono.

Ne vem samo to ali NE pozna znakov, da vozi tako pocasi. Zato, kot sem ze v eni drugi temi dejal, bi morali vsi po dolocenih letih (5) se enkrat na par vozenj v avto solo - ne ponovnega opravljana izpita, pac pa samo obnovitev znanja.

lp

Sem za če mi ti plačaš vse stroške :-P

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po mar 17, 2008 12:22 pm

Kot sem v tisti temi rekel, ce bi drzavi res bilo za zmanjsanje nesrec, bi tistih 5 ur za obnovitev znanja placala ali drzava ali kaksna zavarovalnica ali pa vsaj deloma pokrili stroske (recimo 50%).

Ena ura voznje pride cca 20€, kar pri petih urah znese celih 100€, kar ne bi smel biti tako velik problem. Ce bi sel obnavljat vsakih 5 let, bi te prislo 20€ na leto oz. toliko manj, ce bi bile subvencije.

lp
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po mar 17, 2008 12:33 pm

vidim da nekateri neznate združiti 2 postov v enega :lol: to je simpl samo klikneš UREDI

:roll:

če veš da lahko greš "malo" hitreje kot po navadi potem z veseljem a le z tolikšno mero da ne ogrožaš sebe kaj šele druge v prometu.

@kritik: :lol: :tomidelej:

aja pa da ne boste tisti, ki ste proti "omejitvam" potem jokali na forumu po katerem členu bla bla bla se lahko obranite pred sodnikom za prekrške in kakšna kazen vas bo doletela ker ste šli "prehitro"
Zadnjič spremenil adis, dne Po mar 17, 2008 12:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po mar 17, 2008 12:33 pm

Prav v takih temah v bistvu zveš resnicno koliko ljudi nima svoje glave in zakaj je za vsak falus nek zakon. Ljudje ste ratali eni avtomati, kateri ne znate funkcionirat, če o tem nič ne piše. Nasplosno je hecno, kako se vsi smejejo američanom, ki imajo za vsak drek navodila, medtem ko ste sami isti degeni, če ne celo hujši. Zakaj je drzava na zacetku imela znake kot so: ostri ovink, možn sneg na cesti, srne ipd. Zato, ker se vsak ni vozil po tej cesti in je imel pomoc, kaj ga lahko čaka. Medtem, ko so te hitrostne omejitve v letu 2008 zastarele, avtomobili enostavno imajo bolšo lego, bolše brezme, večje bolše gume, bolše luči itd. Te hitrosti bi mogle bit pač za maso, kateri nimajo blage veze kako vozit, kdaj LAHKO in kdaj NE, medtem ko vsak razumen, trezen clovek, ki ne vozi prvič točno ve, da je milijon teh omejitev zgrešenih k svina in zaradi te masovne podpore je tak kaos. Eni vozijo pocasneje, eni točno tok, eni več, medtem ko se policaji lepo postavijo na mesta, kjer sploh nima veze z varnostjo, ampak z lazjim zasluzkom.

Dokler bodo ljudje take ovce (in to bodo vedno), bodo pač take omejitve. In dokler bo toliko budal na cesti, kateri se opredeljujejo na to, ne na svoje znanje, bo tak đumbus na cestah. Sam ze dolgo vozim po omejitvah, tocno zaradi tega razloga, da ne placujem drzavi, toda obenem se zaradi tega počutim blazno idiotsko. Mali ovinek, katerega brez problema spelješ 70, ti morš zaradi mase peljat 40 in ovirat promet. Najhujsi so pa seveda ljudje, k gledajo samo na svoje dupe in tako ovirajo ostale udeležence v prometu. Kaj rečt na cloveka, ki vozi po celovški 60 zig zag (po zakonu cist pravilno), ter se lima vsem udelezencem, do kle ni clovek naredu nic napacnega, se vštuli preko vseh da bo prvi na semaforju (ne štejem kok je ze prej ljudi znerviral in povzrocal nesreco), potem pa drka radio in spelje pri zeleni z krepkim zaostankom. No to je sm edn od milijon takih primerov glupih predpisov...

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Po mar 17, 2008 1:05 pm

Sam naj men pride kak tak ki mi otročje in boježljivo cijazi po omejitvah kot npr. v tem primeru uporabnik ki je napisal to temo ga zmažem tok da ga zakadim da 1 kilometer pred sabo nebo vidu.
Mislm res no ne razumem tega , pa kak vozniki ste to ki bremzate pred tablo naselje na točno 50kmh in čakate zadnji meter da se konča tabla naselje in tedaj pospešite na 120, in 50 metrske omejitve 60 kmh ipd...itd... Pa valda nismo vec u autošoli mislm halo no, s takimi se pa res nebi rad vozu. Pol se pa še najdejo neki srat in preizkušat po ceti: "dans bom vozu tako"--- ma voz tko kot se voz in ne s***, zaslužiš si kazen ja valdatako da bi vozu normalno tako kot se spodobi ne pa neki novga zdej na cesti sranja izmišljat in ne povzroču živčnosti za ostalimi vozniki in vse ostalo kar spada pri takšnih pojavah.
Ravno zarad takšnih je na cesti zaradi prehitevanja in trobljenja sranja kot so in še bodo čim več kot kaže nažalost... :g: ;)

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Po mar 17, 2008 1:15 pm

Pa normalno je povsem no da se vozi pač 10-20% nad omejitvijo, ker so pač take omejitve da če bi jih upošteval 100% bi resnično izgledal kot i****. Pa saj je še toleranca pri policajih in pri vsakem števcu, tko da ni panike. To je dejstvo. :idea:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po mar 17, 2008 1:18 pm

Wolfgang Ullrich je napisal/-a:Sam naj men pride kak tak ki mi otročje in boježljivo cijazi po omejitvah kot npr. v tem primeru uporabnik ki je napisal to temo ga zmažem tok da ga zakadim da 1 kilometer pred sabo nebo vidu.
Mislm res no ne razumem tega , pa kak vozniki ste to ki bremzate pred tablo naselje na točno 50kmh in čakate zadnji meter da se konča tabla naselje in tedaj pospešite na 120, in 50 metrske omejitve 60 kmh ipd...itd... Pa valda nismo vec u autošoli mislm halo no, s takimi se pa res nebi rad vozu. Pol se pa še najdejo neki srat in preizkušat po ceti: "dans bom vozu tako"--- ma voz tko kot se voz in ne s***, zaslužiš si kazen ja valdatako da bi vozu normalno tako kot se spodobi ne pa neki novga zdej na cesti sranja izmišljat in ne povzroču živčnosti za ostalimi vozniki in vse ostalo kar spada pri takšnih pojavah.
Ravno zarad takšnih je na cesti zaradi prehitevanja in trobljenja sranja kot so in še bodo čim več kot kaže nažalost... :g: ;)

Spet en prepotentnež in živčnež... :roll:
Nimaš pravice siliti druge prek omejitve, če ti kaj ni všeč, prehiti in pokasiraj potem kazen, ko te bodo dobil na radar. Sicer pa ni treba bremzati točno pri tabli na 50, ampak lohk že 100m prej spustiš gas in lepo enakomerno upočasniš na 50.
Če pa misliš da izpadeš i****, če voziš točno po omejitvi, imaš pa zelo nizko samopodobo. :)
Ne gledaš nase in svojo varnost, ampak na to kaj bodo drugi rekli o tebi...
Zadnjič spremenil Energetik81, dne Po mar 17, 2008 1:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Po mar 17, 2008 1:22 pm

peaceboy je napisal/-a:Evo raport. Vozil sem teh 20 km do doma, točno v nulo po omejitvah. Takoj sem naredil kolono. Pred tablo 50 sem že kakih 50-100 m elastično bremzal, da sem do table prišel pravilno in točno po tabli začel tudi pospeševati. V glavnem je poročilo takšno, da me je večina avtomobilov prehitevala takoj, ko je bilo možno. Kdor me ni prehitel, je za mano vozil, ker je čez km ali 2 zavil kam levo ali desno, pa se mu ni dalo prehitevat.

še en dokaz več da je večina omejitev totalno zastarelih in da tudi slučajno ne ustrezajo več današnjemu voznemu parku in načinu življenja.

In gospodje zagovorniki cijazenja ne mi zdaj govoriti, da se je za peaceboyem nabrala kilometrska kolona samih divjakov, ne, to so bili povečini normalni vozniki, ki se vozijo normalno in k sreči premorejo še toliko poguma da se vozijo po pameti ne pa po idiotskih omejitvah.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov