Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne jun 29, 2008 6:50 pm

iz stranske na glavno v rikverc? :?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jun 29, 2008 6:53 pm

c.o.b. je napisal/-a:iz stranske na glavno v rikverc? :?

:lol:

večkrat to vidm tako, da me to ne čudi

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne jun 29, 2008 6:58 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:@Psepi: saj lepo in prav...a ni potem, da če ne poveš kdo je vozil dobi položnico lastnik avtomobila. ker drugač bi itak zmeraj bozili naši strici za katere nam ni potrebno dajati podatkov :roll:

Ja to je že res. Ampak ponavadi morajo imeti dokazno gradivo! Imajo ga za nepravilno parkiranje. Naj mu dokaže da so cvilile gume in da je naredil špuro :!: Takšna raziskava pride kakih tisoč evrov in gor, da se bi šel kdo zajebavat s profili in meritvami po cestišču :shock: ... Kakorkoli, zajebal je ko jih ni samo odslovil in adijo ;) To če ima on pričo sopolicista ni pa nič bolj verodostojno ;) , kot če on privleče na sodišče celo familijo in bo brat rekel da se to ni zgodilo fotr pa potrdil, da hodi mali v cerkev in ne laže :P Malo sarkastično povedano ampak mislim, da veš kaj hočem povedat ;)

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Ne jun 29, 2008 7:29 pm

ja pa je narobe. Ne vem kako so vas učili, ampak vključevanje iz neprednostne na prednostno cesto z vzvratno vožnjo je prekršek.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Ne jun 29, 2008 7:49 pm

Kako pa naj zapeljem iz avtobusne postaje na cesto katera vodi mimo same postaje ce je bil avto parkiran pod kotom 45° v avtobusni postaji, pred avtomobilom pa je bil plocnik visok za polovico gume mojega vozila?

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Ne jun 29, 2008 11:15 pm

Ne mores najbrz. Saj se tudi iz marsikaterega dvorisca ne da zapeljati naravnost oz. ne mores obrnit in nimas druge moznosti. Je pa en uporabnik ne dolgo nazaj pisal o nesreci, ko je lezel rikverc ven na cesto in izsilil drugega voznika in za to dobil kazen + prepoved ce se prav spomnim. Torej, ni dovoljeno.

Uporabniški avatar
CWIZO
Novinec

Napisal/-a CWIZO Po jun 30, 2008 7:48 am

svizc je napisal/-a:Kako pa naj zapeljem iz avtobusne postaje na cesto katera vodi mimo same postaje ce je bil avto parkiran pod kotom 45° v avtobusni postaji, pred avtomobilom pa je bil plocnik visok za polovico gume mojega vozila?

A še na busni si pod 45 kotom parkeral? Ja bravo res. Bot vesel da ti avta ne vzamejo :roll:
Slika

ROFLMAO
Nov uporabnik

Napisal/-a ROFLMAO Po jun 30, 2008 9:04 am

svizc je napisal/-a:Kako pa naj zapeljem iz avtobusne postaje na cesto katera vodi mimo same postaje ce je bil avto parkiran pod kotom 45° v avtobusni postaji, pred avtomobilom pa je bil plocnik visok za polovico gume mojega vozila?

glej ga zlomka, le zakaj ni tam potem parkirplac? madona ste pametni ej folk, raje bi sel drugi dan placat tistih 170€, in se ne blamiraj tukaj po forumu, glede na to koliko prekrskov si se naredil poleg si jo dobro odnesel z 170 al 190€ kolikor pac, ko si policaju govoril, no to sploh ne morem govorit, ker te vzgoje ne bom ucil. neko spostovanje pac moras imeti do uradne osebe

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Re: Obisk policajev na domu zaradi "žganja" gum

Napisal/-a a_sist Po jun 30, 2008 9:39 am

svizc je napisal/-a:
Nato grem nazaj v Mcdonal`s, pojem, in se odpeljem do kolega. Zvecer pridem domov in od panicne mame zvem da so bili pri nas doma policaji zaradi moje neumnosti. Baje da sem se ves zivcen vsedel avto, ga vzgal in zgal gume do konca ulice.

Če pravilno razumem, si jedel v Macu, videl da si dobil kazen za parkiranje, šel ven, rikvercal na glavno, skuril gume in šel preparkirat avto in hodil 10 minut nazaj do Maca in pojedel do konca..
Vprašanje! Zakaj si sploh šel preparkirat avto, če si že kazen fasal?!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 30, 2008 9:56 am

pomoje nimas sans. kar policaj rece, rece. to je univerzalna resnica tut ce je laz.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po jun 30, 2008 10:06 am

Voith je napisal/-a:pomoje nimas sans. kar policaj rece, rece. to je univerzalna resnica tut ce je laz.

to sploh ni res.

ROFLMAO je napisal/-a:ko si policaju govoril, no to sploh ne morem govorit, ker te vzgoje ne bom ucil. neko spostovanje pac moras imeti do uradne osebe

kaj, se vama postopek (obisk naslednji dan) zdi legitimen ali se tako bojita (in spoštujeta seveda) zakon ?

smeh .. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Po jun 30, 2008 10:40 am

ROFLMAO je napisal/-a:

glej ga zlomka, le zakaj ni tam potem parkirplac? madona ste pametni ej folk, raje bi sel drugi dan placat tistih 170€, in se ne blamiraj tukaj po forumu, glede na to koliko prekrskov si se naredil poleg si jo dobro odnesel z 170 al 190€ kolikor pac, ko si policaju govoril, no to sploh ne morem govorit, ker te vzgoje ne bom ucil. neko spostovanje pac moras imeti do uradne osebe

Ne mi govort kaj naj govorim policaju in kaj ne! Povedu sem mu kaj je res in kaj ne. Povedu sm mu tudi to da ne ve kaj je razlika med agresivnim speljevanjem in pa pospesevanjem... Ko sm mu to povedu sm dobu nazaj odgovor "aja, potem pa nevem". Ja caki zdej, ja ali ne? WTF? Najprej so bli 5m stran od mene, nato 10, potem 20 in na koncu cisto nekje drugje, se jima je pa verjetno kar smejalo samo pri sebi kako lazeta. Cez dan so na tej avtobusni postaji NON-STOP parkirani avtomobili, na eni avtobusni postaji jih je kdaj parkiranih tudi po 10, nekateri so parkirani celo tako da ovirajo promet IZVEN avtobusne postaje! Sem mel ze ene parkrat pizdarije z policaji, tko da vem kako je z tem, ampak tale je ena hujsih v smislu "nakladanja".

Ko pa prejsni teden ob cca. 11ih zvecer policaj stoji z svojo marico na sredi ceste in cca. 5min ovira promet v smeri katero je namenjen, to pa ni oviranje prometa? Za mano 10 avtomobilov, ne morejo ne nazaj, ne naprej, prehiteti pa tudi ne smejo ker je polna crta. Kaj pa potem? Aja saj res, njim je dovoljeno se parkirati sredi ceste, ker so pac okoli vozijo z modrim kombijem in na njemu pise POLICIJA...

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po jun 30, 2008 6:18 pm

sej te čist razumem, sam jaz sem se neki nauču na trd način...če se ne držiš cppja 100% in si po možnosti še iz kakega majhnega kraja, se ne prereki z voluharji, ker edino kar dosežeš je to da te vzamejo na piko in te bojo vstavljali že če vidjo tvoj avto. Jaz ponavadi vzamem tist pildek, podpišem itak nič, potem pa napišem pritožbo...
da bi se šel pa prerekat z njimi se mi pa ne da več...tko k je en napisu, voluharji majo prav tut če nimajo.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po jun 30, 2008 7:17 pm

Eee budala, parkiral si na avtobusni in zdej se pizdiš. Ja sej,s kakšno prepotentno mularijo se morjo ukvarjat. Jest bi ti dal 500€ kazni. Drugič parkiraj u izložbo od meka,da bodo vsi vidl,da maš nove zimske gume sred poletja,pr +30.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Po jun 30, 2008 11:03 pm

primozek69 je napisal/-a:Eee budala, parkiral si na avtobusni in zdej se pizdiš. Ja sej,s kakšno prepotentno mularijo se morjo ukvarjat. Jest bi ti dal 500€ kazni. Drugič parkiraj u izložbo od meka,da bodo vsi vidl,da maš nove zimske gume sred poletja,pr +30.

In kaj tebe zdej moti tukaj? Kot sem napisal se strinjam z 40euri kazni za napacno parkiranje, z ostalim pa se ne. Kot da sem edini v SLO in pa na svetu ki sem dobil kazen? Ti verjetno nimas pojma za kaj obstajajo gume M+S, in pa predvsem kaj pomeni crka M in kaj S. Za gume M+S z dosti profila policaji pozimi se niso komplicirali, so pa za letne gume pozimi. Pravtako nimajo kaj pizdit ali za letne gume poleti, in pa zimske gume poleti...

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To jul 01, 2008 12:59 am

svizc je napisal/-a:
primozek69 je napisal/-a:Eee budala, parkiral si na avtobusni in zdej se pizdiš. Ja sej,s kakšno prepotentno mularijo se morjo ukvarjat. Jest bi ti dal 500€ kazni. Drugič parkiraj u izložbo od meka,da bodo vsi vidl,da maš nove zimske gume sred poletja,pr +30.

In kaj tebe zdej moti tukaj? Kot sem napisal se strinjam z 40euri kazni za napacno parkiranje, z ostalim pa se ne. Kot da sem edini v SLO in pa na svetu ki sem dobil kazen? Ti verjetno nimas pojma za kaj obstajajo gume M+S, in pa predvsem kaj pomeni crka M in kaj S. Za gume M+S z dosti profila policaji pozimi se niso komplicirali, so pa za letne gume pozimi. Pravtako nimajo kaj pizdit ali za letne gume poleti, in pa zimske gume poleti...

M+S je včasih pomenilo Mud+Snow... Potem pa je to ratala neka sprevržena strategija pnevmatik in nategovanja da so to celoletne gume. Niso! Nobena M+S v pravi vročini ne drži tako dobro kot letna prav tako se prekomerno obrablja, in tudi slaba M+S drži bolj v snegu kot odlična letna pnevmatika ;)

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To jul 01, 2008 9:05 am

Spet govorim kaj pise v pravilniku, uvistvu kaj zanima policaja da more pisat na gumah da je on "zadovoljen". Ce nebi blo teh p*******h pravil, bi se itaq 3/4 folka okol vozil z letnimi gumami celo leto, le malo je takih ki bi res menjali gume zaradi svoje varnosti po mojem mnenju. Tema se lahko zaklene!

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport To jul 01, 2008 10:50 am

gasperozimek je napisal/-a:
RS-sport je napisal/-a:
svizc je napisal/-a:150€ je polovicka ja, s tem da mam 40eur se kazni od nepravilnega parkiranja. Kako je z zakonom o tem kdaj ti lahko napise kazen in z tem ce ti kazen lahko napisejo kasneje pred tvojo hiso(moj primer).

Prekrsek je bil narejen 27.6.2008, datum izdaje prekrska pa je 28.6.2008, se ob kasnejsi uri kot pa sem naredil prekrsek...

Pa se nekaj se mi zdi neumno ko me je policaj na koncu vsega prasal "al bos podpisal?". Kaj ce bi odklonil?

Vprasal me je pa na tak nacin kot da mi ni treba :? :?

nepravilno parkiranje je 20 EUR, če plačaš v osmih dneh al neki tazga, tako da te vse skupaj pride 170 EUR s kaznijo :x bolj da takoj plačaš pa pozabiš oz. ti je to šola za naprej ;)

nepravilno parkiranje je 80€, 40 polovička...vsaj v NM, če je pa kje drugje v Slo drgač me pa popravi ;) :D

ja pri nas v Kranju je 40 EUR, če ga ne parkiraš ravno na cesti ali na prehodu za pešce, takrat je pa 80 EUR ;) sem tudi sam dobil položnico, ker sem ga parkiral na avtobusni postaji 40 EUR...v roku 8 dneh pa 20 EUR :D
RS-sport

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab To jul 01, 2008 11:00 am

Psepi je napisal/-a:Naj ti bo za drugič dobra šola, da če ti pridejo na dom se ti sploh ni treba pogovarjati z njimi in jih lahko čisto v mirnem tonu odsloviš, kajti niso te zalotili oz. ustavili pri dejanju, ki povrh vsega niti ni pravilno definirano v zakonu...

Za drugič, da boš vedel pa še kdo drug. Ko dobiš takšno kazen za parking in pa še takšno zraven, ki res potrjuje da je bil tam tvoj avto...

Ko pridejo na dom in te vprašajo če si bil ti tam reči NE. Ko bodo vprašali kdo je bil, povej da si avto posodil sorodniku v tretjem, prvem ali pa stopetnajstem kolenu za opravke po mestu. Ko bodo rekli komu si ga posodil, jim samo še mirno razložiš da po

Po2. točki 1. odstavka 125. člena Zakona o prekrških Republike Slovenije , podatkov o vozniku ne bom nudil , prav tako pa kot lastnik vozila nisem ne pravna , ne odgovorna oseba , temveč fizična oseba , in v sled tega nisem zavezan posredovanja podatkov voznika.

Vsled navedenih dejstev ugovarjam zgoraj navedenemu Plačilnemu nalogu in s tem ugovarjam tudi odgovornosti za očitani prekršek.

Zato pa so prometni policisti, da ustavljajo promet ne pa da izvajajo obiske na domu ;)

Kar se pa tiče trenutne situacije pa ti lahko spišem dobro pritožbo, če hočeš a mi boš moral povedat točno kaj se je zgodilo... Kakorkoli kontaktiraj me na ZS in se pogovorima dalje ;)

p.s. Drugič če si živčen, ti res ni treba imeti blokada partya pred policaji ;)

Tako bi moral narediti kot ti je Psepi napisal. Napiši pritožbo pa je. A si jim kaj podpisal ?
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka To jul 01, 2008 12:33 pm

jay je napisal/-a:bojo počakali, da dobiš prvo plačo :-P samo pol bo kazen malo narastla, kot pri delnicah :P

Ne. Kazen+obresti+stroske bojo od place oz. osebnega dohodka odtegnili starsem ;)

Drugace pa ja, napisi pritozbo, poslikaj lokacijo in upaj na najboljse, ceprav v veliko primerih je bolj rentabilno placati kazen in potem imeti mir.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost