Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe apr 10, 2009 7:01 pm

No, saj nimam kaj dodati- tudi če voziš lepo in na easy te kreteni ne vidijo in ti skačejo pred motor, potem pa tisti pogled češ "ejga norca kolk si priletu", ali pa ko ne pogleda mrtvega kota in menja pas ipd ipd ipd.

Zakaj se motorista slabše zazna ni nobena znanost- je majhen, ozek, ima eno luč- na cesti pač pričakuješ nekaj širokega z dvema lučkama (pomislite kako težje "porajtate" avto ki vozi brez luči zdaj ko so obvezne). Predlagam ogled tega videa: http://www.motosvet.com/opticne-prevare ... ostjo.html

Zato tako v AŠ kot tudi na raznih tečajih ob soncu svetujejo dolge luči (ali dodatni stranski lučki, kar paše na kruzerje, na kaj tretjega pa ne baš), policaji tudi tolerirajo to.

Vsekakor pa zvečer, ponoči, v mraku, voziš normalno s kratkimi da ne slepiš nasproti vozečih.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe apr 10, 2009 7:38 pm

Jaz bi sicer naredil malo avtomatike zraven: -Dolge luči bi se prižgale le podnevi (fotocelica spredaj ali pa povezava z uro), in le nad hitrostjo 60 ali 70 km/h. Pod njo pa ugasnile, ali pa se jim zmanjša svetilnost. Poleg tega bi se lahko dolge prižgale naprimer ob močnem pospeševanju (senzor pospeška).

Problem je le, ker nimamo nekega poceni senzorja da bi zaznal nasproti vozeča vozila, in jih takrat ugasnil - naprimer na 15 metrov. Ker če nimaš kolikor tolikor poceni delov, se žal ne moreš iti serijskih vgradenj.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Pe apr 10, 2009 8:32 pm

bk206 je napisal/-a:
roberto-82 je napisal/-a:že tako ko vozimo z dovgim lučmi nas nekateri ne opazijo

se podpišem pod to !!

Jaz sicer vozim z kratkimi lucmi,ampak se popolnoma strinjam z vama!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe apr 10, 2009 11:31 pm

Če motorist goni 200+ km/h, mu tud dolge luči ne pomagajo.....
Slika

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek So apr 11, 2009 8:55 am

Meni se pa dobra ali boljša rešitev zdi čelada v "cestarskih" barvah kot so npr. svetlo oranžna , fluorescentna barva......(preverjeno z obeh strani).
lp
batek

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri So apr 11, 2009 9:34 am

IcEm4n je napisal/-a:Če motorist goni 200+ km/h, mu tud dolge luči ne pomagajo.....

daj ne bodi preveč pameten...

Sem se že dostikrat pred voznikovimi vrati od avtomobila stavil, ko me avtomobilist ni videl in mi vzel prednost. Misliš, da bi se stavil če bi se peljal 200?

Ne posploševat, vse motoristi ne divjajo, opaženi pa so žal ravno tako malo kot tisti ki tiščijo na polno...
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So apr 11, 2009 9:44 am

ne divjajo čoperisti ;)
zarad mene lahko ima 3x dolge luči, slej ko prej bo "padel"
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So apr 11, 2009 10:28 am

Nisi motorist dokler na padeš :)

Skrbi pa vsak za svojo varnost kokr ve in zna, ker na kakršno koli posebno sposobnost opažanja s strani avtomobilistov ni za računat...tko da dolge luči, pa troble in še kej če bo treba
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So apr 11, 2009 10:31 am

Ne posplošujem. Vem, da vsi motoristi ne divjajo (čeprav večina je takih), ampak norcu (če ti je ta izraz bolj všeč) pr omenjeni hitrosti tud 10 reflektorjev na motorju ne bo pomagalo, če/ko bo v koga prletu.
Slika

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan So apr 11, 2009 11:18 am

Tudi sam imam na skuterju vklopljene dolge luči. Tako me prej opazijo in je zame bolj varno. Edino ponoči preklopim na kratke.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So apr 11, 2009 11:22 am

bi-xenone not
pa še meglenke :shock:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So apr 11, 2009 11:35 am

ali pa voziti z več pameti in malo bolj po predpisih ter upoštevati tudi ostali promet
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So apr 11, 2009 11:38 am

Patrik_A3 je napisal/-a:ali pa voziti z več pameti in malo bolj po predpisih ter upoštevati tudi ostali promet

hehehehehehe...kake to ven mečete :lol:

ko bo večina avtomobilov vozilo z vsaj malo znakov pameti in upoštevanjem predpisov bom pa še jst vozil motor po predpisih...po pameti ga že itaq ;)
Slika

On
Novinec

Napisal/-a On So apr 11, 2009 11:51 am

Bedaste komentare dobimo samo od tistih kateri nikoli niso imeli motorje in upam da ga s tem razmišljanjem niti nebodo imeli...

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So apr 11, 2009 2:05 pm

gecco je napisal/-a:
ko bo večina avtomobilov vozilo z vsaj malo znakov pameti in upoštevanjem predpisov bom pa še jst vozil motor po predpisih...po pameti ga že itaq ;)

60 % motoristov se samo važi in izživlja, da bi pritegnili poglede in se hvalil kje ste se peljali 300, in kot sami pravite, ste veliko bolj ogorženi kot mi v avtih, nimate pa pravice, nič bolj kot mi, prehitevati v nemogočih situacijah, divjati skozi naselja, ipd..tako med motoristi kot med avtomobilisti so divjaki, ampak za veliko nesreč z motorji ste krivi sami in bog ne daj, da se komu kaj zgodi, ampak povprečen človek vozi po AC 140 kmh, ko pogleda v ogledalo ni nikogar in se nameni prehitevat, v tem trenutku ti že z 250 ali več letiš proti njem, res je da lahko veliko hitreje ustaviš, samo če bi vsem to uspelo, ne bi bilo toliko mrtvih, in hvala bogu, da saj nekateri vozite po ''pamet'', samo na žalost ima tukaj pri vožnji velik vpliv ego in to je napaka, pa ne me razumet narobe, zelo rad imam motorje , škoda je le, da tisti ki želite adrenalina ne počnete to nekje na grobniku, ipd, zato da motoristi, ki želijo uživati in vozijo primerno, ne bodo v istem košu z divjaki in egotriperji in slednje res obsojam, do pred kratkim sem držal z motoristi, dokler me nek i**** ni prehiteval skozi kranj, ponoči s komaj vidnimi lučmi z bejbo brez čelade....in če bi padel? so vaša življenje res tako malo vredna, da vam to početje zadovolji vaše frajrske glave?!?
mogoče bi po nesreči na vozičku razmišljali drugače, pa da se razumemo, tudi avtomobili so nevarni.

P.S. sem 80% , da ima vsak od vas prijatelja, znanca,... ki se je ubil z motorjem.....vsem veliko sreče in strpnosti pri vožnji
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So apr 11, 2009 2:42 pm

TOYOTA je napisal/-a:tttttrrzzzzzz.
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz !

:?: :roll: :?:

zakajseežegre? a ni škoda da sestavkov ki so tako nujno potrebni in bi se med ljudi morali prijeti pišete tako da so praktično neberljivi težko je izluščit poanto in problem ni samo v velikih Začetnicah dobro bi prišel tudi kakšen presledek (nasvet: 2 x enter = 1 x presledek!) ali vsaj odstavek, da o koncih stavkov/povedi/misli ne govorimo ker se zdi kot da jih ni -hkrati ti branje takih postov vzame vse veselje do branja zgubi se smisel efekt,kam to vodi, v opozarjanje na resnost tematike gotovo ne, kam pa potem, zakaj bi se kdo moral matrat, če ni potrebno, zakaj oh le zakaj pisat nerazumljivo, če je bolj razumljivo kdaj celo lažje, znanja je gotovo dovolj, česa torej manjka, uvidevnosti, resnosti, smo res nizko padli če niti pri takih resnih temah ni želje/volje vsaj po korektnosti do soforumašev če že ne do same teme, njene aktualnosti itd itd? :roll: :?:

Kdaj je prebijanje skozi pomenske ovire nekaterih postov povsem analogno prebijanju motoristov med nekorektnimi avtomobilisti ali avtomobilistov med nekorektnimi tovornjakarji - le statistika zajema drugačne elemente (žrtve?).

Dajmo se malo bolj potrudit, prosim. Je v skupnem interesu.... :!: ;)

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 So apr 11, 2009 5:46 pm

TOYOTA js mam skuterja, tako da neke hitrosti ni. Sem se pa zanč vozil lepo 50 km/h, na drugi strani hriba pa ena baba s cliotm z ceste zavije v ulco. Nč žmigovca nc pogledala če je kdu gor, js sm hvala bogu še zambremzal prav cajt, uni u cliotu sm pa z ustnic prebrau "u pizdu". Čez nekaj kilometrov hoče nekdo iz stranske ceste na glavno. Z avtm se prpela skor na sredino glavne ceste, nč ne pogleda levo pa desno js pa glih takrat mim. Pol so tud take budale k te prehitijo, pa začnejo bremzat, tako da tebe ovirajo.

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG So apr 11, 2009 6:34 pm

Nisem divjak, pa sem danes vseen naredu 100km s prižgano dolgo lučjo. Kljub temu sta me dva avtomobilista čist izsilila.
Sicer je pa spet metanje vseh v isti koš. Sam na motorju nimam želje po visokih hitrostih, pač pa mi je užitek kruzanje. :)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So apr 11, 2009 7:44 pm

Sem meu do včeraj registriran motor, pa že papirje v rokah za podaljšat zavarovanje, pa nisem šel. Mam rajš sebe in punco, kot pa da me avto zbije. Enostavno, na motor si skoraj ne upam več, ker preveč mislim, kaj vse se lahko zgodi. Ko sem se lani in predlani vozil skozi kako mesto, sem dobesedno folku v avtih gledal v oči, če me vidi, dokler nisem bil mimo oz. sem skoraj več gledal glave v avtih kot na cesto. To pa zame ni uživanje na motorju, zato ga bom prodal, ker me je v bistvu minilo. Če bi bilo to 10 let nazaj, bi se 99% ubil, ker takrat pa res nisem nič mislil vnaprej.

Pa še to - motoriste ne moremo metati vse v isti koš. So samo redki "junaki", ki norijo a v bistvu ne mislijo 5 sekund naprej, kaj vse se lahko zgodi. Največkrat so to SS (SuperSport) motorji (Ninje, CBR-ke, Suze, R1-ke). Pri takih motorjih ti že drža dobesedno porine adrenalin v kri, samo še ročko obrneš, pa vrata zdravi presoji zapreš in.....

Na motorju moraš imeti glavo zelo, zelo na mestu, lahko bi se reklo - bremze od Formule. Mam pač tak motor (leve znamke) vendar držo SS motorja, da ti že po defaultu govori, da nažgi po gasu, vendar sem si vsakič, ko sem malo privil ročico predstavljal sebe in punco na vozičku, zato sem kmalu spustil. Je težko, verjemite in HvalaBogu, da sem še med živimi, zato bom motor tudi prodal. Še enkrat povdarjam, da če bi bilo to 10 let nazaj, bi bil mrtev ali pa na vozičku, ker takrat, ko smo meli sfrizirane apn-ke in ATX-e, je to šlo kot za stavo, brez da bi mislil 2 sekundi vnaprej.
L.P. in upam, da se danes ni ubil kak motorist...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So apr 11, 2009 8:29 pm

jst sem pa dones naredil tako perfektno vožnjo...res je bil super dan za na motor. Pa še avtov ni bilo veliko na cestah :) govorte kar hočte, eni uživajo v vožnji z avtom (no saj jaz tudi), ampak motor je pa čisto druga stvar...užitek da ni lepšiga :)

sj kar je Cash napisal je vse res...neki malga straha je vedno v glavi...ampak sj to je tudi v avtu. Nikol ne veš kdaj in kaj se bo zgodil :) je na motorju mogoče večja verjetnost, ampak vseen...vsaj uživam ;)
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov