Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Pe jun 19, 2009 6:01 pm

ales66 je napisal/-a:@_benko_,

verjetno nisi veren pa vseeno ti ne bi škodilo zmolit ene 10 zdravih Marij v zahvalo, da s svojim početjem nisi spravil koga na drug svet. Skrajni čas bi bil, da si začneš pospravljati podstrešje (beri: poišči strokovno pomoč!!!!!)

Če imaš j***a vozit več kot sto v naselju, potem imej še j***a pa plačaj kazen.

Pa res upam, da bo zalegla. Letos jih je taka objestnost že kar nekaj pospravila na drug svet, na žalost tudi nedložnih.

Tudi tebi ne bi škodilo zmoliti kakšne zdrave Marije v zahvalo, da ti ni danes kakšen meteorit padel na glavo (glede na benkotovo razlago kje je vozil 100 je to približno tako verjetno kot da bi on koga povozil).

Ne tako ozko gledati na stvari!

Ne poznaš situacije, razen benkkota in pa tistih policajev je verjetno noben tukaj ne, tako da raje ne obsojaj.

Ni vse črno belo, na cesti, v prometu in pa kar se tiče prometnih predpisov in prepovedi ter varnosti na cesti pa sploh ne.

Ps. za 100 v "naselju" ne rabiš j**c, ker to ni ne vem kakšen podvig (velikokrat tudi ni nevarno), za kazen plačati pa sploh ne rabiš j**c, ampak denar :twisted: :P ;)

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Pe jun 19, 2009 6:13 pm

jah @_benko_ lej usi vemo da je nekje omejitev res pretirana in se lahk pelješ tut 100 pa nboš nobenga ogrožal sam pač tebe so dobil ne nimaš kej.Sj mene so tut že sam za malo bol blagi prekršek ampak tako je. usi so neki pametni da vozjo zmerm 50 pa nvem kaj ampk sm jst zdj parkrat prbremzal na omejitev 30 pa mi je folk začel zadej trobt... tko da nvem č usi tako vozjo po omejitvah.no jst se zdanje čase zelo držim omejitev(pač bojim se za izpit sam še par pik)pa nism nikol pretirano divjav ampak policaji te zmerm dobijo k je najman treba.

upam da boš vsaj obdržal izpit naprej boš šel pa verjetno bolj po pameti..

Lp Matej

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe jun 19, 2009 6:38 pm

Se povsem strinjam z večino tukaj, da je vožnja čez naselje 107km/h smrtno nevarna! Ker stalno spremljam tudi razne varnostne teste, vem da so pri adac-u delali teste, in ugotovili, da tudi pri 50km/h na uro, če zbiješ človeka, ima dosti možnosti, da takoj umre. Torej, ker vidim da ste zagrizeni zagovorniki varnosti, se bojite za svoje otroke, itd..., za nesreče pa predvsem krivite hitrost, predlagam, da se vsi začnemo po mestu voziti s kolesom, in še to previdno in počasi. Upam, da boste podprli mojo idejo, in naredili seznam, kdo vse se bo pridružil akciji: v mesto izključno s kolesom ali peš!, ter tako naredili reklamo, da bi privabili čimveč enako mislečih in s tem res veliko naredili za varnost vseh, ki se gibljejo po naseljih!
In ja, hitrost res ubija, tako kot pravi reklamno sporočilo, saj še nisem videl nobenega primera, kjer bi nekdo zbil človeka, ko bi stal z avtomobilom na mestu!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jun 19, 2009 6:44 pm

107 km/h v naselju... omejitev 40 km/h in priletet 160 km/h. Saj ni čudno, da se tako dogaja na cesti.
Jaz lahko rečem samo to: upam, da kdaj ne naletim na vas ''kamikaze'' in se bohnedaj kaj zgodi.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jun 19, 2009 7:16 pm

Jst sem pa za to, da se vse omejitve odpravjo, naj vlada neomejitveni sistem. Pa ne samo v prometu, na splošno v vseh zadevah. To bi blo luštno. Naj potem zmaga močnejši.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe jun 19, 2009 7:19 pm

anarhija a?

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe jun 19, 2009 7:23 pm

pišuka ste paranoični, pazite da nebo kateremu pado cigel iz strehe na glavo ko stopite iz hiše..hahaha.............in ja zaradi tega ker se čez naselje pelaš 70 - 80 bi blo manj nesreč, kot pa zdaj ko so na vsakem vogalu taki ko spijo za volanom, ne poznajo niti prebližno omejitev itd........najbolj me razpizdi pa to da pri omejitvi 90 pela 60 al pa 70......in ja zaradi takih je največ nesreč ker je to največkrat vzrok za prehitevanje :!: :!: in potem ogrožanja samega sebe :!: :!: če bi se že enkrat za vraga vozli vsaj po omejitvah bi blo po mojem mnenju 50% manj nesreč........

primer iz ptuja proti ormožu sem danes prehiteval 4x (v 20 km) in to enkrat kangoja (70 - 75 pri 90), babico v polotu 60 pri 90 seveda sem ji trobo ko sem šou mimo........ en tovornjak samo to še razumem je pač naložen in težek pa ne more, ter še enega v neki škodi favoritki ko se je po prazni cesti pelal 50 (med gorišnico in trgoviščem :roll: :roll: )in sem s tem ogrožal sam sebe ker se lahko še vedno zgodi da katerega nasproti vozečega spregledam ker je recimo pozabil luči vžgat :? .......seveda sem po prehitevanju potem čisto lepo brez nevarnosti da bi zleto v ovinku z ceste peljal dalje in to po omejitvah ali malenkost čez (5 km/h)...in z če bi vsi tako lepo tekoče vozili bi bilo takoj boljše glede nesreč, ne pa zdaj ta kaos....ko te že na prvem križišču glava boli ko ti prednost vzame

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Pe jun 19, 2009 7:29 pm

noj je napisal/-a:Omejitve so marsikatere brezvezne, kajti danes se avto veliko hitreje lahko pelje in tudi hitreje ustavi, kot pred 15 leti. Omejitve so pa še danes iste!

Večina avtov na cestah niso novejših letnikov, in niso vsi avti enaki po vseh zmogljivostih.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jun 19, 2009 7:32 pm

@vugy: brez zamere, ampak toliko o tvoji kulturi (''...seveda sem ji trobo ko sem šou mimo...''). Čaki kaj voziš Golfa, ane?
Mislim, da ko boš tudi ti star dedek ne boš vozil 90!?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe jun 19, 2009 7:34 pm

@noj: ti si pa res en noj zgleda. Kako so omejitve iste?? Stalno se jih prilagaja, korigira. Poglej dolenjsko vpadnico, z Rudnika v center, prej je blo 50km/h, zdej je 60. Pa to je en sam primer. Povsod se popravlja omejitve.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe jun 19, 2009 8:18 pm

primozek68 je napisal/-a:@noj: ti si pa res en noj zgleda. Kako so omejitve iste?? Stalno se jih prilagaja, korigira. Poglej dolenjsko vpadnico, z Rudnika v center, prej je blo 50km/h, zdej je 60. Pa to je en sam primer. Povsod se popravlja omejitve.

Hvala, bom vzel kot kompliment. Se strinjam s teboj! Mislil sem na omejitev v naselju-že nekaj časa je 50km/h, izven naselja 90km/h... To sem mislil.

Kar se tiče pa moje pobude za varnost na cesti, je pa odziv bil pričakovan. Na forumu zna usak lajat... Raj tačas delajte, pa si našparite za kak tečaj varne vožnje, če vam je res do varnosti na cesti. Če ne seveda vsi lažete...

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy Pe jun 19, 2009 8:33 pm

nevermind je napisal/-a:@vugy: brez zamere, ampak toliko o tvoji kulturi (''...seveda sem ji trobo ko sem šou mimo...''). Čaki kaj voziš Golfa, ane?
Mislim, da ko boš tudi ti star dedek ne boš vozil 90!?

Oprosti če pa vredu ne vidim oz. sem popolnoma otrdel...potem sem pa šee večja kamikaza na cesti........pa nima zdaj tu veze kaj vozim, ne ni golf je passat......pa prehiteval sem samo po delih kjer se zelo daleč vidi (nekateri poznajo relacijo in vejo kake ravnice so)....to da sem ji trobil pa je bil samo znak ali naj začne vozit po omejitvah ali pa naj več ne vozi!!!!! ker tudi če je bilo še tak varno prehitevanje tvegala moje življenje.....ki je malo pristransko rečeno še skoraj več vredno kot njeno....ker jaz bom še nekaj v življenju delal.....(da nebo kdo zdaj to razumel kot da sem serijski morilec starejših :):)......obstajajo pa celo tudi starajši v penziji ko pa vejo čisto lepo vozit.....zadnjič sem se čudil enemu dedeku v grazu kako je mojstrsko vozil po mestu, po večpasovnih cestah ter krožiščih...pa naš soded je tudi 72 pa vozi dosti bojše kot marsikari pri 35 tih....

takrat tudi če pelam (če sem tako nesposoben) 50 po naselju ni razlike kot če bi pelal 100.....ker v tem primeru sem brez refleksov in če mi skoči ga ruknem z 50, ali pa če pelam 100 pa imam reflekse in pribremzam na 50 :lol: :lol: dobro razumem da ima izpit in da gre v vasi po kruh z avtom, ampak ta je pa vozila normalno po regionalni cesti in tam pa naj vozi po omejitvi....tu so še tujci ki grejo naprimer na morje in taki res ni za vozit po taki cesti za takimi ker potem pridejo ob koncu rezervacije hotela na izbrano destinacijo

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Pe jun 19, 2009 9:13 pm

@Vugy: Sicer smo malo off, ampak v večini se tule strinjam s teboj. Najboljše je pa še to, da taki, ki na 90 vozjo 60, isto vozjo potem tudi v naselju, nekateri pa še celo malce potegnejo tam. Če bi se res vsi držali da 90 pomeni 90 (pa ne zdaj dobesedno kot pijanec plota - temveč takrat ko to razemere omogočajo), bi se verjetno tudi nekaj naredilo za varnost.

ON:

107km/h v naselju je pretirano, pa ne glede na to ali so hiše ali ne. Tudi če je tabla že 100m pred naseljem lahko ti vseeno zmanjšaš vsaj do 65km/h, če se ti že zdi, da je 50km/h premalo. Vsaj ne boš imel straha pred izgubo dovoljenja.

LP
Simimedi

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Pe jun 19, 2009 9:14 pm

Pa kaj ti ni jasn? Omejitev ne pomenid a moraš vozit po tej hitrosti. Pomeni da lahko DO te hitrosti. Ti nimaš nobene pravice človeku blendat ali pa hupat ker ne vozi tako kot se tebi zdi. Dokler ne vozi 50% pod omejitvijo je čist v zakonu. In vsak se vozi po svojih sposobnostih. Če se hočejo vozit 60 v 90 coni se ti lahko buniš kolikor hočeš ampak lahko. Če jih prehitevaš pa se zaletiš niso oni nič krivi ampak ti.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Pe jun 19, 2009 9:18 pm

obcasnigledalec je napisal/-a:Pa kaj ti ni jasn? Omejitev ne pomenid a moraš vozit po tej hitrosti. Pomeni da lahko DO te hitrosti.

Mislim, da tebi ni jasno. Če bi se držali zakonov, se kaznuje tudi voznike, ki vozijo prepočasi (ne vem ravno na pamet koliko procentov) in za seboj delajo kolono. Taki vozniki se morajo na prvem odmikališču sami odmakniti, česar pa ne doživiš zlepa.

Pa malo se umiri, stopi pod hladen tuš preden oddaš post, pa bo takoj bolje.

LP

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Pe jun 19, 2009 9:21 pm

Če vozijo 50% pod omejitvijo, torej izven kraja kjer je 90 omejitev če vozijo pod 45. Če vozi 46 lahko samo gledaš v luft.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Pe jun 19, 2009 9:26 pm

obcasnigledalec je napisal/-a:Če vozijo 50% pod omejitvijo, torej izven kraja kjer je 90 omejitev če vozijo pod 45. Če vozi 46 lahko samo gledaš v luft.

Zakon obravnava tudi odgovornost voznikov,
ki vozijo počasneje. Voznik ne sme brez
upravičenega razloga voziti tako počasi, da
bi oviral druge udeležence v prometu. Kadar
je njegova hitrost več kot za polovico nižja
od največje dovoljene hitrosti mora vključiti
varnostne utripalke in se mora na prvem
primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti
mimo hitrejša vozila.

Vir: http://gea.nm.sik.si/PortalGenerator/document.aspx?ID=114&Action=2&UserID=0&SessionID=61598&NavigationID=519

Tule je 50% omenjeno, da mora vžgati že utripalke, 60 na omejitev 90 (če je ravna, pregledna cesta)pa se lahko smatra za oviranje prometa. Sicer pa smo že precej off, ker avtor odstopa močno v drugo smer omejitve.

LP

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe jun 19, 2009 9:28 pm

Lahko se vi kregate kje je brez veze znak postavlen. Sam če je...je. in ga MORAŠ upoštevat. Če ga ne...si pač KAZNOVAN! j**e se policaju in sodniku kaj si ti misliš o teh omejitvah.

Kolk stvari nam je brez veze v življenju pa se jih mormo držat. jebiga. Tud sam sem že prekoračil hitrost v naselju...ampak nikoli več kot za 10kmh. Ker nimam glih keša za okol dajat...pa tud za varnost je treba poskrbet.

Glede otrok pa...kolkokrat je kakega dirkača iz ceste zabrisal v ljudi...a če mi bo otroka zbil b****, ki ga bo v ovinku vrglo na pločnik bom jaz budala??? Kake pišete ljudje...sami otroci tu al kaj...
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy Pe jun 19, 2009 9:29 pm

simimedi je napisal/-a:
obcasnigledalec je napisal/-a:Pa kaj ti ni jasn? Omejitev ne pomenid a moraš vozit po tej hitrosti. Pomeni da lahko DO te hitrosti.

Mislim, da tebi ni jasno. Če bi se držali zakonov, se kaznuje tudi voznike, ki vozijo prepočasi (ne vem ravno na pamet koliko procentov) in za seboj delajo kolono. Taki vozniki se morajo na prvem odmikališču sami odmakniti, česar pa ne doživiš zlepa.

Pa malo se umiri, stopi pod hladen tuš preden oddaš post, pa bo takoj bolje.

LP

Ja teorija je eno kako bi naj oni lepo počasi vozilo mi pa za njimi....v praksi pa bi se 100% izkazalo da bi moje mnenje pripomoglo bolj k zmanjšanu nesreč kot povečevanje denarnih kazni v nedogled..........promet bi tekel tekoče, nebi se delale kolone, sploh pa če nebi bilo kolone za takimi nebi bilo na zožitvah zaradi mase vozil en za drugim in manj prometnih zamaškov.......ker bi se vsaj v normalnem obdobju dneva ko ni toliko prometa vsi vozili čez zožitev tekoče......

ampak mislim da sem preveč optimističen, ker se zaradi teh vseh tradicij nebo nič spremenilo......in se bom jaz na koncu tudi moral za njimi tako voziti in ne prehitevati da se nebom ogrožal.....v tem primeru pa sma dva taka ko vozima tako, se pravi se naslednji za mano še bolj ogroža ker mora dva ko spita za volanom prehitevat

aja glede offtopica.....sej prekrškarju ne moremo pomagat,....lahko pa kaj drugega debatiramo

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Pe jun 19, 2009 9:39 pm

Ja če prehitevaš je tvoja odgovornost da poskbriš za varnost pri prehitevanju. Ne pa od tistega spredaj. Pa ne vem zakaj ti hupaš človeku sredi ceste ki praviš da je dovolj pregledna in varna za prehitevanje. To me je bolj zmotilo kot pa karkoli drugega. Če misliš da ne vozi dovolj hitro ga samo prehiti in adijo. Ne pa blendat pa hupat.

Sicer pa 30. člen ZVCPja pravi vse tole:
(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(5) Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.
(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.
(7) Z globo 50 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.

Samo to me je zmotilo da nekaj hupaš pa se razburjaš kaj ljudje počasi vozijo. Če praviš da si jih lahko brez problema prehitel kaj ti je tukaj problem? Nekateri pač vozijo malo pod omejitvijo ker se tako počutjo bolj varno. Če hočeš ti po gasu stopit, komot, ampak ne sej zej razburajt ker nočejo vsi. Raj se razburjaj ker ne znajo ljudje uporabljati krožišč(BTC LJ je lep primer kjer se ob vikendih vse ustavi ker ljudje ne dojamejo da greš lahko še en krog da prideš v tisto garažno hišo, jebat ga, pretočnost prometa v nuli).
Zdaj že objavlam občasno
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov