Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p So jul 18, 2009 3:53 pm

Gospod policist, ne nisem jaz prehiteval po desnem, ampak je drugo vozilo mene prepočasnevalo po levem :lol:
Slika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So jul 18, 2009 5:29 pm

uros_p je napisal/-a:Gospod policist, ne nisem jaz prehiteval po desnem, ampak je drugo vozilo mene prepočasnevalo po levem :lol:

:tomidelej: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
megane_coupe
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a megane_coupe So jul 18, 2009 5:37 pm

mam jaz eno zeloooooo zanimivo zgdobo glede prehitevanja po desnem:=)..
priznam pa da sem bil kriv:=)....torej...
lani...lepega sončnega dne...se vključim na avtocesto...kjer je bil na prehitevalnem pasu pred manu..bel đip(temnjene šipe)..in je vozil pod 90km/h...jaz ga prehitim po desnem pasu ...nisem vozu več kot 100..in mi začne tip trobit in trobit...seveda sem zgubil zivce...in mu pokazal sredinca:=)....nato je tip začel vozit za mano(kot v filmih:=)...bilo kam sem zavil je sol za mano...trobil(in v ogledalo sem vidu kako se je smejal:=)..
pol pridemo v mesto..tip še vedno za mano vozi....in me prehiti..in vidis..POLICIST V CIVILNEM AVTUUU:=)...hahahaha:P....ajoj....me ustavi..se damo ob stran ceste..in si pred mano da svojo policisko kapo na glavo(da bi jo prej imel...bi vedu kolko je ura:=)...pol začne tam neki moralne zadeve(sej v bistvu je mel praw...:)...pol pa je reku..peji da te ne vidim...in nasvidenje:=)...
tako da..kar se mene tiče...ne bom več prehiteval po desnem pasu..:=)
bass, i love you:)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So jul 18, 2009 6:35 pm

da je prekrsek, ker sem ze sam pokasiral kazen. Ne ni dobil kzni 100 let str ata ki je vozil 80 po prehitevalnem pasu od mitnce do brezovce in se ni odmaknit ceprav je imel fraj cesto.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Je "prehitevanje" po desnem pasu avtoceste pre

Napisal/-a cruiser1 So jul 18, 2009 6:43 pm

obcasnigledalec je napisal/-a:Pa gremo naprej. Potem se še naprej peljem v koloni, ko se začne vozniku BMWja za mano trgat. Začne mi blendat in vozit direkt za ritjo. Kam naj se pa umaknem? V tovornjak? Pa še hitreje ne morem ker smo v koloni in je pred mano kakih 10 avtov. Ne bom se pa umaknil vsakič ko grem mimo tovornjakov, ker jih je bilo kakih 5 z okoli 100m prostora med sabo. Ampak seveda, tipo vztrajno blenda in vozi neumno. Enkrat se naredi med mano in njim luknja okoli 100m, ampak mi je čez tri sekundo takoj na riti.

Jaz se vedno umikam hitrejsim avtomobilom ampak v taki sutuaciji, kot je bila tvoja nimas kaj naredit. Za take bedake, kot je tale z BMWjem pa imam fino moznost priziganja stopluci brez zaviranja. Sem ze parkrat uporabil in fino deluje!! Kar naenkrat ti ne vozi vec za ritjo ampak lepo drzi varnostno razdaljo.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun So jul 18, 2009 6:50 pm

Ma jst take kazni ne podpišem!

Vsaka posledica ima svoj vzrok, in ko jst preljem mimo po obvoznici/avtocesti po desnem z nižjo hitrostjo od dovoljene ter ob tem prehitim bejbo/ata/velika_kola_loverja se mi lohk polcaj na štoflc od uniona postavi, pa ne bom podpisal.

Ko bojo uštimal na tako okategoriziranih cesta "radarje" za luft prehitevajoče amaterje z vozniško za 1000-4000€ kupljeno v Sežani, ter jih postavili na vsake 100m. Pol bom pa spremenil mnenje.

PS: vsak dan se vozim deloma po AC deloma po obvoznici (lj), pa se za vsakih 5m umaknem na vozni pas. vozim vštric kolone, ter ko je potrebno se priklopim na prehitevalni pas - in to vedno med ista avtomobila, kakor ko sem predhodno prehitevalnega zapustil. pride pa tudi do situacije, ko padem mimo po desni - ker se na prehitevalnem zaštopajo.

Živimo v dobi Učinkovite rabe energije in bremzanje ter pospeševanje ni del te filozofije!

LP,

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So jul 18, 2009 6:57 pm

GiGi1985 je napisal/-a:@zajbel

Glej res se mi ne da ubadat s teboj in tvojimi izjavami.

Obvoznica je cesta, ki OBVOZI (zato tudi obvoznica) mesto, z namenom, da se folk ne gužva po centru mesta, ko potuje na pot (da se štajerci ne vozimo skozi center LJ ko gremo na morje) A je to razumljivo? Kakšna pravila pa tukaj veljajo je pa odvisno od označitve te ceste, o čemer sem pa že pisal.

LP

O tem si res že pisal, ampak si napisal drugače, kot zdaj.

GiGi1985 je napisal/-a:
obcasnigledalec je napisal/-a:Hmm, samo recimo, 23. člen ZVCP:
75. prehitevanje je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

to ni navezano na avtocesto ampak cesto rezervirano za motorna vozila (se pravi dvopasovnica) Ti se lahko po obvoznici pelješ po desnem pasu hitreje kot na levem.

Kaj zdaj velja, da lahko na obvoznici prehitiš po desni, ali je tio odvisno od tega, kako je ta cesta označena? Sploh tale drugi tvoj post, ko pišeš na kaj je navezana tista 75. točka mi ni jasen.
Ko boš pa malo pravila pogledal, boš pa videl, da na avtocesti in hitri cesti je prehitevanje prepovedano po desni. Samo na cesti z več pasovi v naselju lahko prehitiš po desnem pasu, izvena naselja, na AC in CRMV pa ne (razen pred cestninsko postajo, če je hitrost omejena na največ 60 km/h).
Si pa ti začel v to debato vmešavati razne obvoznice in dvopasovnice, tko da ne zdaj mene krivit za nejasnosti.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So jul 18, 2009 6:58 pm

problem je da je zakon v kurcu, ker ce rata kolona (se skoraj ustavio) na prehitevalnem pasu in ti bos na desnem (vozis 100km/h) sel mimo bos v preksrsku.
Slika

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So jul 18, 2009 7:05 pm

Jerch_ je napisal/-a:to sem mu že omenil pa spet ni razumel in je prosil za obrazložitev. obvoznica je lahko pojmovanje tudi peš poti okoli pasje ute, če ne želiš priti direkt mimo in čakati da te pes vgrizne..

3je tipi 2 ali več pasovnic.. Avtocesta, avtomobilska cesta al kaj je (modro označena) in še navadna večpasovnica- po mestu ali kjer pač ni možnost za avtomobilsko cesto..

@zajbel prepričan sem da si eden od tistih, ker neveš katere ceste imamo in zato tudi nemoreš sklepati kakšna so pravila. poleg tega voziš stalno pod omejitvijo in to krepko, ker neveš niti da ti števec laže niti koliko so uradni odbitki. realno sklepa, da voziš 110 in se zelo rad držiš levega pasu poleg tega pa ti grejo na živce tisti ki bi lahko v parih sekundah pospešili mimo tebe po zakonski ALI nezakonski omejitvi in jih zato namerno ne spuščaš predse ker si prepričan v svoj prav. ČESTITAM

Tista modro označena ni avtomobilska cesta ampak cesta rezervirana za motorna vozila. Pozabil si pa še večpasovno cesto izven naselja. Tako da so 4 tipi, pa mogoče bi se še kateri našel. ampak to sploh ni pomebno.

Zelo sem vesel za vse kar si napisal o meni. Čeprav me sploh ne poznaš in ne veš kako vozim, si kar zelo natančno opisal, kako naj bi vozil. To je samo še en dokaz, da pišeš bedarije, stvari za katere nimaš nobenih dokazov ampak si jioh samo sam domišljaš. S tem kar si napisal o meni, si lepo dokazal, da lažeš. Hvala, da meni ne bo treba tega dokazovat.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So jul 18, 2009 7:15 pm

Da ne bo nejasnosti, kot so jih eni začeli vnašati v to temo z raznimi obvoznicami, vrstami cest in podobno:

Po desni se lahko prehiti
    - vozilo, ki zavija levo, če je voznik dal znak in zavzel tak položaj na vozišču, da je jasno, da zavija levo
    - vozilo na večpasovni cesti v naselju
    - pred cestninsko postajo na AC ali CRMV, od omejitve 60km/h naprej do postaje
    - tramvaj, ki vozi po sredini vozišča

Torej razen posebnosti (zavijanje levo, tramvaj in cestninska postaja) je pomebno samo to, če si v naselju ali ne.
Hitrejša vožnja ene kolone mimo druge pa ne šteje za prehitevanje.

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec So jul 18, 2009 11:32 pm

Samo da se razjasnim, če bi šel na vozni pas zato, da bi prehiteval mi je jasno da delam prekršek, ampak ker je bil vozni pas prost(recimo v tem primeru je bila kilometrska luknja med kamioni, če pa je vrsta 5ih tovornjakov in luknje med njimi za par avtov se pa ne mislim vsakič umakniti ampak do konca te vrste prehitevati in potem zapeljati na vozni pas) in so me v avtošoli naučili da se zapelje na vozni pas če je ta prost(pa še to da se uporablja žmigavce) in sem samo pospešil na omejitev se mi v glavni ne zdi kot da bi delal prekšek. Tehnično bi fasal kazen, ampak,...mah dost debate o tem, naredil sem prekršek in to je to.
Zdaj že objavlam občasno
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov