obcasnigledalec je napisal/-a:Pa gremo naprej. Potem se še naprej peljem v koloni, ko se začne vozniku BMWja za mano trgat. Začne mi blendat in vozit direkt za ritjo. Kam naj se pa umaknem? V tovornjak? Pa še hitreje ne morem ker smo v koloni in je pred mano kakih 10 avtov. Ne bom se pa umaknil vsakič ko grem mimo tovornjakov, ker jih je bilo kakih 5 z okoli 100m prostora med sabo. Ampak seveda, tipo vztrajno blenda in vozi neumno. Enkrat se naredi med mano in njim luknja okoli 100m, ampak mi je čez tri sekundo takoj na riti.
GiGi1985 je napisal/-a:@zajbel
Glej res se mi ne da ubadat s teboj in tvojimi izjavami.
Obvoznica je cesta, ki OBVOZI (zato tudi obvoznica) mesto, z namenom, da se folk ne gužva po centru mesta, ko potuje na pot (da se štajerci ne vozimo skozi center LJ ko gremo na morje) A je to razumljivo? Kakšna pravila pa tukaj veljajo je pa odvisno od označitve te ceste, o čemer sem pa že pisal.
LP
GiGi1985 je napisal/-a:obcasnigledalec je napisal/-a:Hmm, samo recimo, 23. člen ZVCP:75. prehitevanje je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;
to ni navezano na avtocesto ampak cesto rezervirano za motorna vozila (se pravi dvopasovnica) Ti se lahko po obvoznici pelješ po desnem pasu hitreje kot na levem.
Jerch_ je napisal/-a:to sem mu že omenil pa spet ni razumel in je prosil za obrazložitev. obvoznica je lahko pojmovanje tudi peš poti okoli pasje ute, če ne želiš priti direkt mimo in čakati da te pes vgrizne..
3je tipi 2 ali več pasovnic.. Avtocesta, avtomobilska cesta al kaj je (modro označena) in še navadna večpasovnica- po mestu ali kjer pač ni možnost za avtomobilsko cesto..
@zajbel prepričan sem da si eden od tistih, ker neveš katere ceste imamo in zato tudi nemoreš sklepati kakšna so pravila. poleg tega voziš stalno pod omejitvijo in to krepko, ker neveš niti da ti števec laže niti koliko so uradni odbitki. realno sklepa, da voziš 110 in se zelo rad držiš levega pasu poleg tega pa ti grejo na živce tisti ki bi lahko v parih sekundah pospešili mimo tebe po zakonski ALI nezakonski omejitvi in jih zato namerno ne spuščaš predse ker si prepričan v svoj prav. ČESTITAM
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov