Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne nov 06, 2005 12:19 am

Maky kaj boš pa reku na to, da se jaz peljem iz Italije v Cliu.Avto bel,črne šajbe, jaz na sebi usnjeno črno jakno,temna očala,100kil glea na lasih, umesno pobrit zraven mene prijatelj iz otroških let isto neobrit,oblečen v temna oblačila jezen ko k****a,slabe volje, ker se je skregal s punco v Trstu, ona pa je bla zadaj na zadnjih sedežih v solzah oziroma fuul slabe volje.
In mi pridemo na mejo gremo domov v Slovenijo.ko je mene Italijan vidu pa pogledu avto, pa noter poziju sem parkiral na stran, moj potni list pregledovali 15minut, vsi ven, kontrola avta :D :D ,zakaj gremo domov, kje smo bli,ali sva s kolegom ugrabila punco na zadnjih sedežih itd... :D :D :D :D f*** ej to je blo za film.

Na slovenski meji je bla zgodba ista :D :D :D

Mafija press
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Ne nov 06, 2005 10:03 am

maky je napisal/-a:
G-4S je napisal/-a:
Dr_S je napisal/-a:K reče pokaž opremo ve da boš šel nazaj in boš pokazal prtljažnik (ob tem vidi če si kej pil pa če kej skrivaš-ilegalce), tko da obvezno opremo met v predalu pa jih zajeb...

Sam klinc, k morš met potem še rezervno gumo za zicem. Če ne sledi "Pokažite mi rezrvno kolo" in evo, spet moraš iz avta do prtljažnika :lol:

rezervno kolo ni obvezno...imaš lahko tire mobility sistem...(taka mala pakungca) :wink:

Kolk pa tole kej $$$ :?: Pa ce kdo kej ve kje se najcenejs dobi :)

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Ne nov 06, 2005 10:25 am

BiMMER je napisal/-a:
Dr_S je napisal/-a:Policaj ti ne sme gledat v notranojst avtomobila (razen čez okna)
Ne sme odpret tvojih vrat, ...

No s tem se ne strinjam, ker sem že v tem postu povedal vse z zakonom in pravilnikom določena pooblastila, ki mu to dovoljujejo.

Mene so v postojni ustavl in cu avto pregledal .. vse torbe kaj je notri .. vse predale itd. Sej nwem kje je meja? Počutu sm se k d razvažam drogo ukol :?

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Ne nov 27, 2005 9:27 pm

mene so v metliki na meji pregledal popolnoma vse, vse predale cd-je vse...v prtlažniku je pa bila osebna garderoba v ruzaku in ko je odprl in začel brskat po njem je zagrabil na vrhu spodnje perilo je takoj nehal in mi vrnil ruzak nato pa je reku naj pokažem subwofer ki je v prtlažniku dobesedno pribit...potem je rekel da ga bo odprl...lepo vas prosim tovarniško narejen subwofer mi boste odprl...kdo ga bo pa nazaj sestavu???pa je še kar težil, potem sem se pa spomnila...Kje imate pa sodni nalog da lahko to delate??kaj sem jaz tle?kriminalec?ko sem omenila sodni nalog je nehal vrnil dokumente in viva la domu...in to slovenski policisti..

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Ne nov 27, 2005 9:39 pm

@rumena ibiza: A ti kaj pove izraz temeljita mejna kontrola? No na meji ti lahko policist pregleda popolnoma vse brez odredbe za hišno preizkavo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Napisal/-a rumena ibiza Ne nov 27, 2005 9:57 pm

samo povem moje izkušnje....

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 01, 2005 2:27 pm

Ja lahko pregleda carinik, ne sme ti pa razštelat avta pa rezat ticev pa take. Le z nalogom.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 01, 2005 3:02 pm

bass je napisal/-a:Ja lahko pregleda carinik, ne sme ti pa razštelat avta pa rezat ticev pa take. Le z nalogom.

mal sem zgrešu...glej nižje...
Zadnjič spremenil Slide, dne Če dec 01, 2005 6:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če dec 01, 2005 5:19 pm

Da ne boste spet preveč filozofirali in predavali o pooblastilih; Prosim, da tisti, ki nimate blage veze o tem v tej temi sploh ne odgovarjate več, ker več kot očitno s svojim (ne)znanjem zavajate druge.

Ok, da odgovorimo še na to "dilemo". Razen uporabnika Policist ste navednli nekaj nesesnic:
- prva neresnica: Policisti NIMAJO manjših pooblastil kot cariniki. Halo, kam pa pridemo, da bi imela carina večja pooblastila kot policija :!:
- druga neresnica: Pri mejni kontroli ne gre za preiskavo ampak KONTROLO potnikov prtljage in vozil na mejnem prehodu.
- tretja neresnica: Policist ti lahko brez odredbe sodišča podrobno pregleda vse dele avtomobila, vključno z razstavljanjem posameznih delov prevoznega sredstev.

Pri mejni kontroli policisti uporabljajo pooblastila, ki jim jih daje Zakon o nadzoru državne meje (ZNDM-1-UPB1). Zadeva je urejena v členih od 27-34.

Tistim, ki se vam ne da brat samo en dobesedni prepis zakona:
Osebna kontrola je kontrola, ki obsega preverjanje dokumentov za prestop državne meje z ugotavljanjem identitete osebe, ki namerava prestopiti državno mejo, in drugih pogojev za prestop in tiralično – tehnično preverjanje osebe z odvzemom prstnih odtisov in odtisov dlani ter preverjanje drugih telesnih identifikacijskih značilnosti.
Policist sme zahtevati od osebe, naj pokaže, kaj ima pri sebi. V primeru suma posedovanja prepovedanih stvari, predmetov ali zaradi ugotavljanja identitete, sme policist pregledati ali preiskati osebo. Preiskava po tem členu ne obsega preiskave telesnih votlin.
Kontrola prevoznega sredstva je kontrola, ki obsega zunanji in notranji vizualni pregled prevoznega sredstva in preiskavo prevoznega sredstva.
V primeru suma, da oseba v prevoznem sredstvu prevaža prepovedane predmete ali stvari, ki bi pripomogle k ugotavljanju njene identitete ali identitete drugih potnikov, ter zaradi preprečevanja nedovoljenega vstopa v Republiko Slovenijo, sme policist preiskati prevozno sredstvo, kar pomeni podroben pregled vseh delov, vključno z razstavljanjem posameznih delov prevoznega sredstva.
Kontrola stvari obsega kontrolo predmetov in stvari, ki jih ima oseba, ki namerava prestopiti državno mejo, s seboj ali v prevoznem sredstvu.
Pri izvajanju osebne kontrole, kontrole prevoznega sredstva in kontrole stvari sme policist uporabljati ustrezne tehnične pripomočke

Tako @rumena ibiza, če so tvoje navedbe resnične se policist ni ustrašil tvojih besed z nalogom ampak je očitno ugotovil, da ne prevažaš nič sumljivega :lol:
Pa še to, če se že delate pametne pred policisti uporabljajte vsaj pravo pravno terminologijo. Če bi meni kdo rekel, da potrebujem nalog in ne ODREDBO za preiskavo, bi točno vedel da oseba nima pojma o čem govori.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Če dec 01, 2005 6:16 pm

ja mene so v radolc dal hkraj po pregledu dokomentov je z megalajtko posvetu v avto pa mi prbije naj odprem predal ped sovoznikovim sedežom odprem mal pogleda pa reče ok posvet skoz zadnjo šipo v avto seveda črna dejte vrata tukej odpret pa mu prbijem ja odpri jih pa mi odgovori naj jih sam da je tak postopek posvet not pa reče ok pol mi pa prbije mate pa hudo osvetlitav v avtu pa lepa menjalna ročka pa saj aluminijaste predpražnike operite če so čisti so ful lepši pa se nasmeje srečno vožnjo pa sem se odeljov dalje

če sodolujete v postopku imate ful mn problemov ubistvu jih sploh ni vsaj moje izkušnje če se pa kej sika pa takoj kej najdejo da ti dajo voščilnco

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če dec 01, 2005 9:08 pm

to si pogruntal toplo vodo :D jaz se tudi držim tega: jaz lepo z njimi potem bodo tudi oni lepo z mano. samo eni imajo pač svoj ponos in ne morejo malenkost potrpet in bit tiho... :roll:
litr bencina, litr olja ;)

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Če dec 01, 2005 11:36 pm

Pac tako je ampak vsekakor ima policija v dolcenih pogledih prevec pooblastil,vse lepo in prav ko so mi policaji odmontirali pol avta,ampak pol naj ga tudi sestavijo tko kot je to treba in ne šlampasto :evil:

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert Po dec 05, 2005 4:43 pm

BiMMER je napisal/-a:Za tako varstvo državljanov pa imamo pritožbe in notranjo kontrolo, ki pa BTW. dela (pre)slabo! :lol: :lol:

odvisno na kateri strani si... če si na desni si osumljeni, vawga kriv policist, oz. na levi bogaboječi občan... vem kako je, ko te na suho namočijo, pol pa lažejo 300 na uro... sam laž ima vedno kratke noge...
to sem jaz

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Napisal/-a rumena ibiza Po dec 05, 2005 5:18 pm

Dragi Policist...vse kar sem napisala je res..a mislš da bi kr tko neki pisala da mamo o čem debatirat... :? sm povedala sm svoje izkušnje z policisti...sj ni panike naj on pregleda avto sm naj mi pove kako pa zakaj...a ne?

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Po dec 05, 2005 6:38 pm

rumena ibiza je napisal/-a:Dragi Policist...vse kar sem napisala je res..a mislš da bi kr tko neki pisala da mamo o čem debatirat... :? sm povedala sm svoje izkušnje z policisti...sj ni panike naj on pregleda avto sm naj mi pove kako pa zakaj...a ne?

Sem to razumel že ob tvojem prvem odgovoru
rumena ibiza je napisal/-a:samo povem moje izkušnje....
z dne 27.11.2005, in po tistem nisem več komentiral v tej temi.
SlikaSlika

ABT173
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ABT173 Po dec 05, 2005 7:30 pm

No še mene neki zanima,mogoče bo malo predolgo... Js pa dva kolega gremo en krog do centra v Lj., na Bavarcu na nasprotnem pasu se ustavjo policisti zravn, mi nismo bli pripeti niti oni, gledamo se in se pripenjamo,grem po Vilharjevi za njimi,oni se naenkrat obrnejo, js pa normalno naprej,cakam na semoforju, kr naenkrat na nasprotnem pasu policijski avto z lučkami odpre šipo in mi reče da grem na pločnik,rečem da sm prenizk,da nemorm gor, nekak se spravm na pločnik, odprem šipo, pa mi prav za dokumente,dam dokumente, mi reče da odprem prtljažnik, da pokažem obvezno opremo,use kul, prav morš mau počakat,pravm OK, pravm če loh pržgem čik,kadim in čakam,naenkrat še 2 policijska avta polna policajev,usi vn iz avtov,men nč jasn,fukneta oba kolega vn pa gor na avto,js sam gledam,men noben nč,naenkrat cela armija policajev okol,folk se zbrau,počutu sm se kokr največji kriminalc,pridejo modeli v škornjih, direkt name,me vržejo na avto,vse vn iz žepov,ceuga me pregledajo,reče mi če se premaknem,da me bo zbou k kanto,js mu pravm če gre za kako vajo,oziroma kaj je razlog da to delajo,brez odgovora, tok policije nism v lajfu vidu,sej vem da zgledam sumljiv,pa kolega isto,oba nabita pa tko naprej,sam nism vidu razloga.Pol k mi je dopiszdil,pa rečem pobčku za mano v škornjih,da me rokejo bolijo in jih nebom več tko držu,da bom odvetnika klicu,nej mi povejo kaj je.Spustim roke,se obrnem proti njemu in rečem kva je fora.Prav oropal so 3 oboroženi štacuno na Bežigradu,črn Audi A4,en sončna očala,js pa lih sončne cvike gor,sam smeh,pravm moj je perla modre,pa sploh nism biu na Bežigradu,mam tut priče,pol se mau pomirijo,pravjo morte čakat,eno uro me držijo, dokler ne pride tist da ns prepozna,pol ostaneta 2 policiska avta še,k so vidl da nismo krivi,in res ns preopznajo,bli so kr kul policaji,sami uni kurci v škornjih so bli pa podn.Na konc se opravičjo,prav tak je postopk,pa če upam it na drag z eno njihovo astro,sm reku hvala lepa,da brez ispita ostanem. A bi loh kej naredu glede na to da nismo bli krivi,da so uzel uro časa,pa da sm si tako bruko naredu,k je blo občinstva k dreka?? A je biu postopek praviln?
LP

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po dec 05, 2005 11:52 pm

nevem, saj praviš da se je opravičil in je postopek pač takšen :? pomoje je tukaj vse ok.a tisti ta grobi v škornjah so pa verjetno kaki specialci al kaj? :oops: tisto je pa pomoje tulk natrenirano da sploh nima nobenih občutkov in nč ne misli :lol: (samo moje mnenje :oops: )
nism pa nč slabega mislu ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To dec 06, 2005 1:03 pm

Evo še odgovr na tvoje vprašanje:
Policisti lahkoustavijo, za nujno potreben čas zadržijo in sprašujejo osebo o okoliščinah kaznivega dejanja, kljub temu, da oseba ni osumljenec. Policisti pri zbiranju obvestil in dokazov o KD, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti (npr. KD rops po 213.čl KZ), smejo zahtevati potrebna obvestila od vsake osebe, za katero ocenijo, da bi lahko kaj vedela o KD ali njegovem storilcu (po 148.čl. ZKP). Policisti taki osebi ne odvzamejo prostosti, temveč ji fizično omejijo gibanje. Zaradi tega tudi ni nobenega zakonitega razloga in niti ne potrebe, da bi morali policisti tako osebo opozarjati na pravice do molka, zagovornika ali druge pravice, ki jih ZKP določa za osumljence ob odvzemu prostosti. Nadalje so policisti izvedli tudi pooblastilo varnostnega pregleda po 38. čl. Zakona o Policiji, pri katerem lahkopolicisti pri opravljanju katerekoli naloge, določene z zakonom, v primerih ko obstaja razlog napada ali samopoškodovanja določene osebe opraviti varnostni pregled te osebe. Ker je v vašem primeru šlo za sum ropa, ste bili v postopku tudi varnostno pregledani če slučanjo ne posedujete kakšnega orodja ali orožja za napad ali samopoškodovanje. Prav tako Zakon o Policiji in ZKP dovoljuje policistom tudi pregled (in ne preiskavo) prevoznega sredstva.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt To dec 06, 2005 2:47 pm

Bimmer sej stekam ,ampak zakoni so vsi lepo napisani samo kaj ko v praksi se dostikrat zgodi prej vse drugo..! kot tocno to kar pise v zakonih!! ;)

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec To dec 06, 2005 5:40 pm

kaj pa ce policija naredi prekrsek, kaj pa takrat, a imajo oni tudi lahk kontrolo ?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov