Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII So avg 29, 2009 9:03 pm

sam zivim na trasi ki je zelo priljubljena za kolesarje je pa tako da ko sm mel golfa enko je blo zelo zanimivo vozit za njimi. si pogodil zlajf je mal zacvililo in ni hudic da se nebi kolesar usral. pol pa nej rece da sem ga ugrozal ce upa. ustrasu sem se ga ko je vijugal po cesti pa je. drugace pa moje misljenje glede kolesarjev, vse kar negre 50kmH DOL Z GLAVNE CESTE. tamo so za to narejene steze in plocniki pa se tmo gonte. ko je tema glede kolesarjev prov pike dobim. pri avtih vsakic k me ustavi hoce homologacijo pa izpravno vozilo, kolesarji ki so kao udelezenci prometa in kao za njih veljajo enaka pravila pa tega NI. ZAKAJ. ce pogledamo malo z tega stelišča bi se drzavna blagajna kar hitro polnila z 500€ kazni za nehomologirano vozilo. ker kolikor videvam tut ena specjalka nima odsevnikov, luči,...
tko mal v razmislek
----
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So avg 29, 2009 10:00 pm

pocesnkII je napisal/-a:sam zivim na trasi ki je zelo priljubljena za kolesarje je pa tako da ko sm mel golfa enko je blo zelo zanimivo vozit za njimi. si pogodil zlajf je mal zacvililo in ni hudic da se nebi kolesar usral. pol pa nej rece da sem ga ugrozal ce upa. ustrasu sem se ga ko je vijugal po cesti pa je. drugace pa moje misljenje glede kolesarjev, vse kar negre 50kmH DOL Z GLAVNE CESTE. tamo so za to narejene steze in plocniki pa se tmo gonte. ko je tema glede kolesarjev prov pike dobim. pri avtih vsakic k me ustavi hoce homologacijo pa izpravno vozilo, kolesarji ki so kao udelezenci prometa in kao za njih veljajo enaka pravila pa tega NI. ZAKAJ. ce pogledamo malo z tega stelišča bi se drzavna blagajna kar hitro polnila z 500€ kazni za nehomologirano vozilo. ker kolikor videvam tut ena specjalka nima odsevnikov, luči,...
tko mal v razmislek
----

pacient, mal se zamisl kaj počneš predn kako bedarijo nardiš
kolesarji so enakovredni udeleženci v prometu ja

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So avg 29, 2009 10:08 pm

kolesar je napisal/-a:kolesarji so enakovredni udeleženci v prometu ja

Dokler se držijo nekih pravil in ne ovirajo prometa! Športno kolesarjenje ne paše v promet! To je tako, kot bi z BMXi ali rolkami po cesti izvajali akrobacije. Ali pa, kot sem že omenil, športno dirkanje z avtom po javnih cestah.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So avg 29, 2009 10:17 pm

cruiser1 je napisal/-a:

Dokler se držijo nekih pravil in ne ovirajo prometa! Športno kolesarjenje ne paše v promet! To je tako, kot bi z BMXi ali rolkami po cesti izvajali akrobacije. Ali pa, kot sem že omenil, športno dirkanje z avtom po javnih cestah.

že od nekdaj so se ljudje prevažali s kolesi po cesti,...
so pa ene ceste rezervirane za motorna vozila

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So avg 29, 2009 10:50 pm

cruiser1, primerjave ti povzročajo težave :P

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So avg 29, 2009 11:11 pm

kolesar je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

že od nekdaj so se ljudje prevažali s kolesi po cesti,...
so pa ene ceste rezervirane za motorna vozila

od nekdaj...ko še ni bilo avtomobilov in tovornjakov na vsakem vogalu...sedaj so pa ratal velika ovira. Nimam nič proti kolesarjem sam naj se ne obnašajo kot taglavni na cesti in pazijo nase! So še najbolj izpostavljeni in temu primernu naj bo tudi vedenje! Če je omejitev 90 se bom toliko tudi vozil in če bo kolesar vozil po sredi ceste bom šel mimo njega pa na 10centi, ker zaviral ne bom če ne bo nujno potrebno!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Ne avg 30, 2009 6:30 am

Torej je treba vse kar ovira nestrpne slovenceljne zbit oziroma zrinit s cest... Mene tut motijo mame, ki hodijo zjutraj ob 6.00 v črnih cunjah k maši po sredi ceste. Verjetno tudi tem žlajfate na črto in jih zrivate ne vem kam :roll: Sej ste glasni eni ko je treba pumapt ego na forumu. Ko se pa naredu pizdarija pa gas pa spizdit ane. Bo treba mal pogledat zakone pa pol govorit kdo se lahko vozi in kdo ne. Kolo je bil pred avtomobilom in tega bo vedno več pa če vam to paše al pa ne. Vse normalne razvite države spodbujajo kolo kot prevozno sredstvo. Seveda ob tem razvijajo tudi temu primerno infrastrukturo. Pocesnik zate si pa prov želim, da mi žlajafaš na črto. Si boš dobro zapomnil to.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Ne avg 30, 2009 9:47 am

TomazK je napisal/-a: Pocesnik zate si pa prov želim, da mi žlajafaš na črto. Si boš dobro zapomnil to.

zdej negre vec ker mama abs in mi je prov zov
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne avg 30, 2009 10:55 pm

TomazK je napisal/-a: Bo treba mal pogledat zakone pa pol govorit kdo se lahko vozi in kdo ne. Kolo je bil pred avtomobilom in tega bo vedno več pa če vam to paše al pa ne. Vse normalne razvite države spodbujajo kolo kot prevozno sredstvo. Seveda ob tem razvijajo tudi temu primerno infrastrukturo. Pocesnik zate si pa prov želim, da mi žlajafaš na črto. Si boš dobro zapomnil to.

Meni je prav, da je vedno več kolesarjev ampak tu je potrebno nekaj narediti. Več kolesarskih stez NUJNO! In nekaj več prometne kulture nekaterih kolesarjev. Rad bi še povdaril, da mene kolesarji v veliki večini ne motijo in jih razumem zakaj se vozijo po cesti in podobno, ker pač nimajo izbire. Priznam, da me včasih malo razjezi, ker moram zaradi kolesarja zavirati in upočasniti ampak te jeze ne stresam na kolesarja, malo potrpim in ko je možno varno prehitim. Se pa najdejo debili na kolesih, ki te res lahko razjezijo, takega bi v tistem trenutku najraje kar povozil. Ampak brez skrbi kaj takega ne bom naredil. Tudi kaj takega, kot počne uporabnik pocesnikII še nikoli nisem naredil in tudi ne nameravam. Take stvari delajo osli!

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Ne avg 30, 2009 11:01 pm

V tvojem primeru ti ne morejo nič..Ko bi jaz vedel zdajle tovje tablice od avta in bi šel klicat češ da si me oviral/ogrožal in ne vem kaj še vse..ja kje,kdo,kaj,zakaj wtf?

Da nebi plaču slučajn.
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne avg 30, 2009 11:19 pm

jaz ti priporočam pritožbo, magari z oglasom ali pomočjo medijev najdit voznika tovornjaka da priča (v kolikor seveda sam veš da tvoja zgodba drži) pa na vse načine mu zje*** mater na sodišču, ker če ima kolesarsko stezo se naj vozi po njej, nima na cesti kaj iskat. :evil:

Sem pa mnenja da vsi kolesarji ki vozijo hitreje kot 20 kmh nimajo kaj iskat na cesti, tudi za njih bi morala veljati določena hitrostna pravila. Ne pa da se "goni" 40, 50 kmh po cesti, seveda je njegov cel vozni pas, ti pa se jeb* pa ga prehiti če ga lahko. da o skupini večih ne govorim, kjer se vozijo 2,3 v štric, poleg tega pa so še prepričani da je tako tudi prav. :roll:
Sem tudi sam kolesar ampak se vozim skrajno desno, z vsemi lučmi in odsevniki itd...kar za dosti udeležencev ne morem rečit. Potem se pa čudimo zakaj je kdo podrl kakšnega od njih....

LP

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Po avg 31, 2009 7:59 am

Na tvojem mestu bi napisal pritožbo in vztrajal pri svojem, če je policaj še ne pomeni da je bog in da bo samo njegova beseda glavna. Tudi sam sem imel prometno nesrečo s policajem in so me na vse načine hotl zjebat in me neki prepričevat, da sm js kriv bla bla bla, smo lepo šli na sodišče in sem dal svojo izjavo sodnici lepo razložil situacijo(tudi ona me je hotla prepričat da sm kriv) pokazal podrobnosti na fotomaterujalu in čez dva-tri mesece dobil odgovor, da se vse obtožbe umikajo zaradi "pomanjkanja dokazov" in so se vsi stroški krili iz državne blagajne. Uglavnem, ne plačat kazni in vztrajaj, da nisi nikogar ogrožal, čeprov se policaji počutijo ogrožene na vsakem koraku.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 31, 2009 8:45 am

cruiser1 je napisal/-a:
TomazK je napisal/-a: Bo treba mal pogledat zakone pa pol govorit kdo se lahko vozi in kdo ne. Kolo je bil pred avtomobilom in tega bo vedno več pa če vam to paše al pa ne. Vse normalne razvite države spodbujajo kolo kot prevozno sredstvo. Seveda ob tem razvijajo tudi temu primerno infrastrukturo. Pocesnik zate si pa prov želim, da mi žlajafaš na črto. Si boš dobro zapomnil to.

Meni je prav, da je vedno več kolesarjev ampak tu je potrebno nekaj narediti. Več kolesarskih stez NUJNO! In nekaj več prometne kulture nekaterih kolesarjev. Rad bi še povdaril, da mene kolesarji v veliki večini ne motijo in jih razumem zakaj se vozijo po cesti in podobno, ker pač nimajo izbire. Priznam, da me včasih malo razjezi, ker moram zaradi kolesarja zavirati in upočasniti ampak te jeze ne stresam na kolesarja, malo potrpim in ko je možno varno prehitim. Se pa najdejo debili na kolesih, ki te res lahko razjezijo, takega bi v tistem trenutku najraje kar povozil. Ampak brez skrbi kaj takega ne bom naredil. Tudi kaj takega, kot počne uporabnik pocesnikII še nikoli nisem naredil in tudi ne nameravam. Take stvari delajo osli!

neke kolesarske se delajo pri nas, samo kakšne!! za hitre kolesarje neuporabne..

v švici imajo čisto drugačno politiko, imajo izvenivojska križanja pod krožišči, posebej speljano kolesarsko brez spreminjanja nivojev, tak ko pri nas za vsak uvoz...

skratka morali bi od njih kaj pobrat, samo kaj ko še za te ceste ni denarja da bi jih pošteno obnovili...

v švici se ne nobeden ne pizdi če more za tabo vozt, zato ker je skoraj vsak tudi kolesar!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po avg 31, 2009 9:00 am

pocesnkII je napisal/-a:sam zivim na trasi ki je zelo priljubljena za kolesarje je pa tako da ko sm mel golfa enko je blo zelo zanimivo vozit za njimi. si pogodil zlajf je mal zacvililo in ni hudic da se nebi kolesar usral. pol pa nej rece da sem ga ugrozal ce upa.

ded nasmejal si me pošteno,vsaka čast :cry
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Po avg 31, 2009 9:36 am

Tukaj v tej temi pa se pokaže vsa slovenska vozniška kultura. Če vam je prav ali pa ne kolesar je enakovreden udeleženec v prometu kot tisti, kateri se z avtomobilom vozi.
Pa če je treba malo zabremzat se takoj boge in nevem še kaj obrača.

Malo se zamislite še posebej takšni kot je pocesnk, kateri se na cesti obnaša kot da je vse njegovo in kaže svoj kretenizem okrog.
Pocesnk, kaj da je tisti kateremu si ti tako veselo in frajersko zabremzau padel po cestišču in da bi ga še povozil potem?? Ali pa če bo nekoč tvoj sin, hčerka prišel domov pa rekel ˝ati en norec mi je bremzal za mano da sem skoraj padel˝ pol pa spet ne bo prav, samo dokler imamo takšne biserje kot si ti za volani je vse mogoče. :twisted:

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Po avg 31, 2009 10:05 am

Kolesar bo zame enakovreden udeleženec v prometu ko bo spoštoval pravila katera morem spoštovat jaz kot voznik avtomobila! Torej, če moram jaz kot voznik avtomobila imet izpraven avto in za to potrdilo vsako leto plačam 35€ naj ga ima tudi kolesar. Sprednja luč, zadnja luč, odsevi na pedalih. Spoštujejo naj cpp, ne pa da zapelje na pločnik ko pride do rdeče luči na semaforju, uporablja naj ročno signalizacijo, ne pa da se 90% kolesarjev vozi kot na giru. In takšni ljudje so v prometu moteči, sploh v prometni konici sredi mesta. Kaj me pa najbolj dvigne, da se zraven kolesarske steze pelje po cesti. In ja, kolesarji velikokrat vsa pravila kršijo, ker vedo da so preveeč zaščiten in če pride do prometne, bo vsekakor kriv voznik avtomobila, ker velja pravilo močnejšega.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po avg 31, 2009 10:07 am

@ RaVeN

kolesar pa res ne more bit enakovreden kot nekdo ki se pelje z avtom. za kolesarje so kolesarske ceste ali pa da se vsaj peljejo ob robu cestišča. tudi sam sem vido kretene s kolesom na polovici mojega pasa,pa ne j**e žive sile. če bi pa ga rukno pa nebi on bil nič kriv pa bi vso krivdo na mene hoto dat. Na koncu pa če mu potrobiš še ti nekaj maha z roko,ko pa se ustaviš pa ga vprašaš če mu je treba jo zlomit, pa je tiho ko rit in ni več tako pogumni.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po avg 31, 2009 10:43 am

RaVeN je napisal/-a:Tukaj v tej temi pa se pokaže vsa slovenska vozniška kultura. Če vam je prav ali pa ne kolesar je enakovreden udeleženec v prometu kot tisti, kateri se z avtomobilom vozi.
Pa če je treba malo zabremzat se takoj boge in nevem še kaj obrača.

Malo se zamislite še posebej takšni kot je pocesnk, kateri se na cesti obnaša kot da je vse njegovo in kaže svoj kretenizem okrog.
Pocesnk, kaj da je tisti kateremu si ti tako veselo in frajersko zabremzau padel po cestišču in da bi ga še povozil potem?? Ali pa če bo nekoč tvoj sin, hčerka prišel domov pa rekel ˝ati en norec mi je bremzal za mano da sem skoraj padel˝ pol pa spet ne bo prav, samo dokler imamo takšne biserje kot si ti za volani je vse mogoče. :twisted:

Pridi na našo cesto, cesta Lj- Kočevje pa jebote če boš še govoru da je kolesar enakovredn. Za kolesarje bi moralal biti posebna cesta ob takih cestah, ker če ti kolesar brca v klanec z 15km/h, nasproti gužva...Se zavedaš kake posledice so lahko potem, ko vozniki enostavno postanejo živčni? Izsiljevanje, hupanje,blendanje, prehitevanje v škarje... Tudi včasih smo ljudje srovo meso jedli, pa ga danes ne več...

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po avg 31, 2009 1:27 pm

Piusmu ene ni za spustit v Peking.

peto
Nov uporabnik

Napisal/-a peto Po avg 31, 2009 7:29 pm

V glavnem, napisal ugovor na plačilni nalog, bil pri odvetniku, ki je dodal stavek, da zahtevam soočenje in rekonstrukcijo domnevnega prekrška. To gre zdaj na policijo, tam bo komandir po stalni praksi baje ugovor zavrnil, potem ostane še zahtevek za sodno varstvo, se pravi sodišče. ali jetrba rekonstrukcijo plačati?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov