Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po dec 14, 2009 5:12 pm

Patrio nabavt, jih bo vojska kmal poceni prodajala :lol:
Pa si miren na cesti 8)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Po dec 14, 2009 5:23 pm

Žiiga je napisal/-a:za 18 let star avto sem si izboril 1800€ izplačila :) Splačalo se je težiti do onemoglosti.

Sedaj pa me zanima, če ima kdo kakšen podatek koliko je rok izplačila od podpisa pogodbe, da se strinjaš z višino izplačila.

Kako si pa izboril tako vsoto? Kakšen trik? :D Ker pri meni je že en mesec okoli pa na zavarovalnici vedo samo to, da imajo vse potrebne papirje, naredijo pa nič :? Pa težim vsak dan pa se zadeva sploh ne premika :evil:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po dec 14, 2009 6:56 pm

Sej pravi da je bil izredno vstrajen in siten pa vrjetno je naletu na cenilca s katerim se da dost pogajat :)

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Po dec 14, 2009 7:12 pm

Jaz sem tudi vztrajen, cenilca pa sploh ne morem priklicati, je pa že ko je avto ocenjeval zapisal zraven kaj vse je bilo na avtu menjano in obnovljeno, ker je bil tudi mehanik zraven in je vse povedal pa pokazal :) Pri meni se samo papirje podajajo. Najprej so poslali v Radovljico potem so jih pa poslali nazaj v Ljubljano, kao da bodo tam urejali zadevo. :x

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po dec 14, 2009 8:37 pm

Danes sem klical za levi bok, ko me je še en kombi popraskal na zavarovalnico in so rekli, da še zmeraj (4 tedne je od cenitve) nimajo policijskega zapisnika. Kličem na PP, nakar mi tajnica poda podatek, da je zapisnik romal na zavarovalnico že en teden nazaj. Tako da me čaka jutri polno dretja na zavarovalnici. Polno nategovanja in vsega...

da nebo glede mojega clia vse tako rožnato.

Drugače pa zakaj takšna cena? Ker se je tudi upoštevalo, da je školjka in vse razen motorja Renault Clio Williams ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po dec 14, 2009 9:25 pm

Po kolkem času pa si dobil domou cenitev ? Oz. kako pošto o♦ tem ?
Mater mečkajo ej.. :evil:

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Po dec 14, 2009 9:33 pm

Mečkajo ja, pri meni je bil cenilec en mesec nazaj pa še nič :? Jaz pa brez avta, pa vsak dan ga rabim da grem na ših in fax, z javnim prevozom pa ne morem ker imam zelo slabo povezavo :x

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide To dec 15, 2009 2:35 pm

No danes sem bil spet na zavarovalnici in sem po enem mesecu čakanja zvedel, da povzročiteljica nesreče, še ni poslala prijave :x Zdaj so ji spet poslali urgentno. Zgleda da bo tole še trajalo, tako da mi ne preostane drugega, da avto prodam in si nabavim drugega, ker avto drug teden že nujno rabim :evil:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne jan 03, 2010 4:07 pm

Zakaj poleg ponudbe ne dobiš na dom tudi cenilnega lista oz. spiska delov katere je cenilec zapisal kot neuporabne oz. poškodovane ?

Sicer pa ja, končno dočakal ponudbo ! :roll:
Potrebovali so 4 tedne :)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne jan 03, 2010 4:16 pm

si morda doma @bežigrad, okolica savskega naselja(stolpnice)?

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Ne jan 03, 2010 4:23 pm

B|ind je napisal/-a:Zakaj poleg ponudbe ne dobiš na dom tudi cenilnega lista oz. spiska delov katere je cenilec zapisal kot neuporabne oz. poškodovane ?

Sicer pa ja, končno dočakal ponudbo ! :roll:
Potrebovali so 4 tedne :)

Ta list oz. kopijo sem jaz dobil takoj po cenitvi :roll: Drugače pa po enem mesecu in pol še vedno nič, kljub temu da kličem vsak dan :? So rekli, da bo do konca decembra pa ni bilo nič iz tega :x Če mi jutri rečejo, da še vedno ni ponudbe bom res popi****. :evil:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne jan 03, 2010 7:00 pm

@snikerson, jaz ? Ne.

Nevem zakaj nisem jaz nič dobil.
Ah.. pošteno mi gre že na živce vse skupaj. Samo upam da čimprej zaključim z vsem skupaj in se rešim avtomobila.

MrOizo
Nov uporabnik

Napisal/-a MrOizo To jan 05, 2010 8:22 pm

blind ob izplačilu totalke ti avto v vsakem primeru ostane.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 05, 2010 9:18 pm

Aja ? Nevem..

Vglavnem jezen sem :evil:
Enostavno ne razumem, zakaj mi zavarovalnica ne da denarja kolikor je bil avto vreden pred nesrečo po eurotaxu pa naj si razbitino peljejo kamor hočejo !

To me pa drkajo z nekimi smešnimi zneski pa sam moram avto prodajat, dilerjev imam na telefonu vsak dan usaj 5!
S zavarovalnico kregat se pa nima smisla. Sem uspel prebrat med vrsticami da če se bom kurčil in pizdil še bolj, bodo zadevo razvlekli in bom imel razbitino parkirano še pol leta predenj kaj dobim !
To je sranje ! Ker ko se pritožiš na ponujen znesek, potem dajo oni to na neke komisije, pa ponovna cenitev pa nevem kaj še !

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII To jan 05, 2010 9:34 pm

sam sem mel pred meseci podobno situacijo (razbit motor) in kar se mojega mnenjana tice ti v prvo ponudijo nek banalen znesek ki ga bo sprejela 80% ljudi sam da bo mir. ostli se pritozijo in dobijo zneske priblizne vrednosti oz zeljeno vrednost.
kar se pa mene tice, da si upajo poslati pismo, katero je lahko javno saj ga bres skrbi lahko nalimam na javni kantlaber na ulci in gor pise da so dali zadevo v komisijo da bodo ''se enkrat preucili'' . to meni kaze da so ljudje oz osbje ki je prvič prouevalo totalno nesposobni in nevem kaj tm iščejo, da more vsakič komisija šeenkrat proučevat. ma kaj vam ni jasn sej sami iz sebe delajo norce.

tolk o mojem mnenju.

p.s. drugace pa zaleze tut kaka grozna v smislu: jaz sem mel pred nesreco zadevo (avto, motor, jahto,....) celo v vrednosti xxx, zdej je totalka. zato naj izplacajo vrednost, z razbitino kolikor so jo ocenil pa se nej oni po domace j be jo. saj so konec koncev oni ocenili da je se nekaj vredno, ceprov je totalka.

za moje pojme bi mogla bitizadeva ko je enkrat totalka nujno za na odpad, in se tam prodaja po delih in ne v celoti, saj kot celota za moje pojeme ko je totalka ni več varna za na nase ceste.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To jan 05, 2010 9:42 pm

To je tak ko nimaš nobenega poznanja v zavarovalnici...
Mojga znanca je na motorju avto odzadaj nabasal med zaviranjem, seveda je pač motor padel po tleh se podrsal in ni bilo tako hudo, ampak ima sestro v zavarovalnici in seveda je motor ocenjen totalka...
Ne zdi se mi prav da lahko eni to izkoriščajo kolikor hočejo ostali pa se jebemo z takimi primeri, ker sem imel sam že podoben problem in imaš na koncu več stroškov kot koristi pa čeprav nisi popolnoma nič kriv in to nikakor ni prav...

Imel sem že tudi problem, ko mi je pijanec zbil ogledalo na avtu, ker ga je tak zanašalo. Na licu mesta mi je podpisal na list, da je sam kriv in da bo nosil stroške popravila, na koncu je pa pizdil, da hočem imet zlat ogledal, ker ga je motil ker mi je najprej sam rihtal nek ogledal, ki je bil popolnoma v zgrešeni barvi in sploh ne za moj model avtomobila...
Kasneje ti je žal, ko bi mi moral biti hvaležen, da nisem klical policije, ker bi bil ob izpit pa še kazen bi dobil takšno, da bi lahko 20 ogledal kupil z njim.... Meni bi pa tako zavarovalnica povrnila za nov ogledal... Pa četudi bi si ga moral sam v celoti plačat bi takrat poklical policijo, ker so nekateri takšni p.... da ne moreš verjet....

Tako, da tist kar ti bo zavarovalnica dala ti bo ostalo pač boš moral pozabit ali pa tožba in dokazovat da je res vredno toliko kot zahtevaš, samo ne verjamem da boš imel kaj od tega... Vse ti bodo tako ali tako na sodišču pobral, če že boš kaj dobil... Tako je pač v naši zeleni Sloveniji...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To jan 05, 2010 10:05 pm

Ampak ljudje, meni so ponudili znesek ki je za cca 2500€ nižji od vrednosti avta po eurotaxu pred nesrečo !!
Mi je cenilec rekel nekaj v smislu ˝hja, toliko bomo dal, za razliko si pa kupca najdite˝ ?!?!

Sicer sem se že sprijaznil, da tiste cifre nebom nikoli videl, ampak jezen sem pa še vseno :evil:
Pa pravim, sam sebi, drugi avto bom zavaroval drugje, ampak saj je povsod isto ! Zavarovalnica si enostavno nebo šla v škodo ! Vrjetno pa grem z drugim avtom na zavarovalnico Maribor, ker je tam zaposlen mož od sestrične. In tako je kot pravite, ko imaš neko poznanstvo je vse drugače !
On mi je tudi povedal kako se to dela pri njih, tako da men je jasen sistem delovanja teh zavarovalnic. Adut jim je to da lahko oni z ocenjevanjem, komisijami in izplačilom zavlačujejo dolgo dolgo in te s tem spravijo ob živce, tako da se večina ljudi prej podleže in podpiše tisto kar zavarovalnici odgovarja.

Žou, si nemorem privoščit da bi čakal na denar pol leta ali celo več !
Če bi si lahko bi defenitivno šou do konca, tudi z odvetnikom.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide To jan 05, 2010 11:01 pm

Jaz jih čakam že tako dolgo, da je avto vmes postal oldtimer :lol: No, čakam 2 meseca, ampak avto je pa res postal oldtimer 8) Včeraj ko sem se malo razjezil ko sem telefoniral na zavarovalnico je gospodična na drugi strani rekla, da bo kontaktirala cenilca, da pripravi pondbo in da naj čez dva dni spet pokličem, da preverim. Tako, da jutri spet kličem :)
Zanimivo, da se jim pri izplačil škod ne mudi tako kot pri računih :twisted: Položnico hočejo imeti takoj plačano, za škode pa zgleda, da se jim po domače je**.
Drugače pa mislim, da tudi ko bo pondba narejena, da se me še ne bodo takoj znebili :lol:

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr jan 06, 2010 7:40 pm

Kak ping pong se grejo s tabo. Osebno bi se oglasil na kaki izpostavi in naredu štalo, bi se zadeve začele drugače odvijat.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr jan 06, 2010 8:16 pm

jah delat štalo je brez veze, ker imajo take zakone in se loh na glavo postaviš pa ne bo bolje
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov