Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

POLO 100PS
Nov uporabnik

Napisal/-a POLO 100PS Po dec 14, 2009 2:45 pm

Kake klobase eni tle gor serjete!

Tut če je potegnu pištolo, to še NI uporaba. Uporaba je šele, če strelja, pa kolikor vem, opozorilni strel tut ni uporaba. Če je sam potegnu pištolo, pa jo pol, predno te je potegnu ven (se pravi, da jo je mogu pospravt) še ni uporaba.

@DJ Big - a ti si policaj? Kaj bi pa naredu, če bi te napadlo 10 ljudi samo s pestmi? A bi jih tut s "strokovnim prijemom" obvladal?

@Primožek - Dej nam že povej kaj si rešu.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Po dec 14, 2009 2:53 pm

POLO 100PS je napisal/-a:Kake klobase eni tle gor serjete!

Tut če je potegnu pištolo, to še NI uporaba. Uporaba je šele, če strelja, pa kolikor vem, opozorilni strel tut ni uporaba. Če je sam potegnu pištolo, pa jo pol, predno te je potegnu ven (se pravi, da jo je mogu pospravt) še ni uporaba.

@DJ Big - a ti si policaj? Kaj bi pa naredu, če bi te napadlo 10 ljudi samo s pestmi? A bi jih tut s "strokovnim prijemom" obvladal?

ne usajaj se pa raje preberi kaj kdo napiše...lepo je napisal da je varnostnik.
in tudi opozorilni strel je uporaba strelnega orožja....nevem zakaj nebi bila?

Interscope
Novinec

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Interscope Po dec 14, 2009 2:55 pm

primozek68 je napisal/-a:A se sekiraš... Jest sm že dva skloftal na Rudniku, ko ne morjo počakat, da se trgovina zapre.
in to upravičeno.

Tko,da kar, naslednjič, j3bala te ruka radnička aka B slap.

primozek in action again :roll: :lol: :lol:

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Po dec 14, 2009 2:57 pm

.

A ko se ti usedeš na školko, jo še ne uporabljaš, ampak samo ko ti drek ven špricne?

Po tvoje bi policaji mirno vsakemu tiščali pištolo pod nos, pa bi bilo vse ok dokler ne bi res streljali. Za moje pojme je uporaba takoj, ko prime pištolo v roko, bo pa mogoče kdo bolj podkovan na tem področju to povedal.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po dec 14, 2009 3:00 pm

Nism policaj malo bolje preberi poste pa pol komenitaj.

Odgovor je pa logičen za ljudi ki imajo možgane. Tebi bom vse eno odgovoril ker ih očitno nimaš.

1. Zavarovati moraš sebe in oceniti položaj ali je potrebna pomoč, kakšna je nevarnost gdo je sploh napaden ti osebno ali oseba ki jo varuješ......
2. Če si napaden ti in oceniš da ga lahko obvladaš je to to stvar rešena.
3. V tvojem primeru se pač prej zavarujem in kot zgoraj navedeno ocenim da sam zadevi nebom kos, počakam okrepitev da obvladamo položaj ozeroma situacijo.
4. Zadeva se obrne če je napadena oseba ki je varovana s strani varnostnika oz policista ker če je oseba napadena od večih ljudi ki ih ni moč obvladati, je pa potrebno ostati zavarovan tako ostaneš priča dogotku in je pravici zadoščeno vsaj do nekatere mere.
5. Zadeva se obrne če si bodygard, v temu primeru si pa že takoj seznanjen da svoje življenje ogrožaš za to osebo to delo opravljaš in veš da če ih bo 100 boš mogu to osebo varovt pa tudi če te ubijejo. Temu primerna je plača ;)

Če ti še kaj ni jasno kar piši bova vse razčistila

POLO 100PS
Nov uporabnik

Napisal/-a POLO 100PS Po dec 14, 2009 3:38 pm

@DJ Big - že dejstvo, da ti SI varnostnik, jaz pa nisem, zgovorno pove, kdo ima več možganov. Mogoče imaš mišic res več, mogoče imaš tudi večjo gramažo možganov, ki so pa tam, zato ker morajo biti. Nekako tako kot Ombudsman - imamo ga, nima pa kake funkcije..

Saj veš tistega - lepa ženska, ki nima možganov je misica, nabildan tip, ki nima možganov je pa varnostnik.

So pa tvoji stanovski kolegi že večkrat dokazali, da je moja izjava resnična: Roxly, Global, Lipa, Bachus, Emonska klet...

Dosti zdaj. Čakam samo še na odgovor Primoška.

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Po dec 14, 2009 3:45 pm

Na simpl povedan, "kar seješ to žanješ". Če se zajebavaš iz nesreče drugega si pač požel kar si posejal, še celo zelo hitr. Tako, za mal filozofije ...
Supression!

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po dec 14, 2009 3:49 pm

Bi bilo zanimivo slišati še drugo polovico zgodbe...

Še vedno sem mnenja, da je premalo policajev na cesti glede na kulturo voznikov. Policaji bi morali biti pošten in dejansko vzbujati določen del strahu vozniku (če je naredil večji prekršek). Ne pa, da je narod pameten po forumih in išče rešitve ter luknje v zakonu, kako bi se izognil kazni... :?

Me zanima, koliko od vas se je pregovarjala z avstrijskimi oziroma italijanskimi policaji... Verjetno ste bili tiho kot miške ;)

POLO100PS - škoda besed....

lp

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po dec 14, 2009 3:54 pm

POLO 100PS je napisal/-a:Saj veš tistega - lepa ženska, ki nima možganov je misica, nabildan tip, ki nima možganov je pa varnostnik.

Pa si ti vredu drugač? :roll:
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po dec 14, 2009 3:57 pm

POLO 100PS je napisal/-a:@DJ Big - že dejstvo, da ti SI varnostnik, jaz pa nisem, zgovorno pove, kdo ima več možganov. Mogoče imaš mišic res več, mogoče imaš tudi večjo gramažo možganov, ki so pa tam, zato ker morajo biti. Nekako tako kot Ombudsman - imamo ga, nima pa kake funkcije..

Saj veš tistega - lepa ženska, ki nima možganov je misica, nabildan tip, ki nima možganov je pa varnostnik.

So pa tvoji stanovski kolegi že večkrat dokazali, da je moja izjava resnična: Roxly, Global, Lipa, Bachus, Emonska klet...

Dosti zdaj. Čakam samo še na odgovor Primoška.

Zelo inteligentni kolega, če bi bil tako pameten kot kle navajaš nebi spraševal takih stvari. Sej ni važno ti že veš kako pa kaj :lol: Če ti je to že toliko trn v peti ti lahko razložim da imam 19 let in je to le začasno delo ker se še šolam. Tako da jst se opravičujem ker nimam tako pomembne službe kot ti odgovornost da so v lj čisti pločniki od raznih čikov ;) No ok kokr praviš Dosti zdaj :D

ok še neki dodam. Vidim da živiš v preteklosti da te malo razsvetlim glede tega kar si navedu global itd. Na žalost se je prej delalo to kot dodatno delo ob določeni službi ( na fuš) in dobro se je služilo tako da je normalno da je prihajalo do tega če niso bili izšolani. Zdaj se pa tudi licenca dela z predavanji, treniranjem razni testi 3 mesece. Tako da mi se smiliš se lahko zmeniva ti z veseljem plačam per iz usmiljenja :shock: :lol:

POLO 100PS
Nov uporabnik

Napisal/-a POLO 100PS Po dec 14, 2009 4:04 pm

Ne razumem. Tudi Google translate mi tega zadnjega ni mogel prevesti v slovenščino, jezik "slovenština" pa ni na izbiro.

Mi lahko kdo prevede?

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po dec 14, 2009 4:09 pm

POLO 100PS je napisal/-a:Ne razumem. Tudi Google translate mi tega zadnjega ni mogel prevesti v slovenščino, jezik "slovenština" pa ni na izbiro.

Mi lahko kdo prevede?

Verjamem da ne razumeš ;) branje ni pometanje pločnikov :lol: Pa dej neda se mi s tabo pregovarjat tema je čisto drugačna, ni pometanje pločnikov :x

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po dec 14, 2009 4:28 pm

nebivedu je napisal/-a:To s pištolo tudi meni zelo zelo smrdi. Sem že videl pretep s policajem (tudi sodeloval v njem) in vem da se niti podrazno ni dotaknil pištole - celo odpel je opasač in ga dal v roke svojemu kolegu, da se je lahko "lažje" tepel.

legenda :-P

@dj big in @polo 100ps: dajta se pomenit preko pm-jev kar se tiče "osebnih zadev".

@polo 100ps: poznam kar nekaj varnostnikov, ki so zelo v redu in z silo odgovarjajo samo takrat ko je to nujno potrebno zaradi varnostni obiskovalcev zato ne meči v isti koš vseh varnostnikov glede na prejšnje dogodke.

@primožek68: jaz razmišljam v tej smeri, da je policaj nekako sprejel tiste besede, ki si jih namenil "neprijatelju" kot sebi osebno in je zato reagiral tako kot je...žal.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po dec 14, 2009 4:37 pm

Res je tako. Sem med drugim zvedel, da sta si prvih 30 sekund ''vzela zase''. Nima veze. Plačat, pa dijo. No, sej potem, ko mi je zagotovil razžalitev, sem to izkoristil na polno in sem imel ene 30 minut dretja in predavanja.
Sex turns gay people into Mexicans.

POLO 100PS
Nov uporabnik

Napisal/-a POLO 100PS Po dec 14, 2009 4:52 pm

kwa pol? Zaključeno.

Pa sej je mrbit tko bolš, ne pa da se še po sodiščih vlačiš, na konc pa nč.

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po dec 14, 2009 4:59 pm

No lepo da si zrihtu zadevo :D ;)

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar Po dec 14, 2009 5:52 pm

ne glede na to da je debata ocitno koncana bi samo dodal par stavkov.
POLO 100PS ti se ocitno ne zavedas v kaksnih situacijah se policaji znajdejo vsako noc. Zivljenska ogrozenost je dokaj subjektivna zadeva.
Ce policaj oceni, da je zivljenje ogrozeno (njegovo ali tuje) ima veliko vec pooblastil. Zdej pa a je to 10 ljudi s pestmi na enega policaja, al pa dva objestneza ki mahata iz avta, se dereta in ne vem kaj se ni niti bistveno. Kar se njega tice, je mislu da so zadrogirani in da lahko povzrocijo prometno nesreco kjer bo vec ljudi umrlo. Ker tako obnasanje pac ni normalno (opravicujte ga ce hocete, ampak je dalec od normalnega).
Mors vedat da policaji redno ustavljajo pijance ki se hodit nebi smel, narkomane ki so sposobni narest marsikaj in ko vidijo, da se dogaja neki kar bi lahko bil zacetek slabega razpleta, ukrepajo kakor se pac odlocijo.
Zivel sem v ljubljanskem naselju kjer sem dozivel ogromno stvari in policaji niso nikol delal tezav, so jih le resevali (izjema je bil 1 ki so ga odstranili z ulice)...
Verjamite da ni bil problem v policaju ampak v objestnem obnasanju fantov v avtu. Vsak pametn policaj bi naredu isto. Dobr da niso sli v marico zarad gobcanja, pa da na poti niso se ksno fasal.
Rad bi vidu ksn post kdaj na temo kok dobr je bil ksn policaj ker ni napisu kazen ko bi mogu ampak je razumel in samo opozoril. Pise se le o policajih grobjanih, hinavci, agresorjih, policijski drzavi in ostalem s*****.
Tud sam sem mel slabo mnenje o policiji, dokler so me ustavljali ob 3 zjutraj na parkiriscih in klopcah, me pretresali, zaslisevali ( ne - normalno...spet ) ko sem odrastel, sem dojel da niti enkrat niso bli oni krivi za nic. Mogoce je cas da tudi nekateri na tem forumu odrastejo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 14, 2009 7:25 pm

žabar je napisal/-a:Rad bi vidu ksn post kdaj na temo kok dobr je bil ksn policaj ker ni napisu kazen ko bi mogu ampak je razumel in samo opozoril. Pise se le o policajih grobjanih, hinavci, agresorjih, policijski drzavi in ostalem s*****.

To je pa težko, danes že mediji težijo, da ne povedo nobene dobre novice, da se ljudje sekirajo. Noben pozitivnih misli sploh nima več.

Pa da ti dam kontro. Ob sedmih zjutraj ves zaspan in neprepasan vozim avto in me ustavi policaj. Vozniško, prometno in ju pregleda, potem pa; A verte zakaj sem vas ustavil? Jst: ja si domišljam - varnostni pas. Pa policaj nazaj; Ne, kolega je hotu videt, kako imate zmontiran vitel na avtu. Jst; ni problema razkažem in vse, se mal pogovarjamo in potem grem naprej. Policaj pa še; pa pripasajte se prosim.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po dec 14, 2009 8:55 pm

Za konec pa še:

A veste, kdo je namestnik komandirja PPP Grič? A se spomnite posnetka na AC, ko policaj vozi vzvratno in reče vi nas ne morete kaznovat, mi pa vas lahko. Točno ta možakar, sam brke si je obril.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po dec 14, 2009 9:07 pm

primozek68 je napisal/-a:Za konec pa še:

A veste, kdo je namestnik komandirja PPP Grič? A se spomnite posnetka na AC, ko policaj vozi vzvratno in reče vi nas ne morete kaznovat, mi pa vas lahko. Točno ta možakar, sam brke si je obril.

ha ha...tista je bla dobra ja. :lol:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov