Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne jan 03, 2010 10:17 pm

mene sam zanima za kako nesrečo se je sploh šlo? razen da se je "mrtvo pijan" prevračal.
tole men mal smrdi, pa hvaljenje da je fotr pravnik.... če si grešil boš pač plačal, kaj si mogoče kaj več kot mi ostali državljani?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 10:28 pm

qsho01 je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Glede rubežev bi tudi lahko marsikaj napisal, saj je od kolega mati rubežnica. Nebom pa nikoli pozabil, ko sem nosil v kombi neke priznane ameriške knjige (zdravstvo in človestvo) v vretnosti cca 600 000 SIT. Kazal lastnik račune knjig. Rubežnik jih je ocenil na 250 000 SIT :? Tako da ocena rubeža in realna cena :?:
Bilo to okoli 8 let nazaj.

Njih to ne zanima oziroma se jim najverjetneje ne da s tem veliko ukvarjati ter dajo po nižji ceni (če se nemotim so bile včasih lititacije),sicer pa imaš vsako zadevo možnost prej prodat za več.

Tako je, saj se ti rubežnik prej pisno najavi. Se pa splača pri takih stvareh biti zraven, ker ....... OK dosti o temu. ;)
Licitacija je pa še vedno objavlena na netu za vse stvari, če slučajno ne dobijo že pred tem kašnega lastnika.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Kraj: Ljubljana-Šiška

Napisal/-a firebird Ne jan 03, 2010 10:35 pm

Mgajvr je napisal/-a:mene sam zanima za kako nesrečo se je sploh šlo? razen da se je "mrtvo pijan" prevračal.
tole men mal smrdi, pa hvaljenje da je fotr pravnik.... če si grešil boš pač plačal, kaj si mogoče kaj več kot mi ostali državljani?

Pebei zgoarj,nič ni bil, razen, da sem se s kolesom stegnil :twisted:

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 03, 2010 10:36 pm

Mel si vse da nebi rabo plačat: prosto pot pa becikl, nevem zaka si jih čakal :lol:

Se spomnim ko smo prek ceste skakali vedno 50m vstran od prehoda še v OŠ (pri Soči v slov.bistrici) pa pride policaj z avtom ustavi pa nas je hoto popisat pa samo črta preko spet, res mi ni jasno kak te lahko peš al pa z biciklom policaj dobi.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 10:42 pm

firebird je napisal/-a:Pebei zgoarj,nič ni bil, razen, da sem se s kolesom stegnil :twisted:

Imaš srečo da se nisi "dobesedno", saj poznam jaz tudi ni da ni pristojnih, (so tudi v žlahti) pa so mi samo rekli, če si sam kriv je to tudi tvoj problem, pa čeprav so mi za marsikaj drugih stvari pomagali, kjer pa res nisem bil jaz kriv. Tako da to, tudi jaz ne zagovarjam, pa čeprav v svojo "skledo" pljuvam.

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 03, 2010 10:48 pm

Žal so res butasti zakoni, ker če odletiš s ceste na polje (govorim v zdajšnjem času ko na polju ni nič drugega kot blato) dobiš kazen za neprilagojeno hitrost itd. Ne briga pa jih kak drek je po cesti.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Napisal/-a firebird Ne jan 03, 2010 10:50 pm

Pa jilo tako,prosim usekaj se z glavo v betonski robnik brez čelade, pa mi boš pol povedu kje se boš zbudil
pa čez kol cajta
genij :?:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 10:56 pm

firebird je napisal/-a:Pa jilo tako,prosim usekaj se z glavo v betonski robnik brez čelade, pa mi boš pol povedu kje se boš zbudil
pa čez kol cajta
genij :?:

Če nimaš čelade za kolo, si spet sam kriv, moraš jo imeti, čeprav je pa nujno obvezna (drugače je zoprt globa) mislim da za otroke do 12 ali 14-ga leta. Za večjo staros globe ni, če pa pride do poškodbe, je pa prvo vprašanje, če je bila na glavi čelada.

tilen2ki
Nov uporabnik

Napisal/-a tilen2ki Ne jan 03, 2010 11:30 pm

dejcc je napisal/-a:Mel si vse da nebi rabo plačat: prosto pot pa becikl, nevem zaka si jih čakal :lol:

nvem kok bi ti teku sz 3,67 promila u krvi... tut če nebi nikamr užgal z glavo.. je pomoje kar težko...

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Ne jan 03, 2010 11:51 pm

Aja, se posipam s pepelom sem promile spregledal :lol:
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 03, 2010 11:54 pm

Jaz ti bom dal samo en nasvet.
ČE boš šel v zapor in ko se boste tuširali ne pobiraj žajfe, ker lahko kaj trdega fašeš :lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 03, 2010 11:56 pm

nevermind je napisal/-a:Jaz ti bom dal samo en nasvet.
ČE boš šel v zapor in ko se boste tuširali ne pobiraj žajfe, ker lahko kaj trdega fašeš :lol:

Pa saj so tekoče "žajfe" ;) Iste fore, kot u vojski :lol:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jan 04, 2010 12:34 am

ja pa a ti ta vele foter ne more lepo napisat, da si hodil ob kolesu in nenadoma si zaslišal vzklike in so te porinili po bregu.. padel si ravno s kolesom in od takrat se ne spominjaš več.
če bi tvoj očka kaj bil in vedel, nebi nikoli spraševal po forumu kaj narediti, še manj pa se s tem hvalil.. ker izsledijo te lahko že amaterji. tvoj dragi očka pa verjetno ni pripravljen svoje kariere dajati na kocko.

sicer pa. kazen za storjen prekršek je definitivno prenizka. za 3,67 promila in vožnjo s kolesom bi te morali brez povzročitve nesreče zapreti! in to s trdim milom pod tušem :!:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 04, 2010 2:27 am

lancia hf je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Za prometne prekrške ni obresti. Pravkar, iz prve roke :) Če nimaš, greš v zapor, po zaporu pač čakajo dokler maš neki pa ti pol trgajo, to je to. Obresti NI.

:tomidelej: Kratko in jedernato napisano. ;)

In narobe napisano!!!
Kje imaš zakon ali link na točko zakona, kjer predpisuje, da se za kazen cpp ne računa zakonitih zamudnih obresti. Lahko da jih tebi niso, pa še komu, vendar tole ne velja za večino. Sam se na to nebi zanašal.

Davčna uprava res ne računa obresti in ostalega sranja za cestnoprometne prekrške in ostale podobne zadeve(kazni redarjev,...). Tukaj je davčna uprava samo izvrševalec, obresti bi morala zaračunat druga ustanova, ki pa očitno tega ne dela, tako da zaenkrat je še tako da ni potrebno plačevat obresti - ampak pomoje za velike zneske se tudi potrudijo, da nabijejo obresti ob neplačilu.

Uporabniški avatar
firebird
Novinec

Napisal/-a firebird Po jan 04, 2010 6:51 am

Jerch_ je napisal/-a:ja pa a ti ta vele foter ne more lepo napisat, da si hodil ob kolesu in nenadoma si zaslišal vzklike in so te porinili po bregu.. padel si ravno s kolesom in od takrat se ne spominjaš več.
če bi tvoj očka kaj bil in vedel, nebi nikoli spraševal po forumu kaj narediti, še manj pa se s tem hvalil.. ker izsledijo te lahko že amaterji. tvoj dragi očka pa verjetno ni pripravljen svoje kariere dajati na kocko.

sicer pa. kazen za storjen prekršek je definitivno prenizka. za 3,67 promila in vožnjo s kolesom bi te morali brez povzročitve nesreče zapreti! in to s trdim milom pod tušem :!:
Trej naj vzaem milo s seboj

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 04, 2010 9:33 am

Če bi bil jaz na mestu tvojega "fotra", bi ti dal en zakon čez hrbet. S palico. Kaj pa se maš za vozit pijan kot opica?
Potem so pa vse drugi krivi, pa voznik te je spregledal in povozil do smrti itd.... Ti je 1000 EUR visok znesek v primerjavi z življenjem? :roll:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost