Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So feb 13, 2010 4:43 pm

Informacijski sistemi, s tabelami, ki vsebujejo po nekaj 10 milijonov zapisov niso dandanes nobena redkost in čisto lepo špilajo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So feb 13, 2010 5:25 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Informacijski sistemi, s tabelami, ki vsebujejo po nekaj 10 milijonov zapisov niso dandanes nobena redkost in čisto lepo špilajo.

Seveda ni nobena redkost, vendar si popolnoma napacno razumel zgornji sestavek. IT vsebuje popolnoma vse software in hardware (zato sem tudi napisal celotna). Sistem sam pa ne bi smel temeljiti na "TETRA pogovorih" in temu sem tudi izpostavil sistem kateri bi moral biti v 0 urejen. Tu je slo bolj za diskusijo in verjemi, da precej dobro poznam IT z optimiziranimi bazami. V zgornjem sestavku sem hotel poudariti le veliko odgovornost tega sistema (celotno kompleksnost) in ne da nekaj samo "spila".
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo So feb 13, 2010 5:55 pm

MacTron je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Informacijski sistemi, s tabelami, ki vsebujejo po nekaj 10 milijonov zapisov niso dandanes nobena redkost in čisto lepo špilajo.

Seveda ni nobena redkost, vendar si popolnoma napacno razumel zgornji sestavek. IT vsebuje popolnoma vse software in hardware (zato sem tudi napisal celotna). Sistem sam pa ne bi smel temeljiti na "TETRA pogovorih" in temu sem tudi izpostavil sistem kateri bi moral biti v 0 urejen. Tu je slo bolj za diskusijo in verjemi, da precej dobro poznam IT z optimiziranimi bazami. V zgornjem sestavku sem hotel poudariti le veliko odgovornost tega sistema (celotno kompleksnost) in ne da nekaj samo "spila".

Pa sej bi odprl urad za odpiranje urada za nadzor nad odpiranjem IT službe ki bo nadzirala IT službo ki bo to bazo delala. Zaposlimo 3000 ljudi, projekt traja 3 leta, vmes se zamenja vlada, projekt se ukine zaradi zmanjševanja stroškov, novo zaposlene v državni upravi pa prerazporedi ...

A je problem?
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So feb 13, 2010 5:56 pm

[quote="domen_"]Po ustavi smo vsi enakopravni ja, ampak otrok ne more kar od rojstva odgovarjati za svoja dejanja, ker tega ni sposoben. Mora psihicno dozoreti in razviti cut za odgovornost, in to odgovornost tudi sprejeti. Pravna meja je pac 18 let, nekateri so to sposobni ze prej, nekateri pa (kot tukaj na forumu to vidimo) pa ne.

Seveda in velik del tega jim morajo vcepiti starši. Primer 17 let mulo brez izpita bi si kupil avto in mu ta stari še posodijo, halo. Ne govorit da se to ne dogaja. Doma imam mladega voznika, ki je izpit delal ko je dopolnil 18 let, čeprav ni bilo nobene psihične dozorelosti in čuta za odgovornosti vbijati v glavo. In ja pravna meja si dejal je 18 let, zato pa do takrat naj za bedarije odgovarjajo starši, ne pa da mu v soboto zvečer dajo 50€ pa naj gre sine/hčera v life.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So feb 13, 2010 7:12 pm

Se strinjam s tem kar si napisal, starsi se premalo zavedajo svoje vzgojne odgovornosti. Vprasanje kako tu kaj izboljsati, problemi se zelo daljnosezni - ampak kar se tice mladoletnih voznikov pa se strinjam, da bi kaksna manjsa denarna kazen za starse in prepoved voznje (morda zajetna zaloga ur druzbeno koristnega dela?) za tistega mladoletnega potentneza precej zalegli.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne feb 14, 2010 1:28 pm

LoCo je napisal/-a:Pa sej bi odprl urad za odpiranje urada za nadzor nad odpiranjem IT službe ki bo nadzirala IT službo ki bo to bazo delala. Zaposlimo 3000 ljudi, projekt traja 3 leta, vmes se zamenja vlada, projekt se ukine zaradi zmanjševanja stroškov, novo zaposlene v državni upravi pa prerazporedi ...

A je problem?

off: Dalec od problema preko diskusije; to je popolnoma vse logicno in izvedljivo - ce si dobro prebral pa bi se zataknilo v izvedbi, ki pa ni ravno kot bi jo stresel z rokava. Nacrt je povsem uresnicljiv, ampak le na papirju in z organizacijo diagramov. Predstavljaj si raje ne-besedno v teoriji. To ni stvar, ki bi trajala kot cetis-mirage nalepke (poenostavljeno na podobno dobo).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

bah
Nov uporabnik

Napisal/-a bah Pe mar 19, 2010 9:28 pm

Jaz vam lahko povem iz prve roke napišem kakšni so postopki, ko te policaj dobi brez izpita v registriranem vozilu.
Mene so pred letom in pol dobili kar tako na parkirišču vbistvu sem samo premaknu avto za 20m, do mene je pristopil policaj, pokazal značko od mene zahteval vozniško in prometno in ker v vozniškem ni bilo drugega kot izpit za traktor in moped je od mene "pobral" podatke. Čez kak mesec sem dobil po pošti pismo v katerem piše, da sem bil v prekršku ....... itd. in da bodo poslali predlog za k sodniku za prekrške in od takrat pa do zdaj ni bilo ne duha ne sluha o ničemer. V tem času sem dopolnil 18 let in tako tudi opravil vozniški izpit b kategorije. Avto je bil pa od prijatelja. Kar se pa tiče kazni je pa glavni namen ta, da je kazen vzgojna. Po tem, kar pa vidim vsakodnevno na cesti pa menim da marsikateri mladoletni vozi boljše za moje pojme kot pa ena tetica stara 60+, ki ima reflekse kot crknjena kobila. :)
LP.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe mar 19, 2010 10:33 pm

Js k sm biu mladoletn so me tut dobil v avtu brez izpita, nereg., pa še dost stvari zravn k jih nebom tuki pisu, pa sm tut ukor dubu pr sodniku, tko da ni panike če se kolega boji zarad kazni. Drugač pa js štekam mladoletnike, k se furajo brez izpita, pač zanima jih vožnja, avti, itd. samo sem pa mnenja da bi se take vožnje mogle dogajati izven prometnih cest, kjer je manj možnosti da se komu kej naredi.

ford3
Nov uporabnik

Re: voznja brez izpita

Napisal/-a ford3 To apr 26, 2011 11:39 am

Živjo!

Zgodila se je nesreča ko je oseba x vzratno peljala iz domačega parkinga na stransko cesto, kjer je ravno tisti čas pripeljala oseba y, ki je mladoletna in brez izpita ( v spremstvu očeta). Če povem drugače je oseba x z zadnjim koncem avta zabila osebo y v desno stran avta. Na vozilu, ki ga je vozila oseba x ni škode, ko na vozilu osebe y je desna stran v celoti tako rekoč"fuč"!

Kdo v takem primeru krije stroške?

Lp

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To apr 26, 2011 12:15 pm

ford3 je napisal/-a:Živjo!

Zgodila se je nesreča ko je oseba x vzratno peljala iz domačega parkinga na stransko cesto, kjer je ravno tisti čas pripeljala oseba y, ki je mladoletna in brez izpita ( v spremstvu očeta). Če povem drugače je oseba x z zadnjim koncem avta zabila osebo y v desno stran avta. Na vozilu, ki ga je vozila oseba x ni škode, ko na vozilu osebe y je desna stran v celoti tako rekoč"fuč"!

Kdo v takem primeru krije stroške?

Lp

http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... as&id=3942
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To apr 26, 2011 12:56 pm

Glede na to, da je šla oseba X iz dvorišča na cesto bi se ta oseba morala prepričati, če to lahko stori varno. Meni je nekako logično, da je zato kriva oseba X. Mladoletna oseba lahko dobi samo kazen ker je vozila brez izpita ni pa povzročitelj nesreče.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To apr 26, 2011 1:26 pm

kaj pa, če ta mladoletna oseba lahko vozi v spremstvu staršev (po tem novem zakonu; predvidevam, da ford3 o tem govori)?
Slika

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ To apr 26, 2011 1:58 pm

Če mladoletnik ni imel izpita ,dobi vabilo na sodišče. Tisti, ki pa je peljal vzratno, pa kazen za povzročitev nesreče.

LP Luka
\m/ metal heart is hard to tear apart \m/

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr apr 27, 2011 9:22 am

Kriv je tisti ki je peljal vzratno, pa če se avtomobil na cesti sam vozi...
Če se vplete policija dobi mladoletnik oz njegov fotr kazn za vožnjo brez izpita, povzročitelj nesreče ppa kazen za to. Stroške krije vsak sam.
I'm not speeding I'm qualifying...

jsttist
Nov uporabnik

Napisal/-a jsttist Ne feb 12, 2012 4:01 pm

Mene pa zanima kakšno kazen bom dobil ,ko so me ustavili policaji.Sicer sem še mladoleten in ustavili so me na mopedu.Nisem imel čelade,luči,izpita,registracije in napihal sem0.21mg/l. Zanima me tudi še ali se da moped dobiti nazaj saj so mi ga zasegli. ??????
LP Nejc

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 12, 2012 4:05 pm

jsttist je napisal/-a:Mene pa zanima kakšno kazen bom dobil ,ko so me ustavili policaji.Sicer sem še mladoleten in ustavili so me na mopedu.Nisem imel čelade,luči,izpita,registracije in napihal sem0.21mg/l. Zanima me tudi še ali se da moped dobiti nazaj saj so mi ga zasegli. ??????
LP Nejc

Upam da si še kako vzgojno dobil za povrh :evil:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Ne feb 12, 2012 4:07 pm

Vsak policaj ima na raspolago 3 zakone zdaj kakšne volje bo boš pa sam videl.

jsttist je napisal/-a:Mene pa zanima kakšno kazen bom dobil ,ko so me ustavili policaji.Sicer sem še mladoleten in ustavili so me na mopedu.Nisem imel čelade,luči,izpita,registracije in napihal sem0.21mg/l. Zanima me tudi še ali se da moped dobiti nazaj saj so mi ga zasegli. ??????
LP Nejc

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne feb 12, 2012 4:58 pm

LP Nejc

Dober poizkus trollanja.... če je pa to res, si pa zaslužiš, drugega ni tukaj.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Ne feb 12, 2012 5:18 pm

LP Nejc

temu bi jaz rekel "all inclusive" :):)

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Napisal/-a xuserx Ne feb 12, 2012 5:27 pm

Kolikor smo mi seznanjeni o zakonu je nov zakon kateri pravi da oseba ki nima vozniškega dovoljenja nemore biti lastnik vozila....

povzeto na internetu "Zakon v 83. členu tudi določa, da določbe o vpisu uporabnika vozila za vozila, ki so v lasti mladoletnih oseb ali v lasti oseb, ki nimajo vozniškega dovoljenja, veljajo tudi za že registrirana vozila, saj se potrebna sprememba izvede ob prvem naslednjem podaljšanju veljavnosti prometnega dovoljenja. Ob vsem tem se torej lahko zgolj vprašamo: so pripravljalci in sprejemalci zakona slabo opravili svoje delo ter so se zato, da bi olajšali izterjavo kazni, zatekli k povsem nepotrebnemu birokratiziranju? Vsekakor pa taka določba sproža tudi vrsto pravnih vprašanj, še posebej zaradi neskladja 29. in 31. člena zakona o motornih vozilih."

prva stvar je da je nemogoče da je imel avto pisan nase ker zakon pravi drugače in sicer: razen če oseba določi uporabnika motornega vozila
"ob registraciji ali podaljšanju veljavnosti prometnega dovoljenja mora imeti lastnik motornega vozila
veljavno vozniško dovoljenje, sicer mora pri registracijski organizaciji obvezno dolociti uporabnika
motornega vozila, ki ima veljavno vozniško dovoljenje za to kategorijo vozila, ob prisotnosti obeh.
Uporabnika vozila je potrebno dolociti tudi v primeru, ko je lastnik vozila lizingodajalec, otrok ali
mladoletna"

v tem primeru policija zaseže avtomobil katerega je vozila oseba brez veljavnega vozniškega dovoljenja + prepoved opravljanja vozniškega dovoljenja,...

Zakon o pravilih v cestnem prometu

5. vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi.
(2) Zaseženo motorno vozilo je treba takoj oddati sodišču, ki je pristojno za postopek o prekršku, lahko pa se do izdaje sodbe o prekršku hrani pri policiji.
(3) Ob zasegu vozila policija odvzame registrske tablice vozila in jih pošlje upravni enoti, kjer ima lastnik vozila prebivališče ali sedež. Upravna enota podatek o zasegu vozila vnese v evidenco registriranih vozil, ob vrnitvi vozila lastniku pa ta vpis izbriše.
(4) Za hujši prekršek se šteje prekršek, za katerega je predpisana globa najmanj 300 eurov in stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu ali stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila. Za hujši prekršek se šteje tudi vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki ga vozi voznik v času prekrška, vožnja vozila v času izvrševanja prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja oziroma prepoved uporabe vozniškega dovoljenja.

kopirano z internetne strani

tako da mislim da je nebo odnesel brez posledic

Želim pa mu vso srečo.

lep pozdrav
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov