Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Re: Laguna III...prometna danes!

Napisal/-a seat Po dec 27, 2010 9:39 pm

Podobno zgodbo sem imel sam oz. moja punca,ki ji je voznik razbil voznikovo ogledalo,ker je vozil preblizu sredine ob tem pa še ušel z kraja nesreče.Pokliče punca policijo in naredijo zapisnik.Seveda bi za povzročitelja bilo mnogo ceneje,če bi se ustavil a po moje je bil vinjen in je zato raje ušel.No pustmo zj to v glavnem policija naredi zapisnik in najde krivca ter mu odredi kazen in na policiji punca podpiše zapisnik in dobi njegove podatke z katerimi odidema na zavatovalnico Triglav...in tu se začnejo moji sivi lasje.
Pri cenilcu popišemo škodo in ugotovi,da mora biti ogledalo komplet novo in naredi zapisnik in zadevo poslika.Jst nekako zadovoljen odrinem k pooblaščencu in se dogovorimo,da zadevo saniramo čez 14 dni.No ker zadeva ni bila zelo nujna smo zadevo še enkrat prestavili za teden dni torej skupaj 3 tedne.
Ok pride dan D in ogledalo popravimo nakar mi pooblaščenc ne izda ključev,ker zadeva nima temelja in nima kritja.Jst popenim in pač rečem,da mi ogledalo vzamejo dol in si ga naj nekam vtaknejo nakar dobim ključe pod pogojem,da tam pustim osebni dokument,ker denarja in kartice nisem imel s sabo.
Ok in jst na zavarovalnico in sprva je šlo še dokaj umirjeno nakar mi tip pri okencu zatrdi,da moram nazaj k cenilcu,ker neki ne štima in,da zadeva še vedno ni zaprta in,da moram škodo plačat sam.Avto pa imam sam zavarovan pri drugi zavarovalnici.Ok odrinem k cenilcu,ki mi pove,da on nima nič z tem,da moram na zavarovalnico in naj tam uredim.No tu sem pa dobu pritiska še pa še.V dobi interneta in v letu 2010 še vedno zavarovalnica ni vedela kdo je kriv in kdo je njihov zavarovanec kljub zapisniku in vsem podatkom.Nakar s5 pridem k tipu z malo drugačnim tonom,ki pa mi je zatrdil,da on nima teh podatkov in,da on ne ve kdo je njihov klijent in ali je storil škodo.Ko sem dobesedno udaril v mizo in striktno zahteval šefa in ko sem še šefu povedal kaj se gredo in da me imajo očitno za norca so pa vsi nekako dobili informacije kaj kje zakaj.Zadeva je bila rešena v pičlih 10 minutah in začuda so sami klicali na servis in uredili,da bo delo in deli poplačani in,da naj avto sprosti in mi ga da nazaj.
Očitno bi jim pasalo,da bi škodo pokril jst nato pa bi se zadeva še kaki mesec vlekla preden bi se spomnili poplačati popravilo.Če si ti njim dolžan te kuj terjajo pa delajo paniko ko pa morajo sami kaj plačati je pa tko teško.
Aja pa še osvežilec sem dobil poleg ko sem se mal razhudil :)
Nikar se jim ne pusti in zahtevaj svoje.Če ne gre drugače pojdi na svojo zavarovalnico in reci,da hočeš met avto tak kot je bil ali pa enako vrednost.Ponavadi tut kdo na koga pritisne.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Po dec 27, 2010 9:45 pm

pskoda je napisal/-a:
kdensa je napisal/-a:tdk, ko si omenjal, da imaš glavobole,bolečine v hrbtu,...a si mogoče sploh pomislil, da bi šel k zdravniku na pregled, da imaš zdravniško potrdilo in da bi dobil tudi fizioterapije?? Zakaj ne izkoristiš in preko odvetnika dobiš denar zaradi poškodb (ta denar gre iz police povzročitelja nesreče)?
Vsaj pozanimaj se pri odvetniku!
Sem imel enak primer (nisem bil jaz kriv) in sem dobil 1500eur za poškodbo vratne mišice.

LP Klemen

Jaz sem isto uveljavljal in sem dobil kar nekaj denarja, vendar so to spremenili ker je narod začel iskoriščat in je sedaj odškodnina za te bolečine zelo majhna

Ja sj pravim ta znesek sem dobil dve leti nazaj. Višina denarja pa je odvisna od števila fizioterapij in števila dni, ki si bil v bolniški. Sam sem imel 10 fizioterapij + 1 mesec bolniške in sem dobil zgoraj nveden znesek. Sicer ni veliko ampak, vsaj nekaj za ''tolažbo'', ker nisi nič kriv, saj te zavarovalnice tretirajo enako kot povzročitelja, sploh ni razlike. Edina razlika je bila pri meni ta, da je povzročitelj plačal tistih ušivih 300eur za povzročitev nesreče, glede ostale si pa ''enkovreden''. :roll:
lpk

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po dec 27, 2010 9:54 pm

Avto na žalost ne bo nikol imel tazga kot je bil, včasih se je dalo vsaj z zvinom, nategom mišic kaj zaslužit, da si kolikor toliko poplačal še ostalo škodo. V današnih cajtih pa ni šans, da ti ne bi blo teba dati denar iz svojga žepa, kar je po moje žalostno čeprav nisi nič kriv moraš plačevat.

Zame bi bilo pošteno, če si kriv ali ne in če je narejen zapisnik, imaš polni kasko bi ti morala zavarovalnica vse zrihtat, da dobiš avto vsaj približno tak kot je bil. To je zame polni kasko ne pa da sam nekaj plačuješ in se jeb.eš.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po dec 27, 2010 10:14 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz sem isto uveljavljal in sem dobil kar nekaj denarja, vendar so to spremenili ker je narod začel iskoriščat in je sedaj odškodnina za te bolečine zelo majhna

Evo to ti je čist napačen odgovor! To ti je dokaz kako lahko človeka hitro zavedejo, da ne razmišlja s svojo glavo.

Za iste bolečine bi moral prejeti isto, ali celo več (inflacija, dražje samoplačniške zdravstvene storitve, ...). Tiste simulante, bi pa morali lepo sami odkriti, in jim neplačevati poškodb. Ampak NE, to je strošek za zavarovalnico. To pa ne zgleda lepo v letnem poročilu, joj šit sej tut nove podloge za miško ne bom dobil nasledn let pr 12. plači (banaliziram).

Drugače pa je imel brat isti problem. No, ali pa tudi ne. Stilota starga 6 mescev, mu je na parkingu razbil en pjančk. Lepo avtovleka na dom, zavarovalni agent na dom. Nobenih stroškov z letanjem okoli zavarovalnic. Keša tolkle, na avto.net prodal za tolkle, pa je dubu ceno kot je bil avto vreden.

1. PS: Tisti k se pa hvalte, da ste dobili več kot je bil vredn, si pa pluvate v lastno skledo :roll: Me zanima na kolk ste cenili avto tik predn ste ga razbil, verjetn še za kšna 2jurja več
2. PS: Polovico komentarjev v tej temi nisem kapiral, ker za nekatere vejce sploh ne obstajajo :DDD (Prišel nikoli, prinesli na ščitu! Prišel, nikoli prinesli na ščitu! - Kot da ste vsi grško antiko študiral in njihove jasnovidce)

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To dec 28, 2010 7:54 am

Aja v takih primerih pa dobijo več le tisti, ki imajo dokaj mlad avto z malo prevoženimi kilometri, ki za avto ne skrbijo, ga zanemarjajo in ne servisirajo in se jim v taki nesreči zgodi sreča. Ostali, ki pa za avto vsaj približno skrbimo in servisiramo, včasih tudi spoliramo pa potegnemo kratko na polno.

Lp.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To dec 28, 2010 8:41 am

Najpej hvala vsem za nasvete,predloge,lastneizkušnje in pomoč.

Jah,kaj dodat;očitno kljub pravni državi,ki nam jo tako opevajo in prikazujejo temu še zdaleč ni tako.Nič kriv,telesno poškodovan in z razbitim avto po tuji krivdi ne moreš doseči nič.Koliko skrbi,poti,telefoniranja,bolečin ipd. oškodovanec potegne kratko.Zadeva za dat na TV,pa naj potem folk ki ne bere tega foruma izve,kako in kaj,da bo vedel po takšnem primeru kaj ga čaka,res žalostno,pa se očitno lahko pod nosom obrišeš in daš zraven svoj denar,da imaš tisto kar si imel.Res sramota.
Kar se pa tiče telesnih poškodb in zdravnika;takoj po nesreči sem poiskal zdravniško pomoč,tako da je vsaj tukaj narejeno nekaj.
Bom pa pri celi zadevi očitno pri avtu vrednem nekje med 13-15k popušil 3k;bom pa izkoristil vse pravne in nepravne vzvode da na Zavarovalnici Maribor dosežem svoje,samo svoje in nič več,nič več nočem in ne želim imeti in dobiti kot sem imel.pa amen.

lp tdk

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To dec 28, 2010 10:58 am

Ja, tako pač je z zavarovalnicami. Na vse načine si prizadevajo uveljaviti famozno "totalko" in na ta način ogromno prišparati. Pozanimaj se po katerih metodah obračunavajo strošek popravila, saj niso pooblaščeni servis, da delajo predračune po cenikih. Največ iz tega boš izvlekel, če boš razbitino dobro prodal in se zadovoljil z odškodnino zavarovalnice. Glede tiste izgube vrednosti pa se pozanimaj pri pravniku, če lahko iztožiš od povzročitelja nasreče.

Po slikah sodeč, mi ni jasno kako je možno priti do zneska popravila 10.000 ojrov za butnjena vrata z nekaj airbagov - za ta znesek se dobi čisto nov avto B segmenta.
In na koncu imajo vedno dobiček razni pravniki in zavarovalnice.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To dec 28, 2010 11:21 am

A si jim že zagrozil, da boš novinarje Novic, al pa oddaje Preverjeno poklical?

Pa ne sam grozit, res to naredi! Najslabša reklama za zavarovalnico.
Ni sam v prekmurju tako, je kar pravilo za to zavarovalnico tako obnašanje njihovih "agentov".

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe dec 31, 2010 8:27 am

če karoserija ni več kot toliko poškodovana, bi jaz popravil avto. air bagi in podobne zadeve niso tako dragi, dobijo se pa bp. če je za nove dele cena več kot 10k€, bi se ta iste dele dalo dobit za okoli 4-5k€. Jaz bi tudi od zavarovalnice iztržil čim več, nato bi popravil avto in se imel veselo naprej.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe dec 31, 2010 8:33 am

MRV je napisal/-a:če karoserija ni več kot toliko poškodovana, bi jaz popravil avto. air bagi in podobne zadeve niso tako dragi, dobijo se pa bp. če je za nove dele cena več kot 10k€, bi se ta iste dele dalo dobit za okoli 4-5k€. Jaz bi tudi od zavarovalnice iztržil čim več, nato bi popravil avto in se imel veselo naprej.

lagune več nimam,je bila prodana včeraj...

lp tdk

p.s.če te zanima več preberi v kupovanju avtomobilov....

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe dec 31, 2010 8:38 am

ne razumem kaj si mislil pod p.s.?!

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Pe dec 31, 2010 9:15 am

MRV je napisal/-a:ne razumem kaj si mislil pod p.s.?!

epilog problema glede zavarovalnice in prodaje lagune imaš tu:
viewtopic.php?f=18&t=81835

lp tdk

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe dec 31, 2010 9:17 am

tnx

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr jan 12, 2011 12:59 pm

No torej trenutna situacija je sledeča:

Jutri bo preteklo tri tedne od omenjene prometne nesreče.Zavarovalnica je avto ocenila totalko in čakam na izplačilo.Včeraj sem preverjal na zavarovalnici,kako daleč je zadeva;povedali so mi,da še vedno čakajo na policijski zapisnik,ker da baje brez njega ne morejo izplačati škode.Prav tako mora pri njih dati prijavo storilec;ki pa je še ni dal.Včeraj sem povzročitelja poklical;obljubil je,da bo šel na zavarovalnico in zadevo prijavil.Prvo banalno vprašanje: Ali lahko povzročitelj z ne-prijavo nesreče postopek zavleče?In kako dolgo?
Danes sem preveril tudi na policijski postaji,katere policisti so nesrečo obravnavali.Prijazen dežurni je preveril in mi povedal,da policist,ki je nesrečo obravnaval še primera ni zakljucil;kdaj bo pa seveda ne ve.Halo;tri tedne v nesreči,kjer je vse jasno kot beli dan oni še vedno pacajo papirje!!
Kmalu po nesreči(ko sem na zavarovalnici izvedel,da je za izplačilo škode potreben policijski zapisnik)sem na policiji oddal vlogo,na podlagi katere ti policija pošlje domov podatke,ki so potrebni za izplačilo škode;do danes nisem prejel nič.Danes sem na policiji vprašal tudi glede tega;dežurni o tem kdaj bo in če sploh bo neve nič.

evo,torej se klobasa vleče,in se bo očitno s to papirologijo še vlekla....kaj sploh lahko storim?čakam...ali?

lp tdk

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jan 12, 2011 1:02 pm

druga skoraj ne moreš.. razmisli če koga poznaš na tej policijski postaji.. jaz dobim vedno zapisnik še isti dan, ker pač poznam nekoga..

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr jan 12, 2011 1:22 pm

DaDek je napisal/-a:druga skoraj ne moreš.. razmisli če koga poznaš na tej policijski postaji.. jaz dobim vedno zapisnik še isti dan, ker pač poznam nekoga..

tudi sam sem začel delat na poznanstvu,ker drugače bom očitno še kar čakal in čakal...me pa moti eno:Torej če nimaš vez se lahko pri tudi tako enostavni zadevi,kar se krivde tiče,enostavno obrišeš pod nosom.smo res prava banana republika;in to na celi črti...pa to ni predmet razprave tukaj.

lp tdk
Zadnjič spremenil tdk, dne Sr jan 12, 2011 1:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr jan 12, 2011 1:48 pm

žal je tako ja.. :/ gre pa se samo zato, da mora policist, ki je bil na kraju nesreče, na mestu nesreče napisano pretipkat v računalnik (boknedaj da kakšne podrobnosti, ki mu ostane v kratkem spominu ne napiše na zapisnik na kraju nesreče z mislijo, da bo tak napisal ko bo zaključeval primer)..

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr jan 12, 2011 2:04 pm

...in mu je tri tedne premalo da pretipka?Da napiše,da je nekdo namesto,da se pred znakom STOP ustavi, pelje skozi in udari v drugo vozilo?Alko oba 0,0...pa po moje ni tu neke velike umetnosti ali znanja potrebno,da se zadeva napiše in pošlje naprej?ali pa?očitno res

lp tdk

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr jan 12, 2011 2:26 pm

Vprašanje koliko monitorjev je že zavrgel, ker se je zatipkal pa ni mel ediksa za popravit :mrgreen:

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr jan 12, 2011 2:31 pm

Doche je napisal/-a:Vprašanje koliko monitorjev je že zavrgel, ker se je zatipkal pa ni mel ediksa za popravit :mrgreen:

haha owned :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost