tristan01 je napisal/-a:Sem se sicer mislil vzrdžati komentarja, vendar po zadnjih izjavah avtorja ne morem, da nebi pristavil še svojega.
Kar se pravnega vidika tiče. Sodnik verjetno ne bo zmanjšal kazni. Razloga ima kar dva:
- zaradi istega dejanja si kaznovan že drugič
- trenutno velja gonja proti objestnim voznikom. Kot si verjetno opazil je pred kratkim stopil v veljavo nov strožji zakon, ki še strožje preganja vse glavne krivce za večino prometnih nesreč pri nas - alkohol, preveliko hitrost....
K temu pa ne morem, da nebi pristavil še svojega mnenja (izzval si ga sam s svojim oglašanjem). Si mlad voznik, torej vozniškega izpita nima še niti tri leta. V tem času so te policisti ustavili večkrat. Vsaj dvakrat so te pri tem ulovili s preveliko količino alkohola v krvi. Sam sem precej na cesti. vozniško imam že več kot 15 let, pa v tem času nisem pihal več kot petkrat. Me res zanima kaj je takšnega v tvojem vedenju, da tako pogosto pihaš. Imaš morda zaradi viška alkohola v krvi predzen odnos do policistov? Morda toliko popiješ, da policist zavoha alkohol že ko odpreš okno? V vsakem primeru je tvoje vedenje neodgovorno in nepremišljeno.
Sam sem zaradi podobne malomarnosti izgubil stare starše v prometni nesreči. V stoječo kolono se je zeletel voznik kamiona, ki je bil za volanom cca 12 ur, kar na voznikove reakcije vpliva približno tako kot da si popil pivo ali dve preveč. Ti si jih tokrat odnesel še precej z lahkoto. Ostal boš brez vozniškega, plačal boš nekaj 100 EUR kazni in to je to. Tisti voznik kamiona pa že skoraj dve desetletji živi z zavestjo da je zaradi malomarnosti ubil 4 ljudi. Bi pa pričakoval, da te bo zadeva tolko streznila, da zamenjaš družbo v kateri popivaš, saj očitno vsi skupaj ne premorete toliko zdravega razuma, da nebi vozili kadar pijete.
LP Tristan01
nejcdw je napisal/-a:folk, vi ste prizadeti, ne vete kake so ble okoliščine pa takoj moraliziranje, mene so ustavl 200m od doma, po 100m prevoženih, pa sm napihu 0.32 pa je bla kazn, pike jst pa čist trezn. in pol sm pijančk al kaj, k nism biu pod vplivom ni mau. če mate kake izkušnje s tem kar je fant uprašu povejte, če ne pa tišina!
nejcdw je napisal/-a:folk, vi ste prizadeti, ne vete kake so ble okoliščine pa takoj moraliziranje, mene so ustavl 200m od doma, po 100m prevoženih, pa sm napihu 0.32 pa je bla kazn, pike jst pa čist trezn. in pol sm pijančk al kaj, k nism biu pod vplivom ni mau. če mate kake izkušnje s tem kar je fant uprašu povejte, če ne pa tišina!
nejcdw je napisal/-a:pa še to je edini prometni prekršek v 10ih letih na cesti, ja enkat sm napihu in sm kriminalc...
Symon je napisal/-a:nejcdw je napisal/-a:pa še to je edini prometni prekršek v 10ih letih na cesti, ja enkat sm napihu in sm kriminalc...
Samo to mi ni jasno kako si mladi voznik z 10 let izkušenj na cesti?
nejcdw je napisal/-a:vidm, da ti une dve celice u glavi ne potegnejo... če bi piu bi biu pijan, tok sm pa 3 pive spiu + kadiu sm k so me ustavl pa še telefon sm meu u žepu, pa nism biu pijan, pa zakaj bi šu pol peš. policaj mi je dau pa itak 2 minuti po tem k sm kadiu pihat, ni mi reku za telefon, ni za kazn mi ni znau povedat, je mogu iz knige prebrat, evo take policaje mamo, k ne vejo kok je 2+2 če bi jih uprašu. zatu sm prej govoru o različnih situacijah. btw sm pa tud že na redbullvodkah vozu, pa sm vozu čist normalnu(še srni sm se izognu), sam to je bla izjema... zdj pa čikejte to kost, k sm pijan vozu, sam zgleda, da se ne zavedate, da smo ljudje različni, mamo različne sposobnosti vožnje, različno zavedanje okolja okol sebe itd. sm lahk mrtvu pijan, pa mi nebi nikol ratal zapelat v napačno smer na avtocesto, eni pač dajo, sam primer... pa še to je edini prometni prekršek v 10ih letih na cesti, ja enkat sm napihu in sm kriminalc... zdej pa vrjemte k*rčevi statistiki...
tristan01 je napisal/-a:nejcdw je napisal/-a:vidm, da ti une dve celice u glavi ne potegnejo... če bi piu bi biu pijan, tok sm pa 3 pive spiu + kadiu sm k so me ustavl pa še telefon sm meu u žepu, pa nism biu pijan, pa zakaj bi šu pol peš. policaj mi je dau pa itak 2 minuti po tem k sm kadiu pihat, ni mi reku za telefon, ni za kazn mi ni znau povedat, je mogu iz knige prebrat, evo take policaje mamo, k ne vejo kok je 2+2 če bi jih uprašu. zatu sm prej govoru o različnih situacijah. btw sm pa tud že na redbullvodkah vozu, pa sm vozu čist normalnu(še srni sm se izognu), sam to je bla izjema... zdj pa čikejte to kost, k sm pijan vozu, sam zgleda, da se ne zavedate, da smo ljudje različni, mamo različne sposobnosti vožnje, različno zavedanje okolja okol sebe itd. sm lahk mrtvu pijan, pa mi nebi nikol ratal zapelat v napačno smer na avtocesto, eni pač dajo, sam primer... pa še to je edini prometni prekršek v 10ih letih na cesti, ja enkat sm napihu in sm kriminalc... zdej pa vrjemte k*rčevi statistiki...
Prepričanega prepričevati je jalovo delo. Zato bom raje odnehal. Tebi pa svetujem obisk kakšne deponije AMZS kjer se zbirajo avtomobili uddeleženi v nesrečah. Boš precej presenečen koliko vozil se znajde tam ravno zaradi miselnosti kot je tvoja. Potem se sprehodi še v UKC in si oglej urgentni blok in morda pogovori s kakšnim ki dela tam. Če te še to ne prepriča obišči še rehabilitacijski center Soča, lahko pa tudi počakaš da bo zaradi nekoga ki razmišlja podobno kot ti ostal na cesti kdo od tvojih bližnjih. Izbira je tvoja. Na moj post ni potrebno replicirati ker je izbira tvoja. Dejstvo pa je da se bodo razmere na naših cestah spremenile le če počistimo vsak pred svojim pragom.
Lp Tristan01
ninjeti je napisal/-a:Škoda da več ljudi tako ne razmišlja kot ti tristanse do pike vse strinjam s tabo.
nejcdw je napisal/-a:tle se govori o 0.32/0.33 napihanga vi pa nabijate, k da smo vsi mrtvo pijani za volanom... pejte u črnske cerkve nabijat, tam vam bojo vsi ploskal. pa moja prepotenca se najbl pozna v tem, da k kej spijem, pol počasnej vozm. sicr pa če ste prepričan v to, da si po treh pivah pijan, pač ne rabte pit, če ga nesete k moja mama. sami bogi revčki ozkogledi. I`m out!
nejcdw je napisal/-a:tle se govori o 0.32/0.33 napihanga vi pa nabijate, k da smo vsi mrtvo pijani za volanom... pejte u črnske cerkve nabijat, tam vam bojo vsi ploskal. pa moja prepotenca se najbl pozna v tem, da k kej spijem, pol počasnej vozm. sicr pa če ste prepričan v to, da si po treh pivah pijan, pač ne rabte pit, če ga nesete k moja mama. sami bogi revčki ozkogledi. I`m out!
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov