Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Mladi voznik napihal - izkušnje

Napisal/-a tristan01 So jul 30, 2011 7:05 pm

Sem se sicer mislil vzrdžati komentarja, vendar po zadnjih izjavah avtorja ne morem, da nebi pristavil še svojega.

Kar se pravnega vidika tiče. Sodnik verjetno ne bo zmanjšal kazni. Razloga ima kar dva:

- zaradi istega dejanja si kaznovan že drugič
- trenutno velja gonja proti objestnim voznikom. Kot si verjetno opazil je pred kratkim stopil v veljavo nov strožji zakon, ki še strožje preganja vse glavne krivce za večino prometnih nesreč pri nas - alkohol, preveliko hitrost....

K temu pa ne morem, da nebi pristavil še svojega mnenja (izzval si ga sam s svojim oglašanjem). Si mlad voznik, torej vozniškega izpita nima še niti tri leta. V tem času so te policisti ustavili večkrat. Vsaj dvakrat so te pri tem ulovili s preveliko količino alkohola v krvi. Sam sem precej na cesti. vozniško imam že več kot 15 let, pa v tem času nisem pihal več kot petkrat. Me res zanima kaj je takšnega v tvojem vedenju, da tako pogosto pihaš. Imaš morda zaradi viška alkohola v krvi predzen odnos do policistov? Morda toliko popiješ, da policist zavoha alkohol že ko odpreš okno? V vsakem primeru je tvoje vedenje neodgovorno in nepremišljeno.

Sam sem zaradi podobne malomarnosti izgubil stare starše v prometni nesreči. V stoječo kolono se je zeletel voznik kamiona, ki je bil za volanom cca 12 ur, kar na voznikove reakcije vpliva približno tako kot da si popil pivo ali dve preveč. Ti si jih tokrat odnesel še precej z lahkoto. Ostal boš brez vozniškega, plačal boš nekaj 100 EUR kazni in to je to. Tisti voznik kamiona pa že skoraj dve desetletji živi z zavestjo da je zaradi malomarnosti ubil 4 ljudi. Bi pa pričakoval, da te bo zadeva tolko streznila, da zamenjaš družbo v kateri popivaš, saj očitno vsi skupaj ne premorete toliko zdravega razuma, da nebi vozili kadar pijete.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 So jul 30, 2011 7:52 pm

tristan01 je napisal/-a:Sem se sicer mislil vzrdžati komentarja, vendar po zadnjih izjavah avtorja ne morem, da nebi pristavil še svojega.

Kar se pravnega vidika tiče. Sodnik verjetno ne bo zmanjšal kazni. Razloga ima kar dva:

- zaradi istega dejanja si kaznovan že drugič
- trenutno velja gonja proti objestnim voznikom. Kot si verjetno opazil je pred kratkim stopil v veljavo nov strožji zakon, ki še strožje preganja vse glavne krivce za večino prometnih nesreč pri nas - alkohol, preveliko hitrost....

K temu pa ne morem, da nebi pristavil še svojega mnenja (izzval si ga sam s svojim oglašanjem). Si mlad voznik, torej vozniškega izpita nima še niti tri leta. V tem času so te policisti ustavili večkrat. Vsaj dvakrat so te pri tem ulovili s preveliko količino alkohola v krvi. Sam sem precej na cesti. vozniško imam že več kot 15 let, pa v tem času nisem pihal več kot petkrat. Me res zanima kaj je takšnega v tvojem vedenju, da tako pogosto pihaš. Imaš morda zaradi viška alkohola v krvi predzen odnos do policistov? Morda toliko popiješ, da policist zavoha alkohol že ko odpreš okno? V vsakem primeru je tvoje vedenje neodgovorno in nepremišljeno.

Sam sem zaradi podobne malomarnosti izgubil stare starše v prometni nesreči. V stoječo kolono se je zeletel voznik kamiona, ki je bil za volanom cca 12 ur, kar na voznikove reakcije vpliva približno tako kot da si popil pivo ali dve preveč. Ti si jih tokrat odnesel še precej z lahkoto. Ostal boš brez vozniškega, plačal boš nekaj 100 EUR kazni in to je to. Tisti voznik kamiona pa že skoraj dve desetletji živi z zavestjo da je zaradi malomarnosti ubil 4 ljudi. Bi pa pričakoval, da te bo zadeva tolko streznila, da zamenjaš družbo v kateri popivaš, saj očitno vsi skupaj ne premorete toliko zdravega razuma, da nebi vozili kadar pijete.

LP Tristan01

+1

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po avg 01, 2011 12:55 pm

+2

Uporabniški avatar
nejcdw
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcdw Po avg 01, 2011 1:38 pm

folk, vi ste prizadeti, ne vete kake so ble okoliščine pa takoj moraliziranje, mene so ustavl 200m od doma, po 100m prevoženih, pa sm napihu 0.32 pa je bla kazn, pike jst pa čist trezn. in pol sm pijančk al kaj, k nism biu pod vplivom ni mau. če mate kake izkušnje s tem kar je fant uprašu povejte, če ne pa tišina!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po avg 01, 2011 1:46 pm

nejcdw je napisal/-a:folk, vi ste prizadeti, ne vete kake so ble okoliščine pa takoj moraliziranje, mene so ustavl 200m od doma, po 100m prevoženih, pa sm napihu 0.32 pa je bla kazn, pike jst pa čist trezn. in pol sm pijančk al kaj, k nism biu pod vplivom ni mau. če mate kake izkušnje s tem kar je fant uprašu povejte, če ne pa tišina!

Čist trezn si napihu - logično :)
Pa glede "prizadetosti"-če si 300m od doma pil, pa veš da si preveč in se vseen vsedeš v avto, namest da bi šel peš? Kdo je pol "prizadet"? ;)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po avg 01, 2011 2:49 pm

nejcdw je napisal/-a:folk, vi ste prizadeti, ne vete kake so ble okoliščine pa takoj moraliziranje, mene so ustavl 200m od doma, po 100m prevoženih, pa sm napihu 0.32 pa je bla kazn, pike jst pa čist trezn. in pol sm pijančk al kaj, k nism biu pod vplivom ni mau. če mate kake izkušnje s tem kar je fant uprašu povejte, če ne pa tišina!

Te miselnosti pa nikakor ne morem dojeti. 100m ali 100 km v vsakem primeru si pijan za volanom. Pa še nekaj glede količine alkohola: Ko se zaveš (če se sploh), da so tvoji refleksi počasni in ne zmoreš več normalno voziti, je tvoja koordinacija gibov že v takšnem stanju, da je vozni pas za kakšen meter ali dva preozek, večina ovinkov pa preostrih da bi jih zvozil znotraj svojega pasu. In če misliš da se moraš s ceste umakniti šele takrat.... - bog pomagaj ostalim udeležencem ki naletijo/mo nate. Tudi če se s pivom ali dvema preveč v sebi počutiš sposobnega voziti so tvoje motorične sposobnosti vprašljive in v kritični situaciji tvoj odziv ne bo primeren.

Morda samo v razmislek še opažanja strokovnjakov glede kratkih razdalj in poznanih destinacij. Vozniki jih pogosto podcenjujemo, saj nam je cesta poznana, ne pričakujemo posebnosti in se temu primerno nepripravljeni podamo na pot (beri: neprivezani, otroka držimo v naročju namesto da je v lupinici/sedežu, pozabimo vklopiti luči...). Posledice pa so lahko katastrofalne. Zaradi prepričanja da nas na tako kratki razdalji ne more nič presenetiti, so statistično gledano kratke poti precej bolj nevarne kot pa nekajurna potovanja. Zaradi nepazljivosti pa kljub nizkim hitrostim posledice velikokrat primerljivo hude kot pri hitrostih izven naselja.

Glede razmišljanja na cesti pa lahko rečem samo eno: kar sem napisal bi moral vedeti in se zavedati vsak vsaj povprečno razgledan voznik. In po koliko časa te ustavijo oz. koliko m pred domom nima veze z vsem skupaj. Preprosto počel si nekaj kar v prometu ni dovoljeno, pa je vseeno ali je to 100m ali pa 100km. Je pa zadeva precej banalna, če razmisliš, da 300m lahko prehodi celo 70 let stara babica, ti pa si več kot polovico mlajši in se moraš peljati in zaradi alkohola dobiti še kazen...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
nejcdw
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcdw Po avg 01, 2011 2:58 pm

vidm, da ti une dve celice u glavi ne potegnejo... če bi piu bi biu pijan, tok sm pa 3 pive spiu + kadiu sm k so me ustavl pa še telefon sm meu u žepu, pa nism biu pijan, pa zakaj bi šu pol peš. policaj mi je dau pa itak 2 minuti po tem k sm kadiu pihat, ni mi reku za telefon, ni za kazn mi ni znau povedat, je mogu iz knige prebrat, evo take policaje mamo, k ne vejo kok je 2+2 če bi jih uprašu. zatu sm prej govoru o različnih situacijah. btw sm pa tud že na redbullvodkah vozu, pa sm vozu čist normalnu(še srni sm se izognu), sam to je bla izjema... zdj pa čikejte to kost, k sm pijan vozu, sam zgleda, da se ne zavedate, da smo ljudje različni, mamo različne sposobnosti vožnje, različno zavedanje okolja okol sebe itd. sm lahk mrtvu pijan, pa mi nebi nikol ratal zapelat v napačno smer na avtocesto, eni pač dajo, sam primer... pa še to je edini prometni prekršek v 10ih letih na cesti, ja enkat sm napihu in sm kriminalc... zdej pa vrjemte k*rčevi statistiki...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po avg 01, 2011 3:05 pm

nejcdw je napisal/-a:pa še to je edini prometni prekršek v 10ih letih na cesti, ja enkat sm napihu in sm kriminalc...

Samo to mi ni jasno kako si mladi voznik z 10 let izkušenj na cesti?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
nejcdw
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcdw Po avg 01, 2011 3:35 pm

Symon je napisal/-a:
nejcdw je napisal/-a:pa še to je edini prometni prekršek v 10ih letih na cesti, ja enkat sm napihu in sm kriminalc...

Samo to mi ni jasno kako si mladi voznik z 10 let izkušenj na cesti?

kdo je reku, da sm mlad voznik?

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po avg 01, 2011 5:03 pm

My bad, sem že mislil, da si ti ustvaril temo. Ker začetnik teme sprašuje kaj naj pričakuje ker je kot mladi voznik napihal. ;)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

.Z.
Nov uporabnik

Napisal/-a .Z. Po avg 01, 2011 5:08 pm

Enostavno ne morem verjet kakšni idio** se najdejo na forumih .. Sploh imate življenje, ali ste eni izmed tistih nezmotljivih geekov, ki so "pametni" pred računalnikom, dnevne svetlobe pa še videli niso?!
Človek je enostavno vprašal za mnenje o tem, kaj naj pričakuje !!
Znašajte se nad svojimi bogimi starši ali pa partnerji, ne pa nad človekom, ki ve da je naredil napako in ga samo zanimajo posledice !
.Z.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po avg 01, 2011 5:11 pm

nejcdw 3 pive si spil pa napihal kar lepo številko in sedaj praviš da nisi bil pijan. Vsak prepotentnež se počuti trezen ko ma v riti par piv :lol: Pojdi te zgodbice govorit v dom ostarelih - tam majo radi če jim kdo pripoveduje :D

"Mislim ej, gospod policaj, napihal sem 0,5 ampak ne verjemite tej napravi! Moj ekstra super novi android telefon vam moti vaš merilec in počutim se čisto trezen! Vi že ne veste da sem jaz trezen, pa še samo 200m mam do doma ... sploh ni možnosti, da koga poškodujem."

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po avg 01, 2011 6:13 pm

nejcdw je napisal/-a:vidm, da ti une dve celice u glavi ne potegnejo... če bi piu bi biu pijan, tok sm pa 3 pive spiu + kadiu sm k so me ustavl pa še telefon sm meu u žepu, pa nism biu pijan, pa zakaj bi šu pol peš. policaj mi je dau pa itak 2 minuti po tem k sm kadiu pihat, ni mi reku za telefon, ni za kazn mi ni znau povedat, je mogu iz knige prebrat, evo take policaje mamo, k ne vejo kok je 2+2 če bi jih uprašu. zatu sm prej govoru o različnih situacijah. btw sm pa tud že na redbullvodkah vozu, pa sm vozu čist normalnu(še srni sm se izognu), sam to je bla izjema... zdj pa čikejte to kost, k sm pijan vozu, sam zgleda, da se ne zavedate, da smo ljudje različni, mamo različne sposobnosti vožnje, različno zavedanje okolja okol sebe itd. sm lahk mrtvu pijan, pa mi nebi nikol ratal zapelat v napačno smer na avtocesto, eni pač dajo, sam primer... pa še to je edini prometni prekršek v 10ih letih na cesti, ja enkat sm napihu in sm kriminalc... zdej pa vrjemte k*rčevi statistiki...

Prepričanega prepričevati je jalovo delo. Zato bom raje odnehal. Tebi pa svetujem obisk kakšne deponije AMZS kjer se zbirajo avtomobili uddeleženi v nesrečah. Boš precej presenečen koliko vozil se znajde tam ravno zaradi miselnosti kot je tvoja. Potem se sprehodi še v UKC in si oglej urgentni blok in morda pogovori s kakšnim ki dela tam. Če te še to ne prepriča obišči še rehabilitacijski center Soča, lahko pa tudi počakaš da bo zaradi nekoga ki razmišlja podobno kot ti ostal na cesti kdo od tvojih bližnjih. Izbira je tvoja. Na moj post ni potrebno replicirati ker je izbira tvoja. Dejstvo pa je da se bodo razmere na naših cestah spremenile le če počistimo vsak pred svojim pragom.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po avg 01, 2011 6:24 pm

tristan01 je napisal/-a:
nejcdw je napisal/-a:vidm, da ti une dve celice u glavi ne potegnejo... če bi piu bi biu pijan, tok sm pa 3 pive spiu + kadiu sm k so me ustavl pa še telefon sm meu u žepu, pa nism biu pijan, pa zakaj bi šu pol peš. policaj mi je dau pa itak 2 minuti po tem k sm kadiu pihat, ni mi reku za telefon, ni za kazn mi ni znau povedat, je mogu iz knige prebrat, evo take policaje mamo, k ne vejo kok je 2+2 če bi jih uprašu. zatu sm prej govoru o različnih situacijah. btw sm pa tud že na redbullvodkah vozu, pa sm vozu čist normalnu(še srni sm se izognu), sam to je bla izjema... zdj pa čikejte to kost, k sm pijan vozu, sam zgleda, da se ne zavedate, da smo ljudje različni, mamo različne sposobnosti vožnje, različno zavedanje okolja okol sebe itd. sm lahk mrtvu pijan, pa mi nebi nikol ratal zapelat v napačno smer na avtocesto, eni pač dajo, sam primer... pa še to je edini prometni prekršek v 10ih letih na cesti, ja enkat sm napihu in sm kriminalc... zdej pa vrjemte k*rčevi statistiki...

Prepričanega prepričevati je jalovo delo. Zato bom raje odnehal. Tebi pa svetujem obisk kakšne deponije AMZS kjer se zbirajo avtomobili uddeleženi v nesrečah. Boš precej presenečen koliko vozil se znajde tam ravno zaradi miselnosti kot je tvoja. Potem se sprehodi še v UKC in si oglej urgentni blok in morda pogovori s kakšnim ki dela tam. Če te še to ne prepriča obišči še rehabilitacijski center Soča, lahko pa tudi počakaš da bo zaradi nekoga ki razmišlja podobno kot ti ostal na cesti kdo od tvojih bližnjih. Izbira je tvoja. Na moj post ni potrebno replicirati ker je izbira tvoja. Dejstvo pa je da se bodo razmere na naših cestah spremenile le če počistimo vsak pred svojim pragom.

Lp Tristan01

Škoda da več ljudi tako ne razmišlja kot ti tristan :) se do pike vse strinjam s tabo.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po avg 01, 2011 6:47 pm

ninjeti je napisal/-a:Škoda da več ljudi tako ne razmišlja kot ti tristan :) se do pike vse strinjam s tabo.

Ah ja....
Eni smo se učili iz lastnih, predvsem pa tujih izkušenj, drugi pa mislijo da so bolj pametni od vseh.... Imel sem možnost marsikaj doživeti in videti na cesti že iz otroštva. Oče je bil poklicni voznik in sem z njim prepotoval lep del Balkana, kasneje je ostal v avtomobilski stroki, nekaj časa pa delal kot cenilec škod za zavarovalnico, tudi tam sem videl marsikatero posledico prometne nezgode, predvsem pa slišal izpoved marsikaterega udeleženca (precej je bilo tudi zelo krvavih). Tudi moji nekaj mojih kolegov in prijateljev je končalo z uničenimi avtomobili, eden izmed njih žal tudi preminil. Kasneje sem delal v podjetju ki dobavlja medicinsko opremo (tudi v UKC) in nekajkrat sem se znašel v urgentnem bloku, kjer ponesrečenci prihajajo 24/7. Hočeš nočeš vidiš in slišiš na hodniku marsikaj. Trenutrno pa službeno precej potujem (letno cca 60.000km) in prav tako na cesti marsikaj vidim. Če se iz vsega skupaj nebi ničesar naučil bi bil glede na prevožene kilometre verjetno že del žalostne statistike - že tretja generacija v naši družini. Pred dvajsetimi leti sem tako izgubil stare starše, pred desetletjem še očeta.

Morda se čuti kdo zaradi mojih direktnih besed užaljenega ali napadenega. Če je tako se tistim opravičujem, saj ostre besede niso namenjene osebnemu napadu ampak preprečevanju neumnosti ki jih nekateri počnejo. Preden me kdo napade, ne zagovarjam 100% držanja pravil, zagovarjam le uporabo zdrave pameti in malce presoje preden se podamo na cesti. In ne nazadnje tudi sam nisem nedolžen na cesti. Velikokrat prekršim kakšno pravilo, vseeno pa se pri vse skupaj držim nekaj osnovnih pravil: alkohol ali utrujenost ne spadata za volan. Prekoračitev ali opustitev določenih pravil je zame sprejemljiva le tam kjer s tem početjem ogrožam sebe in svoje vozilo. Tam kjer je možnost s svojim početjem škodovati komu tretjemu pa je tako ravnanje enostavno nedopustno.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
nejcdw
Nov uporabnik

Napisal/-a nejcdw Po avg 01, 2011 7:43 pm

tle se govori o 0.32/0.33 napihanga vi pa nabijate, k da smo vsi mrtvo pijani za volanom... pejte u črnske cerkve nabijat, tam vam bojo vsi ploskal. pa moja prepotenca se najbl pozna v tem, da k kej spijem, pol počasnej vozm. sicr pa če ste prepričan v to, da si po treh pivah pijan, pač ne rabte pit, če ga nesete k moja mama. sami bogi revčki ozkogledi. I`m out!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po avg 01, 2011 8:09 pm

nejcdw je napisal/-a:tle se govori o 0.32/0.33 napihanga vi pa nabijate, k da smo vsi mrtvo pijani za volanom... pejte u črnske cerkve nabijat, tam vam bojo vsi ploskal. pa moja prepotenca se najbl pozna v tem, da k kej spijem, pol počasnej vozm. sicr pa če ste prepričan v to, da si po treh pivah pijan, pač ne rabte pit, če ga nesete k moja mama. sami bogi revčki ozkogledi. I`m out!

Očitno ne razumeš ti. Teh 0,01 kolikor si jih napihal preko meje je nepomebnih. Prolem pa je v tebi, ker zate splošno postavljna meja, ki velja za 2 miljona državljanov zate ne velja. Še več, ti si tako aroganten, da se okrog tega raje prepiraš. Ljudi ki tako razmišljajo je žal danes ogoromno. Kjerkoli pogledaš najdeš take, pa naj bo v gospodarstvu, na ceti, v supermarketu, pri zdravniku ali kje drugje. Vedno se najde nekdo ki zanj pravila enostavno ne veljajo, včasih zadeva mine brez posledic, včasih so posledice zanemarljive, velikokrat pa nepopravljive...

Zato če že zavestno prestopaš meje, bodi še toliko odgovoren in sprejmi še posledice.

Lp Tristan01

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Po avg 01, 2011 8:24 pm

Moj nasvet (poeg tega, da ne več pijan za volan za božjo voljo):

1. izrecno priznaj prekršek (na ta način se sodišču ni več potrebno zbirati dokazov, postopek se lažje izvede, sodnik bolj zadovoljen)
2. pokesaj se svojega dejanja in reči, da se zavedaš v čem je problem pitja za volanom (tako bo človek videl, da se zavedaš, da si ravnal napak in takemu človeku se lažje kaj oprosti kot pa nekomu, ki niti ne ve, da je ravnal zelo narobe)
3. izrazi pripravljenost poboljšati se (npr. povej ali napiši npr., da si želiš opravljati tečaj varne vožnje ali kaj podobnega... to tako ne škodi nikomur)
4. povej za kaj potrebuješ avto (faks, služba, ampak ne pretiravat, da brez avta ne moreš živet, ker ti ne bo nihče verjel, naj se samo vidi, da rabiš avto za koristne stvari)
5. izrazi pripravljenost plačati znižano globo (posledično manjše pike...(?) globo se da znižat), če ti pustijo izpit

To bi bila nekako moja strategija soočanja s kaznijo za prekršek, ki je bil očitno storjen.
Drugače si pa kar vzemi malo k srcu tele kritike tu...

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po avg 01, 2011 8:29 pm

nejcdw je napisal/-a:tle se govori o 0.32/0.33 napihanga vi pa nabijate, k da smo vsi mrtvo pijani za volanom... pejte u črnske cerkve nabijat, tam vam bojo vsi ploskal. pa moja prepotenca se najbl pozna v tem, da k kej spijem, pol počasnej vozm. sicr pa če ste prepričan v to, da si po treh pivah pijan, pač ne rabte pit, če ga nesete k moja mama. sami bogi revčki ozkogledi. I`m out!

Še eden z iq-jem sobne temperature, ki ne zna pisati, ne pozna vejic, ne pozna velike začetnice, ne zna stavkov tvoriti, je pa zelo pameten, kar se alkohola tiče.

Tvoja potenca je švoh. Ne maram pijanih za volanom. Bodi doma, uči se pisati. Če to pišeš in razmišljaš trezen, kakšna katastrofa v razmišljanju moraš biti šele, ko kaj spiješ.

Bljeh.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Po avg 01, 2011 8:34 pm

Upam da vsem vinjeim voznikom vzamejo izpit.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov