Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Ne vem ali sem kazen dobil ali ne?

Napisal/-a crxdelsol Po dec 12, 2011 6:40 pm

gecco je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Kdo govori o ne spuscanjau naprej

Point mojega posta je bil, da če te s takim načinom vožnje v avtošoli ne bi spustili naprej, zakaj misliš da je potem to OK delati potem ko imaš izpit?

Čakam da mi argumentiraš zgornje!

Jaz sem napisal: Kdo govori o ne spuščanju naprej.

Meni to zveni kot vprašanje, vprašati sem hotel kdo je omenjal ne_spuščanje naprej, jaz ga nisem, spuščam naprej, da bi pa po bankinah vozil zarad ostalih to pa ne. To da pa bi v šoli padel ker nisi vozil 90 in si vozil 50-60 pa ne vrjamem poveš da si vožnjo prilagodil razmeram na cesti bodisi je bilo morko, šel sneg, vroč asfalt...nisi kršil zakona, pa nebi zdaj z takimi baba čula baba rekla oni cigo pa ni naredo ker je vozil prepočasi.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če dec 15, 2011 10:44 am

@crxdelsol
Čisto lepo po zakonu se lahko pelješ pri omejitvi 90 50 in nikjer ne piše da se nesmeš peljat 50, tvoje mnenje in mnenje ostalih hitrih voznikov je zelo subjektivno.

Madona se je fajn zgovarjat na izredne razmere. Kot da ni jasno da takrat prilagodiš. In dobro veš da debata ni o tem in ne nakladej. Da boš pa v lepem sončnem vremenu se cijazil po cesti kot da sanjaš (take ti pišeš), boš rekel da te bo takrat komisija spustila čez vozniški izpit? Da te bo inštruktor gledal ko se boš cijazil 30 po mestu in delal kolono al pa 60 zunaj naselij in isto delal sranje. Ja itak!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če dec 15, 2011 11:57 am

Da vskočim v debato: sem vozil na glavni občasno 70 po ravnini v lepem vremenu (občasno tudi 80...seveda nisem non-stop gledal števca), pa malo bolj "umirjeno" pospeševal iz ovinkov (da me ne bi obtožili divjaštva :lol: ), pa je komisija rekla, da bi lahko hitreje vozil. Tko da ta bi me bil kapaci ruknit, če bi vozil 50-60.

In glede vožnje 50km/h...ja, saj ti je dovoljeno, ČE spuščaš naprej. Če se ti nikamor ne mudi, potem ti ne bi smel bit problem spustit naprej. Drugače tega ne govorim zate crxdelsol, če je res kot praviš da ti spuščaš...ampak jaz sem morda 2x v treh letih odkar imam izpit doživel, da se je kakšen počasné umaknil. To je glavni problem, ne pa hitrost. Tudi meni včasih zapaše da vozim 60-70, s počasnim pospeševanjem itd., ampak ko pride nekdo za mano in ni nekih šans za prehitet takoj, pač pospešim na normalno hitrost, ker nočem živcirat folka za brezveze. Že tko je preveč pi****** na cestah.
PS: kakšni traktoristi in počasnejši kamionisti so tudi specialni za se umikat, ampak to je že druga tema...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če dec 15, 2011 4:18 pm

gecco je napisal/-a:@crxdelsol
Čisto lepo po zakonu se lahko pelješ pri omejitvi 90 50 in nikjer ne piše da se nesmeš peljat 50, tvoje mnenje in mnenje ostalih hitrih voznikov je zelo subjektivno.

Madona se je fajn zgovarjat na izredne razmere. Kot da ni jasno da takrat prilagodiš. In dobro veš da debata ni o tem in ne nakladej. Da boš pa v lepem sončnem vremenu se cijazil po cesti kot da sanjaš (take ti pišeš), boš rekel da te bo takrat komisija spustila čez vozniški izpit? Da te bo inštruktor gledal ko se boš cijazil 30 po mestu in delal kolono al pa 60 zunaj naselij in isto delal sranje. Ja itak!

Avtošola nima z prakso nič veze.

Kavs pa bi naredo izpit če bi sredi ceste šel iz avta ?

Izpita ne narediš če ne voziš z obema rokama na volanu, po zakonu je ena dovolj...

Ne pravim da se vedno počasi vozim, ne se ne ampak ko mi paše se pač peljem ponavadi so to jutranje ure ob vikendih. Pa tud kak popoldan. Peljem tudi hitreje od omejitve ampak nikoli ne gušim tistemu spredaj z dolgimi, meglenkami in nevem čem vse.

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Napisal/-a barossa45 Če feb 09, 2012 2:25 pm

Ena roka na volanu je po zakonu dovolj ? (tegaresnevem)
Drugače pa folk se ne umika z ceste iz tega razloga
ker mislijo, da je njihova hitrost čisto vredu, zato se tudi peljejo z tako hitrostjo
in se jim zdi, da nihče ne rabi it hitreje.
Vsaj jaz tako sklepam iz komentajov voznikov, ko jim omeniš, da ima eno vozilo čisto za ritjo.
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če feb 09, 2012 3:35 pm

Malo preletel temo. Zanimivo. Odpiralca teme bi pa vprašal, koliko se je zlagal. Ker to je men enostavno jebanje v glavo. Najprej se pelje 50 na 90 omejitve. OK. Mate prav, je dovoljeno, ma vse dokler ne oviraš zadaj vozečih. Tega se ne upošteva. Jaz ko prehitim, nobenemu ne uslijujem moje vožnje na zgornji omejitve. In od Kalc do Hotedršice se da peljati 90, po SVOJEM pasu, v dežju. Da dobite občutek, kje je policaj frajaril in si podaljševal tiča. Ne vem pa, kakšne so bile razmere. Hm....še nekaj. Je bila mogoče policajka, ker potem je odgovor na dlani.

Zakaj se umakneš, če narediš kolono? Ja enostavno. Očitno so drugi hitrejši in so se sposobni peljati tudi 70, 80, da ne rečem 90 :shock:, ker to je že čez vse meje zdravega razuma za nekatere. No, k sreči tisti uporabniki še nimajo izpita in samo pišejo malo po forumu. Srčno upam.

Pa še en vzrok je, zakaj se je pametno umakniti. Ker drugače se lahko zgodi, da boste tudi tisti s cjazenjem po cesti, ogroženi. Za vas bodo norci, ko vas bodo prehiteval, zame so pa samo ljudje, katerim je pač odveč se voziti na omejitvi 90 50, če se pa da normalno voziti, 70, 80, 90. ;) Evo primer tukaj.

Tip čara tam po cesti 50. Točno na tem mestu je kolega skoraj imel sranje. Identičen primer kot na posnetku, samo, da je namesto golf2, bil še en kombi. :huh: Kako je šlo mimo, še sedaj ne ve. Enostavno ja lenknil desno, falil vse skale, kamenje, luknje. Mel zegen in ta zegen sem mu privoščil iz dna srca. Kasneje so se srečali z voznikom in je bil revež, baje, čisto bled.

http://www.youtube.com/watch?v=v_BuNE-aRek

In zakaj se ljudje ne umaknejo, je meni čisto jasno, kar sem izvedel prejšnji teden. Tako učijo že avto šole. ;) Zakaj tako učijo, bi bilo pa zanimivo zastavit kakšno vprašanje odgovornim. :huh: Drugi vzrok je tudi tale, katerega je navedel barossa. In tako učijo v avto šoli. Če bi se kandidat, na glavni vožnji umaknil hitreje vozečim, izpita nebi opravil. Verjeli ali ne, kruta realnost. ;) In tisti ki se vozijo počasi je za njih to pač max hitrost, katero so jo sposobni sproducirat, kar ni nič narobe. Ma ne potem to svojo neposobnost vsiljevat zadaj vozečim, ker slej ko prej se bo nekdo našel, ter bo začel prehitevat čez vse meje in potem poka.

Pa ta je tudi čaral. 50 na 90. In tukaj bi bila kmalu zvita pločevina, ker je eden za mano brezkompromisno prehiteval. K sreči ne skrbim samo za svojo rit in prej pogledam preden prehitevam. In v novicah bi pisalo, kako sta se dva zaradi neprilagojene hitrosti zaklukala in je pokalo. Pa pejt s ceste, pišuka ne moreš se 50 vozit po ravnem na 90 omejitve, človek božji. To pač ni normalno. In masaker bi nastal samo zaradi enega, ko se mu sanja po cesti 50, nekomu zadaj se je pa mudilo. Ma dejstvo bi bilo, da tisti zaradi katerega je vse nastalo, nebi dobil nič.
http://www.youtube.com/watch?v=cCgWkyHX8oM

Ko sem jaz policaju povedal nekaj glede volana, mi je lepo odgovoril, da v zakonu ne piše kako je treba volan držat. Sem samo zavil z očmi in sva končala pogovor. Brezveze.
SlikaSlika

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Po feb 13, 2012 11:03 am

Zlagal se nisem nič, ker me je bolj skrbelo za tistih 300€ (ki jih nimam za brezveze metati stran) kot pa za to kaj si bojo soforumaši mislili o mojih cm v hlačah.

Bila sta 2 moška. Obseg bicepsa imam 43cm, če bi bila policajka bi bil naslov teme poplačal sem kazen s seksom :mrgreen:

Sicer imam pa sedaj v avtu kamero (snema spredaj in zadaj) z gps merilcem hitrosti, G senzorjem... vem da ni koristno za nič drugega, kot da bom objavil na Youtubu. Nekaj pa le je :)

DOPIS: sicer pa nimam popolnoma nič proti če me ustavijo (naključno ali namensko), tudi ogromno policajev poznam z raznoraznih fitnesov in so vsi vredu ljudje. Dostikrat ravno od njih slišim raznorazne o sodelavcih (plača glede na 'učinek'). Sedaj ko jim bojo (hočejo) še plačo nižati za 10% bo treba biti pa še bolj previden na cesti, pločniku, v postelji...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost