Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Re: Policaj v prekrsku z vozilom ti pise kazen

Napisal/-a 106 To apr 10, 2012 12:53 pm

Nekako bi rad slišal še drugo plat zgodbe

To bi tud jaz rad slišal samo vrjetno ravno ne boma te sreče deležna.

MarkoSiroki
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a MarkoSiroki To apr 10, 2012 1:01 pm

106 je napisal/-a:
Nekako bi rad slišal še drugo plat zgodbe

To bi tud jaz rad slišal samo vrjetno ravno ne boma te sreče deležna.
Ko dobim uradno porocilo, v katerem bo opis neljubega dogodka, kot ga vidi policija, ga lahko skeniram, ven pobrisem stvari glede udelezencev (da me ne bo Pirc Musarjeva gonila :D) in vam prilepim skeniran dokument, da si bosta lahko prebrala, bi bilo to dovolj za vaju dva?

Lp,
M.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To apr 10, 2012 4:49 pm

MarkoSiroki: sožalje za vse dogodivščine in neprijetnosti ! Bi se pa sam osebno, definitivno pravno "lotil" policista. Preveč "umazanih" policistev je v tej državi ali pa so vsi taki se pritekli v Ljubljano! Sam imam večinoma same slabe izkušnje z ljubljanskimi (pa niso rojeni Ljubljančani -po dialektu sodeč) policisti ! Od poskusa podtikanj lažnih izmerjenih hitrosti z radarjem, do izdaje kazni zaradi preglasne udeležbe v prometu (izpuh-kateri je LPP odobril, kot OK), do vseh ostalih bedarij....! Policista, ki bi mi samo izdal ustni opomin še nisem srečal..... !

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 10, 2012 5:27 pm

Yagi-san je napisal/-a:MarkoSiroki: sožalje za vse dogodivščine in neprijetnosti ! Bi se pa sam osebno, definitivno pravno "lotil" policista. Preveč "umazanih" policistev je v tej državi ali pa so vsi taki se pritekli v Ljubljano! Sam imam večinoma same slabe izkušnje z ljubljanskimi (pa niso rojeni Ljubljančani -po dialektu sodeč) policisti ! Od poskusa podtikanj lažnih izmerjenih hitrosti z radarjem, do izdaje kazni zaradi preglasne udeležbe v prometu (izpuh-kateri je LPP odobril, kot OK), do vseh ostalih bedarij....! Policista, ki bi mi samo izdal ustni opomin še nisem srečal..... !

Ustni opomin sem dobil samo enkrat kot mladi voznik, ko sem šel 64 km/h v naselju. Drugače pa plačal en radar in enkrat peš. Najbolj me pogreje predvsem način, na kateri se spravljajo ustavljat avtomobile. Na radar so me namerili v čisti temi, brez luči, brez odsevnega jopiča in to so merili čisto na koncu naselja, ker prej se vozil po predpisih.

Ne tako dolgo nazaj sem pa znorel, ko me je šel ustavljat na previsu, ko se cesta ravno začne spuščat (Brezovica nad Semičem), na križišču izza ovinka, do križišča je pa (v ovinku) makadamski parking ograjen s tistimi cestarskimi "gradbenimi" rdeče-belimi stebrički. Preglednost na višku, že ko sem sedem metrskega kombija motal v tisto križišče, sem mu odkimaval. Po cca. 5 minutnem preverjanju podatkov mi je vrnil dokumente, pa sem ga vprašal, če se mu zdi to primerna lokacija za ustavljanje, seveda se mu je zdela. :roll: Ko sem komentiral, da me prav zanima po kakšnih predpisih, je začel nekaj o tem, da je omejitev 90 (vozil sem manj in to v koloni), sem zaprl šipo in čakal, da je še nekaj razlagal v prazno in se umaknil...

Tisti, ki poznate cesto, verjetno veste, da se pred in za tem mestom najde kakšna (dosti bolj) pregledna lokacija za ustavljanje, ampak ne, treba se je skrivat! :roll: Me prav zanima, kaj bi bilo zanj toliko slabše, če ne bi bil tako zakrit...

V glavnem obnašajo se čisto kavbojsko in v nasprotju s svojim poslanstvom (varnost pa take fore)...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To apr 10, 2012 5:32 pm

ko me je šel ustavljat na previsu, ko se cesta ravno začne spuščat
:evil:
pa kako radi to delajo nekateri jao jao. In potem ustavijo kakšno kuro, katera še vrata na stežaj v ¨Twingotu odpre. Lahko bi ji vsaj rekel, naj jih zapre nazaj. Za znoret!
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 10, 2012 5:57 pm

SuperVeloce je napisal/-a:
pa kako radi to delajo nekateri jao jao. In potem ustavijo kakšno kuro, katera še vrata na stežaj v ¨Twingotu odpre. Lahko bi ji vsaj rekel, naj jih zapre nazaj. Za znoret!

Ob takšnih neumnih ustavljanjih večinoma zapeljem tako, da mora on stat na cesti, če že tako obožujejo nevarne situacije... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

MarkoSiroki
Nov uporabnik

Napisal/-a MarkoSiroki To apr 10, 2012 7:00 pm

Yagi-san je napisal/-a:MarkoSiroki: sožalje za vse dogodivščine in neprijetnosti ! Bi se pa sam osebno, definitivno pravno "lotil" policista. Preveč "umazanih" policistev je v tej državi ali pa so vsi taki se pritekli v Ljubljano! Sam imam večinoma same slabe izkušnje z ljubljanskimi (pa niso rojeni Ljubljančani -po dialektu sodeč) policisti ! Od poskusa podtikanj lažnih izmerjenih hitrosti z radarjem, do izdaje kazni zaradi preglasne udeležbe v prometu (izpuh-kateri je LPP odobril, kot OK), do vseh ostalih bedarij....! Policista, ki bi mi samo izdal ustni opomin še nisem srečal..... !
No saj o tem razmisljam, zena je proti (zaenkrat)! :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 12, 2012 12:36 pm

Še malo se bom "vrinil" v temo... včeraj sem šel z avtom po tisti cesti in si še iz "nižje perspektive" ogledal kje se je policist odločil ustavljat. Katastrofa, iz kombija, ki je res zelo pregleden, sem ga pozno in le delno videl, iz avta bi ga opazil res čisto zadnji trenutek in bi moral bremzat kot nor, da bi tam ustavil, res totalno nepregledno, omejitev pa 90! :roll:
Slika

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Ne apr 15, 2012 9:38 am

~toMmy~ je napisal/-a:
SuperVeloce je napisal/-a:

Ob takšnih neumnih ustavljanjih večinoma zapeljem tako, da mora on stat na cesti, če že tako obožujejo nevarne situacije... :roll:

Saj, da se bo kdo zaletel v policijski avto pa najbrž ne pomisliš, In zaradi tega bi rekel, da nisi nič boljši od polcista.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne apr 15, 2012 2:52 pm

Kaj pa če se napiše pritožbo, pa magar anonimno? (Na lokacijo policistov)

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Sr apr 18, 2012 12:54 pm

Energetik81 je napisal/-a:Kje stoji policijski avto je druga zgodba, ki nima veze s prekrškom.

Pa še kako ima ... če pa bi prišlo do naleta in pri tem še koga resno poškodovalo, pa bi spet bil kriv ustavljeni in ne policist. Ne more prekrškar dajat kazni prekrškarju in pri tem ogrožat ostalih prometnih udeležencev.

Pri nas imamo eno nevarno križišče, kjer je na glavni smeri dovoljena le vožnja naravnost, prav tako je dovoljena le vožnja naravnost na stranskih smerih. In kaj dela policija? Vsaki dan polovico dneva stojijo v tem križišču in silijo ljudi v prekrške, da zavijajo z glavne ceste dol in potem s stranske ceste desno. Ampak to za njih ni prekršek, bognedaj pa, da prekoračiš tistih 60 sredi njive in kjer ni niti ene same stavbe.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Ne apr 22, 2012 10:26 pm

V svoji vozniški karieri sem jo vedno dobro odnesel pred policaji (TOK TOK). Lahko bi enkrat izgubil izpit ter plačal vsaj 8 kratnik plačane kazni, pa še ene 4 podobne zgodbe, ki bi se končale zelo boleče za mojo denarnico. Enkrat me je ustavil še takrat na motorju z pretečeno registracijo za 1 mesec nisem dobil tudi evra ne kazni, prvič nasploh ko me je ustavil policist so me dobili še brez izpita na motorju pa sem jo lepo odnesel brez kazni ampak ok to so bili še dobri stari časi, enkrat prevozil rdečo luč sred ljubljane sicer ponevedoma ampak ok, izsilil pešca, nisem dal smerokaza sem zborbal, da sem plačal samo 125 € ter brez pik. Pa še kar nekaj je takih zgodb. Imel sem tudi srečo, da se mu je radar resetiral in mi ni mogel nič dokazati. Skratka z lepim odnosom se da ter malce sreče kdaj tudi.

Ko te ustavi policaj se obnašaj lepo, reci mu dober dan v izjemno spoštljivem tonu saj je prvi vtis najbolj pomemben. Daj mu vedeti, da je on gazda in bodi vljuden ter podrejen in sodeluj. Če se zapleteš v pogovor z njim se naredi malo neumnega ampak ne preveč ali pa tako, da se boš še policaju zdel bebec. Pa ni pametno uporabljati kakšnih zlajnanih metod, da si utrujen pa blablabla. Od policaja do policaja se razlikuje pristop, ki ga moraš sam pogruntati.

Velikokrat sem se še zapletel v daljši pogovor s policajom, bil sem tudi že na policiskih postajah zaradi raznoraznih stvari, ki so se mi pripetile (pa ne da bi bil kriminalec, bil sem sam oškodovan) pa se je vedno lepo dalo vse zmeniti.

Skratka z policaji je treba delati v rokavicah in jim malo na dušo pihat, ker tega od povprečnega državljana ziher niso vajeni.

Nasvidenje gospod policist!

Je pa druga zgodba z redarji, tam pa ni milosti, ker redarji so pa res poden od podna. Sploh v naših koncih. Ajej.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr apr 25, 2012 4:44 pm

99% policistov je vredu in se obnašajo zelo korektno. Problem pri tistem 1% je ko prinese v službo probleme od doma ali pa je pač takšna oseba. Te ta zadnji so najbolj problematični in ponavadi takšnih stvari niso naredili prvič in so že v postopku.

Pri policistih vedno velja načelo potrpljenje je božja mast. Kar pomeni manj ˝sikaš˝ nazaj oziroma odgovarjaš boljše je. Vse kar lahko narediš je, da ne podpišeš zapisnika, potem pa doma napišaš uradno pritožbo. Mogoče je policist imel samo slab dan in je bilo vse bolj kot ne pomota, v tem primeru je bolje na vse pozabit on bo tako dobil opozorilo. Drugače je, če se to redno dogaja.

Mojih 5 centov
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov