Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Re: Zmešnjava s policijo

Napisal/-a bunny01 Ne okt 14, 2012 8:24 pm

Pusti strička v avtošoli, relana situacija na cesti je nekaj čistodrugega kot vožnja z inšruktorjem.Žal.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po okt 15, 2012 10:23 am

a4 je napisal/-a:pri menjavanju pasu se ne gleda samo nazaj ampak tudi naprej. velikokrat menjam pas samo zato da drugemu omogočim hitrejše priključevanje na cesto, torej ta ne rabi čakat da jaz odpeljem mimo.

res neumno da zaviješ na desni pas ravno v trenutku ko se nekdo nanj priključuje

res je zdaj zanimivo če je menjava pasu bila nakazana s smerokazi ali ne, ker potem se oni ne sme priključiti na cesto

Ker sem bil v avtu s punco lahko 100% potrdim, da je dala smernik, vozila po omejitvah (bila je gužva, okrog 16:30) in normalno menjala pas (brez naglih zasukov volana in podobno). Ona je začela zavijati na desni pas, ko je drugi voznik še stal na križišču, smernik je pa dala kakšno sekundo prej. V času menjave ni ogrožala nikogar na svoji cesti niti ni nikomur odvzela prednosti. Po moji logiki je napako naredil drugi voznik, ki je speljal s stranske ceste v času, ko je punca ravno menjala pas (avto je bil približno na polovici med obema pasovoma, smernik že zmeraj vključen).
Tudi drugi voznik ni ugovarjal dejstvu, da je ona pravilno menjala pas (vsaj kolikor sem ga slišal med pogovori s policaji). Njegov izgovor je bil le to, da je menjala pas.

To dokazat na sodišču pa vem, da ni tako enostavno. Zavedam se, da je najlažje reči, da je krivda deljena. Država (policija) se s tem oddalji od odgovornosti glede tega primera, kar jim itak najbolj ustreza. Ljudje pač delujemo po liniji najmanjšega odpora.

Kako je pa potem s popravilom? Vsak sebi, kajne?

P.S. Je že dobila položnico za 120€, če plača v roku 60€. Ni ogromen znesek, ampak mi vendarle ni vseeno. Če že znajo kaznovati oba za takšno nesrečo, naj potem denar od teh dveh položnic (od obeh udeležencev) porabijo, da bolje definirajo krivdo in odgovornost udeležencev v takšnih nesrečah...

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe Pe okt 26, 2012 6:08 pm

Kot je A4 napisal, take stvari pašejo v vozniški bonton, treba gledat tudi na druge udeležence v prometu in predvsem predvidevati njihove poteze. Če bi tvoja punca opazila voznika in mu za tisti dve sekundi pustila frej pas da se lahko normalno vključi v promet, potem do nesrece verjetno ne bi prišlo. Enako seveda velja za drugega nepozornega voznika.
Vseeno pa po mojem mnenju krivda ne bi smela biti deljena, ampak na strani voznika ki se je vključeval na prednostno cesto. Preden pa bosta pisala pritožbe, se pozanimajta pri kakšnem strokovnjaku, ali pa se zapeljita na Grič/Lj, kjer ima prometna policija štab, pa kar njih povprašajta, bodo še največ vedeli.
Alfa Klub Slovenija
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost