Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: Vinjeta prenehanje veljavnosti in kazen

Napisal/-a Doche To feb 12, 2013 11:49 am

Renault Co je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Pa saj je dobila položnico al??
Ni je dobila ker je sama prišla do sklepa, ,da vinjeta ni ok oziroma jo opomnil redar na parkirišču.

Kdo jo je opomnil? Redar? kakšen redar? Mestni redar?
To pa več niso heci, ker nekakšen redar nima nobene pristojnosti nad tem.Edino, kdo je pristojen, da lahko soli pamet o vinjetah so: DARS,Policija in Carina, pa še to samo na avtocesti.

Da mestni redar ki pregleduje parkirne listke jo je opomnil in kazni ni dobila. Samo vinjeto bo treba kupit novo .

Zakaj kupit novo vinjeto? Opomnil jo je kot pišeš mestni redar.. a misliš, da ima on pristojnost, da lahko prekliče vinjeto (kar mimogrede prvič slišim)?

Naj se tvoja sestra malo pomiri. Mogoče je pa bilo vse zgolj dobronamerno od mestnega redarja, ki je pač omenil, da je vinjeta slabo nalepljena in ji predložil informacijo o višini kazni, ki jo LAHKO doleti. Sestra pa kot vsaka druga ženska vsa panična domov o tem kako bo zdaj plačala kazen, kupovala novo vinjeto itd.. daj nehaj. Zapelji se do prvega, ki menjava šipe in naj jo sname in na novo prilepi tja kamor sodi. Vbistvu jaz osebno ne bi vinjete sploh tikal, pustil bi jo tam kjer je, dokler me DARSovec ne ustavi, potem pa bi se že z njim pogovoril ali je res potrebno premaknit vinjeto ali ne.

Aja glede na to, da je čas pusta. Da ni bila na parkirišču zgolj maska oblečena v redarja, ki je ustrahovala in provocirala take naivne kot je tvoja sestra. :DDD

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To feb 12, 2013 12:27 pm

Doche je napisal/-a:Zakaj kupit novo vinjeto? Opomnil jo je kot pišeš mestni redar.. a misliš, da ima on pristojnost, da lahko prekliče vinjeto (kar mimogrede prvič slišim)?

Naj se tvoja sestra malo pomiri. Mogoče je pa bilo vse zgolj dobronamerno od mestnega redarja, ki je pač omenil, da je vinjeta slabo nalepljena in ji predložil informacijo o višini kazni, ki jo LAHKO doleti. Sestra pa kot vsaka druga ženska vsa panična domov o tem kako bo zdaj plačala kazen, kupovala novo vinjeto itd.. daj nehaj. Zapelji se do prvega, ki menjava šipe in naj jo sname in na novo prilepi tja kamor sodi. Vbistvu jaz osebno ne bi vinjete sploh tikal, pustil bi jo tam kjer je, dokler me DARSovec ne ustavi, potem pa bi se že z njim pogovoril ali je res potrebno premaknit vinjeto ali ne.

Aja glede na to, da je čas pusta. Da ni bila na parkirišču zgolj maska oblečena v redarja, ki je ustrahovala in provocirala take naivne kot je tvoja sestra. :DDD

Vse lepo in prav, a dvomim da te bo darsovec samo opozoril, bo verjetno tudi kazen.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To feb 12, 2013 12:50 pm

Potem pa za ziher naj pelje avto nekomu, ki se s tem dnevno ukvarja in jo naj prestavi. Ker preklicana očitno ni.

martello
Novinec

Napisal/-a martello To feb 12, 2013 1:25 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:no, pa dejmo:

Avtor teme je napisal, da je vinjeto nalepil na temnjen del šipe. Vinjeta tam nima kaj iskat, kar smo mu tudi povedali. Avtor teme je navajal podatek o višini kazni, ki je bil napačen. Pravilni podatek sem mu serviral. Avtor teme je navedel tudi, da je ženšče opozoril mestni redar. spisal sem mu, kdo vse je pristojen za nadzor vinjet in mestno redarstvo s tem nima nič.
Ti pa si ga poslal na zvezo potrošnikov.Zakaj že?
Kdo je zdej tu m****n, naj predsodi vsak zase, jaz pa ti svetujem, da se povzpneš na prvo palmo, od koder si dol zlezu in se ziblješ naprej.

No, pa dajmo. Ali si nepismen: avtor te teme je v svojem postu napisal, citiram:
kriv sem sam , ker sem jo nalepil na zatemnjeno mesto na renault cliu 2011 . Kaj sedaj , se da kako to uredit , da vsaj kazni nebo dobila? Vinjeta je letna.

Torej ne rabi tvoje dizertacije na temo, da je zajeb**. Poizkušaj v svojem postu odgovoriti na zastavljeno vprašanje brez pridige. Gre za osnovo internetnega bontona, ki pa nekaterim dela težave.

martello
Novinec

Napisal/-a martello To feb 12, 2013 1:26 pm

Jerry007 je napisal/-a:Na živce mi gre ko nekdo nekoga žali, ki opravlja svoje delo in pika. Pa kaka zveza potrošnikov... Na DARS pošlješ razlago kako pa kaj, če maš shranjen drugi del ki je zraven vinjete nebo nobenih težav. Dobiš novo in je to to. Pa nehajte že enkrat pametvat če nimate pojma o določeni zadevi. Pač ni vsak za vse.

Opravljaš svoje delo - torej je tvoje delo pisanje pridig? Če nisi sposoben odgovoriti na vprašanje brez pridige, pač ne piši.

t1l3n
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a t1l3n To feb 12, 2013 1:33 pm

Najbolse da poklices na DARSovo stevilko CUC 015188518 pa tam razlozis situacijo pa ce dobis novo vinjeto. Ker novo dobis samo v primeru razbitja stekla ali ce je sel avto v razgradnjo. Ce pa je kdo vinjeto napacno zalepil pa se nisem imel primera da bi dobil novo zato ker nezna prebrat navodil.

LP Tilen
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 12, 2013 1:51 pm

Kdo jo je opomnil? Redar? kakšen redar? Mestni redar?
To pa več niso heci, ker nekakšen redar nima nobene pristojnosti nad tem.Edino, kdo je pristojen, da lahko soli pamet o vinjetah so: DARS,Policija in Carina, pa še to samo na avtocesti.

Da mestni redar ki pregleduje parkirne listke jo je opomnil in kazni ni dobila. Samo vinjeto bo treba kupit novo .

Mestno redarstvo NI pristojno za kaznovanje, niti za kakršnokoli opominjanje ali opozarjanje glede vinjet!! Vinjeto ne tikaj in vozi.Darsovci so malce nadrkani če je vinjeta nalimana na temnjenem delu, ampak še nisem zasledil primera, da bi kogarkoli kaznovali zaradi tega (pravtako niti policija niti carina).

TOCNO tako. Svojo prvo vinjeto sem zalepil na zatemnjen del in bil deležen par kontrol. vedno sem se opravičil, da sem jo napačno zalepil in vsi smo živeli mirno naprej brez kazni. in seveda napake nisem vec ponovil..

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 12, 2013 2:45 pm

martello je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:no, pa dejmo:

Avtor teme je napisal, da je vinjeto nalepil na temnjen del šipe. Vinjeta tam nima kaj iskat, kar smo mu tudi povedali. Avtor teme je navajal podatek o višini kazni, ki je bil napačen. Pravilni podatek sem mu serviral. Avtor teme je navedel tudi, da je ženšče opozoril mestni redar. spisal sem mu, kdo vse je pristojen za nadzor vinjet in mestno redarstvo s tem nima nič.
Ti pa si ga poslal na zvezo potrošnikov.Zakaj že?
Kdo je zdej tu m****n, naj predsodi vsak zase, jaz pa ti svetujem, da se povzpneš na prvo palmo, od koder si dol zlezu in se ziblješ naprej.

No, pa dajmo. Ali si nepismen: avtor te teme je v svojem postu napisal, citiram:
kriv sem sam , ker sem jo nalepil na zatemnjeno mesto na renault cliu 2011 . Kaj sedaj , se da kako to uredit , da vsaj kazni nebo dobila? Vinjeta je letna.

Torej ne rabi tvoje dizertacije na temo, da je zajeb**. Poizkušaj v svojem postu odgovoriti na zastavljeno vprašanje brez pridige. Gre za osnovo internetnega bontona, ki pa nekaterim dela težave.

Ma ti si cel nepismen :lol: Pa bonton tebi dela težave....(majmuni.press)

Namreč tole:

TrijoAdijo je napisal/-a:Mater, ne samo, da ne znaš brat navodil na hrbtni strani vinjete in ne samo, da jo znaš nalepit točno tja,kjer je ne smeš, ampak za povrh vsega še verjameš babjim tračem :roll:
kazen je v razponu od 300€ do 800€.Ampak nadzorniki pišejo najmanjšo, se pravi 300€ in če plačaš v 8-ih dneh po pravnomočnosti PN, plačaš polovico, kar znaša po enem simpl izračunu točno 150€. Kazen od 300€ do 800€ pa ti lahko da le sodnik.

je letelo na tole:

čare je napisal/-a:Kazen bo pač plačala (kar se mi sicer ne zdi prav),vinjeto pa odlimaj in bejži z njo in potrdilom na DARS pa naj ti dajo novo,če so že tako zayebani da pravijo da ni pravilno nalimana.

Hvala se bo uredilo , bi pa lahko brez is tega nastala resna zadeva ker baje je kazen 800 eur kje jih dobit je pa druga . Zdaj bomo poskusili z fenom , bo frizerski vredu ? , da se lepilo stopi in odstopi , ali bi bilo bolje kar na dars je manjše riziko tveganja , in dobit novo seveda z pavšalom 20 eur. Če kdo to uredi za 10 eur se lahko zmenimo . Samo baje ,da če preverja , da lahko hitro ugotovi ,da je bila premaknjena , in naknadno nalepljena .

Zdej si pa naredi uslugo, pa via palma :lol:
Zadnjič spremenil TrijoAdijo, dne To feb 12, 2013 3:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 12, 2013 3:04 pm

Doche je napisal/-a:Zakaj kupit novo vinjeto? Opomnil jo je kot pišeš mestni redar.. a misliš, da ima on pristojnost, da lahko prekliče vinjeto (kar mimogrede prvič slišim)?

Verjetno je bilo res nekaj takega, Darsovci pa ne kaznujejo (še) zaradi tako "v zmoti" prilepljenih vinjet.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To feb 12, 2013 3:16 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:jaz pa ti svetujem, da se povzpneš na prvo palmo, od koder si dol zlezu in se ziblješ naprej.

temu odličnemu nasvetu se pridružujem tudi jaz :mrgreen:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co To feb 12, 2013 3:46 pm

FuriousG je napisal/-a:Mater si zakompliciral! Kaj pa, če bi se s sestro zapeljala do nekoga, ki menja stekla, ta pa jo bo prelepil na ustrezno mesto. Tudi sam jo bi z nekaj potrpežljivosti lahko.

Da sem pomilsil nato mogoče se boma odločila za tole varijanto. ;) nekaj forum šteka in mi noče obbjavit , tako ,da ostalim odgovorim ko bo možno

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co To feb 12, 2013 4:12 pm

Sem pa zasledil , da verjetno pride v poštev ,da se vinjeta premakne
Da verjetno ji je redar hotel samo opozoriti na neprevilen način lepljenja vinjete
Pritožba izdelovalcu stekla oz tistemu, ki je to temnil sem pomislil , vendar bi s tem nastali previsoki stroški , da bi se splačalo .
Da baje sebo zdaj kar vozila z tako nalepljeno vinjeto , naslednje leto pa jo bo ali bom nalepil pod pike pod ogledalom.
Sem ji tudi pokazal kaj ste napislai in mi je rekla dobro saj potem pa le ni tako kritično.

Nekdo je napisal, da se naj bi dalo vinjeto premakni kar prek podjetja zan menjavo stekel , sam pa mislm ,da ni tako ,in ,da lahko komplicerajo , da je vinjeta premaknjena in bodisi karamboliranega vozila itd. Mislim ,pa da vinjete nebomo prmikali ,kako pa je z kamerami , bo do tu komplikacije?

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca To feb 12, 2013 4:21 pm

Sem imel podoben primer.
Ko sem lepil vinjeto sem mi je nekako zavihala in na sredini je nastala guba, ko sem jo skušal popraviti se je vinjeta poškodovala.

Šel sem na DARS na Brdu, sabo sem imel račun in odrezek od vinjete, stric na DARSu je vzel fotoaparat, vinjeto poslikal naredil zapisnik, staro vinjeto sem moral na licu mesta odstranit ter novo pred njim prilepit.
Strošek mislim da je bil nekje med 5-10eur.

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co To feb 12, 2013 4:24 pm

mihouca je napisal/-a:Sem imel podoben primer.
Ko sem lepil vinjeto sem mi je nekako zavihala in na sredini je nastala guba, ko sem jo skušal popraviti se je vinjeta poškodovala.

Šel sem na DARS na Brdu, sabo sem imel račun in odrezek od vinjete, stric na DARSu je vzel fotoaparat, vinjeto poslikal naredil zapisnik, staro vinjeto sem moral na licu mesta odstranit ter novo pred njim prilepit.
Strošek mislim da je bil nekje med 5-10eur.

A tako potem le ni tolikšen strošek hvala za nasvet .

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr feb 13, 2013 3:44 pm

PA VI VSI STE HUJŠI KOT KAKŠNI NOVINARJI KI VEDNO DELAJO IZ MUHE SLONA! JOJ, JOJ, JOJ...

Mislim, da je vsakomur jasno, da vinjeta ne sme biti nalepljena na temnjeni del vetrobranskega stekla, ker se je potem ne vidi iz zunanje strani. (To je zato ker je temnjeni del stekla TEMEN :) )

Ni niti kaznivo, če je vinjeta nalepljena na kak drug del vetrobranskega stekla kot zgornji levi kot (gledano iz notranje strani)

Lahko je nalepljena na sredino pri ogledalu, lahko desno spodaj, lahko kamorkoli, kjer ni temnjeno... In tako pravilo velja v Sloveniji, Avstriji, Švici,...

Če pa tega ne more kdo razumet, naj pa vzame škarje, prereže svoje vozniško dovoljenje in ga vrže v smeti. Ker če tega ne razumeš, kako boš potem razumel, da se je po avtocesti v nasprotno smer prepovedano vozit... Takih pa ne rabimo na cestah...

Hvala, lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr feb 13, 2013 4:03 pm

splash je napisal/-a:PA VI VSI STE HUJŠI KOT KAKŠNI NOVINARJI KI VEDNO DELAJO IZ MUHE SLONA! JOJ, JOJ, JOJ...

Mislim, da je vsakomur jasno, da vinjeta ne sme biti nalepljena na temnjeni del vetrobranskega stekla, ker se je potem ne vidi iz zunanje strani. (To je zato ker je temnjeni del stekla TEMEN :) )

Ni niti kaznivo, če je vinjeta nalepljena na kak drug del vetrobranskega stekla kot zgornji levi kot (gledano iz notranje strani)

Lahko je nalepljena na sredino pri ogledalu, lahko desno spodaj, lahko kamorkoli, kjer ni temnjeno... In tako pravilo velja v Sloveniji, Avstriji, Švici,...

Če pa tega ne more kdo razumet, naj pa vzame škarje, prereže svoje vozniško dovoljenje in ga vrže v smeti. Ker če tega ne razumeš, kako boš potem razumel, da se je po avtocesti v nasprotno smer prepovedano vozit... Takih pa ne rabimo na cestah...

Hvala, lep pozdrav!

PODPIS!!! :bow
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če feb 14, 2013 12:09 am

Se strinjam. Se sicer lahko zgodi, a malokomu...
Poleg tega je bilo prijazno (dobrohotno, prostovoljno - mu ne bi bilo treba) opozorilo redarja komentirano kot "govna redarska", opravičila seveda nikjer.

Tri strani prepucavanja?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če feb 14, 2013 1:11 am

Jaz bi samo pripomnil:

Če je vinjeta kupljena, in imaš račun, sploh ni kakršnekoli debate, ali bi ti jo na DARS-u morali zamenjati v primeru napačne prilepitve. Vinjeto si KUPIL. Torej, kupil si pravico do vožnje po avtocestah. In napačno prilepljena vinjeta ti te pravice ne more vzeti. Torej pojdi na DARS in jo menjaj. Če te košta par €, pa naj bo...drobiž proti kazni.

In se strinjam tudi jaz, da je redar bil dobrosrčen. Ah, ženske...

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če feb 14, 2013 11:09 am

splash je napisal/-a:Ni niti kaznivo, če je vinjeta nalepljena na kak drug del vetrobranskega stekla kot zgornji levi kot (gledano iz notranje strani)

Na vinjeti imaš označene tri položaje kjer je lahko vinjeta. Iz voznikovega položaja, to je na sredini za ogledalom, levo zgoraj in levo spodaj. Desno ni nikjer označeno, če smo že toliko natančni o navodilih.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če feb 14, 2013 11:26 am

Zaposleni na Darsu na Brdu, ki lepi nadomestne vinjete, jih skoraj vedno prilepi na desno stran :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost