Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Nesreča

Napisal/-a X-Hair Ne maj 05, 2013 7:33 am

.com je napisal/-a:tebi avtor, kazen za nepazljivost, unemu pa trajni odvzem vozniške...take imbecile je treba čimprej spravit s ceste...

tebi šola za naslednjič, da spremljaš vse okoli sebe, še posebej na skuterju...njemu pa odvzem in (javno koristno delo) pometanje na cesti, da bi se ja zapomnil, da se to ne dela...

Fair enough. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne maj 05, 2013 8:42 am

Se ne morem upreti.
MRV je napisal/-a:jaz sem smer ŽE SPREMENIL! in če bi sploh kaj prebral bi videl da sem se bočno zaletel v njega! kako je prišlo do tega pa sami presodite. aktivno spremljaj promet. vsak avto ki ti gre nasproti te bo ubil. to je tvoje razmišljanje in z takim je boljše da ne greš na cesto.

.com kazen za nepazljivost? ti bom jaz vrgel slona na med vožnjo na cesto in ti bom isto rekel!

To sem pa res spregledal, se opravičujem.

In tebi še vedno ni jasno zakaj si dobil kazen?? Pa tak prometni tehnik :roll:
Namig: povzročil si prometno nesrečo iz malomarnosti! Oz., da ti drugače napišem: namerno si se zaletel v un avto! To da je bil on tam kjer nebi smel več biti ti bo prineslo deljeno krivdo, nebo vsa krivda njegova.
Kar povej sodniku kar si nam, sem 100% prepričan da boš dobil še kakšno dodatno kazen!

Ti neveš kakšno je moje razmišljanje in če misliš tako, vrni izpit, prodaj skuterja in se zakleni v sobo! Z mojim razmišljanjem in predvidevanjem sem imel v dobrih 10 letih izpita natanko 1 nesrečo kjer sem bil kriv jaz, ker nisem predvidel da bi ovinek lahko bil leden (poškodovan pa samo moj avto, nihče drug) ter 2 nesreče za katere nisem bil kriv, izognit se pa ni šlo oz. sem naredil kar sem lahko! Drugače pa nešteto izognjenih nesreč ravno zaradi predvidevanja kaj bo drugi na cesti naredil. Tudi v krožnem v Medvodah (link) kjer sem vedno na notranjem pasu (manj lukenj na cesti). In če me spomin ne vara, v Kopru in okolici so včasih tudi bili taki krožni kot je tale v Medvodah (kako je sedaj nevem, me že dolgo ni bilo tam dol). In guess what?? Niti enkrat se nisem zaletel ker sem PREDVIDEL da mi bo kaka budala zapeljala čez polno črto! Tudi predvidim da marsikdo ne pogleda če ima koga na levi strani in kar pogumno zapelje čez dva pasa (pač poseka ovinek). In veš kaj? Niti enega še nisem dobil v bok!

Upam da ne dobiš diplome, če pa jo, jo zažgi. Ne rabimo takih kot si ti na tako pomembnih mestih, ker potem imamo tako sranje kot ga imamo s cestno ureditvijo!

Pa lepo nedeljsko popoldne!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne maj 05, 2013 9:09 am

rbrtrdc je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Tam je nekdo napisal, da v prometu lahko pričakuješ, da se ljudje vozijo po predpisih. Aja,a res? Od kdaj pa?

ZVCP

2. člen

(2) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa in predpisi o javnih cestah.

Tale zakon ne velja več.

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Ne maj 05, 2013 11:20 am

FuriousG je napisal/-a:A se ti je to v Medvodah zgodilo? Tam je tako krožišče. V spodnji sliki je primer podobnega krožišča kjer se vidi en izvoz s polno črto.

Slika

Nevem zakaj bi bil ti kaj kriv, če je tip sekal polno črto.

Ok, ampak meni še vedno ni čisto jasno. Pustimo to, kako točno je bil postavljen MRV, ampak primer: Če vzamemo tole krožišče v Medvodah..pelješ se iz smeri KR proti Lj, dva avta vzporedno, en na notranjem en na zunanjem pasu. Tisti na zunanjem ima polno črto in lahko zavije samo ven proti Lj, ti imaš možnost nadaljevati po krožišči ali tudi zaviti ven. Začneš zavijati desno, si v sredini krivine, sosednji avto je vzporedno od tebe ampak zapelje čez polno črto tebi v bok. Si v tem primeru tudi ti delno kriv, ker nisi predvideval da lahk pacient zapelje čez polno črto in nisi šel preventivno raje še en krog? V tem primeru verjetno ne?
Če je pa pacient malo pred tabo in je že začel manever prepeljevanja polne črte, ti si pa to spregledal in vseeno zavil desno ven iz krožišča, mi je pa jasno, zakaj deljena krivda (pa tudi tukaj po logiki ne bi smela biti, ampak zakon je zakon).

rbrtrdc
Nov uporabnik

Napisal/-a rbrtrdc Ne maj 05, 2013 12:05 pm

uros11 je napisal/-a:
rbrtrdc je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Tam je nekdo napisal, da v prometu lahko pričakuješ, da se ljudje vozijo po predpisih. Aja,a res? Od kdaj pa?

ZVCP

2. člen

(2) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o varnosti cestnega prometa in predpisi o javnih cestah.

Tale zakon ne velja več.

Zna bit, zna bit. Tale?

ZAKON O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA (ZPrCP)

II. NAČELA CESTNEGA PROMETA

4. člen

(3) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o pravilih cestnega prometa, voznikih, motornih vozilih ter s predpisi o cestah.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne maj 05, 2013 12:24 pm

Ja, člen je OK, vsak udeleženc sme to pričakovat. Sej konec koncev to vsi pričakujemo, pa se nesreče vseeno dogajajo. In zakaj? Zato,ker vedno nekdo zajebe. Tko da teoretično lahko pričakuješ, da se bojo vsi držali cpp, praktično pa v nobenem primeru ne moreš tega pričakovat.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

rbrtrdc
Nov uporabnik

Napisal/-a rbrtrdc Ne maj 05, 2013 1:13 pm

In tudi sam se ne ravnam (na cesti ali sicer) glede na pozitivno pravo, ki, vidimo zgoraj, zdaj je, zdaj ni, marveč sledim lastnim moralnim načelom, do katerih sem prišel z uporabo lastnega razuma, lastnim instinktom, ki so po lastnem bistvu vedno pravilni, ter seveda lastni sreči.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Ne maj 05, 2013 1:32 pm

tako je... in avtor teme se ne drži zgornjih dve postov... zato pa je tam, kjer je...
pa ne ti meni slona na cesto... bolj idi.otsko nebi mogel napisati
b.umbar, če nisi toliko pameten, da sam sebe paziš... ti pač ni pomoči...posebej na sesalcu...
ti pa zagovarjaj pa tumbaj svoje...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne maj 05, 2013 2:34 pm

Okej samo ostali ste pa tudi pametni u božju mater. Hvala bogu, da nekateri še niste imeli nesreče ampak koliko je potrebno, da se ti zgodi? Zelo malo, malenkost nepazljivosti. In vsi smo večkrat nepazljivi v prometu vendar imamo srečo, da nam takrat kdo ne skoči pred avto. Da nismo ob nepravem času na nepravem kraju.

Prosim samo, da ne pametujete nekomu, ki je imel nesrečo oz. upam, da se vam to jutri ne zgodi. Tist, ki pa reče meni se to ne more zgoditi, ker predvidevam in sem skoncentriran na vočnjo naj se pa ustreli res.

Tudi sam še nisem povzročil nesreče, bi jo pa lahko že 100 x z nekaj smole.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po maj 06, 2013 3:14 pm

sej ste pametni. 5 kasneje od moje nesreče, je še en avtomobilist pobral motorista. Ta dela na leto več kot 30k km in je prevozil že celo europo. Podru pa ga je na isti način kot je ta moj mene.
.com in de palmo, nihšče vas ni vprašal za vaše mnenje.

In kaj je za vami? 3/4 butastih komentarjev in neko natolčevanje, nekaj malega pa dejansko tisto kar je pomebno in kar sem vprašal. Pumpaje si ego doma pred ženo ali pa kmečkimi prijateljimi, ne pa srat po forumu!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 06, 2013 3:41 pm

Res je zoprno, kar se ti je zgodilo, tu upam, da se vsi strinjamo. Tudi kazni ne zaslužiš, žal so taki zakoni in butaste direktive policajem, da mora biti krivcev vedno zadosti.
A če bi objavil sliko (google map - se vidi tudi črte) krožišča in na njej natančno označil potek dogajanja, bi bilo precej manj takih odzivov. Tako pa vsi samo ugibajo. In zavoljo tvoje zgodovine na forumu ter ker stalno izpostavljaš neko izobrazbo, katero si v nekaterih drugih temah že pokazal kot hudo pomanjkljivo, se takim oidzivom ne kaže čudit. Vse se enkrat vrne, tudi na forumu...

Objavi končno že to sliko

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po maj 06, 2013 4:37 pm

To se pa strinjam. Daj prosim naloži sliko in označi s puščicami, če ne zaradi sebe pa zato, da bomo ostali vedeli česa se moramo paziti.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po maj 06, 2013 6:06 pm

esem je napisal/-a:Res je zoprno, kar se ti je zgodilo, tu upam, da se vsi strinjamo. Tudi kazni ne zaslužiš, žal so taki zakoni in butaste direktive policajem, da mora biti krivcev vedno zadosti.
A če bi objavil sliko (google map - se vidi tudi črte) krožišča in na njej natančno označil potek dogajanja, bi bilo precej manj takih odzivov. Tako pa vsi samo ugibajo. In zavoljo tvoje zgodovine na forumu ter ker stalno izpostavljaš neko izobrazbo, katero si v nekaterih drugih temah že pokazal kot hudo pomanjkljivo, se takim oidzivom ne kaže čudit. Vse se enkrat vrne, tudi na forumu...

Objavi končno že to sliko

x2
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po maj 06, 2013 7:52 pm

sliko sem želel že naložiti, a sem imel težave z računalnikom. Danes sem jih rešil tako da bo slika verjetno jutri. Na google mapsu krožni še ni narejen. iskal sem tudi sliko od tega krožnega in tudi jih nisem nikjer zasledil.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po maj 06, 2013 8:34 pm

Mogoče sem kje spregledal, pa vseeno... Si ti želel zapustiti krožišče na ISTEM izvozu (se pravi 2 pasova pri izvozu) al na NASLEDNJEM (da si se po tem izvozu, kjer sta trčila, želel vklučiti na zunanji pas)?
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po maj 06, 2013 8:50 pm

IcEm4n je napisal/-a:Mogoče sem kje spregledal, pa vseeno... Si ti želel zapustiti krožišče na ISTEM izvozu (se pravi 2 pasova pri izvozu) al na NASLEDNJEM (da si se po tem izvozu, kjer sta trčila, želel vklučiti na zunanji pas)?

si res spregledal :) na tem izvozu bi morala iti oba ven (po pravilih). jaz sem imel ta namen, on pa je imel it na naslednjem izvozu.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To maj 07, 2013 6:08 pm

Slika Slika Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To maj 07, 2013 6:11 pm

Hočeš rečt, da je pol on preko polne črte peljal naprej in "sta se srečala"?

Uporabniški avatar
sp33dy
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a sp33dy To maj 07, 2013 6:50 pm

Jaz sem to takole razumel .. Ena skica na hitro: MRV je peljal po rumeni črti in je pravilno hotel zapustiti krožišče, oni drugi (rdeča črta) pa je peljal preko polne črte in povzročil prometno nesrečo.

Slika

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Napisal/-a Bojanxe To maj 07, 2013 6:59 pm

Tako sem tudi jaz prebral tole skropucalo od teme :D In če je res bilo tako kot narisano na zgornji sliki, potem bi morala biti krivda povsem na strani avtomobilista.
Povprašaj kakega odvetnika, kako pa kaj.
Alfa Klub Slovenija
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov