Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

WhiteAngel
Nov uporabnik

Napisal/-a WhiteAngel So nov 08, 2008 3:36 pm

Pozdravljeni!
Ali ugovor na plačilni nalog pošljem na policijsko postajo, ki je izdala plačilni nalog, ali na policijo na Štefanovi ulici?
Poleg tega imam se eno vprasanje. Policist, ki je prisel na kraj nesreče v zapisnik ni povzel točnih izjav udelezencev. Ko sem pregledala zapisnik in ga na izjave (ker so bile ključne za ugotavljanje krivde) opozorila, ni spremenil oziroma dopolnil zapisnika. Ima kdo izkušnje s podobno situacijo.

Hvala

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po feb 09, 2009 5:59 pm

..lp....ja mene so tud ustavl dons(so postavli radar) oz. sm biu parkiran(njih ni bilo tam) in sm se hotu odpelat domov(ko so gospodje prišli,hišo mam pa 200m stran)...in mi je g.Policist rekel da se ustavim(kljub temu da sem ze stau)...in mi normalno reku za dokumente,js mu jih seveda dam,potem mi je pa zaceu stokat ce imam homoligacijo...ker je seveda nimam(newem zakaj bi jo imel,če avto ni predelan)...po njegovem je avto spuščen,ima športni filter(to ima res) ter auspuh(nastavek dušilca)...ko sem mu rekel da je to avto tako tovarniško mi je odredil teh.pregled(kar seweda nisem opravil ker so tamkajsni delavci zelo usposobljeni)...tako da so tam samo še podrtili izjave g.Policista....aja pa avto je ROVER 114 gsi...ki ima zračno vzmetenje oz. zračne blazine...tako da sem potem usem dobil se plačilni nalog v vrednosti 416 € za športni filter pa še teh.pregled moram plačat ...a mogoce kdo kj ve kaj bi se dalo tukaj narest(če se sploh da) ali naj po domače povedan kot "poscan" drzim jezik za zobmi in plačam to kazen?? ...hvala za odgovore...lp

andrej7
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej7 Če mar 12, 2009 8:28 pm

No mam pa se jest eno prigodo in sicer:

Policistka ter njen kolega sta me ustavila pri nepravilnem prečkanju ceste. Pri hoji po pločniku, ki vodi do avtobusne postaje, je na pločniku in delno na cesti bil parkiran avtomobil VW (pred gostilno), ki mi je onemogočal nadaljno hojo. Zaradi tega sem prestopil na drugo stran ceste. Pri tem sta me ustavila v policijskem avtomobilu policaja. Izročila sta mi plačilni nalog.Ko sem jima razložil, da ne bi šel čez cesto, če ne bi bil tam avto nepravilno parkiran, mi reče da bi šel na prehod za pešce 100 m nazaj...WTF?? Sem ji rekel OK če mene sankcionira zaradi drugih naj pa še kazen napiše tistemu k je parkiral na plocniku in cesti. Pol se jima je vidlo da nista vedla kaj naredit...no potem sta samo opozorila enga kelnarja, ki je obvestil lastnika avtomobila, da je premaknil osebni avtomobil.Policista nista lastnika VW SUV-a niti opomnila niti mu napisala kakersnokoli kazen. Na koncu spusti policistka šipo in me vpraša: A je sedaj v redu in odpeljeta...WTF?

Itak se bom pritožil na plačilni nalog in na delo policistov... sam zarad principa...študent lahko plača kazen, nekdo k ma pa za VW tourega pa še opomin ne dobi...grrrrrrrrr

In vprašanje: mam šanse da ne plačam ....?

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim So mar 21, 2009 1:00 am

@andrej7: jaz pa takšne kazni za neuporabo prehoda za pešce podpiram. Ampak izključno zaradi dejstva, ker si ljudje s temi prehodi neverjetno težijo in bi jih bilo po njihovo treba risati vsepovsod. Tudi tam, kjer se na uro pelje 50 avtomobilov.

Ljudje se ne zavedajo, da hkrati s prehodom, ki je recimo 100 metrov vstran in če hočejo iti do soseda ali na vrt, ki je samo preko ceste, morajo uporabiti tisti prehod. Kako neumno je to? Ampak za te prehode ni kriva država, ki se njihovim postavitvam zelo upira (kar je s prometnega vidika pravilno, ker prehodi zmanjšujejo prometno varnost; tisti ki vozite veliko v tujini, ste verjetno že opazili, da so prehodi izredno redki), ampak so krivi ljudje, ki nič ne razmišljajo o pravnih posledicah.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 So mar 21, 2009 1:33 am

(7) Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov. Pešec ne sme prečkati vozišča zunaj prehoda za pešce, če sta smerni vozišči fizično ločeni ali ju loči neprekinjena ločilna črta.

95. člen - torej je bil prehod oddaljen več ali manj, kot 100m :lol:
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So mar 21, 2009 3:05 am

pr nas sta pa "fasala"..... :lol: :vc

http://www.lokalno.si/si/aktualno/kronika/?id=18996

sedaj bo pa pritožna zoper občana :mrgreen: (mimogrede, 69 letni "pretepač" ma "30 kil" s" pojslo" vred........ :noro

a33
Novinec

Napisal/-a a33 So apr 04, 2009 7:56 pm

proti svoji volji sem dobil zapisnik in plačilni nalog za plačat in se bom pritožil...
policaj ga tudi ni podpisal pa me zanima če že zarad tega avtomatsko pade?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So apr 04, 2009 8:07 pm

Proti svoji volji? Kak pa to izgleda?

Drgač pa: Odgover je NE!

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

a33
Novinec

Napisal/-a a33 So apr 04, 2009 8:42 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Proti svoji volji? Kak pa to izgleda?

LP!

kako to da si tako prepričan, si policaj?

dokument ni v skladu z njegovimi lastnimi navodili izpolnjen....

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy So apr 04, 2009 8:54 pm

Kakšen zapisnik si dobil poleg plačilnega naloga? kako ti je pa vse skupaj vročil?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne apr 05, 2009 8:09 am

a33 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Proti svoji volji? Kak pa to izgleda?

LP!

kako to da si tako prepričan, si policaj?

dokument ni v skladu z njegovimi lastnimi navodili izpolnjen....

Ne...nisem policaj....ampak vem pa, da če plačilc ni podpisan iz njegove strani, to nima nekega močnega vpliva.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 Ne apr 05, 2009 8:37 am

V primeru očitnih pomot na odločbi (kar plačilni nalog je), se po vloženi zahtevi za sodno varstvo ali ko pomoto ugotovi organ, ki je izdal tako odločbo (plačilni nalog), slednjega odpravi s sklepom in nadomesti z novim.

Popravek te pomote ima pravni učinek od dneva, od katerega ima pravni učinek popravljena odločba. Se pravi, da ti od dneva vročitve nove odločbe (popravljenega plačilnega naloga) začnejo teči novi roki.

lp

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Po apr 06, 2009 8:22 pm

Jst sm pa včeraj ponoči doživel tole:

Peljal sem se v Ljubljani iz smeri centra po celovški v smer gorenjske avtoceste.
Tam na robu zemljišča lpp-ja, bolj na tej strani kjer je obvoznica, so stali policisti.
Signalizacija jasno opredeljuje da je tam omejitev 60, 200-300 metrov naprej pa je že 70. Priznam, signalizacije nisem upošteval in sem vozil čez omejitev ne vem koliko točno, vendar občutno počasneje kot je pokazalo na radarju 77km/h.
Tako da sem dobil kazen 250€ in 3 kazenske pike. Je ta kazen "pravilna"?

No, moti me pa to, da je pred menoj hitreje peljal Renault twingo, ki je vozil po prehitevalnem pasu in so policisti najprej skušali ustaviti njega, vendar je gladko zapeljal mimo (policist je skočil na stran) in so ustavili mene. V dosegu radarja sva vozila vzporedno oz. on me je počasi prehiteval, merili pa so le z enim radarjem. Sumim, da so mi pokazali njegovo hitrost, ker sem vozil počasneje od teh 77km/h. Kaj lahko storim? Se lahko pritožim ali bodo zaradi pomanjkanja dokazov enostavno spregledali pritožbo? Kam in kako se obrniti na rešitev problema?

Kazen sem plačal že danes- 125€.Vendar bi se vseeno pritožil, ker so me kaznovali na podlagi prekrška nekoga drugega!

Najlepša hvala vsem!

Hvala za nasvet!
Slika

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy Po apr 06, 2009 10:35 pm

Ja možno, da so merili njega, samo tega ne boš nikoli vedel. Lahko bi se pritožil, ampak ker si kazen že plačal, to ni več možno. Zakaj si šel to plačevat, če si se imel namen pritožit? Pa tudi v nasprotnem primeru se ti nebi splačalo pritožit, ker jim nebi imel kaj dokazat in bi bilo to to.
Pa drugače si ti tudi vozil po prehitevalnem pasu?

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= To apr 07, 2009 5:52 am

Ne, vozil sem na voznem pasu, twingo pa po prehitevalnem.
Plačal sem takoj, da sem imel 50% manj. Namreč delo s pritožbo bi sigurno zavlekli čez tistih 8 dni in potem ..... 250€.

Hvala za komentar!
Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To apr 07, 2009 6:57 am

RejmiK je napisal/-a:..lp....ja mene so tud ustavl dons(so postavli radar) oz. sm biu parkiran(njih ni bilo tam) in sm se hotu odpelat domov(ko so gospodje prišli,hišo mam pa 200m stran)...in mi je g.Policist rekel da se ustavim(kljub temu da sem ze stau)...in mi normalno reku za dokumente,js mu jih seveda dam,potem mi je pa zaceu stokat ce imam homoligacijo...ker je seveda nimam(newem zakaj bi jo imel,če avto ni predelan)...po njegovem je avto spuščen,ima športni filter(to ima res) ter auspuh(nastavek dušilca)...ko sem mu rekel da je to avto tako tovarniško mi je odredil teh.pregled(kar seweda nisem opravil ker so tamkajsni delavci zelo usposobljeni)...tako da so tam samo še podrtili izjave g.Policista....aja pa avto je ROVER 114 gsi...ki ima zračno vzmetenje oz. zračne blazine...tako da sem potem usem dobil se plačilni nalog v vrednosti 416 € za športni filter pa še teh.pregled moram plačat ...a mogoce kdo kj ve kaj bi se dalo tukaj narest(če se sploh da) ali naj po domače povedan kot "poscan" drzim jezik za zobmi in plačam to kazen?? ...hvala za odgovore...lp

Glede na to, kar si napisal se po mojem ne moreš pritožit. Kazen si dobil za športni filter, ki je predelava, ki je nimaš v homologaciji. Dejansko si ga imel noter, za drugo pa nisi dobil kazni.

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy To apr 07, 2009 7:43 pm

=swen= je napisal/-a:Ne, vozil sem na voznem pasu, twingo pa po prehitevalnem.
Plačal sem takoj, da sem imel 50% manj. Namreč delo s pritožbo bi sigurno zavlekli čez tistih 8 dni in potem ..... 250€.

Hvala za komentar!

Ja drugače je pa kazen pravilna (250 EUR in 3 KT) ;)
Škoda, da si že plačal, ker ko enkrat plačaš se "strinjaš" z izrečeno kaznijo in se ne moreš več pritožit ;) In kakor sem že rekla, tudi če bi se pritožil, nebi imel veliko šans.

Lp

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy To apr 07, 2009 7:44 pm

a33 je napisal/-a:proti svoji volji sem dobil zapisnik in plačilni nalog za plačat in se bom pritožil...
policaj ga tudi ni podpisal pa me zanima če že zarad tega avtomatsko pade?

če policist ni podpisal plačilca, ti ga ni treba plačat, ker je v tem primeru nepopoln ;)

pogi
Nov uporabnik

Kraj: Žirovnca

Napisal/-a pogi Ne jun 07, 2009 11:14 am

Lep pozdrav!

Če je na forumu kdo ki se kaj spozna na pravo o prometnih prekrških bi zastavil kratko vprašanje.

Na stacionarni radar sem bil ujet s hitrostjo 122km/h, kjer je omejitev 80. Vozil sem po prehitevalnem pasu, na fotografiji pa je vidno da zaradi sončnega vizirja čez obraz ni mogoče ugotoviti identitete voznika.
Po pripovedovanju znanke policistke bi praviloma za odložitev globe kot lastnik vozila moral najti osebo ki je prekršek storila, ta pa bi morala podpisati izjavo da je vozila ona in s tem prevzela stroške globe in kazenskih točk.

1. Zanima me ali je res da sem kot zgolj lastnik vozila odgovoren za iskanje prekrškarjev z mojim avtom, ali je moja naloga da iščem prekrškarje, ali je to naloga policije?
2. Ali lahko v pritožbo napišem da je avto vozil tuj državljan iz Hrvaške, kateremu sem posodil avto in bo kazen odložena?

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jun 07, 2009 11:23 am

am vizir je mel v avtu?
kaj je rally vozu?
drgac pa mas dve moznosti.da najdes tega ki je vozu,ali pa predlozis dokazila kje si bil v casu ko je radar slikal avto.pac predlozis dokaz da si bil na sihtu?ce mate stemplanje s kartico al pa kj...
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov