treba je predvidevat. če ne predvidevaš ti ne pomaga noben abs pa noben esp pa noben airbag. "
podpis!
če je pa ravna cesta, prazna, suha, pa če sm takšne volje, pa res ne vem zakaj ga ne bi mal prtisnu

je pa zanimivo, ko tole prebiraš, da so nekateri mnenja, da je avtocesta najbolj nevarna cesta in ne ravno obratno
(ni traktorjev, ki bi blatili, ni dovozov stranskih cest, razen dobro označenih s posebnimi pasovi zanje, ni mopedisto v, pešcev, kolesarjev, ni nepreglednih ovinkov, ni nevemkakih grbin na cesti, ni nasproti vozečih vozil,...

sam sem se že ogromno prevozil po celi sloveniji (glede na svoja leta, trg. potnik...) in na avtocesti, kljub temu, da sem večino časa vse svoje avte ganjal do daske, praktično nisem nikoli prišel v resno kočljivo (nevarno) situacijo, kar pa za regionalne ceste ne morem trditi!

osebno na avtocetah vidim samo en resen problem in to je, da ljudje menjujejo pasove brez da bi pokukali v ogledalo, da se ti tovornjaki vržejo na prehitevalni pas 5 metrov pred tabo,...da se počasnele vozijo 100 na prehitevalnem pasu, pa mu poblendaš, pol pa ne ve kaj bi (zdej enostavno dam smernik pa lepo po desni mimo, pa še ve ne kaj je blo, volk sit, koza cela)...
veter je tud problem, pa dež,...ampak tulk pa moreš met v glavi, prilagodiš hitrost razmeram na cesti ter predvidevaš, kaj se lahko zgodi, kdo lahko kaj naredi,...
osebno lahko pridem iz celja v maribor v 15 minutah al pa v 45, pa če ne boš gledal na števec niti opazil ne boš razlike.
pa da me ne bo kdo zdej napadel, sedaj večino časa samo cruzam po cestah.
sorry, da sem se razpisal.
lp