Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe jul 01, 2005 6:15 pm

Zakaj majo pa 80km/h :? Pa to je za umret od dolgčasa :P

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Re: HRVAŠKI POLICISTI DEBILNI!!!!

Napisal/-a AgitatoR Pe jul 01, 2005 6:28 pm

ND4SPD je napisal/-a:
mikeD je napisal/-a:policist mi reče "kontrola prometa" in zahteva dokumente. mu dam dokumente pol mi pa pribije da sem prehitro peljal in da bo kazen 300 kun. :shock:
telih 300 kun je pa letos zgleda popularnih. kolega mi je rekel, da so ga v bližini Marede v 1 tednu 3x ustavili, vedno so si "zmislili" en prekršek in vedno hoteli 300 kun. Zgleda so letos na hrvaškem vse kazni po 300 kun :ue :lol:

Pi.zda, k da bi bil v Mehiki.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Re: HRVAŠKI POLICISTI DEBILNI!!!!

Napisal/-a Voith Pe jul 01, 2005 6:37 pm

Samotar je napisal/-a:Pi.zda, k da bi bil v Mehiki.

:cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry :cry

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe jul 01, 2005 6:39 pm

Prometna pravila: na Hrvaškem se vozi po desni strani. Če prometni znaki ne pokazujejo drugače, omejitve hitrosti so 130 km/h na avtocestah in poluavtocestah, 100 km/h na cestah z dvema trakovoma, 50 km/h v naseljenih mestih in 80 km/h izven naseljenih področij. Znesek denarne kazni je odvisen od teže prekrška.
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Pe jul 01, 2005 6:41 pm

Fullback je napisal/-a:Prometna pravila: na Hrvaškem se vozi po desni strani. Če prometni znaki ne pokazujejo drugače, omejitve hitrosti so 130 km/h na avtocestah in poluavtocestah, 100 km/h na cestah z dvema trakovoma, 50 km/h v naseljenih mestih in 80 km/h izven naseljenih področij. Znesek denarne kazni je odvisen od teže prekrška.

...vecinoma 300 kun :D

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe jul 01, 2005 7:15 pm

No, k lih tko prijetno debatiramo o Hrvaški in dopustovanju ... Ampak Hrvatje majo nov prometni zakon:
Slavko Breznik, Prometna svetovalnica je napisal/-a:Voznik ne sme dve leti od dneva pridobitve vozniškega dovoljenja po hrvaških cestah voziti z večjo hitrostjo od 80 km/h, na cesti rezervirani za motorna vozila ne več kot 100 km/h in na avtocestah ne več kot 120 km/h. Tudi na hrvaških cestah voznik začetnik ne sme imeti alkohola v organizmu. Voznik začetnik nadalje ne sme voziti osebnega avtomobila katerega moč motorja presega 75 kW in ne motornega kolesa, katerega moč presega 25 kW. Prav tako voznik začetnik na cestah v R Hrvaški ne sme voziti motornega vozila na javnih cestah med 23.00 in 05.00 uro, razen, če je z njim v vozilu oseba, ki je starejša od 25 let, ki ni voznik začetnik. Za navedene prekrške je predpisana kazen 500 kun (razen vožnje pod vplivom alkohola, kjer je bistveno višja kazen).

Zdej pa mene zanima, če te ta zakon velja tudi za tujce (predvsem omejitve vožnjo ponoči) in kako naj kot turist sploh vem, da imajo oni tak zakon.

Sicer pa dele že ene 2, 3 sezone nism bil dol, letos sem se pa spet odloču, da grem mal pogledat.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Pe jul 01, 2005 7:44 pm

darwin je napisal/-a:No, k lih tko prijetno debatiramo o Hrvaški in dopustovanju ... Ampak Hrvatje majo nov prometni zakon:
Slavko Breznik, Prometna svetovalnica je napisal/-a:Voznik ne sme dve leti od dneva pridobitve vozniškega dovoljenja po hrvaških cestah voziti z večjo hitrostjo od 80 km/h, na cesti rezervirani za motorna vozila ne več kot 100 km/h in na avtocestah ne več kot 120 km/h. Tudi na hrvaških cestah voznik začetnik ne sme imeti alkohola v organizmu. Voznik začetnik nadalje ne sme voziti osebnega avtomobila katerega moč motorja presega 75 kW in ne motornega kolesa, katerega moč presega 25 kW. Prav tako voznik začetnik na cestah v R Hrvaški ne sme voziti motornega vozila na javnih cestah med 23.00 in 05.00 uro, razen, če je z njim v vozilu oseba, ki je starejša od 25 let, ki ni voznik začetnik. Za navedene prekrške je predpisana kazen 500 kun (razen vožnje pod vplivom alkohola, kjer je bistveno višja kazen).

Zdej pa mene zanima, če te ta zakon velja tudi za tujce (predvsem omejitve vožnjo ponoči) in kako naj kot turist sploh vem, da imajo oni tak zakon.

Sicer pa dele že ene 2, 3 sezone nism bil dol, letos sem se pa spet odloču, da grem mal pogledat.

zakon je za hrvaške državljane...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Pe jul 01, 2005 8:34 pm

jah no majo pač poletni poust. Sam bi moglo bit 299Kn. Najceneje pri nas. Če za isti prekršek dobite drugje nižjo kazen, vam tudi mi izstavimo kazen v takšnem znesku, oz. vrnemo razliko. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe jul 01, 2005 9:40 pm

Mi mamo pa prikolico na krku pa mamo zaenkrat z domačini in policaji samo dobre izkušnje. Edino enkrat so policaji zajebvali za tist klinčev stop znak v delnicah ko so cele dneve gor stal pa kazni za prevožen znak dajal. Pa še takrat je brat pelu pa se je fotr pizdil na policaje k je mal pil tako da nismo nč plačal. :twisted: :twisted: Fotr je na vsak način ustrajal da je ustavu in reku policaju naj dokaže da ni. :lol: :lol:

Drugač pa kot sem reku samo lepe izkušnje. Pa ta teden sem bil sredo pa četrtek v savudriji pri sesedah pa sem se kr pošteno pelal, pa v četrtek zjutraj ko sem šel ob 1:20 iz Savudrije (bi šel prej pa je bil dež) sem vidu policaje pa sem se v naselje ene 80 prleu pa me ni ustavu. Na meji sem bil 4x pa nisem nikol tudi pasuša pokazal na Slo strani pa 2x pa nikol čelade dol dal. 8) 8)

Tako da zaenkrat se mi hrvaška še kr dopade.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe jul 01, 2005 9:44 pm

Eno vprašanje - kako it čez mejo brez ene tablce??? :lol: Baje se ne da - sam bomo probal, ane... :P
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Pe jul 01, 2005 9:45 pm

dejan84 je napisal/-a:Eno vprašanje - kako it čez mejo brez ene tablce??? :lol: Baje se ne da - sam bomo probal, ane... :P

kva a to se voziž brez že odkar si jo zgubu al kaj??? :lol:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jul 02, 2005 4:33 am

darwin je napisal/-a:No, k lih tko prijetno debatiramo o Hrvaški in dopustovanju ... Ampak Hrvatje majo nov prometni zakon:

fak ta omeitev glede na uro je pa neki najbol debilnga ever. svaka cast debilom ki so to spisali, zasluzijo si nobeovo nagrado in prizgan nobelov izum v riti.

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So jul 02, 2005 7:44 am

vesolc je napisal/-a:
Fullback je napisal/-a:Prometna pravila: na Hrvaškem se vozi po desni strani. Če prometni znaki ne pokazujejo drugače, omejitve hitrosti so 130 km/h na avtocestah in poluavtocestah, 100 km/h na cestah z dvema trakovoma, 50 km/h v naseljenih mestih in 80 km/h izven naseljenih področij. Znesek denarne kazni je odvisen od teže prekrška.

...vecinoma 300 kun :D

Ja sej 300 KUN je pa tudi pri nas skoraj da najnizja kazen,to je slabih 10.000SIT,nevem jaz osebno nimam slabih izkusenj ne z HR ali SLO POLICIJO...Je pa res cisto odvisno kdo je tist moz postave in ali se da z njim kaj dogovoriti.

Ob prebiranju nekaterih izjav se mi je obaracal zelodec,kaj vse eni pisete...JOJ!
P.S:Mislim toliko imate nekateri povedati cez CRO morje,narod,POLICIJO pa se kar veselo rinete k njim na pocitnice,nekateri tu delate norce sami iz sebe.Jaz osebno negrem tja kjer me kaj moti ali mi kaj ne odgovarja,sicer pa jaz nisem zakomplekasn clovek.

Moja izkusnja z HR POLICIJO,sma z ocetom prekoracila hitrost,omejitev 60km/h v Krapini midva pri izhodu skozi tunel 105km/h,je rekel 700KUN(ne 300) :P ,pa je oce nekako hotel znizati to kazen vsaj na pol majn,jim je pa rekel da nima nic denarja da je bil pri stari mami in da je ves denar porabil in da ima samo se toliko da bo lahko prisel domov in neve kako bo prezivel cel mesec.Pa naju je spustil brez kazni,je pa rekel da imama posteno sreco in da v nadaljne malo pocasnej. :P
Zadnje besede drugega policista ki je veselo upravljal z raderjem,se je slisalo ko je en Avstrijec naletel(bil postno prihiter):
Rekel je: DERI OVOGA DUPLO!!! :P

Je pa cisto odvisno kaksen clovek si sam,kaksen pristop imas,imas pa in z ene kot druge stranic cudake in slabe ljudi.Jaz ne zagovarjam koga ker sem Hrvat ampak povem kako je.Tako kot imate naprimer vi kaj reci cez njih tako se oni delajo norca iz nas tu v SLO.Samo za razmislek. :!:

Lep soncen dan zelim se naprej!s:mande

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So jul 02, 2005 10:16 am

no js sm tud bil dost po vseh koncih ( vukojebinah :lol: ) na hrvaškem pa nimam niti ene same slabe izkusnje, policaji me sploh še nikol niso ustavl, enkrat par let nazaj (mal po vojni), ko sem bil dol na vojnem obmocju, sem cakal da so razminiral eno polje pa sta policaj pa en domačin pršla do mene ( sm mislu zdaj bo pa kriza), pa sta sam prasala kam grem, povedala da naj pazim zarad min pa da sta opazila da mi nekaj tece iz avta pa da naj pogledam kaj je da ne bo kaj narobe....tak da nimam kaj slabega povedat o hrvatih, pravzaprav samo pohvale, tudi o zagrebčanih in slavoncih, sam verjamem da popizdijo ko pride kak prepotentni frajerček pa začne nabijat o eu in podobno...a vi ne bi v podobni situaciji? js bi! LP pa še off topic, če gre kdo z avtom v črno goro naj pazi na radarje k jih majo vse polno, sam so pa policaj zlooo korektni in prijazni in rad dajo popust, k si že bil pr njih na dopustu 8)

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden So jul 02, 2005 9:26 pm

Čist hudo :)
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jul 02, 2005 11:38 pm

Da se jest dodam svoj prispevek.

zaenkrat je bil odnos policistov do mene na Hrvaskem korekten.
Enkrat so me ustavili zaradi prevelike hitrosti (120/80) na hitri cesti zagreb - rijeka. Najprej bi moral iti v karlovac k sodniku, pa sem potem malo jamral, da sem ze iz splita, da more bit punca doma, pa student pa to... pa je blo 100 kun in bl pocas naprej.
Enkrat so me ustavili v delnicah - pac kontrola prometa, pogledu dokumetne in srecno voznjo.
Se enkrat pa sem imel na hrvaskem nesereco. Policaj, k je prisel na mesto nesrece je bil prijazen in je tud reku, da bom lahko sel se isti dan domov, kasneje pa je komandir odlocil, da moram pocakati naslednji dan, da grem na sodisce, da mi izrecejo kazen. Vse lepo in prav, samo nekdo na policijski postaji me je narocil na sodisce ravno takrat, ko oni zacnejo z malico :roll: Res jim je bilo treba pokvariti vtis.
Slika

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Ne jul 03, 2005 7:42 am

Zanimiva tema, čeprav se stvari že malo ponavljajo :P... Jaz bi samo dodal en nasvet, ki ne velja samo za hrvaške policaje ampak tudi nasplošno:
Do drugih se obnašaj tako, kot želiš, da se drugi obnašajo do tebe. Sploh pri stikih z uradno osebo moraš bit prijazen in vljuden, brez arogance in jeze. Lepa beseda lepo mesto najde, vsaj v večini primerov.
In pa seveda, upoštevajte prometne predpise, kolikor jih le morete!

Pa srečno vožnjo!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne jul 03, 2005 8:23 am

morm se jest zdele 2mesca pazt :D

mikeD
Nov uporabnik

Napisal/-a mikeD Ne jul 03, 2005 8:31 pm

vesolc je napisal/-a:@MikeD: kolk je pri nas izven naselja??? kdaj pa si ti izpit delal?? :?

http://www.amzs.si/default.asp?podrocje ... =14&info=2
pol se pa žali na amzs jest sm iz kle pobral info....

okej sej mate prav sem bil jest v zmoti, ampak tut vi nimate prav
hrvati imajo 130, 110, 90, ter v naselju 50 če ni drugače z znakom predpisano (samo ne več kot 80)
slovenci pa imamo 130, 100, 90, ter v naselju 50 če ni drugače z zankom predpisano (samo ne več lo 70)

spodi so izseki iz slo in hr zakona o varnosti v cestnem prometu;

28. člen ZVCP (SLOVENIJA)

(1) Največja dovoljena hitrost vozila je omejena:
- 50 km/h - na cestah v naselju;
- 25 km/h - na kolesarskih poteh in stezah;
- do 5 km/h - v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce.

(2) Na posameznih cestah v naseljih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko do 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometno-tehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.

(3) Na cesti izven naselij je največja dovoljena hitrost za vozila omejena:
- 130 km/h - na avtocestah;
- 100 km/h - na cestah, rezerviranih za motorna vozila;
- 90 km/h - na vseh ostalih cestah.

Članak 54. ZSPC (HRVAŠKA)

(1) Na cesti izvan naselja vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od brzine dopuštene postavljenim prometnim znakom, a najviše:

1) 130 km na sat na autocestama,

2) 110 km na sat na cestama namijenjenim isključivo za promet motornih vozila i brzoj cesti,

3) 90 km na sat na ostalim cestama.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Ne jul 03, 2005 9:10 pm

mene pa zanima kaj hrvaški policisti naredijo v primeru da ne moreš ali nočeš plačati kazni, praksa je taka da ti vzamejo osebno izkaznico ali potni list in pač ne moreš zapustiti države dokler ne plačaš ali pa jim daš mobitel ali kaj podobnega kar pokrije kazen.

samo me zanima ali ti sploh lahko vzamejo osebne dokumente (ker zakon jim to dovoljuje), ter kaj če maš ti s sabo in osebno in potni list pa se loh pol vrneš v slovenijo z enim od njiju in greš pol v slo delat novo osebno oziroma potni list?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov