ND4SPD je napisal/-a:telih 300 kun je pa letos zgleda popularnih. kolega mi je rekel, da so ga v bližini Marede v 1 tednu 3x ustavili, vedno so si "zmislili" en prekršek in vedno hoteli 300 kun. Zgleda so letos na hrvaškem vse kazni po 300 kunmikeD je napisal/-a:policist mi reče "kontrola prometa" in zahteva dokumente. mu dam dokumente pol mi pa pribije da sem prehitro peljal in da bo kazen 300 kun.![]()
![]()
Samotar je napisal/-a:Pi.zda, k da bi bil v Mehiki.
Fullback je napisal/-a:Prometna pravila: na Hrvaškem se vozi po desni strani. Če prometni znaki ne pokazujejo drugače, omejitve hitrosti so 130 km/h na avtocestah in poluavtocestah, 100 km/h na cestah z dvema trakovoma, 50 km/h v naseljenih mestih in 80 km/h izven naseljenih področij. Znesek denarne kazni je odvisen od teže prekrška.
Slavko Breznik, Prometna svetovalnica je napisal/-a:Voznik ne sme dve leti od dneva pridobitve vozniškega dovoljenja po hrvaških cestah voziti z večjo hitrostjo od 80 km/h, na cesti rezervirani za motorna vozila ne več kot 100 km/h in na avtocestah ne več kot 120 km/h. Tudi na hrvaških cestah voznik začetnik ne sme imeti alkohola v organizmu. Voznik začetnik nadalje ne sme voziti osebnega avtomobila katerega moč motorja presega 75 kW in ne motornega kolesa, katerega moč presega 25 kW. Prav tako voznik začetnik na cestah v R Hrvaški ne sme voziti motornega vozila na javnih cestah med 23.00 in 05.00 uro, razen, če je z njim v vozilu oseba, ki je starejša od 25 let, ki ni voznik začetnik. Za navedene prekrške je predpisana kazen 500 kun (razen vožnje pod vplivom alkohola, kjer je bistveno višja kazen).
darwin je napisal/-a:No, k lih tko prijetno debatiramo o Hrvaški in dopustovanju ... Ampak Hrvatje majo nov prometni zakon:Slavko Breznik, Prometna svetovalnica je napisal/-a:Voznik ne sme dve leti od dneva pridobitve vozniškega dovoljenja po hrvaških cestah voziti z večjo hitrostjo od 80 km/h, na cesti rezervirani za motorna vozila ne več kot 100 km/h in na avtocestah ne več kot 120 km/h. Tudi na hrvaških cestah voznik začetnik ne sme imeti alkohola v organizmu. Voznik začetnik nadalje ne sme voziti osebnega avtomobila katerega moč motorja presega 75 kW in ne motornega kolesa, katerega moč presega 25 kW. Prav tako voznik začetnik na cestah v R Hrvaški ne sme voziti motornega vozila na javnih cestah med 23.00 in 05.00 uro, razen, če je z njim v vozilu oseba, ki je starejša od 25 let, ki ni voznik začetnik. Za navedene prekrške je predpisana kazen 500 kun (razen vožnje pod vplivom alkohola, kjer je bistveno višja kazen).
Zdej pa mene zanima, če te ta zakon velja tudi za tujce (predvsem omejitve vožnjo ponoči) in kako naj kot turist sploh vem, da imajo oni tak zakon.
Sicer pa dele že ene 2, 3 sezone nism bil dol, letos sem se pa spet odloču, da grem mal pogledat.
darwin je napisal/-a:No, k lih tko prijetno debatiramo o Hrvaški in dopustovanju ... Ampak Hrvatje majo nov prometni zakon:Slavko Breznik, Prometna svetovalnica je napisal/-a:Voznik ne sme dve leti od dneva pridobitve vozniškega dovoljenja po hrvaških cestah voziti z večjo hitrostjo od 80 km/h, na cesti rezervirani za motorna vozila ne več kot 100 km/h in na avtocestah ne več kot 120 km/h. Tudi na hrvaških cestah voznik začetnik ne sme imeti alkohola v organizmu. Voznik začetnik nadalje ne sme voziti osebnega avtomobila katerega moč motorja presega 75 kW in ne motornega kolesa, katerega moč presega 25 kW. Prav tako voznik začetnik na cestah v R Hrvaški ne sme voziti motornega vozila na javnih cestah med 23.00 in 05.00 uro, razen, če je z njim v vozilu oseba, ki je starejša od 25 let, ki ni voznik začetnik. Za navedene prekrške je predpisana kazen 500 kun (razen vožnje pod vplivom alkohola, kjer je bistveno višja kazen).
Zdej pa mene zanima, če te ta zakon velja tudi za tujce (predvsem omejitve vožnjo ponoči) in kako naj kot turist sploh vem, da imajo oni tak zakon.
Sicer pa dele že ene 2, 3 sezone nism bil dol, letos sem se pa spet odloču, da grem mal pogledat.
vesolc je napisal/-a:Fullback je napisal/-a:Prometna pravila: na Hrvaškem se vozi po desni strani. Če prometni znaki ne pokazujejo drugače, omejitve hitrosti so 130 km/h na avtocestah in poluavtocestah, 100 km/h na cestah z dvema trakovoma, 50 km/h v naseljenih mestih in 80 km/h izven naseljenih področij. Znesek denarne kazni je odvisen od teže prekrška.
...vecinoma 300 kun
vesolc je napisal/-a:@MikeD: kolk je pri nas izven naselja??? kdaj pa si ti izpit delal??
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov