seat je napisal/-a:NoFX je napisal/-a:Ni kriv otrok ampak butasti starši, ki pustijo svoje otroke, da se igrajo zraven ceste. (Najprej je treba otroke naučit, da VEDNO pred prečkanjem ceste pogledajo "levo-desno" in potem jih lahko pustite same zunaj). ...
No ko boš imel svoje otroke pa začni pametovat ne pa zj pametovat ko še otroke mečeš na roke.![]()
Dej mi prosim povej recept kako otroku dopovedat,da je cesta nevarna in da ne sme skučit za žogo ki mu uide na cesto.Zato pa smo se v avtošoli učili,da moraš biti vedno previden v naseljih ker nikoli ne veš.....
Res eni ste modrijani pa pametujete doma pa si ga še vedno mečete na roke,ko boš mel otroke boš vidu kako lahko jih je vzgajat in koliko zaleže beseda.Vrjem imam hčerko in ti lahko povem,da ji ne moreš lih vtepst v glavo,da je cesta nevarna.
Res zato pa so omejitve in ukrepi v naseljih da preprečimo najhujše vendar se zarad prepotentne mladin to ne da vedno zagotovit.
Res je da je v velikih primerih za nesrečo kriv otrok ampak,če bi imel voznik prilagojeno hitrost bi se lahko nesreča preprečila.
In pa tut zdrava logika ti lahk da mislit,da imaš ti več pameti (upam,da jo imaš) kot pa en 5 letni otrok in da nikol ne veš kaj bo otrok,ki se igra ob cesti storil.
Pejt raj pametovat v kakšen peskovnik ne pa tuki,kjer smo nekateri,ki imamo neki pod kapo.
NoFX je napisal/-a:seat je napisal/-a:NoFX je napisal/-a:Ni kriv otrok ampak butasti starši, ki pustijo svoje otroke, da se igrajo zraven ceste. (Najprej je treba otroke naučit, da VEDNO pred prečkanjem ceste pogledajo "levo-desno" in potem jih lahko pustite same zunaj). ...
No ko boš imel svoje otroke pa začni pametovat ne pa zj pametovat ko še otroke mečeš na roke.![]()
Dej mi prosim povej recept kako otroku dopovedat,da je cesta nevarna in da ne sme skučit za žogo ki mu uide na cesto.Zato pa smo se v avtošoli učili,da moraš biti vedno previden v naseljih ker nikoli ne veš.....
Res eni ste modrijani pa pametujete doma pa si ga še vedno mečete na roke,ko boš mel otroke boš vidu kako lahko jih je vzgajat in koliko zaleže beseda.Vrjem imam hčerko in ti lahko povem,da ji ne moreš lih vtepst v glavo,da je cesta nevarna.
Res zato pa so omejitve in ukrepi v naseljih da preprečimo najhujše vendar se zarad prepotentne mladin to ne da vedno zagotovit.
Res je da je v velikih primerih za nesrečo kriv otrok ampak,če bi imel voznik prilagojeno hitrost bi se lahko nesreča preprečila.
In pa tut zdrava logika ti lahk da mislit,da imaš ti več pameti (upam,da jo imaš) kot pa en 5 letni otrok in da nikol ne veš kaj bo otrok,ki se igra ob cesti storil.
Pejt raj pametovat v kakšen peskovnik ne pa tuki,kjer smo nekateri,ki imamo neki pod kapo.
Če maš ti 5 letnega otroka in ga pustiš, da se sam igra blizu ceste in se pri tem zanašaš na to, da bodo vozniki pazili potem se malo zamisli nad tem... Jaz res nimam svojih otrok ampak mam 7 letno nečakinjo in vem kako težko jim je kaj dopovedat. Ampak saj sem napisal: NAJPREJ jih je treba naučit... POTEM pa jih lahko same zunaj pustite.. vem pa, da se otroka pri petih letih ne da naučit takih stvari.
SAVINJCAN je napisal/-a:NoFX je napisal/-a:seat je napisal/-a:NoFX je napisal/-a:Ni kriv otrok ampak butasti starši, ki pustijo svoje otroke, da se igrajo zraven ceste. (Najprej je treba otroke naučit, da VEDNO pred prečkanjem ceste pogledajo "levo-desno" in potem jih lahko pustite same zunaj). ...
Če maš ti 5 letnega otroka in ga pustiš, da se sam igra blizu ceste in se pri tem zanašaš na to, da bodo vozniki pazili potem se malo zamisli nad tem... Jaz res nimam svojih otrok ampak mam 7 letno nečakinjo in vem kako težko jim je kaj dopovedat. Ampak saj sem napisal: NAJPREJ jih je treba naučit... POTEM pa jih lahko same zunaj pustite.. vem pa, da se otroka pri petih letih ne da naučit takih stvari.
PureTNT je napisal/-a:Black Jack je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:MajK je napisal/-a:Zdravo!![]()
Včeraj sem tudi jaz imel bližnje srečanje z radarjem .. in sicer se peljem domov iz Šentvida pri Stični po avtocesti, in pri polici (avtocesta se spusti zelo navzdol) sem peljal okoli 165/170 km/h .. radar je bil pa na mostu nad avtocesto in sem bremzal zelo pozno (malo verjetnosti da me je ujel ko sem imel hitrost 140km/h). Uglavnm zanima me kako je zdej na stvari, avto je registriran na mami, jz sm voznik začetnik (pou leta imam izpit), do sedaj me niso še nikoli vstavli.
Zanima me pa sledeče, kdaj lahko pričakujem kazen, jo dobiš po pošti? Znesek? Kok pik bo šlo, oz. lahko dobim prepoved vožnje? Ter kako bi vi odreagirali oz. če je kkšna lukna v zakonu da bi se dal zadevo malenkost "oblažit"
Lp
Vračunajoč napako merilnika vsaj 5 km/h (toleranc se na pamet ne spomnim) ter napako tvojega števca, je najhuje, kar lahko pričakuješ, 20.000 SIT, z možnostjo polovičke, brez kazenskih točk.
Lp
Se strinjam z izjavo ampak polovičke ne bo...bo polna cena :P
Bo polovička. Ta za prekrške brez zagroženih kazenskih točk obstaja že od uvedbe novega ZVCP.
Lp
Ronin je napisal/-a:Bom se jz nekaj prasal.
Recimo, da pises pritozbo,zato ker te je radar ujel zaradi prehitre voznje. Radar je bil rocni (tisti, ki se ga drzi v roki). In ko se odlocis pisat pritozbo, a lahko v pritozbi navajas, da ni bilo materialnih dokazov oz. slike, ki bi dokazala, da si res ti toliko in toliko peljal. Pa se to....se na tistem radarju izpise samo hitrost ce se ne motim?
Me pac informativno zanima
Black Jack je napisal/-a:Ronin je napisal/-a:Bom se jz nekaj prasal.
Recimo, da pises pritozbo,zato ker te je radar ujel zaradi prehitre voznje. Radar je bil rocni (tisti, ki se ga drzi v roki). In ko se odlocis pisat pritozbo, a lahko v pritozbi navajas, da ni bilo materialnih dokazov oz. slike, ki bi dokazala, da si res ti toliko in toliko peljal. Pa se to....se na tistem radarju izpise samo hitrost ce se ne motim?
Me pac informativno zanima
Beseda policista je več vredna kot tvoja beseda....itak sta pa pri merjenju hitrosti z laserskim merilnikom vedno prisotna dva policista in je to že dovolj trden dokaz proti tebi po teh naših zakonih..... :P
Nekateri ja...valda pa opaziš le primere ki ti grejo v nos...tako je vedno in povsod in ne samo pri tebi ampak pri meni in vseh ostalih ljudeh...HajdukS je napisal/-a:nekateri??? Nastejem lahko 5 lokaciji za katere bomo vsi vedeli in katere so cisto nenevarne pa so policaji vedno prisotni (takoj za tablo na celovski, dunajska, dolenjka, regionalne ceste - predvsem nenevarni odseki)...
pogledamo pa lahko tut par najbolj nevarnih odsekov v lj na katterih jih nisem videl se nikoli (npr. pred nobeno solo razn prvih par dni da si delajo reklamo, ižanska po križišču z jurckovo...)
Aja, pa prej sm govoril o utemeljitvi in pritozbah, nisem govoril samo za prekrske zaradi prevelike hitrosti...
Se vedno nisi odgovoril kaj se zgodi ko policaj naredi napako in kaj ko se pritozis... sam si reku da ima on na sodiscu vec kredibilnosti "ker nima razloga da bi lagal" ce ti v to verjames in se ti zdi to prav, je res zalostno glede na to da te mam za nadpovprecno izobrazenega in intelektulno sposobnega drzavljana
PS: glede norme, boli njih falus ce se itak noben ne pritozi oz. tisti ki se je neutemeljeno zavrnjen (kot si sam napisal v svojem prejsnjem postu)
PPS:ne govorim samo da delajo napake ker so šlampasti in ne delajo po pravilih, mislis da je policaj nezmotljiv?!
Slide je napisal/-a:]Nekateri ja...valda pa opaziš le primere ki ti grejo v nos...tako je vedno in povsod in ne samo pri tebi ampak pri meni in vseh ostalih ljudeh...
Če je pritožba utemeljena, kazni ne boš plačal. Če se pa bedaki pritožujejo, ker policaj nima na glavi kape, potem pa ni čudno da je odgovor negativen. Če pa si mnenja da so vse pritožbe zavrnjene kot neutemeljene, pa si se spet uštel.
Glede merjenja pa še enkrat to...Zakaj bi sploh kaznoval nekoga ki pripelje pravilno, če jih v eni uri pripelje 20 ki krepko prekoračijo hitrost...
In ne, ne mislim da je policaj nezmotljiv, niti ne mislim da v policiji ni kretena ki se ne bi zlagal, vendar ne moreš potem stvari tako posplošit...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov