Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

FOX_racer
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a FOX_racer Ne jul 09, 2006 7:02 pm

Nisem se mogel vzdrzati...Black Jack če bi nekdo brcnil seata po "ritki" bi hodil brez zob po svetu :D ...se opravičujem za offtopic...Glede omejitev imam pač v glavi nek svoj "kurji" sistem da se ne oziram po omejitvah temveč prilagodim hitrost vožnje situaciji in dejavnikom,ki me spremljajo ob cesti...(noč,dan,intenzivnost prometa,označbe,1001 stvar)...vse pa seveda v mejah normale...evo da vam vržem kost...skozi naselje hoče ob 3 zjutraj okrog 160...
Zadnjič spremenil FOX_racer, dne Ne jul 09, 2006 10:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Pet jih pade ko porine sin jugoslovanske domovine!!!

Uporabniški avatar
MajK
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Vrhovci

Napisal/-a MajK Po jul 10, 2006 7:58 am

Zdravo! :roll:

Včeraj sem tudi jaz imel bližnje srečanje z radarjem .. in sicer se peljem domov iz Šentvida pri Stični po avtocesti, in pri polici (avtocesta se spusti zelo navzdol) sem peljal okoli 165/170 km/h .. radar je bil pa na mostu nad avtocesto in sem bremzal zelo pozno (malo verjetnosti da me je ujel ko sem imel hitrost 140km/h). Uglavnm zanima me kako je zdej na stvari, avto je registriran na mami, jz sm voznik začetnik (pou leta imam izpit), do sedaj me niso še nikoli vstavli.

Zanima me pa sledeče, kdaj lahko pričakujem kazen, jo dobiš po pošti? Znesek? Kok pik bo šlo, oz. lahko dobim prepoved vožnje? Ter kako bi vi odreagirali oz. če je kkšna lukna v zakonu da bi se dal zadevo malenkost "oblažit"

Lp
/!\ Don't drink & drive /!\

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po jul 10, 2006 11:17 am

(10) Voznik, ki preseže s prometnim pravilom, ali prometnim znakom omejeno hitrost na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorna vozila, ki ima fizično ločeni smerni vozišči z najmanj po dvema prometnima pasovoma in odstavnim pasom ali odstavnimi nišami, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 20 km/h, z 10.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, z 20.000 tolarjev;
c) če prekorači hitrost nad 30 do vključno 40 km/h, s 30.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 1 kazenska točka;
d) če prekorači hitrost nad 40 km/h do vključno 50 km/h, s 40.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke;
e) če prekorači hitrost za več kot 50 km/h, z najmanj 60.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.
To pravi zakon.Jaz se na tvojem mestu nebi preveč sekiral.Recimo, da si vozil 170(po števcu).Verjetno je realna hitrost bila cca160(odvisno od avtomobila),mislim, da se nad 100km/h upošteva 10%toleranca(mogoče tudi samo 5%).Verjetno boš padel v cenovni razred 20.000 sit.mislim, da lahko celo plačaš polovičko, ker se ti ne izreče KT.
Če imaš smolo in padeš v 30.000 sit vreden cenovni razred, boš dobil 1 KT.Niti ni taka tragedija, ampak občutno podraži zadevo.30.000 je globa,sigurno ni polovičke,in 9500 sit stane delo policijske tajnice(stroški postopka-položnica posebaj).
Aja, kazen dobiš priporočeno po pošti.Glede lukenj v zakonu si pa jaz nebi živcev žrl za tak denar, ker jo ti sigurno ne boš našel in dvomim, da za tako preprosto zadevo sploh obstaja.
p.s.A se je tako težko zadržat moralnih pridig glede hitrosti?To je pravni kotiček in pravo pa morala imata v sedanjem pravnem sistemu bolj malo skupnega in kot taka morata biti ločena.Kazen se odmerja po zakonu in ne po moralnem vrednotenju.Če mislite jokcat o prehitri vožnji naj se odpre sticky tema(Morilci!!!!!).Pogovori o vzgoji otrok so pa sploh nepredmetni in še bolj neproduktivni.
lp ;)

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Po jul 10, 2006 11:59 am

seat je napisal/-a:
NoFX je napisal/-a:Ni kriv otrok ampak butasti starši, ki pustijo svoje otroke, da se igrajo zraven ceste. (Najprej je treba otroke naučit, da VEDNO pred prečkanjem ceste pogledajo "levo-desno" in potem jih lahko pustite same zunaj). ...

No ko boš imel svoje otroke pa začni pametovat ne pa zj pametovat ko še otroke mečeš na roke. :lol:
Dej mi prosim povej recept kako otroku dopovedat,da je cesta nevarna in da ne sme skučit za žogo ki mu uide na cesto.Zato pa smo se v avtošoli učili,da moraš biti vedno previden v naseljih ker nikoli ne veš.....
Res eni ste modrijani pa pametujete doma pa si ga še vedno mečete na roke,ko boš mel otroke boš vidu kako lahko jih je vzgajat in koliko zaleže beseda.Vrjem imam hčerko in ti lahko povem,da ji ne moreš lih vtepst v glavo,da je cesta nevarna.
Res zato pa so omejitve in ukrepi v naseljih da preprečimo najhujše vendar se zarad prepotentne mladin to ne da vedno zagotovit.
Res je da je v velikih primerih za nesrečo kriv otrok ampak,če bi imel voznik prilagojeno hitrost bi se lahko nesreča preprečila.
In pa tut zdrava logika ti lahk da mislit,da imaš ti več pameti (upam,da jo imaš) kot pa en 5 letni otrok in da nikol ne veš kaj bo otrok,ki se igra ob cesti storil.
Pejt raj pametovat v kakšen peskovnik ne pa tuki,kjer smo nekateri,ki imamo neki pod kapo.

Če maš ti 5 letnega otroka in ga pustiš, da se sam igra blizu ceste in se pri tem zanašaš na to, da bodo vozniki pazili potem se malo zamisli nad tem... Jaz res nimam svojih otrok ampak mam 7 letno nečakinjo in vem kako težko jim je kaj dopovedat. Ampak saj sem napisal: NAJPREJ jih je treba naučit... POTEM pa jih lahko same zunaj pustite.. vem pa, da se otroka pri petih letih ne da naučit takih stvari.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jul 10, 2006 12:26 pm

NoFX se čist strinjam z tabo vendar vem,da tudi ti veš kako teško je pazit na take male razgrajače in sekunda nepozornosti je že lahko usodna zato pa pač morajo vozniki tudi paziti.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jul 10, 2006 1:00 pm

NoFX je napisal/-a:
seat je napisal/-a:
NoFX je napisal/-a:Ni kriv otrok ampak butasti starši, ki pustijo svoje otroke, da se igrajo zraven ceste. (Najprej je treba otroke naučit, da VEDNO pred prečkanjem ceste pogledajo "levo-desno" in potem jih lahko pustite same zunaj). ...

No ko boš imel svoje otroke pa začni pametovat ne pa zj pametovat ko še otroke mečeš na roke. :lol:
Dej mi prosim povej recept kako otroku dopovedat,da je cesta nevarna in da ne sme skučit za žogo ki mu uide na cesto.Zato pa smo se v avtošoli učili,da moraš biti vedno previden v naseljih ker nikoli ne veš.....
Res eni ste modrijani pa pametujete doma pa si ga še vedno mečete na roke,ko boš mel otroke boš vidu kako lahko jih je vzgajat in koliko zaleže beseda.Vrjem imam hčerko in ti lahko povem,da ji ne moreš lih vtepst v glavo,da je cesta nevarna.
Res zato pa so omejitve in ukrepi v naseljih da preprečimo najhujše vendar se zarad prepotentne mladin to ne da vedno zagotovit.
Res je da je v velikih primerih za nesrečo kriv otrok ampak,če bi imel voznik prilagojeno hitrost bi se lahko nesreča preprečila.
In pa tut zdrava logika ti lahk da mislit,da imaš ti več pameti (upam,da jo imaš) kot pa en 5 letni otrok in da nikol ne veš kaj bo otrok,ki se igra ob cesti storil.
Pejt raj pametovat v kakšen peskovnik ne pa tuki,kjer smo nekateri,ki imamo neki pod kapo.

Če maš ti 5 letnega otroka in ga pustiš, da se sam igra blizu ceste in se pri tem zanašaš na to, da bodo vozniki pazili potem se malo zamisli nad tem... Jaz res nimam svojih otrok ampak mam 7 letno nečakinjo in vem kako težko jim je kaj dopovedat. Ampak saj sem napisal: NAJPREJ jih je treba naučit... POTEM pa jih lahko same zunaj pustite.. vem pa, da se otroka pri petih letih ne da naučit takih stvari.

:bonk

bezovnik
Nov uporabnik

Napisal/-a bezovnik Po jul 10, 2006 1:09 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
NoFX je napisal/-a:
seat je napisal/-a:

:bonk

Ne samo enkrat :bonk tisočkrat :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :bonk :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Po jul 10, 2006 6:56 pm

PureTNT je napisal/-a:
Black Jack je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:
MajK je napisal/-a:Zdravo! :roll:

Včeraj sem tudi jaz imel bližnje srečanje z radarjem .. in sicer se peljem domov iz Šentvida pri Stični po avtocesti, in pri polici (avtocesta se spusti zelo navzdol) sem peljal okoli 165/170 km/h .. radar je bil pa na mostu nad avtocesto in sem bremzal zelo pozno (malo verjetnosti da me je ujel ko sem imel hitrost 140km/h). Uglavnm zanima me kako je zdej na stvari, avto je registriran na mami, jz sm voznik začetnik (pou leta imam izpit), do sedaj me niso še nikoli vstavli.

Zanima me pa sledeče, kdaj lahko pričakujem kazen, jo dobiš po pošti? Znesek? Kok pik bo šlo, oz. lahko dobim prepoved vožnje? Ter kako bi vi odreagirali oz. če je kkšna lukna v zakonu da bi se dal zadevo malenkost "oblažit"

Lp

Vračunajoč napako merilnika vsaj 5 km/h (toleranc se na pamet ne spomnim) ter napako tvojega števca, je najhuje, kar lahko pričakuješ, 20.000 SIT, z možnostjo polovičke, brez kazenskih točk.

Lp

Se strinjam z izjavo ampak polovičke ne bo...bo polna cena :P

Bo polovička. Ta za prekrške brez zagroženih kazenskih točk obstaja že od uvedbe novega ZVCP.

Lp

Prvič slišim to...pa redno spremjam te butaste zakone...pa še policaja mam doma pa mi ni nč reku....mah k*** pa vse skup...sm že spet zadi z informacijami.... :(

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jul 27, 2006 2:43 pm

Bom se jz nekaj prasal.

Recimo, da pises pritozbo,zato ker te je radar ujel zaradi prehitre voznje. Radar je bil rocni (tisti, ki se ga drzi v roki). In ko se odlocis pisat pritozbo, a lahko v pritozbi navajas, da ni bilo materialnih dokazov oz. slike, ki bi dokazala, da si res ti toliko in toliko peljal. Pa se to....se na tistem radarju izpise samo hitrost ce se ne motim?

Me pac informativno zanima ;)
There is no time...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Če jul 27, 2006 2:48 pm

Ronin je napisal/-a:Bom se jz nekaj prasal.

Recimo, da pises pritozbo,zato ker te je radar ujel zaradi prehitre voznje. Radar je bil rocni (tisti, ki se ga drzi v roki). In ko se odlocis pisat pritozbo, a lahko v pritozbi navajas, da ni bilo materialnih dokazov oz. slike, ki bi dokazala, da si res ti toliko in toliko peljal. Pa se to....se na tistem radarju izpise samo hitrost ce se ne motim?

Beseda policista je več vredna kot tvoja beseda....itak sta pa pri merjenju hitrosti z laserskim merilnikom vedno prisotna dva policista in je to že dovolj trden dokaz proti tebi po teh naših zakonih..... :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 27, 2006 3:45 pm

Black Jack je napisal/-a:
Ronin je napisal/-a:Bom se jz nekaj prasal.

Beseda policista je več vredna kot tvoja beseda....itak sta pa pri merjenju hitrosti z laserskim merilnikom vedno prisotna dva policista in je to že dovolj trden dokaz proti tebi po teh naših zakonih..... :P

Ni fora v tem da je policaj, ampak v tem da on nima interesa lagat(ti se z laganjem izogniš kazni, on od laganja pač nima nič- beri: lahko štrafa drugega, če bi že tako želel tisto kazen napisat)
Pritožba na to noto torej ne bo vžgala.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če jul 27, 2006 3:58 pm

kaj pa ce se zgodi da ti policaj napise kazen kljub temu da nisi prehitro vozil? Kaksne so tvoje moznosti?

Avtomatično zmaga ker "kao" po tvoje nima razlog? kaj pa izpolnjevanje norme?

Aja pa se nekaj drugac nas pravni sistem deluje tako da ti mora tozilstvo (drzava) dokazat krivdo. Pri prekrških je, iz meni neznanega razloga, ravno obratno, tu moras ti dokazat svojo nedolznost. Mi zna kdo razlozit kako do tega pride?

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če jul 27, 2006 4:00 pm

No, seveda sm prasal samo informativno in tudi nisem omenjal nobenega laganja ;) No recimo, ce napises pritozbo v tem smislu, kako ti pa jo oni nazaj zavrnejo? Mislim, obrazlozijo, zakaj pritozba ni bila utemeljena...

Lp
There is no time...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če jul 27, 2006 4:04 pm

kot da kdaj utemeljijo. LOL optimist si mi ti....

Sej pravim nevem zakaj se problem ne resi tko da se da v vsak patruljni avto inštalira ena kamera.

Jst vem zakaj, zato ker bi pol velik tezje prestopal meje svojih pooblastil in bi njihova sluzba ratala mal bolj zahtevna in utrujajoca + vsakic ko bi nardil najmanjso napako bi prekrsek/kaznivo dejanje padu na sodiscu + oni bi bli veckrat na tapeti in sankcionirani. Tko kot bi blo pravicno.

Posledično bi tut država manj služla, tko da si loh mislmo kok je moznosti da se zgodijo te kamere v avtih.

Policaji so vsak svoj šerif in bi radi da tako tudi ostane. Balkan bo balkan.

Uporabniški avatar
Skeleton
Nov uporabnik

Napisal/-a Skeleton Če jul 27, 2006 4:32 pm

In kaj ti bo kamera v vozilu, če ne odčitava hitrosti, za to rabiš provido. Sicer se strinjam, da bi kamera prišla prav za snemanje drugih prekrškov. Ampak dokler bo obnašanje voznikov po cesti balkanska, do takrat bo policaj vse kriv. Noben ti ne bo po krivem napisal kazen za hitrost. Sam problem je v tem ko se prpeleš v naselje pa vidiš policijski avto pa na polno zabremzaš pol te pa ustavijo pa ti povejo da si se prehiter prpelu ti pa si seveda nedolžen in si misliš da si prav cajt zavrl. Ne zmota, radar te zmeri prej ko v pol sekunde, ti pa preden zagledaš policijski avto, pa nato reagiraš in zavreš si pa desetkrat prepozn. Žal je žalostno da je obnašanje voznikov balkansko in je zmeri policaj vse kriv, nikol pa šofer.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 27, 2006 5:32 pm

Nekateri ste preveč gledali teorijo zarote. O normah smo že miljonkrat pisali. Če ste tako zaverovani v norme, potem malo premislite, kako zajebano se je nekam skriti in počakati 10 voznikov ki dejansko so prehitri. Z lahkoto bi izpolnili normo. Verjemi da imajo policaji že brez takšnih "goljufij" pritožb čez glavo in da bo raje počakal en teden da bo napolnil normo, kot pa da bo kaznoval nedolžno zapovrh pa morda še "napačno" osebo. Tako da ja...komaj čakajo da bojo kaznovali nekoga, ki se je povsem pravilno pripeljal po cesti...to je itak njihova stalna praksa (pustimo tokrat ob strani dejstvo, da nekateri merijo ob tablah in na podobnih zahrbtnih in povsem nenevarnih odsekih)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če jul 27, 2006 7:07 pm

nekateri??? Nastejem lahko 5 lokaciji za katere bomo vsi vedeli in katere so cisto nenevarne pa so policaji vedno prisotni (takoj za tablo na celovski, dunajska, dolenjka, regionalne ceste - predvsem nenevarni odseki)...

pogledamo pa lahko tut par najbolj nevarnih odsekov v lj na katterih jih nisem videl se nikoli (npr. pred nobeno solo razn prvih par dni da si delajo reklamo, ižanska po križišču z jurckovo...)

Aja, pa prej sm govoril o utemeljitvi in pritozbah, nisem govoril samo za prekrske zaradi prevelike hitrosti...

Se vedno nisi odgovoril kaj se zgodi ko policaj naredi napako in kaj ko se pritozis... sam si reku da ima on na sodiscu vec kredibilnosti "ker nima razloga da bi lagal" ce ti v to verjames in se ti zdi to prav, je res zalostno glede na to da te mam za nadpovprecno izobrazenega in intelektulno sposobnega drzavljana

PS: glede norme, boli njih falus ce se itak noben ne pritozi oz. tisti ki se je neutemeljeno zavrnjen (kot si sam napisal v svojem prejsnjem postu)

PPS:ne govorim samo da delajo napake ker so šlampasti in ne delajo po pravilih, mislis da je policaj nezmotljiv?!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 27, 2006 7:46 pm

HajdukS je napisal/-a:nekateri??? Nastejem lahko 5 lokaciji za katere bomo vsi vedeli in katere so cisto nenevarne pa so policaji vedno prisotni (takoj za tablo na celovski, dunajska, dolenjka, regionalne ceste - predvsem nenevarni odseki)...

pogledamo pa lahko tut par najbolj nevarnih odsekov v lj na katterih jih nisem videl se nikoli (npr. pred nobeno solo razn prvih par dni da si delajo reklamo, ižanska po križišču z jurckovo...)

Aja, pa prej sm govoril o utemeljitvi in pritozbah, nisem govoril samo za prekrske zaradi prevelike hitrosti...

Se vedno nisi odgovoril kaj se zgodi ko policaj naredi napako in kaj ko se pritozis... sam si reku da ima on na sodiscu vec kredibilnosti "ker nima razloga da bi lagal" ce ti v to verjames in se ti zdi to prav, je res zalostno glede na to da te mam za nadpovprecno izobrazenega in intelektulno sposobnega drzavljana

PS: glede norme, boli njih falus ce se itak noben ne pritozi oz. tisti ki se je neutemeljeno zavrnjen (kot si sam napisal v svojem prejsnjem postu)

PPS:ne govorim samo da delajo napake ker so šlampasti in ne delajo po pravilih, mislis da je policaj nezmotljiv?!
Nekateri ja...valda pa opaziš le primere ki ti grejo v nos...tako je vedno in povsod in ne samo pri tebi ampak pri meni in vseh ostalih ljudeh...
Če je pritožba utemeljena, kazni ne boš plačal. Če se pa bedaki pritožujejo, ker policaj nima na glavi kape, potem pa ni čudno da je odgovor negativen. Če pa si mnenja da so vse pritožbe zavrnjene kot neutemeljene, pa si se spet uštel.
Glede merjenja pa še enkrat to...Zakaj bi sploh kaznoval nekoga ki pripelje pravilno, če jih v eni uri pripelje 20 ki krepko prekoračijo hitrost...
In ne, ne mislim da je policaj nezmotljiv, niti ne mislim da v policiji ni kretena ki se ne bi zlagal, vendar ne moreš potem stvari tako posplošit...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če jul 27, 2006 7:55 pm

Slide je napisal/-a:]Nekateri ja...valda pa opaziš le primere ki ti grejo v nos...tako je vedno in povsod in ne samo pri tebi ampak pri meni in vseh ostalih ljudeh...
Če je pritožba utemeljena, kazni ne boš plačal. Če se pa bedaki pritožujejo, ker policaj nima na glavi kape, potem pa ni čudno da je odgovor negativen. Če pa si mnenja da so vse pritožbe zavrnjene kot neutemeljene, pa si se spet uštel.
Glede merjenja pa še enkrat to...Zakaj bi sploh kaznoval nekoga ki pripelje pravilno, če jih v eni uri pripelje 20 ki krepko prekoračijo hitrost...
In ne, ne mislim da je policaj nezmotljiv, niti ne mislim da v policiji ni kretena ki se ne bi zlagal, vendar ne moreš potem stvari tako posplošit...

Ni res da opazim samo primere ki mi grejo v nos. Ocitno sem drugacen od drugih ljudi.

Zakaj se ti zdi da ce bo pritozba utemljena da ne bom plačal??? jst mam npr drugacne izkusnje.

En cist banalen primer: policaj rece da si sel cez rdeco ker te vidi v sprednji del avta 1km stran ti pa ves da cez rdeco nisi sel. Kaj je v tem primeru za tebe utemeljena pritozba? A se ti zdi da nebi plačal?

Lih ti posplosujes ne jaz. Jst samo pravim da tak sistem kot ga mamo ne funkcionira. Ti pravis da so za to krivi ljudje, jst pa oblast in glede tega se ne bova nikoli razumela. ZAkaj se ti zdi da se slovenci po tvoje prtozujejo za vsako neumnost nemci pa recimo ne? Se ti zdi da je v nemciji vec napacnih razsodb in so postopki krajši in manj natančni? Misliš da drugje po svetu tudi policija obravnava pritozbe zoper nje same?

A te lahko nekaj vprasam mam veliko kolegov ki studirajo na fakulteti za policijsko varnostne vede in majo podobno mnenje kot ti, zanima me pa ce ti slucajno studiras na tej fakulteti?

PS: nimam mnenja da so VSE utemeljene pritozbe zavrnjene pravim pa da jih je PREVEC. In glede na to da cel nas sistem temelji na temu da je sodstvo cim manj zmotljivo in nepristransko saj sestavljajo oblast sestavljeni so pa iz ljudstva in z njim postavljeni, se take stvari nebi smele zreducirat na tak banalni nivo da sedaj o pritozbah odloca na 1. stopnji kar policija ki za take stvari po ustavi sploh nima pooblastil (ce se ne motim). In to zato ker bogi smrdljivi sodnicki zakompleksani ki so ostali na nivoju sodnika za prekrske nimajo dovolj casa. Boli mene falus za njihov cas. NAj jih drzava vec sproducira/bolje placa karkoli, to ni moj problem. Moje pravice se morajo upoštevati ne glede na to a so upravicene/neumne/optimisticne...

Ob tem vprasanje, se ti zdi da po pritozbi (ne glede na odgovor) nimas moznosti placati polovicno kazen pravicno? To je v nasprotju z naso ustavo pa ne vidim da bi kdorkoli karkoli govoril o tem.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To avg 01, 2006 12:41 pm

Sam sistem pritožb je po mojem mnenju popolnoma napačen.Vsi bi radi imeli neke blazne pravice in se šli neko demokracijo.Policaj te ustavi, greš v gostilno s kolegi jokat, seveda omeniš policijske k*u*r*b*e in kar naenkrat začnejo padati blazno inteligentne ideje za pritožbo.Od raznih kap naprej.Nenošenje kape je (mogoče) res napaka v postopku, ampak še zdaleč ne vpliva rezultat postopka in je kot taka nebistvena za postopek.Tudi po kmečki logiki je bedarija na vrhuncu.Drugače je z procesnimi napakami, ki vplivajo na postopek.Seveda je pa sistem tak, da s pritožbo nimaš praktično ničesar za izgubit in jih potem ljudje pišejo na žive in mrtve.Policija mora pisat odgovore na pritožbe,sodišča tudi in sistem se normalno zabaše.Seveda naj bo možnost za utemeljeno pritožbo, ampak za take bedastoče bi morala biti pa lepa kazen.Mislim, da imajo angleži, boljši sistem pritožb in se jih ljudje bistveno manj posložuejo.Sem pozabil kako približno zgleda, ampak je veliko boljše, da plačaš kazen kot, da pišeš neutemeljene pritožbe.
Se pa strinjam, da tole policijsko reševanje pritožb zoper policijo verjetno ni najbolj pametna stvar.Povsem človeško je, da si krijejo hrbte.Isto delajo zdravniki, sodniki in še marsikdo.
Krivci za tako zmedo smo oboji.In ljudje in oblast.Mi imamo tako radi te naše pravice in jih izkoriščamo do onemoglosti.S tem serjemo po glavi predvsem sebi.Zaradi take poplave pritožb je postopek reševanja le-teh hiter in površen.To je narobe, ampak vsaka "masovka" je taka.Sodišče in policija pa nimata nobenega ugleda.Koji si ti klinac, če si sodnik.Jeben lopov, ki se cele dneve praska po riti, vleče mastno plačo, si podkupljen večino časa, služiš interesom oblasti in zatiraš male ljudi.To je verjetno mnenje večine ljudi o sodnikih.v Angliji je poklic sodnika en izmed najbolj spoštovanih.Za sodnike gredo najboljši odvetniki.Policija pa tudi premalo da na svoj ugled.Če se jim dogajajo take neumnosti, jih nihče resno ne jemlje.Lažje bi bilo funkcionirati na podlagi medsebojnega spoštovanja kot pa zgolj na ravni prisile.
Uf sem se naklobasal
:D
lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov