PureTNT je napisal/-a:Mrcina je napisal/-a:Neyo-Neyo je napisal/-a:jeb.. mat.. če nism jaz tem polcajem že ene dva dobra avta odplaču....
me zanima kdaj se bo to končal

Končalo se bo v istem trenutku, ko boš nehal kršit zakon

Jap, tako preprosto je tako... Poglej si primer tegale fantička, ki je odprl tole temo. Sam priznava, da je speljal sunkovito, da so gume zacvilile, ker je resnico malo prikrojil (vsak jo) je najbrž res na polno vlekel špuro na fotrovem avtomobilu, ker se mu je dozdevalo, da bi to znalo biti frajersko.
Sedaj pa jamra, ker mora plačati kazen. Ja drugič pa ne speljuj tako in ne boš plačal kazni. Tako preprosto je to.
In še nekaj o zakonu. Cviljenje z gumami (to je mišljeno pod sunkovito speljevanje in ustavljanje) JE onesnaževanje okolja!!! In to onesnaževanje s hrupom. Fantičkom se najbrž zdi frajersko nažigat avto na mestu v blokado in vlečt špuro kjer se le da, normalnim ljudem pa to para živce. In edino prav, da kdo pokasira kazen za to...
Aja, in lepo vas prosim, ne razpravljajte o pomenu zakona in kako so napisani, dokler ste NEPISMENI. Tako temo človek komaj prebere, ker je slovnica očitno neznana tema. In če ne znaš napisat 100 smiselnih, pravilnih in lepo povezanih besed se ne spravljaj nad pisce zakonov. Najami si odvetnika, ki ti bo kazen raztolmačil v jeziku, ki ga razumeš (je.bi.ga neznanje se plača). In tako preprosto je to...
Lp Mrcina
Popolnoma se strinjam s kaznovanjem za nepotrebno kurjenje gum, vendar me bolj skrbi zloraba teh predpisov za primer nekoga, kateremu gume popolnoma nedolžno zaškripljejo (če se poizkušaš hitro vklopiti v promet, je to včasih neizogibno). Kar se tiče vožnje po omejitvi in zaviranja brez razloga pa je to zelo slaba ideja, ker se kaj lahko zgodi, da jo bo avtomobil spredaj veliko slabše odnesel, še posebno pri višjih hitrostih.
Lp
Pure, mislim, da so tvoje skrbi odveč. Niso še kaznovali nekoga, ki so mu gume malo zavilile, ko se je vključeval v promet. Glede na to, da ta člen velja že dlje časa in da policisti ljudi po tem členu ne oglobijo pogosto, nam je lahko vsem jasno, da mora biti to sunkovito speljevanje zares izrazito, predvsem pa izzivajoče.
Niso ti naši policisti tako zelo neumni in nesposobni, kot jih nekateri želijo prikazati. Da, verjamem, da so kdaj koga že kaznovali krivično, verjamem, da je že bil kdaj kak policist slabe volje in nas zato ni najlepše pozdravil, ampak na splošno pa so kar v redu dečki. Ne smemo dovoliti, da zaradi slabe izkušnje s peščico policistov očrnimo celotno policijo.
To je tako kot pri mladini, če posplošim Rjuharjevo trditev. Vem, da je veliko mladih povsem brez osnovnega čuta za odgovornost, brez spoštovanja do soljudi in navsezadnje tudi brez občutka za moralne in družbene vrednote, prav tako pa vem, da nas je veliko takih, ki taki nismo in ki se znamo obnašati situaciji in položaju v družbi primerno (neprimerno obnašanje študentov, ki imajo glede na to, da študirajo, željo po odgovornem in pomembnem položaju v družbi, se mi nikakor ne zdi sprejemljivo in ne razumem tistih, ki se po eni strani obnašajo neprimerno, po drugi strani pa stokajo da so študenti in da nimajo denarja, da bi za svoje napake odgovarjali - težava je predvsem v stokanju, ker je to neodgovorno (!), zato ne vem, zakaj ti ljudje sploh še vztrajajo na fakultetah).
Če si storil napako, potem bodi toliko pošten, da svojo napako na primeren način popraviš. In prav tako, kot pravi Rjuhar, se tudi sam vedno, kadar kršim zakone (pa jih ne prav pogosto, včasih vozim malce prehitro in v zimskih jutrih pred železniškim prehodom vedno čakam s prižganim avtom) zavedam, da s tem tvegam, da sem oglobljen. In če me pri tem mojem početju večkrat ne opazijo, potem vsake toliko časa del denarja, ki bi ga moral plačati policiji, nakažem v dobrodelne namene. Pa se poleg tega prav dobro počutim, ker vem, da se ga tam bolj koristi, kot na policiji.
Licet volare si in tergo aquilae volat.