Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po mar 17, 2008 1:50 pm

Volvo5er je napisal/-a:še en dokaz več da je večina omejitev totalno zastarelih in da tudi slučajno ne ustrezajo več današnjemu voznemu parku in načinu življenja.

In gospodje zagovorniki cijazenja ne mi zdaj govoriti, da se je za peaceboyem nabrala kilometrska kolona samih divjakov, ne, to so bili povečini normalni vozniki, ki se vozijo normalno in k sreči premorejo še toliko poguma da se vozijo po pameti ne pa po idiotskih omejitvah.

@Volvo5er: Če je vozni park toliko novejši, so zato pa ceste toliko bolj slabše vzdrževane... Si morda pomisli, da je celotna infrastruktura vsaj 20 let za časom? Da se vzdržuje ceste samo z občasnim flikanjem največjih lukenj? Prometa je pa nX več kot pred 20 leti. Pa mislim da narobe razumeš cestno prometne predpise. Tu so kakršni so, so pa zato, da na cesti ne vlada anarhija, ne pa da bo vsak vozil po njih po pameti in njegovem načinu življenja. Če zna nekdo vrteti volan in pritiskat na tista tri pedala to še ne pomeni da bo znal razsodno vozit.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po mar 17, 2008 1:57 pm

Ce mislite, da so kje oznake napacne, sprozite postopek pri ustreznem organu IN ne tukaj na netu jokat... s tem ne boste nic spremenili - na zalost! :oops:

Ce pa jokate in nic naredite, ste pa tako isti kot ostalih 99,99% ljudi na tem svetu. :oops:

Kot ze receno, mene moti samo voznja pod omejitvami... kot se prejsno nedeljo peljem in na klasicni regionalki (90km/h omejitev) pelje tipo med 60 in 70km/h... za njim ene 6 avtov. Se pripeljem kot zadnji... in mi ni nic jasno kaj se dogaja... pride do ravnine isto, 70km/h in noben ne gre prehitevat... zato grem in prehitim celo kolono (vem, prekrsek). Se potem peljem proti LJ in ker dolenjka se ni cela AC... je vmes pri Otoccu en del stare, ki je res v slabem stanju... omejitev je klasicnih 100km/h, s tem, da je priporocena 80km/h. In nemalokrat ljudje peljejo 70km/h :twisted: Mat'r vsaj 80 pel, da ti ne bo avto razpadu :roll:

Sej naceloma sem zelo miren voznik.... sam taki me pa vseeno razpizdijo... da bi jih poslal se enkrat v avtosolo, predvsem pa na psiho-motoricne teste :x

lp
Slika

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Po mar 17, 2008 2:05 pm

Energetik81 je napisal/-a:Če pa misliš da izpadeš i****, če voziš točno po omejitvi, imaš pa zelo nizko samopodobo. :)
Ne gledaš nase in svojo varnost, ampak na to kaj bodo drugi rekli o tebi...

Da izpade i**** je dejstvo, kar vprašaj koga izmed tistih, ki so se vozili v kilometrski koloni za peaceboyem kaj si mislijo o njem :D

V bistvu ste tisti, ki se vozite striktno po omejitvah v istem rangu, ravno tako ne gledate ne nase (ne mi rečt da se vam paše vozit po omejitvah) ne na varnost (z vožnjo po omejitvah tudi slučajno ne pripomorete nič k varnost, ravno obratno, ponavadi so ravno tisti ki vozijo striktno po omejitvah daleč najslabši vozniki).

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Po mar 17, 2008 2:14 pm

Kritik je napisal/-a:
Volvo5er je napisal/-a:še en dokaz več da je večina omejitev totalno zastarelih in da tudi slučajno ne ustrezajo več današnjemu voznemu parku in načinu življenja.

In gospodje zagovorniki cijazenja ne mi zdaj govoriti, da se je za peaceboyem nabrala kilometrska kolona samih divjakov, ne, to so bili povečini normalni vozniki, ki se vozijo normalno in k sreči premorejo še toliko poguma da se vozijo po pameti ne pa po idiotskih omejitvah.

@Volvo5er: Če je vozni park toliko novejši, so zato pa ceste toliko bolj slabše vzdrževane... Si morda pomisli, da je celotna infrastruktura vsaj 20 let za časom? Da se vzdržuje ceste samo z občasnim flikanjem največjih lukenj? Prometa je pa nX več kot pred 20 leti. Pa mislim da narobe razumeš cestno prometne predpise. Tu so kakršni so, so pa zato, da na cesti ne vlada anarhija, ne pa da bo vsak vozil po njih po pameti in njegovem načinu življenja. Če zna nekdo vrteti volan in pritiskat na tista tri pedala to še ne pomeni da bo znal razsodno vozit.

Res je, ceste so slabe, ampak toliko, da upravičijo postavitev znaka za 40 km/h zaradi dveh lukenj, pa spet ne.

Če bi bilo po moje bi tako ali tako ukinil vse znake in predpise za omejitev hitrosti, namesto njih bi pa postavil znake za priporočeno hitrost. To bi bila idealna rešitev, se pa zavedam, da nažalost vozniška kultura tudi slučajno ni na takem nivoju, da bi to v praksi funkcioniralo (oz stanje pomoje ne bi bilo nič slabše kot je, samo država bi bistveno manj zaslužila).

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po mar 17, 2008 4:11 pm

Volvo5er je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Če pa misliš da izpadeš i****, če voziš točno po omejitvi, imaš pa zelo nizko samopodobo. :)

Da izpade i**** je dejstvo, kar vprašaj koga izmed tistih, ki so se vozili v kilometrski koloni za peaceboyem kaj si mislijo o njem :D

V bistvu ste tisti, ki se vozite striktno po omejitvah v istem rangu, ravno tako ne gledate ne nase (ne mi rečt da se vam paše vozit po omejitvah) ne na varnost (z vožnjo po omejitvah tudi slučajno ne pripomorete nič k varnost, ravno obratno, ponavadi so ravno tisti ki vozijo striktno po omejitvah daleč najslabši vozniki).

Vozim se po omejitvah +do 10km/h več, odvisno od razmer.
Omejitev nisem delal jaz, jaz se jih samo držim. Če se nisi sposoben držati omejitev, idi peš in ne ogrožaj ostalih.

Torej ti trdiš da je hitrejša vožnja varnejša ?
Zakaj ne greš na Isle of Man, kjer zunaj naselij ni omejitev.
Ti pošljem kakšno svečo.
Slika

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Po mar 17, 2008 5:17 pm

Trdim da je normalna vožnja varnejša od vožnje pri kateri se dosledno držiš omejitev, mnogo varnejša.

Saj bi šel, samo mi podnebje ne ustreza ;)

Sveče pa ne rabim, hvala, če se tukaj nisem ubil se tudi tam nebi (tam ne bi vozil nič hitreje kot tu, le bolj sproščeno in manj na preži za policaji, torej varnejše).

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po mar 17, 2008 5:46 pm

Wolfgang Ullrich je napisal/-a:Pa normalno je povsem no da se vozi pač 10-20% nad omejitvijo, ker so pač take omejitve da če bi jih upošteval 100% bi resnično izgledal kot i****. Pa saj je še toleranca pri policajih in pri vsakem števcu, tko da ni panike. To je dejstvo. :idea:

torej v naselju max 60 km/h
izven naselja max 108 km/h
na obvoznici max 120 km/h
na avtocesti max 156 km/h
:?:
torej ko se peljem 60 čez naselje sem redko kdaj hitrejši od koga, ko se peljem pa med 100 in 110 na ravnem in preglednem odseku, sem pa hitrejši od vseh. Na lj obvoznici si s 120 približno na povprečni hitrosti, an avtocesti s slabih 160 pa nekaj nad povprečjem.
Zdej nevem kje se ti voziš ampak to so moja opažanja in ja največ je takih ki se vozijo konstantnih 70-80, povrhu vsega pa si pustijo varnostne razdalje glih za dolžine dveh avtov in zdej mi naj sam eden reče da pa so taki varni vozniki. Večina pa tak jih ni z mislimi pri vožnji ampak so vsepovsod drugje, al pa se bojijo peljat, se ne čutijo sposobne(kaj js vem kak vzrok imajo) in zato pač peljejo konstantno, ker je tak največji občutek varnosti.
Js vem da če pridem v tako kolono se mi začne dremat in me je strah samega sebe, zato takrat grem striktno čez vsa naselja 50, da je vožnja raznolika, ne pa uspavajoča.
LP Rok

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy To mar 18, 2008 5:53 am

Wolfgang Ullrich je napisal/-a:Sam naj men pride kak tak ki mi otročje in boježljivo cijazi po omejitvah kot npr. v tem primeru uporabnik ki je napisal to temo ga zmažem tok da ga zakadim da 1 kilometer pred sabo nebo vidu.
Mislm res no ne razumem tega , pa kak vozniki ste to ki bremzate pred tablo naselje na točno 50kmh in čakate zadnji meter da se konča tabla naselje in tedaj pospešite na 120, in 50 metrske omejitve 60 kmh ipd...itd... Pa valda nismo vec u autošoli mislm halo no, s takimi se pa res nebi rad vozu. Pol se pa še najdejo neki srat in preizkušat po ceti: "dans bom vozu tako"--- ma voz tko kot se voz in ne s***, zaslužiš si kazen ja valdatako da bi vozu normalno tako kot se spodobi ne pa neki novga zdej na cesti sranja izmišljat in ne povzroču živčnosti za ostalimi vozniki in vse ostalo kar spada pri takšnih pojavah.
Ravno zarad takšnih je na cesti zaradi prehitevanja in trobljenja sranja kot so in še bodo čim več kot kaže nažalost... :g: ;)

Če bi bral moje prispevke bi lahko razumel, da hočem v bistvu samo povedat, kaj se na cesti dogaja, če voziš točno po omejitvah. Idejo za prispevek sem dobil zaradi novih kazni, katere niso nizke, itak pa že prej niso bile. Če bi bil sam na cesti bi ti načeloma dovolil, da voziš tako kot ti paše. Ker pa nisi, se boš moral malo podredit večini. Se mi pa vseeno zdi, da te omejitve gledano kot celota niso tako neumne (pustimo razne odseke, kjer je znakov zmanjalo ali pa so jih imeli preveč). Če bi se jih vsi držali, bi sigurno bilo manj nesreč. Vendar mislim, da kazni tega ne bodo uredile.

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy To mar 18, 2008 6:13 am

Volvo5er je napisal/-a:

Sem včeraj svoji partnerici povedal za jutranjo kolono, moram reči, da sva se oba prav prijetno režala na kavču. In to glih na temo o tistih, ki so se vozili za mano. Češ, kaj so si mislili?
Dejstvo je, da velja zakon takšen kot je. 100% strinjanje z zakonom ne bo nikoli. Kazni bodo visoke, čeprav so za mene bolj problematične točke. V treh letih lahko z malce nesreče, hitro priletiš do 18 točk. Pač reši te preventiva. Sam še nisem imel nesreče in si jo tudi ne želim. Že prej nisem bil divjak, zdaj pa še manj. Če eno uro voziš 20% čez omejitev 100 km/h, se pravi 120 km/h boš na cilj prišel točno 10 minut prej, se pravi v 50 minutah, namesto 60. To ni noben prihranek na času. Če pa je omejitev še nižja, je tudi prihranek nižji, kar pomeni, da je njegova teža še manj pomembna. Sicer pa kolikokrat se zgodi, da ko te kdo vratolomno prehiti, že zgine iz tvojega vidnega območja in ko prideš do naselja ali pa kakšnega semaforja, je pa kar naenkrat pred tabo...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To mar 18, 2008 8:51 am

Dobro si to napisal, ti ki hočejo ves čas voziti čez omejitve, naj si malo preračunajo prihranke na času in bodo presenečeni. Praktično gre za nekaj minut prihrankov, tko da to sploh ne more bit razlog za divjanje. Razlog tiči drugje - verjetno v ljubezni do hitrosti. Ampak ceste niso namenjene takim, ampak vsem ljudem za prevoz iz točke A do B.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To mar 18, 2008 9:11 am

Energetik81 je napisal/-a:Dobro si to napisal, ti ki hočejo ves čas voziti čez omejitve, naj si malo preračunajo prihranke na času in bodo presenečeni. Praktično gre za nekaj minut prihrankov, tko da to sploh ne more bit razlog za divjanje. Razlog tiči drugje - verjetno v ljubezni do hitrosti. Ampak ceste niso namenjene takim, ampak vsem ljudem za prevoz iz točke A do B.

ne gre toliko za prihranke na času,ampak bolj za to da se normalno dinamično voziš,ne pa utrujajoče duhamorno dosledno po omejitvah,cijazenje. pa j***m ti tiste,ki gledajo na vsak deci,kako bi ga pršparali,in ti pol 3 koilometre pospešuje iz 50 na 90(al pa celo 75)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To mar 18, 2008 2:18 pm

Malo off samo se vseeno navezuje na temo:

Kaj je razlika med kravo in kolono vozil?
Krava ma pi**o zadaj, kolona pa spredaj. :twisted:
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To mar 18, 2008 4:42 pm

peaceboy je napisal/-a:Sem včeraj svoji partnerici povedal za jutranjo kolono, moram reči, da sva se oba prav prijetno režala na kavču. In to glih na temo o tistih, ki so se vozili za mano. Češ, kaj so si mislili?

Zelo intelektualen humor predvidevam?!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To mar 18, 2008 4:43 pm

peaceboy je napisal/-a:Če eno uro voziš 20% čez omejitev 100 km/h, se pravi 120 km/h boš na cilj prišel točno 10 minut prej, se pravi v 50 minutah, namesto 60. To ni noben prihranek na času. Če pa je omejitev še nižja, je tudi prihranek nižji, kar pomeni, da je njegova teža še manj pomembna. Sicer pa kolikokrat se zgodi, da ko te kdo vratolomno prehiti, že zgine iz tvojega vidnega območja in ko prideš do naselja ali pa kakšnega semaforja, je pa kar naenkrat pred tabo...

Ogromna razlika je, al se ti pelješ npr 150 po avtocesti, al pa furaš varčno turo 105 na uro - v prvem primeru prideš v eni uro iz Maribora v Ljubljano (s tem da tunele odvoziš po predpisih), sicer pa se furaš že iz Celja do Ljubljane slabo uro in vtakem primeru, ako ti dol visi za precej višje stroške goriva, se taka stvar splača - tudi kazen, če te že glih zmerijo, je do 150 na uro smešna, tak da se ni za sekirat.
Če pa ti to poskušaš na regionalnih cestah - furat 20 na uro čez omejitev, pa prišparaš na času, kakih 15 minut izključno v primeru, da se pelješ sredi noči, sicer so slovenske ceste tako polne, da četudi furaš kot cepec, slej ko prej padeš za kakšen tovornjak, dedija, avto s prikolico za akterim boš en cajta fural, ker maš nasproti promet. Potem maš tukaj vedno naselje, ali dva, v katerem se boš razen, če maš kazenske točke že v minus, denarja koliko češ na zalogi, peljal do max 5 čez omejitev, da boš prišel na cilj mogoče 5 do mogoče v primeru sreče 10minut prej v eni uri vožnje, kar pa se za riziko neprestanega prehitevanja, visokih kazni in hitre kritične situacije, preprosto ne odtehta takšne vožnje.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer To mar 18, 2008 6:00 pm

blackmagic je napisal/-a:Malo off samo se vseeno navezuje na temo:

Ma včeraj je bla 5 km dolga kolona od Kopra do Izole.... še sreča, da sem bil prvi v koloni.... :roll: :twisted: :lol: :lol: :twisted:
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To mar 18, 2008 8:36 pm

FoxTer je napisal/-a:
blackmagic je napisal/-a:Malo off samo se vseeno navezuje na temo:

Ma včeraj je bla 5 km dolga kolona od Kopra do Izole.... še sreča, da sem bil prvi v koloni.... :roll: :twisted: :lol: :lol: :twisted:
maš pa močn avto, da jih lahko tolk za sabo vlečeš :P
LP Rok

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Sr mar 19, 2008 5:47 am

FBR je napisal/-a:
peaceboy je napisal/-a:Sem včeraj svoji partnerici povedal za jutranjo kolono, moram reči, da sva se oba prav prijetno režala na kavču. In to glih na temo o tistih, ki so se vozili za mano. Češ, kaj so si mislili?

Zelo intelektualen humor predvidevam?!

Ja, zelo intelektualno. Danes sem šel v službo malo prej, prometa skoraj ni bilo, tako, da tudi kolone ne :)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr mar 19, 2008 7:37 am

kixs je napisal/-a:Se potem peljem proti LJ in ker dolenjka se ni cela AC... je vmes pri Otoccu en del stare, ki je res v slabem stanju... omejitev je klasicnih 100km/h, s tem, da je priporocena 80km/h. In nemalokrat ljudje peljejo 70km/h :twisted: Mat'r vsaj 80 pel, da ti ne bo avto razpadu :roll:

Posebej med otočem in stari delom ceste do LJ se strinjam da se da brez težav peljat 100, čeprav je 80 priporočena hitrost, vendar so določene skakalnice na ovinkih tam tako hudo, da te kar prestavlja po cesti... se mi je že zgodilo, da sem tam peljal 100 v dežu, pa me je prestavlo malo čez črto od ki ločuje vozišči, zato menim da je skozi tista dva ovinka modro pelja 70: najprej en levi in nato desni ki gresta v klanec, malo po otočcu v smeri LJ :). Drugače pa se strinjam s tabo, da bi folk lahko vozil blizu gornje meje omejitev.

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat Sr mar 19, 2008 8:48 am

nasvet za vse, ki se vozite prepočasi!

PREDLAGAM VAM JAVNA PREVOZNA SREDSTVA ALI PA VDARITE PEŠAKE, KER VI NAJBOLJ OGROŽATE PROMET.

kaj si pa mislijo, tisti zadaj v koloni: da ste be*ak in nesposobni za v avto.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr mar 19, 2008 4:54 pm

Kael je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:Se potem peljem proti LJ in ker dolenjka se ni cela AC... je vmes pri Otoccu en del stare, ki je res v slabem stanju... omejitev je klasicnih 100km/h, s tem, da je priporocena 80km/h. In nemalokrat ljudje peljejo 70km/h :twisted: Mat'r vsaj 80 pel, da ti ne bo avto razpadu :roll:

Posebej med otočem in stari delom ceste do LJ se strinjam da se da brez težav peljat 100, čeprav je 80 priporočena hitrost, vendar so določene skakalnice na ovinkih tam tako hudo, da te kar prestavlja po cesti... se mi je že zgodilo, da sem tam peljal 100 v dežu, pa me je prestavlo malo čez črto od ki ločuje vozišči, zato menim da je skozi tista dva ovinka modro pelja 70: najprej en levi in nato desni ki gresta v klanec, malo po otočcu v smeri LJ :). Drugače pa se strinjam s tabo, da bi folk lahko vozil blizu gornje meje omejitev.

Sam stanujem v Otočcu in lahko samo rečem, da se ti/vidva vozita vsak dan na šiht po tej cesti in te bo kmalu minilo. In tebe in tvoj avto vrjemi.... ta cesta ni bila adaptirana že odkar jo je tito požegnal in je samo sramota kako delajo. Stara cesta, regionalna, je še v slabšem stanju, hvala bogu pa bodo kmalu odprli ta odsek, tako da samo še trčeni, oprostite besedi, vednar nimam boljše, trebenčani ostanejo s svojimi idejami o višinski varianti... čestitam. Zavlekli ste za par let, za zemljo so dobili pa najbrš največ uradniške srajce.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov