Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Sr apr 02, 2008 6:27 pm

Sheeper je napisal/-a:Pozdravljeni. Danes sem dobil pozdrave od prometne policije.Pa slikica se lepo blešči zravn.

Piše da sem peljal 133km/h tam kjer je 100km/h na cesti H2 maribor (hitra cesta) .
Zanima me kako je s toleranco da bi spravil prekoračitev pod 30 km/h pod sliko pa piše multanova. Se pravi radar multanova ?

No kaka je kaj toleranca in a se da na kaj pritožit. Sem pa voznik začetnik.
Hvala za odg in LP

Aja še to:
Ali že veljajo nove kazni za prometne prekrške ali začnejo veljat maja ?

Varnostna razlika (beri toleranca) pri hitrosti nad 100 km/h je -7 km/h (za laser, Multanovo, Gatso, Ramet, pri Providi je malo drugače).

Torej 133 - 7 = 126 km/h -> prekoračitev za več kot 20 in manj kot 30 km/h ( ZVCP-1,UPB4 člen 32/10B-4) => globa 83.46 EUR, poločvička v 16-ih dneh 41.73 EUR in 0 kazenskih točk.

Nove kazni še ne veljajo, ker še ni bilo objave v Uradnem listu.

Uporabniški avatar
blu skeleton
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a blu skeleton Sr apr 02, 2008 6:31 pm

bam88 je napisal/-a:blu skeleton.. za polcaja se obnasas kot podivjani 15letnik. daj mal vzgled "mozjem postave".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BLUE SKELETON

viljuska33
Nov uporabnik

Napisal/-a viljuska33 Sr apr 02, 2008 6:31 pm

Matevz S. je napisal/-a:
Sheeper je napisal/-a:Pozdravljeni. Danes sem dobil pozdrave od prometne policije.Pa slikica se lepo blešči zravn.

Piše da sem peljal 133km/h tam kjer je 100km/h na cesti H2 maribor (hitra cesta) .
Zanima me kako je s toleranco da bi spravil prekoračitev pod 30 km/h pod sliko pa piše multanova. Se pravi radar multanova ?

Hvala za odg in LP

Aja še to:

Varnostna razlika (beri toleranca) pri hitrosti nad 100 km/h je -7 km/h (za laser, Multanovo, Gatso, Ramet, pri Providi je malo drugače).

Torej 133 - 7 = 126 km/h -> prekoračitev za več kot 20 in manj kot 30 km/h ( ZVCP-1,UPB4 člen 32/10B-4) => globa 83.46 EUR, poločvička v 16-ih dneh 41.73 EUR in 0 kazenskih točk.

to vela za use voznike al so kake zjeme(mlad voznik)?

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper Sr apr 02, 2008 7:32 pm

OFF TOPIC:

bam88 je napisal:
blu skeleton.. za polcaja se obnasas kot podivjani 15letnik. daj mal vzgled "mozjem postave".

podpis pod tole... ker se res zelo otrocje obnasas za ''policaja''
Zadnjič spremenil gashper, dne Sr apr 02, 2008 7:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr apr 02, 2008 7:34 pm

na forumu se kr nej tak obnaša če se hoče sam da se ne bo na cesti
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Sr apr 02, 2008 7:54 pm

blu skeleton je napisal/-a:
bam88 je napisal/-a:blu skeleton.. za polcaja se obnasas kot podivjani 15letnik. daj mal vzgled "mozjem postave".

tocno o tem ti govorim. primitivnost na visku.

im nobody... sj lahko ocitno vidis kako se obnasa tudi na cesti oz ob cesti. Npr groznja kot jo je napisal da bolje da koga ne ustavi in podobne otrocarije.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
Sheeper
Nov uporabnik

Napisal/-a Sheeper Sr apr 02, 2008 8:07 pm

Matevz S. je napisal/-a:

Huh držim pesti da bi blo to res... Ampak kolko vem nove kazni veljajo od prvega marca..
Ampak a ni nekdo govoril da je toleranca že všteta v tej hitrosti?

Sicer pa zaenkrat sem dobil samo obvestilo o prekršku in pa da lahko dam izjavo v petih dneh,položnica in pa kolko bo pa še ni prišlo...

Če je to res kar si napisal 8)

Uporabniški avatar
××katty××
Nov uporabnik

Kraj: zasavje_hr

Napisal/-a ××katty×× Sr apr 02, 2008 8:25 pm

im nobody je napisal/-a:tam večkrat kontrolirajo tak da pazte...na desni je parking če se peleš proti trbovlam...in včas so tud tam notr med avtomobili(ki so parkirani) in strelajo(vendar v drugo smer)

jap..pa na brnc(iz dola k se u hrastnk peleš)...tam ob strani za bajtam so tko rad parkiran...tam je res treba pazit...drgač pa vsepovsod jih je dost.. :roll:
∂σи'т ρℓαу ωιтн gιяℓѕ ωє ¢αи ρℓαу ιт вєттєя!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Sr apr 02, 2008 9:29 pm

ja tam ko so cigani ja...tam se vedno pelem 50...pa u rimskih jih je dost

Uporabniški avatar
××katty××
Nov uporabnik

Napisal/-a ××katty×× Sr apr 02, 2008 9:32 pm

ja sj bolš počas k tja se rad nastavjo...še tko fajn zapelejo da jih ne vidiš takoj...ja ni kj se znajdejo ... :evil:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Sr apr 02, 2008 9:40 pm

tam jih je največ ko ni prometnih nesreč... ;)

Uporabniški avatar
××katty××
Nov uporabnik

Napisal/-a ××katty×× Sr apr 02, 2008 10:24 pm

mah ja sj...uglavnem k jih najmej rabš takrat te najdejo...tko je zmer... :(

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr apr 02, 2008 10:58 pm

Sheeper je napisal/-a:
Matevz S. je napisal/-a:

Huh držim pesti da bi blo to res... Ampak kolko vem nove kazni veljajo od prvega marca..
Ampak a ni nekdo govoril da je toleranca že všteta v tej hitrosti?

Sicer pa zaenkrat sem dobil samo obvestilo o prekršku in pa da lahko dam izjavo v petih dneh,položnica in pa kolko bo pa še ni prišlo...

Če je to res kar si napisal 8)

ne veljajo še nove kazni, zakon je sicer že sprejet ampak še ni bil objavljen v uradnem listu, men je policaj reku da nekje s prvim majem al kako! nevem točno!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Sheeper
Nov uporabnik

Napisal/-a Sheeper Sr apr 02, 2008 11:38 pm

Zanima me kdaj moram omenit to toleranco a to zdaj ko lahko dam izjavo v petih dneh po obvestilu ali pol ko že dobim kazen pa se na kazen pritožim pa tam omenim toleranco ?

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če apr 03, 2008 10:48 am

Hvala za odg in LP

Aja še to:

Pritožo se boš bolj težko.
Nisi kazni zraven dobil ?

Multanova ima drugače 7km/h tolerance nad 100km/h, pod tem pa pa 5km/h
Slika

Uporabniški avatar
Sheeper
Nov uporabnik

Napisal/-a Sheeper Če apr 03, 2008 3:15 pm

Nisem kazni zravn dobil. To je samo obvestilo da sem storil prekršek in da lahko podam izjavo. Vem da ma 7km/h tolerance ampak mene zanima a je ta toleranca že v teh izmerjenih 133km/h ali se še od tega odšteje 7km/h :?:

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Napisal/-a Matevz S. Če apr 03, 2008 5:31 pm

Sheeper je napisal/-a:Nisem kazni zravn dobil. To je samo obvestilo da sem storil prekršek in da lahko podam izjavo. Vem da ma 7km/h tolerance ampak mene zanima a je ta toleranca že v teh izmerjenih 133km/h ali se še od tega odšteje 7km/h :?:

Toleranca se vedno upošteva in pri tebi še ni upoštevana. Ko ti bodo pošiljali plačilni nalog (oz. tistemu, ki ga boš napisal, da je avto vozil, če ga nisi ti) bo napisan člen, ki bo ustrezal hitrosti z upoštevana toleranco - se pravi 126km/h.

Kazen bo stara, tudi če vmes že začne veljati nov zakon, ker se ti upošteva tista kazen, ki je bila veljavna takrat, ko je bil storjen prekršek. Rzen, če bi ibla nižja, kar pa pri tebi ni.

Uporabniški avatar
blu skeleton
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a blu skeleton Pe apr 04, 2008 9:27 am

bam88 je napisal/-a:

im nobody... sj lahko ocitno vidis kako se obnasa tudi na cesti oz ob cesti. Npr groznja kot jo je napisal da bolje da koga ne ustavi in podobne otrocarije.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

Sicer ste mal falil temo, ker to ni tema ZLIJ SVOJE SPOLNE FRUSTRACIJE NA POLICAJA, ampak dobr, nej vam bo. Negativna energija mora it nekje vn.

Še enkrat: nism se hotu čist nč duvat, samo povedu sm svoje mnenje. Če se ne strinjate z mano, se pač ne strinjate. Jest nobenmu nč ne zamerm. Lepo se imejte, pa se kej vidmo! :twisted:
BLUE SKELETON

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Pe apr 04, 2008 10:21 am

Don't Play Games With Bitchez That Know How To Play Them Better :D
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Napisal/-a Matevz S. Pe apr 04, 2008 10:39 am

bam88 je napisal/-a:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P

Sicer ste mal falil temo, ker to ni tema ZLIJ SVOJE SPOLNE FRUSTRACIJE NA POLICAJA, ampak dobr, nej vam bo. Negativna energija mora it nekje vn.

Še enkrat: nism se hotu čist nč duvat, samo povedu sm svoje mnenje. Če se ne strinjate z mano, se pač ne strinjate. Jest nobenmu nč ne zamerm. Lepo se imejte, pa se kej vidmo! :twisted:

Kaj če bi se prestavili v temo "nima veze z avtomobilizmom" ali na kakšen forum s pogoji uporabe: "starejšim od 12 let sodelovanje prepovedano".

Drugač se pa sploh ne čudim, da imajo o nas taškno mnenje, če se eni še na forumu ne znajo odraslo obnašat. Blue skleleton, če si res policaj, me je sram da delava v isti firmi. Če te nekdo nekaj vpraša, nu pač odgovori 8če seveda znaš), ne pa da ga zmerjaš in vem kaj še. verjetno si se tud ti že nekajkrat peljal skozi naselje 78 km/h in spil 6 pirov, potem pa šel za volan :!: :?: Vsi smo krvavi pod kožo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov