Strokovnjak je napisal/-a:Ne smemo metat vseh letnih gum v isti koš. Ključno vlogo igra širina. Iz lastnih izkušenj vam povem, da s 165 gre še prav lepo, dimenzije (letne gume) večje ali enake 185 so pa res popolnoma neprimerne za sneg.
comfortably numb je napisal/-a:Pa kake letne gume, kaj vam je, gre se tudi za temperatuo, ne samo profil in širino gum.
Vožnja v takih razmerah kot se zadnje dni ni varna vožnja z letnimi gumami in pika, pa ni važno kok so dobre letne gume in kaj pravi zakon.
To bi moralo biti jasno vsakemu koliko toliko razgledanemu vozniku.
LP
trafo66 je napisal/-a:osebno se vozim že 20 let z letnimi gumami po snegu . sam so michelinke . drugač pa je en kup zimskih ki so slabše kakor dobre letne. da o suhi cesti ne govorim . pa naj bo temperatura hudo izpod ničle. zakon je tog. priznava zimsko opremo tudi gume ki niso nič vredne. sam da piše m +s.
Mindflash je napisal/-a:Dobro, lahko je zdaj pametovat. Maji se je nažalost to zgodilo in verjemite, da tega ni storila zanalašč (ker se nekateri tako čudite, kako je to sploh mogoče).
Maja žal DARS neposredno ni kriv za tvojo nesrečo. Take so bile razmere na cestah in to si vedela že ko si se vsedla v avto. Nihče od DARS-ovcev ti snega ni na skrivaj podtaknil pod avto, da bi jih lahko krivila... To da niso sposobni splužit vsaj obvoznice je seveda nedopustno a žal smo tu navadni državljani nemočni.
tili je napisal/-a:Tale "neprilagojena hitrost" gre meni tako na živce, da ne morem opisat. Najbolše če gdo koga umori s pištolo ali kakim hladnim orožjem, da začnejo policajčki pisat da je žrtev kriva, ker nima prilagojene trdote telesa da bo metke odbijala. Prokleti bandi je "neprilagojena hitrost" vedno izgovor da ne poiščejo pravega vzroka nesreče !!!
trafo66 je napisal/-a:osebno se vozim že 20 let z letnimi gumami po snegu . sam so michelinke . drugač pa je en kup zimskih ki so slabše kakor dobre letne. da o suhi cesti ne govorim . pa naj bo temperatura hudo izpod ničle. zakon je tog. priznava zimsko opremo tudi gume ki niso nič vredne. sam da piše m +s.
comfortably numb je napisal/-a:trafo66 je napisal/-a:osebno se vozim že 20 let z letnimi gumami po snegu . sam so michelinke . drugač pa je en kup zimskih ki so slabše kakor dobre letne. da o suhi cesti ne govorim . pa naj bo temperatura hudo izpod ničle. zakon je tog. priznava zimsko opremo tudi gume ki niso nič vredne. sam da piše m +s.
Ne vem kako ti voziš, sam sem imel top Michelinke pa nisem prišel z dvorišča kaj šele da bi se vozil po cesti, in bile so stare par mesecev. S skoraj najslabšimi zimskimi (Sava) sem potem z istim avtom vozil kot tank po snegu, da ne govorim potem o boljših gumah.
Zanimivo je tudi to da nekateri nimamo nobenih problemov z prilagojeno hitrostjo, ne z policaji, ne z Darsom, ne z kaznimi...
Tukaj se prepucavate da ceste morajo bit splužene, da za nesreče ni kriva hitrost, kolikor jaz opazujem je še malo nesreč kakor ljudje vozijo. Mene cesta še ni presenetila. Zahtevat od cestarjev da pa po celi Sloveniji ni kvadratnega decimetra leda na cestah je pa bolano.
Lp
gecco je napisal/-a:comfortably numb je napisal/-a:trafo66 je napisal/-a:osebno se vozim že 20 let z letnimi gumami po snegu . sam so michelinke . drugač pa je en kup zimskih ki so slabše kakor dobre letne. da o suhi cesti ne govorim . pa naj bo temperatura hudo izpod ničle. zakon je tog. priznava zimsko opremo tudi gume ki niso nič vredne. sam da piše m +s.
Ne vem kako ti voziš, sam sem imel top Michelinke pa nisem prišel z dvorišča kaj šele da bi se vozil po cesti, in bile so stare par mesecev. S skoraj najslabšimi zimskimi (Sava) sem potem z istim avtom vozil kot tank po snegu, da ne govorim potem o boljših gumah.
Zanimivo je tudi to da nekateri nimamo nobenih problemov z prilagojeno hitrostjo, ne z policaji, ne z Darsom, ne z kaznimi...
Tukaj se prepucavate da ceste morajo bit splužene, da za nesreče ni kriva hitrost, kolikor jaz opazujem je še malo nesreč kakor ljudje vozijo. Mene cesta še ni presenetila. Zahtevat od cestarjev da pa po celi Sloveniji ni kvadratnega decimetra leda na cestah je pa bolano.
Lp
Pri meni isto...avto z novimi Michelin Pilot Sport ni bil sposoben priti iz dvorišča (malo klanca) medtem ko so ostali domači avti z Toyo in Sava vsaj 3 sezone starimi zimskimi gumami prišli brez večjih problemov.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost