Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Pe jan 16, 2009 10:38 am

Zakonsko je dovoljeno imeti letne gume, z NAJMANJ 3 mm profila in OBVEZNIMI verigami v prtljazniku.... Po snegu jih moras nataknit,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jan 16, 2009 12:51 pm

Ne smemo metat vseh letnih gum v isti koš. Ključno vlogo igra širina. Iz lastnih izkušenj vam povem, da s 165 gre še prav lepo, dimenzije (letne gume) večje ali enake 185 so pa res popolnoma neprimerne za sneg.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe jan 16, 2009 1:00 pm

Pa kake letne gume :roll: , kaj vam je, gre se tudi za temperatuo, ne samo profil in širino gum.
Vožnja v takih razmerah kot se zadnje dni ni varna vožnja z letnimi gumami in pika, pa ni važno kok so dobre letne gume in kaj pravi zakon.

To bi moralo biti jasno vsakemu koliko toliko razgledanemu vozniku.

LP

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Pe jan 16, 2009 1:01 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Ne smemo metat vseh letnih gum v isti koš. Ključno vlogo igra širina. Iz lastnih izkušenj vam povem, da s 165 gre še prav lepo, dimenzije (letne gume) večje ali enake 185 so pa res popolnoma neprimerne za sneg.

Sirina igra ZELO pomembno vlogo,... Ampak mislim da je njega zanimal pravni pogled na to situacijo,... Drgac je pa res tko, glede teh gum,... Ce so letne in siroke, nimas kaj iskat z njimi na cesti,... Govorimo za osebno varnost,... Zakonsko pa ze ves,... 3mm + verige,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jan 16, 2009 1:19 pm

scoop kaj ti si pa njej advokat? :lol: :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

-ibiza-
Nov uporabnik

Napisal/-a -ibiza- Pe jan 16, 2009 7:20 pm

comfortably numb je napisal/-a:Pa kake letne gume :roll: , kaj vam je, gre se tudi za temperatuo, ne samo profil in širino gum.
Vožnja v takih razmerah kot se zadnje dni ni varna vožnja z letnimi gumami in pika, pa ni važno kok so dobre letne gume in kaj pravi zakon.

To bi moralo biti jasno vsakemu koliko toliko razgledanemu vozniku.

LP

:clapclap :clapclap :clapclap :pivo

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe jan 16, 2009 8:52 pm

osebno se vozim že 20 let z letnimi gumami po snegu . sam so michelinke . drugač pa je en kup zimskih ki so slabše kakor dobre letne. da o suhi cesti ne govorim . pa naj bo temperatura hudo izpod ničle. zakon je tog. priznava zimsko opremo tudi gume ki niso nič vredne. sam da piše m +s.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe jan 16, 2009 8:58 pm

trafo66 je napisal/-a:osebno se vozim že 20 let z letnimi gumami po snegu . sam so michelinke . drugač pa je en kup zimskih ki so slabše kakor dobre letne. da o suhi cesti ne govorim . pa naj bo temperatura hudo izpod ničle. zakon je tog. priznava zimsko opremo tudi gume ki niso nič vredne. sam da piše m +s.

Če ni za zimske, bomo pa z letnimi. Jebat ga.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe jan 16, 2009 9:05 pm

Mindflash je napisal/-a:Dobro, lahko je zdaj pametovat. Maji se je nažalost to zgodilo in verjemite, da tega ni storila zanalašč (ker se nekateri tako čudite, kako je to sploh mogoče).
Maja žal DARS neposredno ni kriv za tvojo nesrečo. Take so bile razmere na cestah in to si vedela že ko si se vsedla v avto. Nihče od DARS-ovcev ti snega ni na skrivaj podtaknil pod avto, da bi jih lahko krivila... To da niso sposobni splužit vsaj obvoznice je seveda nedopustno a žal smo tu navadni državljani nemočni.

seveda so krivi. plačano imajo da je cesta brezprekorna. prodajo ti vožnjo po avtocesti in potem niso dolžni čistit. naj jo zaprejo če ne morejo splužit.

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Pe jan 16, 2009 9:47 pm

Tale "neprilagojena hitrost" gre meni tako na živce, da ne morem opisat. Najbolše če gdo koga umori s pištolo ali kakim hladnim orožjem, da začnejo policajčki pisat da je žrtev kriva, ker nima prilagojene trdote telesa da bo metke odbijala. Prokleti bandi je "neprilagojena hitrost" vedno izgovor da ne poiščejo pravega vzroka nesreče !!!

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Pe jan 16, 2009 11:21 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:scoop kaj ti si pa njej advokat? :lol: :lol:

Patrik, prilizujem se ji... Kaj pa ves, mogoce mi na privat poslje kaksno kontaktno stevilko pa sliko... :P
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So jan 17, 2009 3:52 am

tili je napisal/-a:Tale "neprilagojena hitrost" gre meni tako na živce, da ne morem opisat. Najbolše če gdo koga umori s pištolo ali kakim hladnim orožjem, da začnejo policajčki pisat da je žrtev kriva, ker nima prilagojene trdote telesa da bo metke odbijala. Prokleti bandi je "neprilagojena hitrost" vedno izgovor da ne poiščejo pravega vzroka nesreče !!!

Ma to glede neprilagojene hitrosti je res kr neki...če ti ne morejo dokazat da si vozil preko omejitve ti bodo pa to dal...pač neki da ti lahko kazen napišejo...
Trenutno me še čaka poziv s sodišča glede nesreče, kjer mi bodo sigurno napisali neprilagojeno hitrost, pa čeprav sem šel pod omejitvijo in za moje pojme popolnoma varno....ampak itak da krivda ne bo padla na cestišče ampak name :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So jan 17, 2009 9:36 am

trafo66 je napisal/-a:osebno se vozim že 20 let z letnimi gumami po snegu . sam so michelinke . drugač pa je en kup zimskih ki so slabše kakor dobre letne. da o suhi cesti ne govorim . pa naj bo temperatura hudo izpod ničle. zakon je tog. priznava zimsko opremo tudi gume ki niso nič vredne. sam da piše m +s.

Ne vem kako ti voziš, sam sem imel top Michelinke pa nisem prišel z dvorišča kaj šele da bi se vozil po cesti, in bile so stare par mesecev. S skoraj najslabšimi zimskimi (Sava) sem potem z istim avtom vozil kot tank po snegu, da ne govorim potem o boljših gumah.

Zanimivo je tudi to da nekateri nimamo nobenih problemov z prilagojeno hitrostjo, ne z policaji, ne z Darsom, ne z kaznimi...
Tukaj se prepucavate da ceste morajo bit splužene, da za nesreče ni kriva hitrost, kolikor jaz opazujem je še malo nesreč kakor ljudje vozijo. Mene cesta še ni presenetila. Zahtevat od cestarjev da pa po celi Sloveniji ni kvadratnega decimetra leda na cestah je pa bolano.

Lp

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So jan 17, 2009 9:45 am

comfortably numb je napisal/-a:

Ne vem kako ti voziš, sam sem imel top Michelinke pa nisem prišel z dvorišča kaj šele da bi se vozil po cesti, in bile so stare par mesecev. S skoraj najslabšimi zimskimi (Sava) sem potem z istim avtom vozil kot tank po snegu, da ne govorim potem o boljših gumah.

Zanimivo je tudi to da nekateri nimamo nobenih problemov z prilagojeno hitrostjo, ne z policaji, ne z Darsom, ne z kaznimi...
Tukaj se prepucavate da ceste morajo bit splužene, da za nesreče ni kriva hitrost, kolikor jaz opazujem je še malo nesreč kakor ljudje vozijo. Mene cesta še ni presenetila. Zahtevat od cestarjev da pa po celi Sloveniji ni kvadratnega decimetra leda na cestah je pa bolano.

Lp

Pri meni isto...avto z novimi Michelin Pilot Sport ni bil sposoben priti iz dvorišča (malo klanca) medtem ko so ostali domači avti z Toyo in Sava vsaj 3 sezone starimi zimskimi gumami prišli brez večjih problemov.
Slika

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So jan 17, 2009 9:56 am

Pa še to se zamislite, zakaj tu gor ravno tisti ki tok pluvate čez Dars, čez policijo in vse ostale zadeve, vsi pričakujete neke kazni... :lol:

Sam je nisem dobil še od "otroških" dni, pa tudi noben moj kolega ne kar jih poznam, je pa res da vsi razmišljao približno tako kot jaz, da je avto in promet zgolj zadeva ki te pripelje od točke A do točke B. Pa tudi nisem še povzročal gneče nikjer.

Sem vozil tudi dobrih 70 mimo radarja kjer je omejitev 60, pa policaji veliko dajo na to da imam delujoče luči, prižgane, privezan...in ker je videl da tudi promet poteka lepo.

Tako da zadnjih 10 let nisem dobil in ne poznam nikogar da ba bi fasal kazen, enkrat no za parkiranje, ampak sem čisto sam kriv in sem tudi vzel v zakup takrat.

In ko toliko jamrate čez zakone kako so neprijazni do voznikov, pa še zdaj je tukaj v tej temi vsak drug uporabnik ki vozi z letnimi gumami, se pravi če bi bile manjše kazni bi pa 80% vozilo z letnimi, enostavno se vas mora prisilit, ker sami od sebe ne naredite nič očitno za varnost.

Lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So jan 17, 2009 11:24 am

Ma sej če ni globok sneg ni panike. Ti š enisi vozil z letnimi po snegu, ker nisi uspel pridet ven iz dvorisca.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So jan 17, 2009 12:36 pm

gecco je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:

Lp

Pri meni isto...avto z novimi Michelin Pilot Sport ni bil sposoben priti iz dvorišča (malo klanca) medtem ko so ostali domači avti z Toyo in Sava vsaj 3 sezone starimi zimskimi gumami prišli brez večjih problemov.

Jaz imam isto izkušnjo. Letne sux v snegu.
Slika

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop So jan 17, 2009 12:50 pm

Jst z letnimi gumami ne morem pridet iz parkinga ki je pokrit s snegom, na cesto... :) Da bi pa z njimi moral kam it, si pa ne predstavljam... :)
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco So jan 17, 2009 12:52 pm

Mislim tist kar sem pisal da nisem prišel iz dvorišča...to je bilo zaradi leda, takrat snega še ni bilo. Po snegu se sploh ni kej za vozit z letnimi!
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jan 17, 2009 12:52 pm

jst sm dobu kazen za neprilagojeno hitrost, kljub temu, da so policaji ugotovili, da se nisem zaletel z več kot 10 km/h- je blo pa neslpuženo ter malce naklona- avto zdrsnil v škarpo- na novem avtomobilu je blo za okoli 500 eur škode, tako sem šele s pritožbami dosegel izbris kazni
je pa poenistrani lohgično, da do karambola pride lahko le zaradi neprilagojene hitrosti ali pa alkoholiziranosti
lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost