Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Pe jun 19, 2009 9:48 pm

Sploh ne morem vejet, da celo iščete izgovore, da je upravičeno prekoračiti dovoljeno hitrost za več kot 100%. Potem gremo pa tudi zagovarjat vožnjo po avtocesti 260!!!

Mislim kakšni fakin' strokovnjaki pa ste vi (vugy in co.) da boš ti odločal kje je znak brezveze in kej ni ter koliko je še varno tam vozit???? Tvoja subjektivna ocena nikakor ni relevantna za varnost v prometu.

Pa ni treba zdej iskat ekstremne primere ljudi, ki vozijo pol pod omejitvijo....in ja seveda...toliko umrlih na cesti v Sloveniji je točno zato, ker vozijo pol prepočasi :roll: :roll:
Zadnjič spremenil Jurchi, dne Pe jun 19, 2009 9:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Pe jun 19, 2009 9:50 pm

@obcasnigledalec: Tole se pa midva nisva čisto razumela. Jaz nisem nikjer omenil, da hupam in tudi dejal sem, da se v večini strinjam z Vugy-em, ne pa v vsem. Hupanje in blendanje je res odvečno, ker lahko sproži hvečjemu negativen odziv ne pa pozitiven.

LP

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Pe jun 19, 2009 10:20 pm

simimedi je napisal/-a:@obcasnigledalec: Tole se pa midva nisva čisto razumela. Jaz nisem nikjer omenil, da hupam in tudi dejal sem, da se v večini strinjam z Vugy-em, ne pa v vsem. Hupanje in blendanje je res odvečno, ker lahko sproži hvečjemu negativen odziv ne pa pozitiven.

LP

Pa mogoče me je kdo tudi narobe razumel glede tega ko sem omenil hupanje....med prehitevanjem ko sem gjo gledal sem ji potrobo...in ne nisem se vozo za njo in nonstop hupal.........jurchi in ne niso to ekstremni primeri, jaz jih srečam dnevno :!: :!: in mi je že slabo od tega :!: :!: ja in to je moje subjektivno mnenje....saj sem tudi vsepovsod napisal da je subjektivno mnenje.....pa glede prestavljanja znakov sem samo enkrat omenil da če je čisto kratko naselje da je potem glup znak 50 in to je bilo tudi vse....tako da jaz nisem tisti ki išče izgovor

jaz se nisem nikjer pritoževal nad omejitvijo (še enkrat vse preberi) :lol: :lol: ker jaz lahko po omejitvah ali pa 5- 10 km/h eč čisto lepo tekoče vozim in pridem varno na cilj......je pa moje mnenje da se med tem da lahko vozim po omejitvi moram dajat v nevarnost ker eni ne poznajo znakov.....in me zelo moti če le to ni tovornjak ki ne more hitreje vozit po omejitvi........ker s tem povzroča za moje pojme le zmedo in gužve in nesreče...

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jun 19, 2009 11:30 pm

fantje in punce.

kdo od vas pa še ni prekoračil maximalne hitrosti ? najbolj nefer je, da (nas) večino niso ujeli na radar.

drugi te sreče nimajo, naprimer naš prijatelj benko

ali tu velja, da smo pred zakonom vsi enaki ? na isti cesti je benko kaznovan samo zato ker se je peljal čez prehitro kadar je bil tam radar. dve uri kasneje, ko je pa radar že odšel.. so ostali prekoračevali hitrost nekaznovani.

ko me je enkrat policist "dobil" pri prečkanju ceste, kjer je bil prehod oddaljen 80 metrov.... mi je šel pisat kazen (moj prvi prekršek). ker tam hodim vsak dan vem , da ljudje skoz kršijo. ko mu to povem mi odgovori da naj gledam sebe, ne druge... temu prascu te položnice ne bom nikoli odpustil. mater mu j* pa še celo familijo zraven. samo tolko da veste kako sem jezen.

tak se trudim vozit po pravilih, nobenega drugega prekrška. gledam bedake ki norijo ko zmešani mimo mene. nič ne morem. pol pa gre on mene, mene poštenjaka, gnjavit za tisto bedarijo (ja gospod, mamo akcijo drugače bi vas samo opozoril). takrat sem šel na vsakodnevni opravek. ko sem se vračal.. sem raje šel pri prehodu, in ves jezen gledal kako drugi prečkajo tam ko je mene prej oni policaj kaznoval. kam je zdaj šel ? naj onemu tudi da položnico ! pa tu človek enostavno izgubi živce

in glede akcije: vem da je bila akcija glede hitrosti... da vam še to zgodbo zaupam (sorry za offtopic)

v naselju vozim 50, pardon 55 kot vedno in valda da en b**** z malim daewoo matiz-om prehiteva...(max 90) ok sem si mislil... jaz ne bom. čez 2 minuti ga vidim kako stoji na pločniku kjer se pogovarja s policistom. uh kako dobro sem se počutil takrat. vendar ni mi dalo miru in sem stvar gledal v ogledalu kakor dolgo se bo pač dalo... ne boste verjeli. človek je odpeljal brez kazni, najverjetneje samo z opozorilom. tolko o akciji, da kao takrat ne smejo opozarjati

bistvo, ki sem ga na začetku poskušal razložiti je: zakaj zakon ne velja 24ur na dan oziroma zakaj se isti prekrški kaznujejo samo ob določenem dnevu in uri ?

recimo po koncu kake nogometne tekme noben ne gleda če bo šel po prehodu za pešce, medtem ko bodo naslednji dan pisali položnice

oprostite. nisem slep, avtov ni bilo in ocenil sem da lahko cesto prečkam popolnoma varno, brez da bi ogrožal svojo ali varnost drugega. položnico sem plačal ker se mi ni ljubilo filozofirati kot zdaj počnem.

in še enkrat: ti policaj ko si mi dal kazen: j* se, pa kaznuj vse ki delajo tak prekršek tam, ne samo mene

mater mi je odleglo zdaj. včasih se je treba razjezit

kolega, priznaj da si storil napako. poglej črno kroniko in ti bo jasno zakaj je kazen tako drastična. saj te niso tako učili. meni niso težili za prehod. sem pač iz vasi in tu jih nimamo :lol:

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe jun 19, 2009 11:35 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:Lahko se vi kregate kje je brez veze znak postavlen. Sam če je...je. in ga MORAŠ upoštevat. Če ga ne...si pač KAZNOVAN! j**e se policaju in sodniku kaj si ti misliš o teh omejitvah.

Kolk stvari nam je brez veze v življenju pa se jih mormo držat. jebiga. Tud sam sem že prekoračil hitrost v naselju...ampak nikoli več kot za 10kmh. Ker nimam glih keša za okol dajat...pa tud za varnost je treba poskrbet.

Glede otrok pa...kolkokrat je kakega dirkača iz ceste zabrisal v ljudi...a če mi bo otroka zbil b****, ki ga bo v ovinku vrglo na pločnik bom jaz budala??? Kake pišete ljudje...sami otroci tu al kaj...

No, da ti povem izkušnjo s policajem na avtocesti, kjer je oče vozil 190km/h in seveda takoj ko je zagledal policaja z radarjem, zmanjšal hitrost na dovoljeno. Ker je seveda pravočasno zmanjšal hitrost, ga policaj ni dobil na radar. Kasneje smo se srečali na Trojanah, kjer smo malo podebatirali, in je policaj povedal, da itak če si tako pazljiv, da uspeš zmanjšati hitrost še preden te dobi na radar, pomeni da dobro spremljaš promet okoli sebe in tudi hitro reagiraš, kar pomeni da si se sposoben toliko peljati. To so bile besede policaja. Omejitve so pa za take, ki ne znajo s svojo glavo mislit in presodit, koliko so oni in njihov avto sposobni. Nažalost se jih pa moremo na koncu vsi držat, ker policaj ne bo vsakega posebej ocenjeval, koliko je sposoben oz. ni.

Glede otrok, pa ne vem kdo je kak ovinek omenil, kje je ta debata potekala. Mislim, da je tukaj fant omenil, da se je vozil po naselju po ravni cesti. In v tem primeru lahko otroka zbiješ, če skoči pred avto, in tudi pri 50km/h je lahko to usodno za njega. In še vedno trdim, da je v tem primeru prvo kriv starš in pika! Ker otrok nima kaj iskat sred ceste.

Pol mi pa še nekaj obrazloži. Prejšnji vikend se mi je zgodilo na zasavski cesti, da se lepo vozim po omejitvi in naenkrat se znajde pred mano kombi, ki se je vozil 40-50km/h tam, kjer je omejitev 90km/h! Cesta je ovinkasta, dolgo časa nisem imel priložnosti, da ga varno prehitim in sem ves čas v strahu gledal v ogledalo, kdaj bo kdo iz ovinka pripeljal 90km/h in se mi zaletel v rit, ker se je ta cepec tako počasi vozil! To pa je seveda normalno! Zakonsko dovoljeno! Toliko o naših prekrasnih zakonih, in varni vožnji.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Pe jun 19, 2009 11:41 pm

Pa še to! Ne mislit, da zdaj človeka zagovarjam, in mislim da je storil prav! Nasprotno! Me pa razburi, da ko človek prosi za pomoč se najde samo cel kup ljudi, ki mu znajo povedat, da je b****, morilec, ne vem kaj še vse... Nekateri bi mu še z veseljem sami kakšno kazen napisali. Tistih, ki so mu odgovorili na vprašanje, pa je le peščica. Mislim, da bo fant stopil pred sodnika, kjer mu bodo lepo razložili kaj je prav in kaj ne. Vas je pa prosil za pomoč in čisto nič drugega! Zdaj se pa umikam iz te neumne teme!

Lep pozdrav, Jan

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jun 20, 2009 2:00 am

@a4 - To kar ti "zahtevaš" je nemogoče zahtevat, kaj šele to zahtevo izpolnit. Mal se pomiri, spij eno pivo (pa da nebi šu pol vozit), in se sprijazni. Pa bodi vesel da obstajajo zebre in ta zakon, ker drugače bi še zmerom videvali folk (ne mislim zdej otrok...odrasel, "zrel" folk), ki skače čez cesto kjer ne pričakuješ.

noj je napisal/-a:
GT_Turbo17 je napisal/-a:Lahko se vi kregate kje je brez veze znak postavlen. Sam če je...je. in ga MORAŠ upoštevat. Če ga ne...si pač KAZNOVAN! j**e se policaju in sodniku kaj si ti misliš o teh omejitvah.

Kolk stvari nam je brez veze v življenju pa se jih mormo držat. jebiga. Tud sam sem že prekoračil hitrost v naselju...ampak nikoli več kot za 10kmh. Ker nimam glih keša za okol dajat...pa tud za varnost je treba poskrbet.

Glede otrok pa...kolkokrat je kakega dirkača iz ceste zabrisal v ljudi...a če mi bo otroka zbil b****, ki ga bo v ovinku vrglo na pločnik bom jaz budala??? Kake pišete ljudje...sami otroci tu al kaj...

No, da ti povem izkušnjo s policajem na avtocesti, kjer je oče vozil 190km/h in seveda takoj ko je zagledal policaja z radarjem, zmanjšal hitrost na dovoljeno. Ker je seveda pravočasno zmanjšal hitrost, ga policaj ni dobil na radar. Kasneje smo se srečali na Trojanah, kjer smo malo podebatirali, in je policaj povedal, da itak če si tako pazljiv, da uspeš zmanjšati hitrost še preden te dobi na radar, pomeni da dobro spremljaš promet okoli sebe in tudi hitro reagiraš, kar pomeni da si se sposoben toliko peljati. To so bile besede policaja. Omejitve so pa za take, ki ne znajo s svojo glavo mislit in presodit, koliko so oni in njihov avto sposobni. Nažalost se jih pa moremo na koncu vsi držat, ker policaj ne bo vsakega posebej ocenjeval, koliko je sposoben oz. ni.

Glede otrok, pa ne vem kdo je kak ovinek omenil, kje je ta debata potekala. Mislim, da je tukaj fant omenil, da se je vozil po naselju po ravni cesti. In v tem primeru lahko otroka zbiješ, če skoči pred avto, in tudi pri 50km/h je lahko to usodno za njega. In še vedno trdim, da je v tem primeru prvo kriv starš in pika! Ker otrok nima kaj iskat sred ceste.

Pol mi pa še nekaj obrazloži. Prejšnji vikend se mi je zgodilo na zasavski cesti, da se lepo vozim po omejitvi in naenkrat se znajde pred mano kombi, ki se je vozil 40-50km/h tam, kjer je omejitev 90km/h! Cesta je ovinkasta, dolgo časa nisem imel priložnosti, da ga varno prehitim in sem ves čas v strahu gledal v ogledalo, kdaj bo kdo iz ovinka pripeljal 90km/h in se mi zaletel v rit, ker se je ta cepec tako počasi vozil! To pa je seveda normalno! Zakonsko dovoljeno! Toliko o naših prekrasnih zakonih, in varni vožnji.

Ej...veš kaj? Sej se mi zdi skor mal škoda besed, sam vseeno. Imaš morda otroke? Če jih nimaš, potem ZAČEPI. Če jih imaš, pa jih imaš najverjetneje u vato zavite, in se mi zelooooo smilijo. Oprosti, ampak krivit starše za to, da njihov otrok slučajno skoči na cesto, pa najsi bo to žoga al pa mačka, ki jo lovijo, al pa nek drug razlog, je skrajno NEUMNO. Pa kaj si nor...od zdej naprej so pa starši krivi za to, ker se njihovi otroci npr. igrajo, in v igri skočijo na cesto. Ja seveda.

Me zanima kako bi ti modroval to tvojo bedarijo če bi (recimo) benko slučajno zbil tvojega otroka. Sej bi bil itak ti kriv, ande? Ja pa ja de. Pomoje bi ga z golmi rokami do smrti pretepel...če bi ti dovolili da mu prideš bližje kot na 1 meter.

@benko - Kam pa se ti je mudilo? Upam da se ti je...res upam. Ker če si se "kr tko" peljal 107, pol nisi zrel sam za odvzem vozniškega, ampak tudi za psihiatra. Al sem slučajno zamudil novico o najnovejši raziskavi "več kinetične energije imaš, več veljaš"?

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo So jun 20, 2009 4:59 am

Malo offtopica za začetek:
Men je otrok skočil pred avto, ko sem vozil 20km/h, kjer je omejitev 50km/h. Par centimetrvo je manjkalo da bi ga zbil. pomeni da bi vozu samo 5km/h več bi otroka zbil in recimo da nima sreče udari z glavo ob tla in umre. In kdo bi bil kriv? :roll: No sploh nima veze kdo bi bil kriv, ker ni prišlo do tega (hvala bogu)

Jst včasih ne gledam tabel z omejitvijo ampak vozim cestišču primerno. Svoj avto poznam, sebe tudi ter če vozim hitreje kot so omejitve sem pač toliko bolj pozoren.

Jst pravim tako če ti je usojeno da se ti bo nekaj zgodilo se ti bo tudi pri 50km/h v naselju kjer je omejitev 50km/h. In mogoče boš glih takrat zbil nekoga čeprav si vozil po omejitvah, če bi pa vozil 10 km/h več pa se to nebi zgodilo...

Kolikokrat se mi zgodi da vozim v naselju 50km/h in se zamotim s čisto xy stvarjo (mobitel, radio, pogovor s sovoznikom) in takrat vem da sm veliko manj zbran in da je takrat veliko več možnosti da zbijem nekoga oz. pride do nesreče!!!

Če bi pa vozu 80-90km/h pa bi bil pozoren na cesto spremlju promet itd. možno da bi se nesreči izognu ali pa se celo uspešno ustavil.

back to topic:
Eni pišete take neumnosti da bi vas najraj ene parkrat... se bom raje vzdržal...

Benko upam da ti bo sodnik vsaj toliko spregledal čez prste da obdržiš izpit, ampak vzgojna mora biti tako da si pač zaslužiš kazen. Ter da drugič ne boš toliko divjal in boš vozil namesto 100km/h -> 90km/h da ne boš potem cviku za izpit (bolje preventiva kot kuretiva) ;) Za drugič boš vedu.

Sodniku lahko rečeš:
Vem da sem naredil zavestvo prekršen in da mi pripada določena kazen, ki jo bom poravnal. Prosil bi vas če mi lahko ostane vsaj izpit. Nevede sem imel več kot 100km/h. Imel sem stresen telefonski klic, ki je tudi bil vzrok za mojo prehitro vožnjo. Ker pa poznam tisto cesto vem da tam ni v bližini nobene hiše, kje bi lahko kdo skočil na cesto, čeprav vem da to ni izgovor za mojo prehitro vožnjo. Je pa to moj prvi prekšen in upam da tudi zadnji tako ogromen in nepremišljen.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 So jun 20, 2009 8:41 am

noj je napisal/-a:

Mah, kaj misliš, da na ravni cesti še nobenega ni s ceste vrglo? Kolk ste vsi pametni. Nesreče se dogajajo samo na ovnikastih cestah ane... Kdo je omenjal otroka sredi ceste? Otrok na pločniku pa avto 107 km/h mimo njega...mu rastrajba gumo al pa frajer kaj vijuga kar sem tudi že videl...ga odnese na pločnik...adijo! pa ne govorort, da je pri 50km/h isto kot pri 110kmh. Tam kjer so pločniki je omejitev manjša samo zaradi tega...pa je lahko cesta šroka kot štirpasovnica. Mislim, da če to zagovarjaš res še nisi videl veliko pizdarij na cesti. KAj pa če bi se kdo uključeval na to cesto. in ti pride na cesto ti se pa 110 peleš?? kdaj se boš prej ustavu a? pa kdaj boš mel več sreče? Ah sej škoda besed k vsi mislite, da najbolj znate pa da se vam ne more zgodit.... Ko boš zbil otorka boš avtomatično kriv pa tut, če stoji sred ceste, ker si vozil prehitro. Ah...

Če je kombi vozil 40-50...začneš držat dosti veliko varnostno razdaljo, da vedno lahko pred ovinkom preverjaš, če kdo naletava in ga opozoriš, z vsemi štirimi, da je na cesti počasno vozilo. Ne pa da se temu kombiju prilimaš za pi**o in se na njega jeziš. Lahko, da po tistih ovinkih ne more hitreje peljat zaradi tovora al pa kakšne okvare ane? PA tud če ne...pač ti ko si bolj pameten poskrbiš za varnost... ;)
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon So jun 20, 2009 9:58 am

Če si voznik začetnik ti tudi pol pik manj ne pomaga ker je za tebe odvzem že pri 7. ali 8. piki.

Tako da to je to...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So jun 20, 2009 10:41 am

Pijancem in norcem sploh nebi več pustil ponovno opravljati izpita. Če ga zapraviš, ga zapraviš za vedno. Preprosto ko pasulj, potem pa bi 5x premislil če boš vozil vinjen ali ignoriral omejitve hitrosti.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er So jun 20, 2009 11:09 am

Jurchi je napisal/-a:Mislim kakšni fakin' strokovnjaki pa ste vi (vugy in co.) da boš ti odločal kje je znak brezveze in kej ni ter koliko je še varno tam vozit???? Tvoja subjektivna ocena nikakor ni relevantna za varnost v prometu.

Problem je v tem, da ima normalen voznik nemalokrat občutek, da znake postavljanjo "strokovnjaki", katerih očitno subjektivna ocena je močno skregana z varnostjo in logiko tekočega prometa.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So jun 20, 2009 5:45 pm

_benko_ je napisal/-a:Vidim da se je nabralo kar nekaj odgovorov sicer nekaj pametnih nekaj malo manj. Vem da sem zajebal in sem se s tem sprijaznil rad bi obdržal samo vozniško. Situacija je taka da sem peljal toliko po cesti čez mesto cesta je ravna z velikimi pločniki in kolesarsko stezo. Nikjer okrog ni nikake hiše ki bi lahko bil kakšen otrok. V glavnem poznam primere ki se še bolj hitro vozijo po tej cesti. Ko pa sem jaz divjal ni blo nikogar na pločniku in niti na cesti. Aja pa nimam več cliota.

lp

Mogoče ne veš, ampak nekaj časa nazaj so sprejeli nov kazenski zakonik in tam je tudi omenjeno kaznivo dejanje predrzna vožnja.
Predrzna vožnja v cestnem prometu

324. člen

(1) Voznik motornega vozila, ki s predrzno vožnjo v cestnem prometu ogrozi življenje ali telo sopotnikov ali drugih navzočih udeležencev cestnega prometa s tem, da prekorači hitrost za enkrat več od dovoljene na cesti, v naselju, v območju za pešce, v območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti, ali vozi pod vplivom alkohola z več kot 1.10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, ali vozi pod vplivom mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, in pri tem
– prehiteva druga vozila v nasprotju s predpisi o varnosti cestnega prometa,
– ne upošteva pravil o prednosti,
– vozi na prekratki varnostni razdalji,
– na cesti, ki ima dva ali več označenih pasov za vožnjo v eno smer, vozi po vozišču, namenjenem vožnji v nasprotni smeri,
– s kakšno drugačno kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa povzroči nevarno situacijo, zaradi katere bi se lahko pripetila prometna nesreča, ki pa so se ji drugi udeleženci cestnega prometa izognili s pravočasnim ukrepanjem, se kaznuje z zaporom do treh let.

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ So jun 20, 2009 5:45 pm

Narediu si malo napako....newem ka se tuk razburjate...bote rekl da niste nikol prekoračl hitrosti ???? se skoz furate po omejitvah??? kako dolgo pa traja da ti dodelijo sodnika ???

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So jun 20, 2009 5:48 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:joj ste eni bedaki. pa kaj vi sploh kaj premislite preden odgovorite človeku? Kaj mislite da so v vseh naseljih ceste tako ozke da se še dva vozila ne morata srečat al kaj? tudi sam se vozim 90 km/h ali pa 70km/h kjer je naselje,ko grem z miklavža do ptuja,ker ko se peljem 50km/h odzadi naredim 1 km kolone pa z pecikli me prehitevajo po pločniku. cesta pa dovolj dobra za še večje hitrosti. res folk malo premislite ker niso vsa naselja kmečka ampak skozi nekatera peljejo regionalne ceste ki dopuščajo večje hitrosti in na katerih s to hitrostjo ne ogrožaš nikoga.

Kolk bedne izgovore imate eni za divjanje. Res se mi smiliš, ko si tako želiš vozitl pravilno, pa ne moreš zato, da te ne bojo kolesarji prehiteval. Res si bogi.

zerozero je napisal/-a:a to si se po svojem naselju tok pelu al tm nekje ko poznaš to?..k tam ko js žvim se tut pelem do 100 sam sm prepričan an d lahk d nebi blo kej=D..drgač pa po celu pa drugje se pa držim omejitev itak..

Upam, da pred tem vse prebivalce v tem naselju opozoriš na norca na cesti. Očitno misliš, da si ti največji norec in da se v tvoji bližini ne bo znašel nihče tebi podoben. Če bi se pa zavedal, da se ob tebi na cesti lahko znajde še en tebi podoben, ki bi tudi lahko naredil kako napako na cest, pa bi vozil veliko bolj previdno.

vugy je napisal/-a:Hmm odvisno od situacije kako si prekoračil.........recimo če se voziš med vasmi je jasno da se moraš počasi pelat......in je to velika napaka

drugače pa se ti teh 107 lahko kaj hitro zgodi.....recimo po teh cestah od ptuja proti ormožu (ker vidim da si iz ptuja npr. cvetkovci)....kjer je res smotano recimo tam pelaš po ravnici 100 ker je 90 omejitev.....te pa pride bedast kraj ki je dolg samo en ovinek pa malo in moraš zmanjšat na 50......dalje pa je spet 90 omejitev se pravi se pelaš dalje spet realno100 :lol: :lol: in v tem primeru se jaz ne čudim taki hitrosti v naselju......sploh pa če te takoj pri znaku za 50 izmeri :lol: :lol: to me najbolj jezijo taki znaki...pol pa pravijo kak bi se trebalo bencin šparat....seveda se ga ne špara če pa voziš 100 - 50 - 100 ;) :roll: :roll: v takem primeru bi toti trotli morali nastavit 70 znak za moje pojme......v tem primeru te razumem

Pravila so zato, da se upoštevajo. Tudi če je samo par hiš je tam še vedno lahko kak pešec na cesti. Itak pa obstajata dve vrsti znakov za naselje.

Volvo5er je napisal/-a:Ps. za 100 v "naselju" ne rabiš j**c, ker to ni ne vem kakšen podvig (velikokrat tudi ni nevarno), za kazen plačati pa sploh ne rabiš j**c, ampak denar :twisted: :P ;)

Res ne rabiš j**c za peljat 100, ne rabiš tudi pameti, ne rabiš razmišljat, res to ni ne vem kakšen podvig (a sploh lahko govorimo o podvigu, če si na lepi poti do tega, da zagrešiš umor), tudi ne rabiš imet v glavi stvari "pošlihtane"...

Mal več j**c pa rabiš, da priznaš svojo napako in sprejmeš odgovornost za svoja dejanja. Z mal sreče je to lahko samo dobra šola, žal pa vedno ni sreče in pri tem so žrtve nedolžni naključni mimoidoči ali pa sopotniki.

obcasnigledalec je napisal/-a:Pa kaj ti ni jasn? Omejitev ne pomenid a moraš vozit po tej hitrosti. Pomeni da lahko DO te hitrosti. Ti nimaš nobene pravice človeku blendat ali pa hupat ker ne vozi tako kot se tebi zdi. Dokler ne vozi 50% pod omejitvijo je čist v zakonu. In vsak se vozi po svojih sposobnostih. Če se hočejo vozit 60 v 90 coni se ti lahko buniš kolikor hočeš ampak lahko. Če jih prehitevaš pa se zaletiš niso oni nič krivi ampak ti.

obcasnigledalec je napisal/-a:Če vozijo 50% pod omejitvijo, torej izven kraja kjer je 90 omejitev če vozijo pod 45. Če vozi 46 lahko samo gledaš v luft.

Bi te prosil, da poveš v katerih pravilih to piše, da se lahko po želji vozi za polovico bolj počas kot je omejitev.

noj je napisal/-a: In še vedno trdim, da je v tem primeru prvo kriv starš in pika! Ker otrok nima kaj iskat sred ceste.

Bogi tvoji otroci. Ker če se tudi v realnem življenju striktno tega držiš, kar tu trdiš, predvidevam, da imaš otroke ves čas privezane na kratki vrvici.

---
edit mactron: zdruzeni posti v enega!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jun 20, 2009 7:42 pm

zajbel je napisal/-a:
noj je napisal/-a: In še vedno trdim, da je v tem primeru prvo kriv starš in pika! Ker otrok nima kaj iskat sred ceste.

Bogi tvoji otroci. Ker če se tudi v realnem življenju striktno tega držiš, kar tu trdiš, predvidevam, da imaš otroke ves čas privezane na kratki vrvici.

Ena vzgoja moe bit in če otrok spoštuje očeta in mater, se bo tega držal, pa ima lahko še tako pokvarjeno družbo. Večina je odvisna kako bo spoštoval od samega očeta in matere. Seveda to je kot en krog. Tudi jaz sem imel šanse snifat, pohat, x-i...Oče mi je rekel ko sem bil star 15 let, prvi letnik, takrat sem prvič zasmrdel po čikih, mi je rekel: če zvoham da so pri hiši mamila, letiš. Tega se zavedam še sedaj, pa jebote da mi je kdaj pa kdaj zadišala travca da bi jo probu, pa je nisem in veste zakaj: ker vedno ko sem že hotel, sem mel pred očmi v mislih fotra. Ker me je vzgojil, ker ga spoštujem, ker dela da lahko živim, ker živi da jst lahko živim in ker mi vedno hoče le najbolše. Nekateri ko imate družbo slabo ali dobro, pozablate na vse to, kar vam je nekdo nudil in vam še nudi in do tega ni spoštovanja. Ko dobro premislimo, do tega pride tudi do smrti na cesti: pijan vozil itd.... Jst pijem, dosti pijem, vendar samo enkrat sem sedel pijan za volanom in še to ko sem se peljal 1km do doma. Pa vem, lahko bi me vstavli, marsikaterga so, tako kot so tut mene ko sem prekoračil hitrost v naselju ob pol 11ih zvecer, na mestu kjer ni pločnikov, kjer so hiše oddaljene 50m stran od ceste...Pa kaj morem. Dubli so me, tri pike mam, zdj vem za naprej. Sem že šel sedaj mimo radarja ob pol 1ih zutri, vozil sem 50km/h pa verjemite cesta je bila frej, ravnina, lahko bi se tam pelal 150km/h brez problema. Torej če komu še kaj ni jasno, policaj napreduje s tem da nekoga ustavi in mu pripiše kazen. Zanima pa me kdo požre ta denar, ki ga ni malo.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jun 20, 2009 8:14 pm

Gosic je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

Ena vzgoja moe bit in če otrok spoštuje očeta in mater, se bo tega držal, pa ima lahko še tako pokvarjeno družbo. Večina je odvisna kako bo spoštoval od samega očeta in matere. Seveda to je kot en krog. Tudi jaz sem imel šanse snifat, pohat, x-i...Oče mi je rekel ko sem bil star 15 let, prvi letnik, takrat sem prvič zasmrdel po čikih, mi je rekel: če zvoham da so pri hiši mamila, letiš. Tega se zavedam še sedaj, pa jebote da mi je kdaj pa kdaj zadišala travca da bi jo probu, pa je nisem in veste zakaj: ker vedno ko sem že hotel, sem mel pred očmi v mislih fotra. Ker me je vzgojil, ker ga spoštujem, ker dela da lahko živim, ker živi da jst lahko živim in ker mi vedno hoče le najbolše. Nekateri ko imate družbo slabo ali dobro, pozablate na vse to, kar vam je nekdo nudil in vam še nudi in do tega ni spoštovanja. Ko dobro premislimo, do tega pride tudi do smrti na cesti: pijan vozil itd.... Jst pijem, dosti pijem, vendar samo enkrat sem sedel pijan za volanom in še to ko sem se peljal 1km do doma. Pa vem, lahko bi me vstavli, marsikaterga so, tako kot so tut mene ko sem prekoračil hitrost v naselju ob pol 11ih zvecer, na mestu kjer ni pločnikov, kjer so hiše oddaljene 50m stran od ceste...Pa kaj morem. Dubli so me, tri pike mam, zdj vem za naprej. Sem že šel sedaj mimo radarja ob pol 1ih zutri, vozil sem 50km/h pa verjemite cesta je bila frej, ravnina, lahko bi se tam pelal 150km/h brez problema. Torej če komu še kaj ni jasno, policaj napreduje s tem da nekoga ustavi in mu pripiše kazen. Zanima pa me kdo požre ta denar, ki ga ni malo.

A ti slučajno primerjaš takšno vzgojo, da se ne fixaš ker ti je oče tko reku, in ga spoštuješ, s tisto vzgojo, ko poskušajo 5,6,7,8-letnim mulcem dopovedat da se morjo zelo pazit ko so blizu ceste? Seveda more bit vzgoja. OBVEZNO. Sam ne moreš pa rečt, da je starš kriu, ker je njegov 7-leten mulc skoču za žogo na cesto!

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er So jun 20, 2009 11:05 pm

zajbel je napisal/-a:
Volvo5er je napisal/-a:
Ps. za 100 v "naselju" ne rabiš j**c, ker to ni ne vem kakšen podvig (velikokrat tudi ni nevarno), za kazen plačati pa sploh ne rabiš j**c, ampak denar :twisted: :P ;)

Res ne rabiš j**c za peljat 100, ne rabiš tudi pameti, ne rabiš razmišljat, res to ni ne vem kakšen podvig (a sploh lahko govorimo o podvigu, če si na lepi poti do tega, da zagrešiš umor), tudi ne rabiš imet v glavi stvari "pošlihtane"...

Prav imaš, vse kar rabiš je vozilo ki doseže 100 km/h in pa nekaj sreče, da se ti nič ne zgodi ;)

V kolikor pa voziš "po pameti" in imaš stvari v glavi pošlihtane, potem pa sreča tudi slučajno ni več ključni faktor za preživetje na cesti. :!:

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Ne jun 21, 2009 7:08 pm

Kar se tiče hitrosti si ga pošteno polomil,po naseljih moraš biti zelo previden oz.še bolj,ampak mi je pa zlo zanimivo brati besede,ki jih pišete nekateri,vsi ste vzorni vozniki,doben ne dela prekrškov,zato pa so toliko polne blaGAJNE,ki jih polnimo mi državljani!Prosim vas ,najlažje je nekoga napasti preko tipkovnice in ga potolči! Ko se pa usedete za volan,pa na te besede enostavno pozabite!
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Po jun 22, 2009 11:20 pm

Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov