fantje in punce.
kdo od vas pa še ni prekoračil maximalne hitrosti ? najbolj nefer je, da (nas) večino niso ujeli na radar.
drugi te sreče nimajo, naprimer naš prijatelj benko
ali tu velja, da smo pred zakonom vsi enaki ? na isti cesti je benko kaznovan samo zato ker se je peljal čez prehitro kadar je bil tam radar. dve uri kasneje, ko je pa radar že odšel.. so ostali prekoračevali hitrost nekaznovani.
ko me je enkrat policist "dobil" pri prečkanju ceste, kjer je bil prehod oddaljen 80 metrov.... mi je šel pisat kazen (moj prvi prekršek). ker tam hodim vsak dan vem , da ljudje skoz kršijo. ko mu to povem mi odgovori da naj gledam sebe, ne druge... temu prascu te položnice ne bom nikoli odpustil. mater mu j* pa še celo familijo zraven. samo tolko da veste kako sem jezen.
tak se trudim vozit po pravilih, nobenega drugega prekrška. gledam bedake ki norijo ko zmešani mimo mene. nič ne morem. pol pa gre on mene, mene poštenjaka, gnjavit za tisto bedarijo (ja gospod, mamo akcijo drugače bi vas samo opozoril). takrat sem šel na vsakodnevni opravek. ko sem se vračal.. sem raje šel pri prehodu, in ves jezen gledal kako drugi prečkajo tam ko je mene prej oni policaj kaznoval. kam je zdaj šel ? naj onemu tudi da položnico ! pa tu človek enostavno izgubi živce
in glede akcije: vem da je bila akcija glede hitrosti... da vam še to zgodbo zaupam (sorry za offtopic)
v naselju vozim 50, pardon 55 kot vedno in valda da en b**** z malim daewoo matiz-om prehiteva...(max 90) ok sem si mislil... jaz ne bom. čez 2 minuti ga vidim kako stoji na pločniku kjer se pogovarja s policistom. uh kako dobro sem se počutil takrat. vendar ni mi dalo miru in sem stvar gledal v ogledalu kakor dolgo se bo pač dalo... ne boste verjeli. človek je odpeljal brez kazni, najverjetneje samo z opozorilom. tolko o akciji, da kao takrat ne smejo opozarjati
bistvo, ki sem ga na začetku poskušal razložiti je: zakaj zakon ne velja 24ur na dan oziroma zakaj se isti prekrški kaznujejo samo ob določenem dnevu in uri ?
recimo po koncu kake nogometne tekme noben ne gleda če bo šel po prehodu za pešce, medtem ko bodo naslednji dan pisali položnice
oprostite. nisem slep, avtov ni bilo in ocenil sem da lahko cesto prečkam popolnoma varno, brez da bi ogrožal svojo ali varnost drugega. položnico sem plačal ker se mi ni ljubilo filozofirati kot zdaj počnem.
in še enkrat: ti policaj ko si mi dal kazen: j* se, pa kaznuj vse ki delajo tak prekršek tam, ne samo mene
mater mi je odleglo zdaj. včasih se je treba razjezit
kolega, priznaj da si storil napako. poglej črno kroniko in ti bo jasno zakaj je kazen tako drastična. saj te niso tako učili. meni niso težili za prehod. sem pač iz vasi in tu jih nimamo