Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To dec 06, 2005 7:50 pm

fiat gt je napisal/-a:Bimmer sej stekam ,ampak zakoni so vsi lepo napisani samo kaj ko v praksi se dostikrat zgodi prej vse drugo..! kot tocno to kar pise v zakonih!! ;)

Niti ne.

Stuhec je napisal/-a:kaj pa ce policija naredi prekrsek, kaj pa takrat, a imajo oni tudi lahk kontrolo ?

Tudi za policiste veljajo enaki zakoni.

ps: Takoj ko se začnejo kakšna obrekovanja bom brisal vse poste!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

ABT173
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ABT173 Sr dec 07, 2005 6:31 pm

No najprej hvala za odgovor. Sej nimam nc proti pac k so me preverl pa to,pa da bi me držal 15 minut tut kul,ampak eno uro za brezveze,pa še folk se nabral okol,vrjamem da bi se tut sam nelagodno počutu. Če sm biu že tok sumljiv, bi loh reku tut da odprem predal v avtu,pa naslone za roke,pa pod zice bi pogledu,pa rezervno gumo,reku je sam kao obvezno da pokažem,pol mi je pa reku da ga je pač orožje zanimal,pa loh bi jim kapnl da tok zrihtan nebi šu štacune ropat,ampak bi me trenerko na seb,ač pa karkol druzga,nevem no,pa tok jih je visel okol,da bi se jim bol splačal taprave storilce iskat,kokr vsakih 5 min mim furat,nevem no,vsaj opravičl so se.Kaj pa moj strah,ugled,čas ki so mi ga uzel,hehe? Aja za une v škornjih pa kombinezonih nevem če so specialci,pomoje da ne,sam so bol jebeni kokr navadni policaji pomoje:).

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Sr dec 07, 2005 11:13 pm

"Tisti" v škornjih niso nobeni specialci ampak čisto navadna intervencijska patrulja policistov.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert To dec 20, 2005 6:50 pm

G-4S je napisal/-a:He, he, sam to je pa definetivno področje, kjer pravniki pa policaji ne bodo nikol skupi pršli. Jaz seveda odobravam čim večja pooblastila policije, samo kaj ko potem hitro pride do zlorabe položaja :? .

saj vem... dokler niso uporabljene proti tebi :lol: :lol: :lol: :lol:
to sem jaz

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD To dec 20, 2005 8:02 pm

sicer pa ne smemo pozabit še na 35. člen Zakona o nadzoru državne meje ki pravi:
"Policisti lahko z namenom preprečevanja nedovoljenega vstopa in bivanja na ozemlju Republike Slovenije ter preprečevanja in odkrivanja čezmejne kriminalitete na mednarodnih prometnih povezavah in objektih, pomembnih za čezmejni promet, če to opravičujejo varnostne razmere, ugotavljajo identiteto oseb ter opravijo osebno kontrolo, kontrolo prevoznega sredstva in kontrolo stvari."
S tem da se ta člen uporablja bolj na cestnih relacijah, ki povezujejo mejo z notranjostjo države, pa tudi v obmejnem območju, če gre za sumljivo ravnanje posameznikov.
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr dec 21, 2005 1:25 am

BLaZZeD je napisal/-a:S tem da se ta člen uporablja bolj na cestnih relacijah, ki povezujejo mejo z notranjostjo države, pa tudi v obmejnem območju, če gre za sumljivo ravnanje posameznikov.

kje bi jih pa ti uporabil? na potokih, ki pridno večina teče proti hrvaški, ali na kaki reki s potniškim prometom (ups, v sloveniji jih ni)?
fant sprijazni se, samo na cesti to delajo pr nas :D aja, no pa na obali, se popravljam, pardon

sorry za sarkazem, samo sem moral
Slika

BLaZZeD
Nov uporabnik

Napisal/-a BLaZZeD Sr dec 21, 2005 10:45 am

Sem lepo napisal, nacestni relacijah, ki povezujejo MEJO Z NOTRANJOSTJO DRŽAVE!
Sicer je pa členu vse lepo napisano, tako da dodatna razlaga ni pomembna....
Ja, maš prav, malo sarkazma nikoli ne škodi :)

PS: sicer se pa ne gre za to, kje bi jih uporabil, ampak, kje ga uporabljam.

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Če dec 22, 2005 3:16 pm

Stuhec je napisal/-a:kaj pa ce policija naredi prekrsek, kaj pa takrat, a imajo oni tudi lahk kontrolo ?

ps: Takoj ko se začnejo kakšna obrekovanja bom brisal vse poste![/quote]
jaz se obrekovatit nic ne mislilm, sam zanima me
ce ti policist da za pihat, mi lahk reces da najprej on piha in potem ti, ce se ne bo strinjal potem sledi ...

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert Če dec 22, 2005 7:45 pm

Stuhec je napisal/-a:

ce ti policist da za pihat, mi lahk reces da najprej on piha in potem ti, ce se ne bo strinjal potem sledi ...[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: probej.... sam upej da ne bom jaz tisti :lol: :lol: :lol: :lol: ... bova štela knoflce v prvi pomoči :lol: :lol: :lol: :lol:
to sem jaz

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Pe jan 20, 2006 3:22 pm

pankert je napisal/-a:
Stuhec je napisal/-a:

ce ti policist da za pihat, mi lahk reces da najprej on piha in potem ti, ce se ne bo strinjal potem sledi ...

:lol: :lol: :lol: :lol: probej.... sam upej da ne bom jaz tisti :lol: :lol: :lol: :lol: ... bova štela knoflce v prvi pomoči :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
kaj pa si mislil stem ?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jan 20, 2006 4:04 pm

Ni obrekovanje :
Zakaj policaji kršitjo CPP na dolžnosti?
Ne mi govorit, da ne, ker sem že tudi videl policaja z mobitelom v roki cikcakati po cesti.
Da ne govorim o polni črti - ta prekršek redno vidim s strani policajev.
Ali se razni "majhni" prekrški, ki jih počnejo policaji ne štejejo? Imunitete naj namreč policaji nebi imeli, kajne? Ali je se temu reče kolegialnost med sodelavci?

Zdaj pa želim še iskren odgovor s strani policajev na forumu:
Koliko vas je že ustavilo policaja, ki je naredil prekršek in ga kaznovalo?
Mislim, da je ta številka 0, saj se (normalno človeško vedenje) bojite, da bi bili označeni za izdajalce, navsezadnje preživite s sodelavci 1/3 dneva in nebi bilo prijetno prejemati očitke...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

BLaZZeD
Nov uporabnik

Napisal/-a BLaZZeD So jan 21, 2006 1:30 am

Ok, bom tako rekel. Policist s sosednje policijske postaje je naredil prometno nesrečo s službenim avtomobilom. Pač je šel prehitro glede na stanje ceste. In je šla prometno nesrečo obravnavat patrulja iz naše postaje. Pač obravnavali so ga kot normalnega kršitelj, zoper njega je bil tud podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške, zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča, ter zaradi povzročitve prometne nesreče. Kaj bo pa sodnica odločlla pa ne morem povedat......
Da se ne bo preveč govorilo da mamo "imuniteto".

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER So jan 21, 2006 4:54 pm

Dejansko to ni osamljen primer...Pač če je policist kriv za nesrečo se ga obravnava kot običnega državljana, v nekaterih primerih celo huje, saj zakon za nekatere obilike ogrožanja varnosti predvideva tudi kvalificirano obliko storitve dejanja, če jo stori uradna oseba.

Pri prometnih prekrških lahko rečem samo to. Vsi vemo, da tudi policisti v službenih vozilih velikokrat kršijo CPP. Načeloma bi se dalo službeno vozilo in voznika kaznovati enako kot druge udeležence vendar ponavadi ni nikogar, ki bi tako vozilo lahko nadzoral, saj imajo patrulje razdeljen teren po mestu in ne pridejo pogosto skupaj. Kar se tiče telefoniranja med vožnjo pa obstaja zakonsko opravičilo v ZVCP-1 in sicer v 72. členu, ki določa da se lahko pri opravljanju nalog policije med vožnjo uporablja radijska postaja (pod kar pa se lahko šteje tudi mobitel, če se uporablja za službene namene).
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jan 21, 2006 5:12 pm

Sicer če je pa zakonsko določeno, da policist lahko uporablja mobitel med vožnjo (čeprav v službene namene), ostali državljani pa ne, je to diskriminacija in posledično kršenje ustave RS.
Ali ne?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So jan 21, 2006 6:28 pm

Sh3bO je napisal/-a:Sicer če je pa zakonsko določeno, da policist lahko uporablja mobitel med vožnjo (čeprav v službene namene), ostali državljani pa ne, je to diskriminacija in posledično kršenje ustave RS.
Ali ne?

Potem je diskriminacija po tvoje tudi to da imajo oni pištolo, ti pa je ne smeš imet :lol: dejte mal potuhtat kaj bleknete no :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So jan 21, 2006 7:16 pm

Slide je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:Sicer če je pa zakonsko določeno, da policist lahko uporablja mobitel med vožnjo (čeprav v službene namene), ostali državljani pa ne, je to diskriminacija in posledično kršenje ustave RS.
Ali ne?

Potem je diskriminacija po tvoje tudi to da imajo oni pištolo, ti pa je ne smeš imet :lol: dejte mal potuhtat kaj bleknete no :roll:

sej jo ma lahk, če ma razlog zato, pa orožni list
podpis

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne jan 22, 2006 12:16 am

Pa kakšna kršitev ustave, lepo vas prosim...
ok, glede pištole je že mogoče res da jo ima lahko vsak, ki pridobi orožni list ampak policijskih pooblastil pa ne more imeti nihče drug, kot samo policist. Policistu (kot poklicu in ne kot osebi) je po zakonu dovoljeno še marsikaj drugega, kar drugim državljanom ni dovoljeno :lol:
Tako pač je,... tako je določila država in če kdo meni, da je s tem kršena Ustava ima za to na voljo Ustavno sodišče, kjer lahko vsak državljan da vsako določbo prava v presojo ustavnosti.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jan 22, 2006 4:04 pm

lublancan je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:
Ali ne?

sej jo ma lahk, če ma razlog zato, pa orožni list

To je blo karikirano. Po njegovem so diskriminirani vsi kateri le-tega ne dobijo...bolj razumljivo? ;) Tudi policaj je lahk vsak, če izpolnjuje določene pogoje(beri:naredi sprejemce)...get it? :)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Ne jan 22, 2006 4:51 pm

BiMMER je napisal/-a:S3C: Pod pokrov motorja ti vsakem primeru lahko pogleda, recimo če obstaja sum, da v vozilo ni nameščen pravilen motor! Sum se potrdi s prehitro vožnjo. Tako da razlogov je dovolj! Ko si omenil punco na cesti Bled-Jesenice: Tipična procesna napaka policije, avto bi morali samo zavarovati in počakati na odredbo za preiskavo vozila. Brez odredbe lahko PUO policije opravi preiskavo v tujem stanovanju ali vozilu samo ob zakonsko določenih znakih po 218 čl. ZKP! Med te znake ne spada zbiranje dokaznega materiala!

Samo eno vprašanje: Na podlagi kakšnega znanja lahko policist ugotovi, da motor ni pravi? Da podlagi številk? Ker po mojem mnenju policist nima ustreznega tehničnega znanja, da bi ugotavljal izpravnost motorja!

BLaZZeD
Nov uporabnik

Napisal/-a BLaZZeD Po jan 23, 2006 10:55 am

DIrk je napisal/-a:Samo eno vprašanje: Na podlagi kakšnega znanja lahko policist ugotovi, da motor ni pravi? Da podlagi številk? Ker po mojem mnenju policist nima ustreznega tehničnega znanja, da bi ugotavljal izpravnost motorja!

Ne, nima ga, zato se pa odredi izredni tehnični pregled. Get it?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost