peto je napisal/-a:Lep pozdrav. Na dom so prišli policaji, ker so dobili ovadbo kolesarja , da sem ga ogrožal na cesti. Kazen: 500€ in 11KT. Skoraj bi me kap. Dogodka sem se spomnil, ker je bil 15 minut nazaj. Skratka, prehiteval sem tovornjaka, videl nasproti vozečega kolesarja, ampak sem že bil na svojem pasu, ko je peljal mimo. Nekaj je pomahal, pa sem mislil, da je kak kolega. Ko sem pogledal v vzratno ogledalo, je peljal naprej. Niti približno ni šlo za kakršno koli ogrožanje. Izkazalo se je, da je kolesar drugače policist. Vsi pravijo, da nima smisla pisati ugovora, ker ne bom uspel. Ampak ne morem požreti zadeve, če nisem kriv, to najbolj boli. ( 11KT ni malo-to so moje prve točke). Kaj storiti ( odvetniku, komandirju,....)?
Hvala za kak odgovor.
Kot dolgoletni kolesar sem tudi jaz že doživel nakej takih pacientov kot si ti, da gre nekdo prehitevat avto pred seboj medtem ko se jaz peljem nasproti, 1x sem celo zapeljal na bankino da sem se umaknil, drugače bi bil verjetno na britofu. Ne vem kam bi se umaknil če bi bil namesto bankine tam robnik

Policije še nikoli nisem klical, ker si v takem šoku niti ne zapomniš registracije.