Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Barracuda1
Novinec

Napisal/-a Barracuda1 Po avg 31, 2009 7:56 pm

Popoln načrt države, da jim ni treba zgraditi kolesarskih stez. Večne provokacije in podžigavanja v smislu avtomobilist-kolesar. Ker je pač lenih in zavaljenih avtomobilistov (pravi slovenski REDNECK-i) več na cesti kot kolesarjev, država računa, da se bo kolesarska populacija izbrisala iz slovenske poloble v nekaj letih, potem pa ne bo več problemov s kolesarskimi stezami 8) :lol:

Pa tisti heroji, ki frajersko prehitevate kolesarje 10cm od krmila itd...(par umskih primerov na forumu), če želite po povzročeni nesreči prodati ženo, otroke in še počitniško hišico na hrvaški obali ter delati 12ur na dan do konca življenja za odplačevanje pa kar veselo! Kar se pa tiče obžalovanja pa mislim da ne bi imeli problemov, saj so kolesarji očitno manj vredni kot mrčes na vetrobranskem steklu.

peto
Nov uporabnik

Napisal/-a peto Po avg 31, 2009 10:20 pm

V ZVCP sem našel tole.

103. člen

(1) Kolesarji morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.
(2) Kolesarji morajo voziti drug za drugim, razen na kolesarski poti, kjer smeta voziti dva kolesarja vzporedno, če širina poti to omogoča.

Se pravi, me je prijavil nekdo, ki se sploh ne bi smel peljati po cesti, ampak po lepi 3 metre široki in 10 km dolgi kolesarski stezi.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po avg 31, 2009 10:41 pm

prijavi ga nazaj. Če te on j**e, ga daj še ti.

Aja pa nimam nič proti kolesarjem in tut ni se mi težko peljati za njimi in počakat da je nasproti prosto za normalno prehitevanje.
LP Rok

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 31, 2009 10:54 pm

peto je napisal/-a:V ZVCP sem našel tole.

103. člen

(1) Kolesarji morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.
(2) Kolesarji morajo voziti drug za drugim, razen na kolesarski poti, kjer smeta voziti dva kolesarja vzporedno, če širina poti to omogoča.

Se pravi, me je prijavil nekdo, ki se sploh ne bi smel peljati po cesti, ampak po lepi 3 metre široki in 10 km dolgi kolesarski stezi.

pa kaj, bil je tam, kvečjemu boš dosegu to da bo plačal kazen 40€

samo to še vseeno ne opravičuje dejstva da si prehiteval v škarje in ogrožal druge, če si priznaš ali ne...

verjetno kot policist že zna presodit če si vredu naredu..

si pa tud nestrpn če si mogu nekaj km od doma stran prehitevat...

nerazzurro
Nov uporabnik

Napisal/-a nerazzurro To sep 01, 2009 12:57 pm

kolesar je napisal/-a:
peto je napisal/-a:V ZVCP sem našel tole.

103. člen

pa kaj, bil je tam, kvečjemu boš dosegu to da bo plačal kazen 40€

samo to še vseeno ne opravičuje dejstva da si prehiteval v škarje in ogrožal druge, če si priznaš ali ne...

si pa tud nestrpn če si mogu nekaj km od doma stran prehitevat...

Dober vic...
AR 156 2,4 mJet

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To sep 01, 2009 1:06 pm

nerazzurro je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

Dober vic...

pa ka ste eni res tak zafrustrirani, da mislte da je šel policaj zdej sam zato kolesarit da bo koga zajebal?

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To sep 01, 2009 7:27 pm

Vsako izvedbo dokaza je potrebno plačati oz. založiti, če nastanejo posebni stroški. Ne verjamem, da bo policija sploh izvedla ta dokaz, kvečjemu ogleda kraja. V primeru da v postopku zgubite, nosite vse stroške postopka.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr sep 02, 2009 3:33 pm

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Sr sep 02, 2009 3:41 pm

Ce bi bilo prehitevanje res nedolzno, te ne bi prijavil. Konec debate.

Bos pa kupil malo strpnosti, ce se ti je drugace ne da vcepit.
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
happy
Nov uporabnik

Napisal/-a happy So sep 05, 2009 12:16 pm

Če je kolesarska steza mora kolesar voziti po njej, če je pa ni ima pa pravico voziti po ceti.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin So sep 05, 2009 1:07 pm

sašo5 je napisal/-a:http://24ur.com/novice/crna-kronika/s-kolesom-prehiteval-kolesarko-in-umrl.html

no comment......

Zgleda sploh oba vozila na napacni strani kolesarske steze (na levi strani), zato k pa je padel, je padel direkt na cesto
There is no time...

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec So sep 05, 2009 1:57 pm

Steza je po levi strani pločnika, pa komot padeš dol na cesto s tam.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne sep 06, 2009 11:10 am

obcasnigledalec je napisal/-a:Steza je po levi strani pločnika, pa komot padeš dol na cesto s tam.

Ze ze, sam v novicah pise takole:

"......iz smeri središča Ljubljane proti Črnučam, vozila 41-letni kolesar in 22-letna kolesarka. 41-letni kolesar je ob prehitevanju kolesarke slednjo oplazil, pri tem izgubil oblast nad kolesom in padel na desni prometni pas ceste."

In ce se pogleda tudi slike, se vidi dogajanje, da je lezal na levi strani ceste (iz crnuc v center), torej sta oba vozila po napacni strani kolesarske steze
There is no time...

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne sep 06, 2009 11:26 am

poglej se iz centra proti črnučam ..mislm da potem na desni strani ..

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne sep 06, 2009 12:40 pm

RejmiK je napisal/-a:poglej se iz centra proti črnučam ..mislm da potem na desni strani ..

Ok, mogoce se jz motim al pa z narobne strani gledam, ampak ce sta se peljala iz smeri center proti crnucam, in ce je padel na DESNI vozni pas ceste, potem sta se vozila po napacni strani steze ...oz. kontra smer sta se peljala..peljala sta se po tisti strani kateri prihajajo iz smeri crnuc proti centru
There is no time...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne sep 06, 2009 1:03 pm

Slovenijo so primerjali s Švico 20 let nazaj, kaj imamo danes? To leti na očitke izpred nekaj strani. Na kolesu sem od svojega 4. leta. S 13-imi sem pričel s "križarjenji" po Ljubljani, s 15-imi pa po osrednji Sloveniji. Dobro se zavedam prometa in kako ga kolesar doživlja, tudi meni se je kdo zapeljal nasproti. Vendar, kolesarska steza je tam z namenom, tudi če je polna grbin od korenin. To nikakor ne sme biti opravičilo, da se kolesar pelje po cesti (pa naj bo to 15 ali 45 km/h). To bi moral biti razlog, da bi se pisno obvestilo pristojno občino in morda celo medije. Še več, kolesarji bi morali biti hvaležni (jaz sem) za kolesarske steze v krožnih križiščih! Malo si poglejte kaj naši vozniki počno v njih! Ne razumem, al imate samomorilska nagnjenja?! Še več, razni "dirkači" se peljejo po cestah, ki jim niso namenjene (Ljubljana - Litija na primer; do Jevnice); izza ovinka ga bom pobral in nosil na duši celo življenje? Ne rečem, ko sem na kolesu, se ne upam peljati po šolsko; pogledati čez ramo, iztegniti roko, se rezvrstiti in v križišču zapeljati levo. Krivda leži tudi na ramenih voznikov, pa vendar kolesarji nismo nič ubogi, temveč smo vozniki enoslednih vozil brez motorja.

V tvojem primeru pa ti priporočam, da fotografiraš kraj dogodka in fotografije priložiš pritožbi. V kolikor je bil na kolesarski stezi, si ga ogrožal ravno toliko, kot ga je ogrožalo vsako vozilo, ki se je peljalo mimo njega (oz. so ga slednja še več, saj so ga "napadla" od zadaj). V kolikor pa je bil na kolesarski je krivda tudi na njegovi strani; izrecno dokazati ti sicer "škarjic" ne more, vendar si le človek, ki ga je v danih okoliščinah (če sem prav razumel, je bila že tema) spregledal.

Ne razumem pa tudi, zakaj se ne sme prehitevati tovornih vozil nekaj kilometrov pred domom?

PP: Mimogrede, v velik plus si lahko šteješ, da do sedaj nisi imel kazenskih točk (iz česar tudi sklepam, da si bil do sedaj nekaznovan) in če imaš vozniški izpit vsaj 2 leti, si že na dobri poti.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

peto
Nov uporabnik

Napisal/-a peto Če jul 29, 2010 1:15 pm

No, na kratko.Po skoraj letu dni dobil zavrnjeno zahtevo za sodno varstvo, ker nisem dokazal svojih navedb, da dejanja nisem storil. Pritožba ni mogoča. Lahko pa dam zopet zahtevi za sodno varstvo na nov sklep policije o kazni, ki je enaka kot prvič. Pa mislim, da nima smisla. Dokazovati, da nekaj nisi storil,.......

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Prehitevanje

Napisal/-a ban Če jul 29, 2010 1:26 pm

peto je napisal/-a:Lep pozdrav. Na dom so prišli policaji, ker so dobili ovadbo kolesarja , da sem ga ogrožal na cesti. Kazen: 500€ in 11KT. Skoraj bi me kap. Dogodka sem se spomnil, ker je bil 15 minut nazaj. Skratka, prehiteval sem tovornjaka, videl nasproti vozečega kolesarja, ampak sem že bil na svojem pasu, ko je peljal mimo. Nekaj je pomahal, pa sem mislil, da je kak kolega. Ko sem pogledal v vzratno ogledalo, je peljal naprej. Niti približno ni šlo za kakršno koli ogrožanje. Izkazalo se je, da je kolesar drugače policist. Vsi pravijo, da nima smisla pisati ugovora, ker ne bom uspel. Ampak ne morem požreti zadeve, če nisem kriv, to najbolj boli. ( 11KT ni malo-to so moje prve točke). Kaj storiti ( odvetniku, komandirju,....)?
Hvala za kak odgovor.

Kot dolgoletni kolesar sem tudi jaz že doživel nakej takih pacientov kot si ti, da gre nekdo prehitevat avto pred seboj medtem ko se jaz peljem nasproti, 1x sem celo zapeljal na bankino da sem se umaknil, drugače bi bil verjetno na britofu. Ne vem kam bi se umaknil če bi bil namesto bankine tam robnik :roll: Policije še nikoli nisem klical, ker si v takem šoku niti ne zapomniš registracije.

peto
Nov uporabnik

Napisal/-a peto Če jul 29, 2010 1:52 pm

No, kolesar si je zapomnil avto, barvo tablico, vse, pri sodniku pa povedal, da se pa dogodka slabo spominja, ker je bilo to daleč nazaj, povedal pa je tudi, da vsako leto večkrat pokliče policijo zaradi takih stvari.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 29, 2010 2:06 pm

Avto pa barvo si tud jst zapomnem, samo registracije pa takrt glih ne gledaš. Takrt samo razmišljaš kako boš rešu celo kožo. Sicer je to stara tema in je blo nekaj govora tud o kolesarskih stezah. Pri nas so v zelo slabem stanju in če imaš gorsko kolo potem se lahko tam pelješ, če imaš pa specilako pa ni šans da se peljem gor. Sem glih zadnjič na črepinjah od flaše razrezal gumo, cena take gume je 40€. Tako da raje tvegam kazen in kakšno plozanje in se peljem po cesti kot pa da grem po slabi kolesarski stezi.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov