MRV je napisal/-a:Sej mislim da je to nedvomno da je avtomobilist kriv. Gre se za to, da so neakteri pametni in da bi moral to predvidet. zdaj ko sem si ogledal še 1x krožno sem se zadeve boljše spomnil. Tik pred puščicami sem bil še prepričan da bo tip šel na izhodu ven. nedeljski vozniki, kaj češ.
Speedfighter je napisal/-a:Na rondoju v Kamniku je vse preveč takih primerov, sploh med starejšimi vozniki zadnje čase. Enostavno bi vse polne črte nadomestili z robniki (magari pobarvanimi v žive barve), pa bi bila stvar rešena, vozniki pa vsaj malce previdnejši, če jim že CPP v osnovi ne gre ravno od rok.
primozek68 je napisal/-a:MRV je napisal/-a:Sej mislim da je to nedvomno da je avtomobilist kriv. Gre se za to, da so neakteri pametni in da bi moral to predvidet. zdaj ko sem si ogledal še 1x krožno sem se zadeve boljše spomnil. Tik pred puščicami sem bil še prepričan da bo tip šel na izhodu ven. nedeljski vozniki, kaj češ.
Niti ni po moje tako enostavno. Če bi imel izvoz brez črtkanih označb, bi bilo v redu, sedaj imaš pa črtkano in si ti v bistvu pasove menjaval in pri tem se nisi prepričal, ali lahko to varno storiš. To, da je on prevozil polno črto pa tebi ne daje dovoljenja, da se zaleiš v njega.
abbe je napisal/-a:primozek68 je napisal/-a:MRV je napisal/-a:Sej mislim da je to nedvomno da je avtomobilist kriv. Gre se za to, da so neakteri pametni in da bi moral to predvidet. zdaj ko sem si ogledal še 1x krožno sem se zadeve boljše spomnil. Tik pred puščicami sem bil še prepričan da bo tip šel na izhodu ven. nedeljski vozniki, kaj češ.
Niti ni po moje tako enostavno. Če bi imel izvoz brez črtkanih označb, bi bilo v redu, sedaj imaš pa črtkano in si ti v bistvu pasove menjaval in pri tem se nisi prepričal, ali lahko to varno storiš. To, da je on prevozil polno črto pa tebi ne daje dovoljenja, da se zaleiš v njega.
jst se s tabo nebi strinjal.
voznik ne sme prevoziti polhne črte.to je to.in če je on nebi prevozil do nesreče nebi prišlo. in če se je on odloču da bo prevozu polno črto bi se prej vsaj lahko prepričal ali to lahko varno naredi.
ko se tkole neki analizira je najprej treba poiskat prvotni vzrok za nesrečo.ne pa kaj bi potem kdo lahko naredu da bi jo preprečil.
to je ista zadeva ko se debatira ko nekdo izsili motorista in poj vsi pišete če nebi vozu prehitr bi se lahko ustavil( nihče ne more z zagotovostjo trditi da do nesreče nebi prišlo), če ga nihče nebi izsilil (mu vzel PREDNOST) bi se lah 300 pelal pa 100% nebi prišlo do nesreče.
in v tem primeru je zadeva podobna.
DePalmo je napisal/-a:Naj ti podam še en konkreten primer (poleg tega ki ga je podal TrijoAdijo). Sem imel pred časom nesrečo, kombi mi je izsilil prednost in sem se zaletel vanj. Ker sem se zaletel v njegov sprednji desni bok, je bil on avtomatično kriv, če bi pa jaz priletel v njegov srednji ali celo zadnji del, sem pa prepričan da bi bila deljena krivda (ali pa celotna na moji strani) ker je on že bil v križišču, zame se bi pa smatralo da sem hotel namerno povzročiti nesrečo. In tukaj nebi imelo veze da je križišče zelo pregledno in da sem bil na prednosti cesti.
Bojanxe je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Naj ti podam še en konkreten primer (poleg tega ki ga je podal TrijoAdijo). Sem imel pred časom nesrečo, kombi mi je izsilil prednost in sem se zaletel vanj. Ker sem se zaletel v njegov sprednji desni bok, je bil on avtomatično kriv, če bi pa jaz priletel v njegov srednji ali celo zadnji del, sem pa prepričan da bi bila deljena krivda (ali pa celotna na moji strani) ker je on že bil v križišču, zame se bi pa smatralo da sem hotel namerno povzročiti nesrečo. In tukaj nebi imelo veze da je križišče zelo pregledno in da sem bil na prednosti cesti.
Je bilo to februarja? V okolici naselja Videm?
Se opravičujem za off.
TrijoAdijo je napisal/-a:abbe je napisal/-a:primozek68 je napisal/-a:MRV je napisal/-a:Sej mislim da je to nedvomno da je avtomobilist kriv. Gre se za to, da so neakteri pametni in da bi moral to predvidet. zdaj ko sem si ogledal še 1x krožno sem se zadeve boljše spomnil. Tik pred puščicami sem bil še prepričan da bo tip šel na izhodu ven. nedeljski vozniki, kaj češ.
jst se s tabo nebi strinjal.
voznik ne sme prevoziti polhne črte.to je to.in če je on nebi prevozil do nesreče nebi prišlo. in če se je on odloču da bo prevozu polno črto bi se prej vsaj lahko prepričal ali to lahko varno naredi.
ko se tkole neki analizira je najprej treba poiskat prvotni vzrok za nesrečo.ne pa kaj bi potem kdo lahko naredu da bi jo preprečil.
to je ista zadeva ko se debatira ko nekdo izsili motorista in poj vsi pišete če nebi vozu prehitr bi se lahko ustavil( nihče ne more z zagotovostjo trditi da do nesreče nebi prišlo), če ga nihče nebi izsilil (mu vzel PREDNOST) bi se lah 300 pelal pa 100% nebi prišlo do nesreče.
in v tem primeru je zadeva podobna.
Ne moreš kr tko posploševat. Je bil primer, ko je ženska hotla zavit levo, najprej ni bilo nikjer nobenga, ko pa je bila čez lev pas s celim avtom, pa se je vanjo zabil motorist.Pa je bilo tut kao izsiljevanje prednosti pa to. Na koncu so ugotovil, da je motorist tiščal krepko čez omejitev. Če bi vozil po omejitvi, ne bi prišlo do nesreče.
V tem primeru je 1. zajebal avtomobilist,ker je piču čez polno črto. Če ne bi, potem ne bi prišlo do nesreče. 2. pa je zajebal skuterist, ki se ni prepričal, če lahk varno spremeni smer. Če bi se prepričal,bi videl, da se je d**** za volanom spomnu,da bo prevozil polno črto, bi skuterist še vedno lahko naredil en krog po rondoju in ga šele potem zapustil.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov