Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Nesreča

Napisal/-a DePalmo To maj 07, 2013 7:10 pm

Tudi jaz sem razumel tako. In še vedno trdim kar sem trdil prej.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 07, 2013 7:10 pm

Tudi jaz v tem primeru (tako kot je narisano) vidim krivdo samo na strani avtomobilista.
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To maj 07, 2013 7:29 pm

Sej mislim da je to nedvomno da je avtomobilist kriv. Gre se za to, da so neakteri pametni in da bi moral to predvidet. zdaj ko sem si ogledal še 1x krožno sem se zadeve boljše spomnil. Tik pred puščicami sem bil še prepričan da bo tip šel na izhodu ven. nedeljski vozniki, kaj češ.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To maj 07, 2013 9:35 pm

Na rondoju v Kamniku je vse preveč takih primerov, sploh med starejšimi vozniki zadnje čase. Enostavno bi vse polne črte nadomestili z robniki (magari pobarvanimi v žive barve), pa bi bila stvar rešena, vozniki pa vsaj malce previdnejši, če jim že CPP v osnovi ne gre ravno od rok.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To maj 07, 2013 9:56 pm

MRV je napisal/-a:Sej mislim da je to nedvomno da je avtomobilist kriv. Gre se za to, da so neakteri pametni in da bi moral to predvidet. zdaj ko sem si ogledal še 1x krožno sem se zadeve boljše spomnil. Tik pred puščicami sem bil še prepričan da bo tip šel na izhodu ven. nedeljski vozniki, kaj češ.

Niti ni po moje tako enostavno. Če bi imel izvoz brez črtkanih označb, bi bilo v redu, sedaj imaš pa črtkano in si ti v bistvu pasove menjaval in pri tem se nisi prepričal, ali lahko to varno storiš. To, da je on prevozil polno črto pa tebi ne daje dovoljenja, da se zaleiš v njega.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr maj 08, 2013 8:01 am

Speedfighter je napisal/-a:Na rondoju v Kamniku je vse preveč takih primerov, sploh med starejšimi vozniki zadnje čase. Enostavno bi vse polne črte nadomestili z robniki (magari pobarvanimi v žive barve), pa bi bila stvar rešena, vozniki pa vsaj malce previdnejši, če jim že CPP v osnovi ne gre ravno od rok.

to pravim tudi jaz.

črtkane črte pa so samo zato da se ve da je krožni. če teh čtr ne bi bilo se ne bi dalo razbrati kje začne križišče.

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Sr maj 08, 2013 8:41 am

...da o mengeških rondojih ne govorimo......... :huh:
tam si pa vsak po svoje razlaga pravila............... :roll:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr maj 08, 2013 1:00 pm

primozek68 je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:Sej mislim da je to nedvomno da je avtomobilist kriv. Gre se za to, da so neakteri pametni in da bi moral to predvidet. zdaj ko sem si ogledal še 1x krožno sem se zadeve boljše spomnil. Tik pred puščicami sem bil še prepričan da bo tip šel na izhodu ven. nedeljski vozniki, kaj češ.

Niti ni po moje tako enostavno. Če bi imel izvoz brez črtkanih označb, bi bilo v redu, sedaj imaš pa črtkano in si ti v bistvu pasove menjaval in pri tem se nisi prepričal, ali lahko to varno storiš. To, da je on prevozil polno črto pa tebi ne daje dovoljenja, da se zaleiš v njega.

jst se s tabo nebi strinjal.
voznik ne sme prevoziti polhne črte.to je to.in če je on nebi prevozil do nesreče nebi prišlo. in če se je on odloču da bo prevozu polno črto bi se prej vsaj lahko prepričal ali to lahko varno naredi.
ko se tkole neki analizira je najprej treba poiskat prvotni vzrok za nesrečo.ne pa kaj bi potem kdo lahko naredu da bi jo preprečil.
to je ista zadeva ko se debatira ko nekdo izsili motorista in poj vsi pišete če nebi vozu prehitr bi se lahko ustavil( nihče ne more z zagotovostjo trditi da do nesreče nebi prišlo), če ga nihče nebi izsilil (mu vzel PREDNOST) bi se lah 300 pelal pa 100% nebi prišlo do nesreče.
in v tem primeru je zadeva podobna.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 08, 2013 3:13 pm

abbe je napisal/-a:

voznik ne sme prevoziti polhne črte.to je to.in če je on nebi prevozil do nesreče nebi prišlo. in če se je on odloču da bo prevozu polno črto bi se prej vsaj lahko prepričal ali to lahko varno naredi.
ko se tkole neki analizira je najprej treba poiskat prvotni vzrok za nesrečo.ne pa kaj bi potem kdo lahko naredu da bi jo preprečil.
to je ista zadeva ko se debatira ko nekdo izsili motorista in poj vsi pišete če nebi vozu prehitr bi se lahko ustavil( nihče ne more z zagotovostjo trditi da do nesreče nebi prišlo), če ga nihče nebi izsilil (mu vzel PREDNOST) bi se lah 300 pelal pa 100% nebi prišlo do nesreče.

Ne moreš kr tko posploševat. Je bil primer, ko je ženska hotla zavit levo, najprej ni bilo nikjer nobenga, ko pa je bila čez lev pas s celim avtom, pa se je vanjo zabil motorist.Pa je bilo tut kao izsiljevanje prednosti pa to. Na koncu so ugotovil, da je motorist tiščal krepko čez omejitev. Če bi vozil po omejitvi, ne bi prišlo do nesreče.
V tem primeru je 1. zajebal avtomobilist,ker je piču čez polno črto. Če ne bi, potem ne bi prišlo do nesreče. 2. pa je zajebal skuterist, ki se ni prepričal, če lahk varno spremeni smer. Če bi se prepričal,bi videl, da se je d**** za volanom spomnu,da bo prevozil polno črto, bi skuterist še vedno lahko naredil en krog po rondoju in ga šele potem zapustil.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr maj 08, 2013 3:21 pm

Kaj ti bereš in razumeš samo tisto kar hočeš, al preprosto je tako težko dojeti dejstva trijo adijo? Pa je še kdo tu pismen al je tudi to že postala redkost?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 08, 2013 3:25 pm

Verjamem da se ti je težko sprijaznt s tem, da si tudi sam zajebal...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr maj 08, 2013 3:47 pm

Pa koji k.urac mutiš?

1. voznik avtomobila je naredil napako...
2. ali si imel možnost še en krog odpeljati ali se izogniti, odviti v drugo smer?
3. koliko stran od avtomobila si bil? vzporedno, za, pred?
4. ko si na motorju in če se imaš rad, MORAŠ BITI bolj pazljiv, hočeš nočeš...
5. zakaj se takrat nisi repenčil pred policajem in vse rešil?
6. če si večji strokovnjak za ceste in o cestnem prometu, koji k.urac tu sprašuješ nas laike o tem?
7. res rabiš eno leto po dogodku to pogrevat? kje si bil pa prej??
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr maj 08, 2013 3:51 pm

Nekdo drug je tukaj ki noče razumet kaj ti hočemo dopovedat. In to si ti! Žal...

Me pa nekaj zanima ker se mi neda iskati. Se je avto zaletel vate ali ti v avto?

Ker, če se je avto zaletel vate (torej te je podrl s sprednjim koncem ali s sprednjim levim bokom), potem bo on kriv 100%.

Če si se pa ti zaletel vanj (sprednja leva vrata, ali celo zadnja), si ti povzročil nesrečo ker se nisi prepričal če lahko varno zaviješ in bo/je deljena krivda. To da on tam nebi smel biti je popolnoma res, ampak je bil. Bo pač dobil kazen zaradi neupoštevanja prometnih predpisov (šel čez polno črto), ti pa za povzročitev prometne nesreče, ker se nisi prepričal če lahko varno zaviješ.

Naj ti podam še en konkreten primer (poleg tega ki ga je podal TrijoAdijo). Sem imel pred časom nesrečo, kombi mi je izsilil prednost in sem se zaletel vanj. Ker sem se zaletel v njegov sprednji desni bok, je bil on avtomatično kriv, če bi pa jaz priletel v njegov srednji ali celo zadnji del, sem pa prepričan da bi bila deljena krivda (ali pa celotna na moji strani) ker je on že bil v križišču, zame se bi pa smatralo da sem hotel namerno povzročiti nesrečo. In tukaj nebi imelo veze da je križišče zelo pregledno in da sem bil na prednosti cesti.

Kot prometni tehnik naj bi vedel take stvari ... ali je to druga stroka??

In nevem kako ti naj še bolj po kmečko razložim kot da bod dec, pa prznej da si tut ti zajebal, ne samo avtomobilist.

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe Sr maj 08, 2013 4:21 pm

DePalmo je napisal/-a:Naj ti podam še en konkreten primer (poleg tega ki ga je podal TrijoAdijo). Sem imel pred časom nesrečo, kombi mi je izsilil prednost in sem se zaletel vanj. Ker sem se zaletel v njegov sprednji desni bok, je bil on avtomatično kriv, če bi pa jaz priletel v njegov srednji ali celo zadnji del, sem pa prepričan da bi bila deljena krivda (ali pa celotna na moji strani) ker je on že bil v križišču, zame se bi pa smatralo da sem hotel namerno povzročiti nesrečo. In tukaj nebi imelo veze da je križišče zelo pregledno in da sem bil na prednosti cesti.

Je bilo to februarja? V okolici naselja Videm?

Se opravičujem za off.
Alfa Klub Slovenija

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr maj 08, 2013 4:28 pm

Bojanxe je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Naj ti podam še en konkreten primer (poleg tega ki ga je podal TrijoAdijo). Sem imel pred časom nesrečo, kombi mi je izsilil prednost in sem se zaletel vanj. Ker sem se zaletel v njegov sprednji desni bok, je bil on avtomatično kriv, če bi pa jaz priletel v njegov srednji ali celo zadnji del, sem pa prepričan da bi bila deljena krivda (ali pa celotna na moji strani) ker je on že bil v križišču, zame se bi pa smatralo da sem hotel namerno povzročiti nesrečo. In tukaj nebi imelo veze da je križišče zelo pregledno in da sem bil na prednosti cesti.

Je bilo to februarja? V okolici naselja Videm?

Se opravičujem za off.

Ne, tega je že skoraj dve leti nazaj, okolica Trebnjega. Tema: viewtopic.php?f=30&t=91430

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr maj 08, 2013 9:03 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Ne moreš kr tko posploševat. Je bil primer, ko je ženska hotla zavit levo, najprej ni bilo nikjer nobenga, ko pa je bila čez lev pas s celim avtom, pa se je vanjo zabil motorist.Pa je bilo tut kao izsiljevanje prednosti pa to. Na koncu so ugotovil, da je motorist tiščal krepko čez omejitev. Če bi vozil po omejitvi, ne bi prišlo do nesreče.
V tem primeru je 1. zajebal avtomobilist,ker je piču čez polno črto. Če ne bi, potem ne bi prišlo do nesreče. 2. pa je zajebal skuterist, ki se ni prepričal, če lahk varno spremeni smer. Če bi se prepričal,bi videl, da se je d**** za volanom spomnu,da bo prevozil polno črto, bi skuterist še vedno lahko naredil en krog po rondoju in ga šele potem zapustil.

preberi si se ekrat kaj sem napisal.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr maj 08, 2013 9:14 pm

abbe, ne pomaga jih opominjat. ne znajo brat in . pa tudi so žleht, saj ti privoščijo nesrečo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Sr maj 08, 2013 9:26 pm

ma dobr glih tko hudo ni. vsak gleda na stvari iz drugega zornega kota oz iz drugega vidika. zato je tut forum da se debata razvija.
sam k pa en napiše da če bi on vozu po omejitvah da do nesreče nebi prišlo me pa pogreje.
dejstvo je da je bil izsiljen in to je vzrok za nesrečo in tam je krivec znan. in ni pomembno kaj bi on lahko naredu potem da do nesreče nebi prišlo...
eni enostavno rešujete težave na napačnih koncih oziroma začnete na koncu pa grete v kontra smer.
p.s. nadaljujem debato z trijo adijo ne govorim o avtorjevem primeu,je pa res da sta si zelo podobna.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Sr maj 08, 2013 10:02 pm

Kako naj bo človek kriv, če mu je z osebnim avtom izsilil prednost, pri tem ko je peljal čez puno črto! Mislim da ni tako "nor" da se bo z skuterom zaleteval v avto.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 08, 2013 10:08 pm

@abbe: Zadeva je pristala na sodišču in so z nevemkašnimi izvedenci in pričami ugotovil, da je vozil prehitro. Pa te lahk moja izjava greje dokler ne zažariš,ampak tko pač je sodišče odločlo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov