Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jun 07, 2009 11:24 am

pogi je napisal/-a:Lep pozdrav!

Če je na forumu kdo ki se kaj spozna na pravo o prometnih prekrških bi zastavil kratko vprašanje.

Na stacionarni radar sem bil ujet s hitrostjo 122km/h, kjer je omejitev 80. Vozil sem po prehitevalnem pasu, na fotografiji pa je vidno da zaradi sončnega vizirja čez obraz ni mogoče ugotoviti identitete voznika.
Po pripovedovanju znanke policistke bi praviloma za odložitev globe kot lastnik vozila moral najti osebo ki je prekršek storila, ta pa bi morala podpisati izjavo da je vozila ona in s tem prevzela stroške globe in kazenskih točk.

1. Zanima me ali je res da sem kot zgolj lastnik vozila odgovoren za iskanje prekrškarjev z mojim avtom, ali je moja naloga da iščem prekrškarje, ali je to naloga policije?
2. Ali lahko v pritožbo napišem da je avto vozil tuj državljan iz Hrvaške, kateremu sem posodil avto in bo kazen odložena?

Hvala za odgovore

vse bi naredili, da ja nebi plačali kazni...

svetujem, da še enkrat prebereš kaj si napisal:

pogi je napisal/-a:Po pripovedovanju znanke policistke bi praviloma za odložitev globe kot lastnik vozila moral najti osebo ki je prekršek storila, ta pa bi morala podpisati izjavo da je vozila ona in s tem prevzela stroške globe in kazenskih točk.

ostane ti, da najdeš kretena, ki ti bo šel na roko

pogi
Nov uporabnik

Kraj: Žirovnca

Napisal/-a pogi Ne jun 07, 2009 11:33 am

abbe je napisal/-a:am vizir je mel v avtu?
kaj je rally vozu?
drgac pa mas dve moznosti.da najdes tega ki je vozu,ali pa predlozis dokazila kje si bil v casu ko je radar slikal avto.pac predlozis dokaz da si bil na sihtu?ce mate stemplanje s kartico al pa kj...

Kot vizir sem mislil tisto nad vetrobranskim steklom, da ti sonce ne sije v oči (nevem kako se točno reče)
V času prekrška nisem bil v službi, bil sem doma, tako da na ta način ne morem dokazati alibija.
Torej ali se je možno sklicovati in dokazati, da je v času prekrška moj avto vozil tuji državljan, katerega lahko tudi poimenujem za odložitev kazni?

Adis: ali je v pristojnosti državljana da išče prekrškarje? kaj če je prekrškar tujec? Moram potem na Hrvaško po njegov podpis in kaj bodo potem?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jun 07, 2009 11:58 am

pogi je napisal/-a:Adis: ali je v pristojnosti državljana da išče prekrškarje? kaj če je prekrškar tujec? Moram potem na Hrvaško po njegov podpis in kaj bodo potem?

če je tebi v interesu sebi izničiti kazen potem ja, drugače je pa policiji oz. državi čisto vseeno kdo bo plačal kazen, ker je ta že storjena.
če je prekrškar tujec potem bo ob prvem vstopu v slo ob morebitnem pregledu z strani policije le-ta dobil kazen ali pa drugače, če je ta tujec v slo zaposlen preko delovne vize se mu bo davčna usedla na osebni račun in tako izterjala svoje.

policija ne bo šla tebi na roko in iskala tujca, ki je storil prekršek, zakaj? če bi v času prekrška oz. na ta dan prijavil krajo avtomobila potem bi imela policija razlog zakaj sploh iskati prekrškarja in ti bi imel alibi pred sodiščem glede kazni.

ker pa ni nobene uradne prijave oz. zaznamka glede kraje vozila boš teško kaj dosegel...

pogi
Nov uporabnik

Kraj: Žirovnca

Napisal/-a pogi Ne jun 07, 2009 12:46 pm

adis je napisal/-a:
pogi je napisal/-a:policija ne bo šla tebi na roko in iskala tujca, ki je storil prekršek, zakaj? če bi v času prekrška oz. na ta dan prijavil krajo avtomobila potem bi imela policija razlog zakaj sploh iskati prekrškarja in ti bi imel alibi pred sodiščem glede kazni.

ker pa ni nobene uradne prijave oz. zaznamka glede kraje vozila boš teško kaj dosegel...

Kot kaže tebi izraza ''posoja'' in ''kraja'' pomenita isto (reket). Nihče ni omenjal da mi je kdo ukradel avto. Potem je posojanje avta tujim državljanom enako kot kraja (btw. tujec ni zaposlen v Sloveniji, tu je bil zgolj kot turist in kot lastnik veljavnega vozniškega dovoljenja republike hrvaške je vozil vozilo registrirano name.)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jun 07, 2009 1:00 pm

glej ti iščeš način kako se izogniti plačilu kazni katere nisi ti storil mar ne?
jaz sem ti dal samo primer oz. način izognitve plačilu kazni, ki je bila storjena na tvoje ime ( beri: registr. tablice).

sedaj pa se lepo pogovori z "kolegom", da ti poravna kazen ( beri: podpiše izjavo) ti pa upaj, da bo zadeva uspela pri naših organih.

drugič bo treba paziti komu se kaj posoja...

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Pe jul 10, 2009 1:22 am

lep pozdrav.
jas imam eno vprašanje zanima pa me če ti lahko policist dokaže da si vozil prehitro klub temu da je meril v nasprotno smer, vendar je priskakljav na moje cestišče in mi začel mahati, jas pa ker sem bil v veliki debati z sovoznikom tega nisem opazil in sem odpeljal naprej šele kasneje mi je kolega povedal kaj sem storil. zanima me tudi če je možno da ima kak tehten dokaz da sem to res bil jas oz moj avtomobil.
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 10, 2009 1:42 am

pogi je napisal/-a:Na stacionarni radar sem bil ujet s hitrostjo 122km/h, kjer je omejitev 80. Vozil sem po prehitevalnem pasu...

Kdo je bil ujet - ti ali nek duh?
Sam praviš, da si bil ti ujet, zato nehaj bežat pred odgovornostjo, bodi mož in plačaj. Neodgovornežev, strahopetcev in prevarantov nihče ne mara....

Prihodnjič vozi bliže omejitvam.

Predvsem pa ne joči tu na forumu in prosi druge za pomoč, kako naj obrneš/prevaraš sistem, uvališ nekega Hrvata (or whatsoever) in se izogneš plačilu za lastno napako.

Poleg tega zaradi lastnega nerazumevanja še žališ moderatorja, ki ti skuša pomagat. Adis seveda razlikuje med posojo in krajo in ravno zato tak odgovor - to bi bil BTW v tem konkretnem primeru edini legalen način za se izognit kazni - a ti v tvojih "bežečih" miselnih štrikarijah tega seveda nisi mogel razumeti izven konteksta (ne)razumevanja odgovornosti (in še česa) v prometu - prej in po kazni. Posledice naj pa prevzamejo drugi...

Nek minimum odgovornosti ti ne bi škodil, bo vsaj dobra šola...
Zadnjič spremenil esem, dne Pe jul 10, 2009 8:05 am, skupaj popravljeno 1 krat.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Pe jul 10, 2009 7:21 am

baSix je napisal/-a:lep pozdrav.
jas imam eno vprašanje zanima pa me če ti lahko policist dokaže da si vozil prehitro klub temu da je meril v nasprotno smer, vendar je priskakljav na moje cestišče in mi začel mahati, jas pa ker sem bil v veliki debati z sovoznikom tega nisem opazil in sem odpeljal naprej šele kasneje mi je kolega povedal kaj sem storil. zanima me tudi če je možno da ima kak tehten dokaz da sem to res bil jas oz moj avtomobil.

Videl si kam je meril. Videl si,da je priskakljal čez cesto. Nisi pa videl,kako te je vstavljal. :lol:
Če je bil ročni merilnik,verjetno ne boš dobil kazni za prehitro vožnjo.Boš pa dobil kazen za pobeg. Spet verjetno.Vse odvisno,kako se je to zdelo policistu in kakšne volje je bil.

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Pe jul 10, 2009 7:26 am

dms je napisal/-a:
baSix je napisal/-a:lep pozdrav.

Videl si kam je meril. Videl si,da je priskakljal čez cesto. Nisi pa videl,kako te je vstavljal. :lol:
Če je bil ročni merilnik,verjetno ne boš dobil kazni za prehitro vožnjo.Boš pa dobil kazen za pobeg. Spet verjetno.Vse odvisno,kako se je to zdelo policistu in kakšne volje je bil.

hvala za odgovor, policista pa jas nisem opazil, opazil ga je moj sovoznik, ki pa mi je (b**** kot je to komaj povedal zatem ko sn jas končal mojo zgodbico in to je blo kaka 2 križišča dalje :?)
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe jul 10, 2009 9:41 am

odpravi se na policijsko postajo, povej kako je blo (prepozno opazil policista ki te je ustavljal) in mogoče ne bo hudga :D
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Dejanzve
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejanzve Pe jul 24, 2009 9:08 am

Lep pozdrav!

Basix kazni za prehitro vožnjo po 32. členu ZVCP-1 ne moreš prejeti, saj bi ti v skladu s pravilnikom moral policist pokazati izmerjeno hitrost vožnje takoj, na kraju prekrška. Kar se pa tiče pobega, pa boš verjtno najprej prejel obvestilo o razjasnitvi okoliščin, v nasprotnem primeru pa te čaka 500 EUR kazni, če je policist res ustavljal tebe. V nobenem primeru, pa policist ne operira s primernimi dokazi, ampak se zanaša le na osebno zaznavo. To je pa dokazni material, ki se lahko tudi izpodbija.

lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jul 24, 2009 9:21 am

Vendar je beseda policista v očeh sodišča vedno več vredna od tvoje, tega ne pozabit. Zdaj kar je je. Upaj, da ni videl tablice.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe jul 24, 2009 9:40 am

Jaz sem uspel dokazati, da nisem vozil, ker sem bil drugje, kar je bilo dokazljivo. In bilo OK. Vozila je sicer žena. To vam piše tudi v zakonu, ma kaj ko ga nihče ne bere.

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Napisal/-a sasojug Sr sep 23, 2009 10:33 am

uros11 je napisal/-a:Jaz sem uspel dokazati, da nisem vozil, ker sem bil drugje, kar je bilo dokazljivo. In bilo OK. Vozila je sicer žena. To vam piše tudi v zakonu, ma kaj ko ga nihče ne bere.

TAKO JE... če uspete dokazat, da vi niste bili voznik avtomobila, potem niti ne rabite povedati kdo je bil dejanski voznik. Če pa dokaza nimate, pa bo potrebno povedat kdo je bil dejanski voznik. Če ne boste povedali, bo kazen prišla na lastnika vozila...

Če koga zanima kako izgleda DOKAZ (sodba), ko sodišče nekoga oprosti, ker je dokazal, da ni bil voznik, si lahko ogledate TUKAJ ---->>> http://www.shrani.si/f/3c/4k/4IQY5hRJ/3 ... rimer2.jpg

TUKAJ pa je zelo uporaben prispevek, ki bo marsikomu odgovoril na vprašanje (primer ko dobite sliko, da ste prekoračli hitrost) ----prispevek si ogledate TUKAJ ----->>> http://www.youtube.com/watch?v=9m-cG8fjioI

lp
>|SaŠo|<

* brisano oglaševanje *

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr sep 23, 2009 11:09 am

Kaj je še lahko opravičilo oz. papir recimo za dokazovnje da takrat nisi bil tam?

Ok..služba,obisk zdravnika?Zdajle mi ne pade na pamet kaj bi se še najdl..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Napisal/-a sasojug To okt 06, 2009 2:15 pm

Kot opravičilo oz. papirni dokaz, pa je že dostikrat odvisno od sodnika. Primerni papirni dokaz bi lahko bil izdan račun na tvoje ime nekje v drugem kraju, ob približno enaki uri.
Zasledil sem tudi primer, ko je nekdo videl da ga je slikal radar, zato je karseda hitro z drugim avtom oddirjal na nek kraj od koder je klical AMZS, ki mu je nato izdal račun za napako, ki si jo je izmislil (zmanjkalo bencina-kao) Tako se je zgovarjal da je nemogoče da bi bil tisti dan v Mariboru, ko pa mu je v Postojni zmanjkalo bencina (na avtomobilu njegove mame) zadeva je baje delovala, ampak ne upam pa rečt da je to 100% recept za uspeh... Pomembno je da dokaz prepriča sodnika in nič drugega...

lp
>|SaŠo|<

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas To okt 06, 2009 3:13 pm

ljudje če se ne vidi na sliki kdo je voznik avtomobila in da lahko dokažete da ga niste vozili si preberite

29 člen ustave rs!!!
7 gen honda civic sport

TheLord
Nov uporabnik

Napisal/-a TheLord To nov 03, 2009 11:06 pm

Pozdravljeni,
imam nekaj vprašanj; danes dopoldan sem dobil kazen po 27. in 45. členu ZVCP-1. Po 27. členu sem obtožen, da sem izsilil prednost, kar tudi priznam. 45. člen pa je obtožba, da se nisem pravilo razvrstil, kar sem kasneje po prejetju kazni šel preverit in je tako na cesti kot tudi na prometnem znaku jasno razvidno, da je dovoljeno na pasu, kjer sem bil, zaviti levo in peljati naravnost(kar sem jaz storil), policist pa je trdil, da tisti pas zavija samo levo. Premišljujem o tem, da bi se pritožil, pa me zanimajo kakšna pravna mnenja, ali se mi splača in če se, mi kakšen je postopek. Predvsem pa me zanima, ali moram najprej plačati kazen in se nato pritožiti (torej dobim vračilo, če je pritožba ugodena) ali se pritožim pred plačilom kazni.

Najlepša hvala za odgovore.

PS: Znam uporabljat internet tako da sem že sam pregledal reči, ampak dobiš na 5 koncih 5 različnih verzij kaj naredit, tako da me zanima bolj poznavalsko mnenje.

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Napisal/-a sasojug Sr nov 11, 2009 10:16 pm

Predvidevam, da si za svoja prekrška dobil plačilni nalog v znesku 160€ oz 80€ polovična. Glede na sam znesek kazni, bi predlagal, da kazen raje poravnaš v roku 16 dni 80€, kot pa da se pritožuješ, saj je zelo težko garantirati da boš s svojo pritožbo uspel. V primeru da z zahtevo za sodno varstvo ne uspeš, moraš poravnati celotno globo (160€) + sodni stroški.
Glede nato da sem tvoje vprašanje zasledil malo prepozno, se ti je rok za pritožbo iztekel 11.11.2009 (v primeru da si plačilni nalog prejel 03.11.2009)
Problem v tvojem primeru je ta, da je policist osebno zaznal prekrške, kar pomeni, da nima nobenih dokazov, da si jih dejansko naredil. Na prvi pogled bi vsak pomisli- to je super- ampak ni- ko zadeva pride na sodišče, pride do dveh nasprotujočih si izjav. Ti trdiš da prekrška nisi naredil, policist pa trdi da si ga naredil. Trikrat lahko ugibaš komu bo sodnik verjel :-) Lahko imaš še kakšno pričo- recimo osebo, ki je takrat bila s tabo v avtu- tudi to še ne garantira uspeha na sodišču.
Na tvoje vprašanje ali najprej plačati kazen in se nato pritožiti ali se pritožiti pred plačilom kazni, je tako da če se imaš namen pritožiti, potem kazni ne plačaš, napišeš zahtevo za sodno varstvo in čakaš odgovor iz sodišča.
V primeru, da pa si kazen že poravnal, pa ne predlagam da si pritožiš, saj boš moral poravnati še drugo polovico globe.
Še informacija glede postopka ko vložiš zahtevo za sodno varstvo: praviloma se po mojih izkušnjah sodniki v podobnih zadevah ne odločijo za zaslišanje pritožnika, tako da boš na tvojo pritožbo dobil direktno sodbo v imenu ljudstva iz okrajnega sodišča, na katero pa žal nebo več možne pritožbe.
Če boš kazen ignoriral- pomeni da je ne boš plačal, niti se ne boš pritožil, bo izterjava plačilnega naloga predana davčnemu organu. To opcijo ti ODSVETUJEM.

V kolikor boš še kdaj potreboval kakšen podoben nasvet se lahko obrneš name, ali pa si na forumu pogledaš moje prispevke – morda najdeš tam kakšen koristen odgovor. Enako velja za ostale…

lp
>|SaŠo|<

Killerius
Nov uporabnik

Napisal/-a Killerius Sr nov 18, 2009 2:18 pm

Bom kar sem notr napisu. Posliku me je radar, ampak ker avto ni registriran name pač pošta ni pršla k men. Pripadajo mi 3KT pa sem šel dons na policijo vprašat kako sedaj uredit. Tam so bli štirje mojstri z apultom en mi je ves zmeden razlagal kako in kaj uni so se pa zadi režal, tako da ubistvu rabim samo potrditev, če je res tko kakor mi je reku mož v modrem.
Rečeno mi je bilo da je potrebno sedaj v osmih dneh podati pisni ugovor z mojo izjavo, da sem bil voznik in da bo potem prišla pošta name. Vprašal sem kako je s plačilom globe, če kar plačam sedaj, da bo še polovička in je rekel, da naj s plačilom počakam, češ da bo tudi potem možnost polovičke, ko bom dobil papirje. Je to res?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov