pogi je napisal/-a:Lep pozdrav!
Če je na forumu kdo ki se kaj spozna na pravo o prometnih prekrških bi zastavil kratko vprašanje.
Na stacionarni radar sem bil ujet s hitrostjo 122km/h, kjer je omejitev 80. Vozil sem po prehitevalnem pasu, na fotografiji pa je vidno da zaradi sončnega vizirja čez obraz ni mogoče ugotoviti identitete voznika.
Po pripovedovanju znanke policistke bi praviloma za odložitev globe kot lastnik vozila moral najti osebo ki je prekršek storila, ta pa bi morala podpisati izjavo da je vozila ona in s tem prevzela stroške globe in kazenskih točk.
1. Zanima me ali je res da sem kot zgolj lastnik vozila odgovoren za iskanje prekrškarjev z mojim avtom, ali je moja naloga da iščem prekrškarje, ali je to naloga policije?
2. Ali lahko v pritožbo napišem da je avto vozil tuj državljan iz Hrvaške, kateremu sem posodil avto in bo kazen odložena?
Hvala za odgovore
vse bi naredili, da ja nebi plačali kazni...
svetujem, da še enkrat prebereš kaj si napisal:
pogi je napisal/-a:Po pripovedovanju znanke policistke bi praviloma za odložitev globe kot lastnik vozila moral najti osebo ki je prekršek storila, ta pa bi morala podpisati izjavo da je vozila ona in s tem prevzela stroške globe in kazenskih točk.
ostane ti, da najdeš kretena, ki ti bo šel na roko