Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf Pe apr 15, 2005 7:13 pm

Zgleda da ste tle gor več al manj sami angelčki vsaj kar se pitja pa vožnje tiče.
VSI ki jih js poznam pa da imajo izpit so že vozli nabiti, to pomeni sigurno 1.0 promila in več - in to gre vse za mlad folk do 24.let tudi vozniki začetniki.Tudi js sem že vozu nasekan - ampak vedno samo domov, nisem se pijan okoli vozu, sej če zdej gledam je res glupo lahko narediš pizdarijo v eni sekundi ki jo pol cel o življenje plačuješ - samo kaj ko
pijana glava ne razmišlja - rabiš prevoz upališ avto in greš. Pihal sem kšn mesec nazaj prvič je blo pa v soboto zvečer ob 1:30 ubistvu v nedeljo, napihau sem pa 0,00 tako da izpit mislim še obdržat zaenkrat - sem voznik začetnik.
Anyway sem si prebrau tale cel topic, mi je jasno da kar je ta človek ki nikoli drugače ne pije res imel hudo pizdarijo saj ga je blo strah za službo - ki pomeni tudi finančno varnost.Ni mi pa jasno kako ga lahko en folk tako napada in mu ubistvu privošči vse skupaj - ja fak no folk.
No js pijan ne grem več za volan bom pač dajau keš za taxije.VSI vi ki obsojate in napadate tle folk lahko pišete kar hočete - sej imate praw.
Zate kochagna sem pa veseu da si rešu pizdarijo in da si obdržau ispit.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe apr 15, 2005 8:13 pm

Zenf je napisal/-a:Zgleda da ste tle gor več al manj sami angelčki vsaj kar se pitja pa vožnje tiče.
VSI ki jih js poznam pa da imajo izpit so že vozli nabiti, to pomeni sigurno 1.0 promila in več - in to gre vse za mlad folk do 24.let tudi vozniki začetniki...

Sicer vem, da se ne poznava ampak jst še nisem nikol. Izpit imam 5.5 let in nikoli nisem imel niti 0.1 promila, ko sem se vsedel za volan! Pa se ne gre niti zaradi kazni ampak enostavno nimam vesti, da bi pil in vozil!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Huda20
Nov uporabnik

Napisal/-a Huda20 Pe apr 15, 2005 9:12 pm

BiMMER je napisal/-a:
Zenf je napisal/-a:Zgleda da ste tle gor več al manj sami angelčki vsaj kar se pitja pa vožnje tiče.
VSI ki jih js poznam pa da imajo izpit so že vozli nabiti, to pomeni sigurno 1.0 promila in več - in to gre vse za mlad folk do 24.let tudi vozniki začetniki...

Sicer vem, da se ne poznava ampak jst še nisem nikol. Izpit imam 5.5 let in nikoli nisem imel niti 0.1 promila, ko sem se vsedel za volan! Pa se ne gre niti zaradi kazni ampak enostavno nimam vesti, da bi pil in vozil!

Jaz imam izpit cca. 2 leti in se tudi nikoli v življenju nisem usedla za volan pijana. Še napila se ga nisem, ker ne pijem alkohola. NIKOLI. Pa sem že v enaindvajsetem letu....

LP,
taHuda

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL Pe apr 15, 2005 9:36 pm

Zihr nis slovenka :har

Šalo na stran,... am ... jst sicr rad spijem tu pa tam kašn šluk pirčka, toda se nebi nikol vsedu vinjen za volan. Pa to ne govorim samo zdaj ko sem še mladi voznik in MORAM imeti 0.0 sam jst vem da sm tak tip človeka ki se nebi mogu vsest za volan pijan. Prvo bi me blo strah da me dobijo polcaji, drugo kot drugo bi pa grozno trpeu če bi koga na cesti zbil. grozno...

lp,maL

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Pe apr 15, 2005 9:40 pm

jeep meni tudi ne pride na pamet da bi kej pil in vozil. pa ne zaradi
kake denarne kazni. zaradi odvzema vozniške, to bi bila moja najhujša življenska
katastrofa, takrat bi lahko samo samomor šel naredit. pa nisem nek
potnik da služim denar z vožnjo, sam pač preveč mi pomeni vozniško dovoljenje
da bi slučajno samo spravu v tako možnost odvzema.
Slika

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf Pe apr 15, 2005 10:58 pm

Ja ok samo ti bimmer si policaj po poklicu a ne, pomeni da si ti tisti ki lovi vinjene voznike mislim jasno da ti ne piješ pa voziš...čeprav poznamo primere iz časopisov ko so pijani policaji vozli komandirje naokoli...ostali ki se pa vedno trezni vozite pa lahko rečem samo RESPECT!

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Pe apr 15, 2005 11:04 pm

Jest pa obcasno peljem domov pijan ampat to ne po kakšnih glavnih cestah al pa kje tko.
Ampak po eni lokalni cesti dovgi cca 4km. Ta cesta vod do našga zaselka, ki šteje 5 hiš tko d si res sam na cest pa tut hitrosti so majhne. Drugace pa v prometu nism biu se nikoli pijan, niti recimo popdne nisem pil če sem vedel, da bom zvečer voziv al pa kej zmeraj čist 0.0
Izjema je edin tist k sm napisu ker avto pustim ene 1,5km od mesta pol pa peš u mest če ga hočem kej pit nazaj pa spet peš tist kilometer in pol pol pa z avtom dam.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Pe apr 15, 2005 11:24 pm

Samo eno vprasanje:
Kot sem zasledil abolicija velja do 1.5 promila napihanega pred 1.1.2005.
TO sprasujem namrec zato, ker je kolega napihal lani julija 1.34 promila, sedaj ga pa zanima kaj in kako je s to abolicijo.

Hvala za informacije.
Lp
SubaruFreak
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So apr 16, 2005 1:02 pm

Odvisno, če bo za njega abolicija veljala bo tako ali tako dobil odločbo o ustavitvi postopka!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

kochagna
Nov uporabnik

Kraj: kp

Odločba

Napisal/-a kochagna To sep 27, 2005 4:19 pm

Zakaj nisem še dobil odločbe? Vsi mi svetujejo naj začnem plačevat šele ko dobim odločbo, ampak je zdaj mimo že 6 mesecev od zaslišanja pri sodnici.

Kaj naj storim?

Je možno, da dobim kasneje višjo kazen, ker nisem takoj plačal??

Hvala vsem za odgovor!"

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Re: Odločba

Napisal/-a Shebo To sep 27, 2005 5:16 pm

kochagna je napisal/-a:Zakaj nisem še dobil odločbe? Vsi mi svetujejo naj začnem plačevat šele ko dobim odločbo, ampak je zdaj mimo že 6 mesecev od zaslišanja pri sodnici.

Kaj naj storim?

Hvala vsem za odgovor!"

Višje kazni ne boš dobil. Plačevat začni, ko dobiš odločbo domov.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To sep 27, 2005 6:09 pm

Huda20 je napisal/-a:Jaz imam izpit cca. 2 leti in se tudi nikoli v življenju nisem usedla za volan pijana. Še napila se ga nisem, ker ne pijem alkohola. NIKOLI. Pa sem že v enaindvajsetem letu....

LP,
taHuda

No in zdej naj te v kino povabim al kaj :EE
Jaz pa občasno spijem kako pivo itd... ampak če mislim zaplavat pa raje pustim avto tam kjer je - ni hudič da ne bi kdo lahko peljal domov kajne. Škoda v nevarnost spravljat sebe in ostale + izgubit izpit + dodatno plačevat naše policiste :?
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel To sep 27, 2005 6:49 pm

subi92 je napisal/-a:
Huda20 je napisal/-a:Jaz imam izpit cca. 2 leti in se tudi nikoli v življenju nisem usedla za volan pijana. Še napila se ga nisem, ker ne pijem alkohola. NIKOLI. Pa sem že v enaindvajsetem letu....

LP,
taHuda

No in zdej naj te v kino povabim al kaj :EE
Jaz pa občasno spijem kako pivo itd... ampak če mislim zaplavat pa raje pustim avto tam kjer je - ni hudič da ne bi kdo lahko peljal domov kajne. Škoda v nevarnost spravljat sebe in ostale + izgubit izpit + dodatno plačevat naše policiste :?

Subi da ne boš slučajno pozabil v kakem stanju si v nočno-jutranjih urah
vozil rally.Res da ni bila cesta pa vendar...
Karli ti pa vlači iz močvirja utopljene duše a ne.
Think. Feel. Drive.
LP Karel

kochagna
Nov uporabnik

Re: Odločba

Napisal/-a kochagna To sep 27, 2005 7:29 pm

Sh3bO je napisal/-a:
kochagna je napisal/-a:Zakaj nisem še dobil odločbe? Vsi mi svetujejo naj začnem plačevat šele ko dobim odločbo, ampak je zdaj mimo že 6 mesecev od zaslišanja pri sodnici.

Kaj naj storim?

Hvala vsem za odgovor!"

Višje kazni ne boš dobil. Plačevat začni, ko dobiš odločbo domov.

Kdaj pa naj pričakujem to odločbo? Ker na zaslišanju mi je aprila meseca sodnik dal samo položnice in nič drugega. To se pravi, da je moj primer v bistvu še vedno odprt, ker ni še odločbe?
Mi zna kdo točno povedat kako je s tem?

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Napisal/-a stoenka Sr sep 28, 2005 11:03 am

kochagna,
edino, da obdržis izpit je, da se preseliš drugam in da se dve leti izogibaš vročitvi odločbe.
Jaz sem izgubil izpit, ko sem napihal 0,83, nisem pa podpisal zapisnika od policaja. Policaj mi je le reklel: a bi dali kri, namesto da bi mi odredil strokovni odvzem krvi. Ustavno sodišče se je o tem lepo kasneje izjasnilo. Danes ne bi izgubil izpita. Če ti na odvzemu krvi pokaže npr. 5,00 promila, pihaš pa 0,70, velja 0,70!!!!!! Strokovni pregled (odvzem krvi) je po mnenju US RS pravica šoferja, da izpodbija "pihanje".

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr sep 28, 2005 12:29 pm

ja seveda.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Sr sep 28, 2005 1:27 pm

karel je napisal/-a:Karli ti pa vlači iz močvirja utopljene duše a ne.

A sta se meni nastavili jabki na poti al so se teb :P , jaz sem jim še v treznem stanju piskal pa se nista umaknila ti pa po njih - vesel bodi bulbara :twisted: .

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Sr sep 28, 2005 1:28 pm

stoenka je napisal/-a:da izpodbija "pihanje".

In stoenka ima mašino V6

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Sr sep 28, 2005 1:42 pm

meni sodnik ni vzel izpita, me je oprostil te sankcije, ampak dal samo denarno kazen, katero še nisem odplačal, ker nisem še prejel odločbe. Poleg tega sem dobil 7 kazenskih točk, ampak imam izpit že 10 let, zato mi je na licu mesta povedal, da ne bo stranskega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sem pa napihal še po starem zakonu lani.

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Napisal/-a stoenka Sr sep 28, 2005 2:51 pm

kochagna,
Imaš srečo, da ti sodnik ni vzel izpita. Jaz sem ga imel 10 let, nobenih prekrškov za seboj, pa sem ga izgubil zaradi bednega podpisa. Položnic ne plačuj. DURS naj te najprej opozori (v obvestilu DURS-a boš videl, kdaj začnejo teči zamudne obresti, če boš obvestilo sploh dobil). Veliko sreče!!!!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost