Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr avg 02, 2006 10:19 am

To avtonomno delovanje policije, ki ga imaš v mislih ima svoje prednosti in pomanjkljivosti.Kje so meje avtonomnosti in v naslednji fazi samovoljnosti policije je prekleto delikatna stvar.Če bi na eni strani obhajali zakon bi ga zelo hitro tudi kje drugje.Lepo bi bilo, da bi se obnašali po načelu zdrave pameti in res uporabljali sankcije za izboljšanje prometne varnosti.Policija kot represivni organ mislim, da bi bila ena izmed zadnjih delov družbe, ki bila sposobna tega.Verjetno imajo okvirno normo koliko morajo odcolat v enodnevnem šihtu.Kar je po svoje logično.Problem je, ker nihče ne dela preveč rad.Najlažje je stati tam kjer najlažje izpolniš svojo kvoto.In tak sistem pri nas deluje že kar precej časa.Mislim, da je glavni problem predvsem pomanjkanje odgovornosti.Toliko se govoriči o varnosti in vsako leto jih več umre.A je kdo odgovarjal za to?Vsi deluje(mo)jo po liniji najmanjšega odpora in dokler gre ne bo nič drugače.Začeti bi bilo treba višje od policije.Kako?dont ask me....
lp ;)

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde Sr avg 02, 2006 7:05 pm

Mene pa predvsem moti da v SLO ni opozoril o spremebi zakona (correct me if i am wrong) npr. enkrat sem se peljal v kolegovem avtu zadi in so ga ustavl polcaji. Jst pa moja sva lepo zadi sedela in je uprašu zakaj nisva prpeta in moja valda takoj stegne jezik "a ni tko da če zadi ni naslonjal za glavo ni treba bit prpet (ne bi ji blo treba to tko povedat in sm biu kr jezn nanjo ker se da z lepšim odnosom velikveč uredit) ampak polcaj nama jasno in glasno pove da po 1.1. ni več tko in da morjo bit usi potniki pripeti. O.K. Vse lepo in prou. Ampak zakaj pač ni najprej opozorilo da se je spremeniu zakon in da je zdj tko in tko. Vem da nevednost košta ampak tud jst sm človk in pač nimam časa sedet ceu dan za računalnikom pa spremljat te zakone. kakšen opozoriu bi biu fajn ker to da bi me opozoril še ne pomeni da se pa ne bi od zdj naprej pripasu zadi in se od takrat naprej tud zmeri prvežm kazen gor al pa dol (predvsem zarad sebe). Tud prej sm se zmeri prpasu zadi sam fora je bla da sm biu 50m stran od bloka in pač nism biu prvezan. Se opravičujem za off topic.
Avtorju teme pa želim čim bolj ugodno rešitev kazni sam naslednjič pa re 50 km/h pa bo use ql.
Lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr avg 02, 2006 9:00 pm

Nisde je napisal/-a:Mene pa predvsem moti da v SLO ni opozoril o spremebi zakona (correct me if i am wrong) npr. enkrat sem se peljal v kolegovem avtu zadi in so ga ustavl polcaji. Jst pa moja sva lepo zadi sedela in je uprašu zakaj nisva prpeta in moja valda takoj stegne jezik "a ni tko da če zadi ni naslonjal za glavo ni treba bit prpet (ne bi ji blo treba to tko povedat in sm biu kr jezn nanjo ker se da z lepšim odnosom velikveč uredit) ampak polcaj nama jasno in glasno pove da po 1.1. ni več tko in da morjo bit usi potniki pripeti. O.K. Vse lepo in prou. Ampak zakaj pač ni najprej opozorilo da se je spremeniu zakon in da je zdj tko in tko. Vem da nevednost košta ampak tud jst sm človk in pač nimam časa sedet ceu dan za računalnikom pa spremljat te zakone. kakšen opozoriu bi biu fajn ker to da bi me opozoril še ne pomeni da se pa ne bi od zdj naprej pripasu zadi in se od takrat naprej tud zmeri prvežm kazen gor al pa dol (predvsem zarad sebe). Tud prej sm se zmeri prpasu zadi sam fora je bla da sm biu 50m stran od bloka in pač nism biu prvezan. Se opravičujem za off topic.
Avtorju teme pa želim čim bolj ugodno rešitev kazni sam naslednjič pa re 50 km/h pa bo use ql.
Lp

Problem je v tem da je zakonov in predpisov žmiljonmiljard. Če bi hoteli na vsako spremembo posebej opozarjat(nismo ljudje samo vozniki kajne) bi bila stvar ravno toliko nepregledna kot je spremljanje registrov, kjer lahko vidiš kaj se je spremenilo. Žal je tako in če hočeš bit na tekočem je treba spremljat. Zakon pa itak objavijo dosti preden se začne uporabljat. Sicer pa...kolega je še 2 tedna nazaj tupil da se ne bo privezal, ker ni obvezno ker ni vzglavnikov...torej vidva še zdaleč nista bila med "poznimi":lol: ;)

Sicer pa se (vsaj upam) privežeš zato, da te ne razmeče po avtu kot lutko in ne zato ker zakon tako veleva...Vsaj v mojem avtu je tako in kdor tega ne stori lahko gre lahko v najslabšem primeru tudi peš :)
Zadnjič spremenil Slide, dne Sr avg 02, 2006 9:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

PeCi
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a PeCi Pe avg 11, 2006 12:05 pm

kdo ve na kateri lokaciji imajo zdej postavljen stacionarni radar - Golovec, Kastelec ali Trojane?

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe avg 11, 2006 12:56 pm

Eno škatlo sem vidu tud mal pred Mariborom. Naj mariborčani potrdijo, če sem prov vidu :)

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe avg 11, 2006 1:59 pm

pizdarija, no... zdaj bo pa že vsak smetnjak radar... uuuuuuu

v mb in okolici ni nobenega stoječega radarja, čeprav so nekaj časa govorili, da ga bodo dali nasproti glavne avtobusne postaje (30)
Slika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe avg 11, 2006 2:16 pm

JA sorry k sem narobe vidu :roll:

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Ne avg 13, 2006 12:00 pm

Iz zanesljivih virov: policija ima 4 takšne radarje, kot je pred Golovcem in dela 24 ur na dan. DARS pa postavlja škatle za te radarje, da jih bodo potem prestavljal sem ter tja. Baje jih bo 18 po vsej Sloveniji. Postavljeni bodo pred tuneli, prdvsem tam kjer je na AC omejitev 100 km/h.
Vem pa, da so že postavil škatlo malo pred prvim tunelom iz Ljubljane proti Trojanam, in pa pred predorom Kastelec na primorskem.

Jeseni pa naj bi zečeli delovat vsi, se pravi štirje, ki jih bodo prestavljali po 18-ih škatlah.

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a _spirit_ Sr okt 04, 2006 3:05 pm

Pa še moja zgodba...

Prekoračil sem hitrost v "naselju", najbližja hiša je oddaljena več kot 200m, cesta je široka, pregledna, v okolici ni šol, ne vrtcev, pločnikov, peš poti... cesta suha, vreme lepo - hitrost je vseeno omejena na 50km/h, kar razumem, z vsem napisanim bi samo rad prišparal komu komentarje o ogrožanju ljudi, ker je v mojem primeru to le plac za ustavljanje zaradi polnjenja državne blagajne.

V glavnem, vozil namerjen sem bil na 89km/h, toleranca 5km/h, torej 84km/h. Toliko sem vozil samo zaradi tega, ker mi je bel Audi A4 kranjske registracije, vozil dobesedno 1m za ritjo, ker ni imel kje prehiteti in se mu je strašno mudilo... To je potrdil tudi zelo prijazen policaj, rekel je, da bi raje ustavil njega kot pa mene, ampak da žal sem bil jaz prvi in je v tem primeru moral tudi tako ravnati. No, to tukaj sploh ni važno (dodal samo kot zanimivost). Kazen 120k sit (razumem), 5KT (razumem), sodnik (razumem), to je bilo tukaj tudi vse napisano. Na tej strani:
http://www.varnostvprometu.org/index.php?nStran=prekrski&nPod=hitrost
sem zasledil da je tukaj prisotna tudi prepoved vožnje od 1 meseca do 1 leta. Je kdo dobil že kaj takega pri sodniku za prekrške? Koliko lahko dobim? To je moja prva kazen odkar imam izpit, nisem voznik začetnik, napihal 0,0.

Hvala!

mm13
Nov uporabnik

Napisal/-a mm13 Sr okt 04, 2006 4:31 pm

ja

moj frend je peljal podobno kot ti, dobil so ga pri Trzinu in cez nekaj casa dobis na dom obvestilo, da se moras zglasit na bliznji upravni enoti, v Lj je to kr na Mackovi, kjer ti lepo vpisejo na voznisko prepoved od - do

pa ne se prevec hecat, kajti kazen za voznjo med prepovedjo je dodatnih 120k SIT

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a _spirit_ Sr okt 04, 2006 4:39 pm

Hvala za odgovor!

Po kolikšnem času in za koliko časa pa je dobil prepoved?

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Sr okt 04, 2006 5:21 pm

Bor je napisal/-a:Eno škatlo sem vidu tud mal pred Mariborom. Naj mariborčani potrdijo, če sem prov vidu :)

prav si vido :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov