Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 17, 2007 8:19 pm

To da moraš prehiteti provido NE VELJA VEČ
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So avg 18, 2007 9:14 am

Slide je napisal/-a:To da moraš prehiteti provido NE VELJA VEČ

Dej mi prosim direktni link na zvcp, kjer piše to, ker jaz nikakor ne najdem. Hvala.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So avg 18, 2007 10:09 am

Cash je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:To da moraš prehiteti provido NE VELJA VEČ

Dej mi prosim direktni link na zvcp, kjer piše to, ker jaz nikakor ne najdem. Hvala.

V zvcp-ju tudi ni nikoli pisalo da te mora prehiteti. To piše v pravilniku o meroslovnih zahtevah blablabla

pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu
10.člen

Pred spremembo je res postavljal zahtevo za prehitevanje...
10. člen

Meritve hitrosti iz premikajočega se merilnega vozila so pri mobilnem merjenju hitrosti dovoljene ob upoštevanju naslednjih zahtev:
– dovoljeno je samo merjenje hitrosti vozil, ki prehitevajo vozilo, v katerem je vgrajen merilnik hitrosti, oziroma vozijo mimo merilnika hitrosti;
– pri izmerjenem rezultatu se pri merjenjih hitrosti upoštevajo naslednje varnostne razlike:
a) 7 km/h pri merilnem rezultatu do vključno 100 km/h;
b) 8 km/h pri merilnem rezultatu od 101 km/h do vključno 150 km/h;
c) 9 km/h pri merilnem rezultatu nad 150 km/h.
Dovoljena merilna razdalja pri mobilnem merjenju hitrosti mora biti določena v certifikatu o odobritvi tipa merilnika hitrosti.
Meritve z ročnimi merilniki hitrosti se lahko izvajajo ob upoštevanju naslednjih zahtev:
– ročni merilniki hitrosti se pri merjenju lahko uporabljajo iz roke ali nameščeni na stojalu z gibljivo glavo. Merilni žarek mora zajeti os gibanja kontroliranega vozila. Ročni merilniki hitrosti se praviloma uporabljajo z roba cestišča ali z nadvozov;
– merjenje iz premikajočega se vozila z ročnimi merilniki hitrosti ni dovoljeno, pri merjenju iz stoječega vozila pa ni dovoljeno merjenje skozi stekla vozila. Za dokazilo o pravilni dodelitvi merilnega rezultata kontroliranemu vozilu je treba hkrati uporabljati video sistem ali fotoaparat, ki je čvrsto pritrjen na merilnik hitrosti, razen v primerih, ko je rezultat merjenja hitrosti mogoče takoj po meritvi neposredno prikazati vozniku kontroliranega vozila;
– pri izmerjenem rezultatu se upoštevata naslednji varnostni razliki:
– 3 km/h pri merilnem rezultatu do vključno 100 km/h;
– 5 km/h pri merilnem rezultatu nad 100 km/h.
Meritve hitrosti pri mobilnem merjenju s sledenjem so dovoljene ob upoštevanju naslednjih zahtev:
– merjenje hitrosti je treba izvajati na najmanj 200 m dolgem odseku;
– pri merjenju je treba uporabiti overjen merilnik hitrosti in registrator vožnje;
– pri izmerjenem rezultatu se pri merjenjih hitrosti upoštevajo naslednje varnostne razlike:

sprememba pa je prinesla tudi popolno spremembo 10.člena, ki nikjer več ne zahteva da lahko meri le vozilo ki prehiteva vozilo v katerem je radar
»10. člen

Meritve hitrosti pri mobilnem merjenju s sledenjem so dovoljene ob upoštevanju naslednjih zahtev:
– merjenje hitrosti je treba izvajati na najmanj 200 m dolgem odseku;

+------------------+------------------------+
| | Varnostna razlika |
+------------------+-----+-----+------+-----+
|Najkrajša dolžina | 200| 500| 1000| 2000|
|odseka merjenja | | | | |
|[m] | | | | |
|Enakomerna | 15| 10| 8| 6|
|razdalja | | | | |
|Prosto sledenje | 15| 10| 8| 6|
|Po fiksnih točkah | –| 10| 8| 6|

Tabela 1: Varnostne razlike pri merjenju hitrosti s sledenjem

Pri hitrostih do vključno 100 km/h je varnostna razlika podana v km/h (absolutna vrednost), pri hitrostih nad 100 km/h pa v odstotkih (relativna vrednost). Podana varnostna razlika se do rezultata merjenja do vključno 100 km/h odbije od izmerjene vrednosti, pri rezultatih nad 100 km/h pa se varnostna razlika izračuna in nato odbije od izmerjene vrednosti.
Pri izračunanih povprečnih hitrostih se merilni rezultat zaokroži na polni kilometer navzdol.«.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So avg 18, 2007 11:04 am

Hvala

Burner26
Nov uporabnik

Kraj: Železniki

Napisal/-a Burner26 So avg 18, 2007 11:50 am

A mogoče kdo ve, če mora bit policaj v avtu (kangoo z radarjem), da lahko opravi meritev oz. če je to res da te morajo potem ko opravi meritev tudi ustavit?
Lp

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne avg 19, 2007 2:41 pm

Jao...kak ste vsi pametnjakoviči in sam kritizirat znate.
Pa dejte mi vi povedat kdo vozi dan danes po omejitvah?Na magistralkah je vsakih 100 m omejitev in če ni naselje je pa omejitev 60,70.Zdaj pa vsi po magistralkah vozite po omejitvah.Tisti ki to izjavi laže.Samo ne bi ga srat s takšnimi izjavami ker mi je slabo.
Pa da ne omenjam autoceste kako folk stiska po gasu in gre fajn preko 200km in nikomu ništa....no comment.
Posluši ti dečko.Ti si ga fajn zasral.Prav je da ti gre vozniška.
Naslednjič pamet v glavo.Naj ti bo to lekcija za drugič!SREČNO ;)

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Ne avg 19, 2007 7:36 pm

Eno je peljat 10 prek omejitve, drugo pa prigonit 100 v naselje?

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po avg 20, 2007 12:01 pm

Ja,ker ste vsi tako pametni da se kar kadi za vami.
Če smo že pri temu eno je v naselju prekoračit 50 km drugo pa je prekoračit 100 km na autocesti.Pa ne mi reč da je v naselju veliko bolj neverno kot pa na autocesti ker ni.Sam ne mi govorit oslarije...
Kdo vozi po autocestah 130? Redki primeri
Večina jih šopa preko 200 kar je še 1x toliko od same omejitve tako da no comment.

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Po avg 20, 2007 12:34 pm

Bluziš v tri dni, vsaki ovci na travniku je jasno da je v naseljih precej več nevarnosti, otroci, živali,... Hitreje kot greš težje se boš ustavil ko pride do česa (ti kdo skoči pred avto). Na AC se to dogaja dostj bolj redko.

Tudi kar se tiče večine na AC ki bojda vozi 200 ni treba kotalit buč, se vozm veliko po AC in sm jst tisti ki prehiteva večino ostalih (cca 150km/h moja, večina vozi med 110 in 130)

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po avg 20, 2007 12:50 pm

To da bluzim v 3 dni ni res.
Za moje mnenje je velik bolj nevarna autocesta.Moraš bit dost bolj pazljiv.Tud sam se vozim ogromno po autocestah.
Bi bilo pa zanimivo statistično pogledat koliko je smrtnih nesreč na autocestah in koliko v naseljih.Sicer pa statistično pogledano imaš Simon verjetno prav pa čeprau sem mnjenja da je autocesta bolj nevarna.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po avg 20, 2007 1:00 pm

Na avtocesti skoraj ne morš vozit 200+, ker so kamjon partyi in ostala raznorazna vozila, ki prehitavajo s 110 na uro.
Tudi zame je v naselju bolj nevarno, če noriš, ker je slabša in bolj spolzka cesta kot prvo, kot drugo pa ni ograj v eno smer, kot je na avtocesti, otroci+žoge, pa še bi lahko našteval....

Uporabniški avatar
Guli
Nov uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a Guli Po avg 20, 2007 1:04 pm

IcEm4n je napisal/-a: A maš drgač dobre odnose s tastarimi?

:har :har :har :har :rofl

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Po avg 20, 2007 1:09 pm

smuky, zakaj misliš da je AC nevarnejša od naselja in magistralk, zaradi višjih hitrosti? Saj je narejena za višje hitrosti, ovinki so daljši, nepreglednih ovinkov ni, veliko je ravnine, vozni pas je širok, imaš tudi odstavni pas. Tudi po statistiki je verjetno bolj varna.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po avg 20, 2007 1:35 pm

:jao: :jao: :jao: Glavobol na kvadrat! Tema se je začela, če mu bo šel izpit, zdej se pa kregate če more policaj v providi na glavi stat da meritev velja in da se ovce ne pasejo po avtocesti.... :jao: :jao: :jao: Dejte se držat teme. Sicer pa vozite po omejitvah zaradi sebe ne zaradi policajev, pa bo vse ok.
Našemu začetniku: vsaka šola nekaj stane, tudi mene je stala nekaj cekinov, ko sem pri 17-ih gobec vrtel policaju o njegovi teniški kapici na glavi (bilo je poletje, vroče, jest pa na skuterju in čelado v roki, pripeljal pa sem po kolovozu do glavne ceste). No sedaj, če se že vozim se vozim z čelado, policajem pa vseeno še kakšno zabrusim :P
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po avg 20, 2007 1:47 pm

Ni res.Folk goni fajn čez 200.Res pa je da se pojavi tud kakšen šlepar ali pa kakšen kaliber ki vozi po prehitevalnem 130 in oteži zadevo.Pol pa folk odzadaj vs živčen blenda.
Ja za moje mnenje je autocesta bolj nevarna.Ma poleg zaradi hitrosti tud zaradi tega ker morš pazit na vse.Če ti kdo blenda zadaj ko prehitevaš pa tko če maš 170 v polno in voziš za enim pol če tist pred tabo na 1x fajn po zavori stopi si naj****.Pa poleg tega dost folka nč smernikou ne uporablja in kar skoč pred tabo na prehitevalni brez da sploh pogleda.Zdaj se pa ti predstauljaj da maš 200 v polno in ti en skoč tko ven.In tko šleparji so dost bolj nevarni in velik več prehitevanj po desni je na autocestah.
Pol leta nazaj sm imel nesrečo na AC v Italiji.In sicer js sm prehiteval.Notr sm mel okrog 140,150.Nisem šel tuk hitr in vidiš ti enega italijana ki skoč ven pred mano.Nč žmigauca.Sploh ni pogledal.Bla je totalka.Ok... :?
Na magistralkah se to velik manj dogaja.AC so bol nevarne.V glaunem zaradi histrosti.
Sorry za off topic :oops:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 20, 2007 2:14 pm

smuky je napisal/-a:Ni res.Folk goni fajn čez 200.Res pa je da se pojavi tud kakšen šlepar ali pa kakšen kaliber ki vozi po prehitevalnem 130 in oteži zadevo.Pol pa folk odzadaj vs živčen blenda.
Ja za moje mnenje je autocesta bolj nevarna.Ma poleg zaradi hitrosti tud zaradi tega ker morš pazit na vse.Če ti kdo blenda zadaj ko prehitevaš pa tko če maš 170 v polno in voziš za enim pol če tist pred tabo na 1x fajn po zavori stopi si naj****.Pa poleg tega dost folka nč smernikou ne uporablja in kar skoč pred tabo na prehitevalni brez da sploh pogleda.Zdaj se pa ti predstauljaj da maš 200 v polno in ti en skoč tko ven.In tko šleparji so dost bolj nevarni in velik več prehitevanj po desni je na autocestah.
Pol leta nazaj sm imel nesrečo na AC v Italiji.In sicer js sm prehiteval.Notr sm mel okrog 140,150.Nisem šel tuk hitr in vidiš ti enega italijana ki skoč ven pred mano.Nč žmigauca.Sploh ni pogledal.Bla je totalka.Ok... :?
Na magistralkah se to velik manj dogaja.AC so bol nevarne.V glaunem zaradi histrosti.

dj mi ti povj kolk folka ma na tem forumu avte k grejo lahko cez 200km/h?
manj kot 40%,pa od teh 40% jh ma 40% avtomobile ki so bli predvideni tut za voznjo cez 200km/h.

avtocesta nau nikol tok nevarna kot cesta v naselju(ni pesceu,ni kolesarjev,ni traktorjev,ni zog...)

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po avg 20, 2007 2:30 pm

abbe je napisal/-a:
smuky je napisal/-a:Ni res.Folk goni fajn čez 200.Res pa je da se pojavi tud kakšen šlepar ali pa kakšen kaliber ki vozi po prehitevalnem 130 in oteži zadevo.Pol pa folk odzadaj vs živčen blenda.

dj mi ti povj kolk folka ma na tem forumu avte k grejo lahko cez 200km/h?
manj kot 40%,pa od teh 40% jh ma 40% avtomobile ki so bli predvideni tut za voznjo cez 200km/h.

avtocesta nau nikol tok nevarna kot cesta v naselju(ni pesceu,ni kolesarjev,ni traktorjev,ni zog...)

res je sam men je vseen bolj nevarna AC

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Po avg 20, 2007 2:41 pm

Sorry nisem prebiral celotne teme, sem pa imel tudi jaz taki primer v naselju sem pripeljel na radar 93 km/h in to pri šoli. Ko me ustavijo vprašam kakšna bo kazen, ko vsak policaj (napamet) pove drugačno kazen. Nato po zakonu pogledata in bi mi za to hitrost odvzeli izpit za mesec dni sodnika za prekrške in bivših 120 k sit kazni. Nato pa rečeta da je to prehuda kazen in da sem se peljel (samo) 80 km/h kazen pa je bila 60ksit (brez popusta) in 3 kazenske pike. tako da sem prišel zelo zelo dobro skozi. Nevem kako bi se pa končalo če bi bil brez vozniške 1 mesec saj v službi ne morem brez avta. (verjetno olajšava pri policistih) Je pa dogodek bil zelo dobra šola saj sedaj nikoli več ne vozim hitro v naselju.

off topic
Folk goni fajn čez 200.Res pa je da se pojavi tud kakšen šlepar ali pa kakšen kaliber ki vozi po prehitevalnem 130 in oteži zadevo.Pol pa folk odzadaj vs živčen blenda.

Omejitev je na avtocesti 130 km/h in se lahko vsakdo s to hitrostjo vozi po prehitevalnem pasu, če je vozni pas zaseden kako dolgo hoče pa če ravno prileti nekdo z 400 km/h.
Tisti debili, ki dirkajo po avtocesti in normalne voznike izsiljujejo da so primorani vrivati se med kamijone ki se peljejo 70 km/h pa naj gredo dirkat na letališča ali kam drugam oziroma prilagodijo hirost ostalim udeležencem.

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po avg 20, 2007 3:06 pm

domi je napisal/-a:

off topic
Omejitev je na avtocesti 130 km/h in se lahko vsakdo s to hitrostjo vozi po prehitevalnem pasu, če je vozni pas zaseden kako dolgo hoče pa če ravno prileti nekdo z 400 km/h.
lp

no vids to je men mau zgresen pa kaj poj ce je taka omejitev.jsz ce hocem se bom vozu tut 200km/h nimam mi nobeden kaj narest.ti pa lah tut 80 vozs ce ti sede.
jaz ce vozim pocasi 130km/h pa ce je nekdo veliko hitrejsi se mu gladko umaknem na vozni pas.

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Po avg 20, 2007 4:14 pm

Res je da nekateri peljejo preko 200, kar še ne pomeni da tako vozi večina. Šleperji 130 se ne vozijo, velika večina pelje okoli 90, 3km+-. Nekateri imajo sicer odprte, kar še ne pomeni da vozjo 130, kvečjemu do 100 in še t ne konstantno.

Kar se tiče hitrosti, največja dovoljena je 130 in AC je tudi narejena za tako hitrost, razen tehnične okvare ali naleta na kako oviro ti nima kaj bit če se voziš max toliko.

Tud na magistralkah je treba pazit kaj se dogaja za tabo, še najmanj zarad tega če ti kdo blenda za ritjo? Razen vozilom na nujnih vožnjah se ni treba nikomur umikat, če ti voziš dovoljenih 130, dokler ne zaključiš prehitevanja - prehitevalni pas je namreč samo za prehitevanje ane.

170 vozit tik za ritjo... Sej po pravic niti ni važn kolk se pelješ, lahk se tud 80 če si mu 10 cm od riti umaknjen in un naenkrat zabremza, se mu boš tud parkiral v prtljažnik. :roll:

Nekateri res ne uporabljajo smernikov, se mi pa zdi da jih kar večina uporablja in tudi gleda v ogledala. Zato moraš pa ti predvidevat da bo kdo naredu kako oslarjo, zarad bilokterga razloga že in se že prej pripravit (na vse se sicer res ne moreš). Nič ne pomaga da nisi kriv če greš 2m pod zemljo...

Prehitevanje po desni na AC ni dovoljeno. Pa BTW, šleperja je še malo manj varno prehiet po desni kot osebni avto, nikoli ne veš kaj možakar počenja v kabini, in mogoče bo ravno v trenutku ko ga boš ti prehiteval po desni, zavil nazaj na desni pas, ti mu boš pa v mrtvem kotu - takrat avta ne vidiš v ogledalu - in te bo gladko zrinil v ograjo.

Kar se tvoje nesreče tiče, pa mi povej kolikokrat lahko prebereš v črni kroniki in po raznih forumih, da je kdo drugemu izsilil prednost, ko je brez da bi preveril (ali pa ni pogledal dovolj dobro), skočil na prednostno cesto v trenutku ko je po njej pripeljal kdo drug, po možnosti motorist?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov