Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jul 24, 2009 4:48 pm

evo mene spet. torej opet me je dobil radar,spet stacionarni klinc ampak tokrat v okolici Ilirske bistrice. torej spet naselje,kjer pa je bila 50 omejitev. jaz sem se pripeljal ziher 65 -70,ker je bla cesta prazna pa še zijal sem vse drugo kot pa hitrost. Torej kakšno lahko pričakujem kazen pa pike? je se kaj spremenilo od novembra 2007 ko sem dobil prejšnjo kazen?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe jul 24, 2009 5:17 pm

jaz sem dobil za 68km/h v naselju 250e in tri pikice.
Za 70km/h+ pa je 500e ;)

tak, da lahko pričakuješ vsaj 250e in min 3pike
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jul 24, 2009 5:24 pm

to sem najdo patrik:

* 10 do 20 kilometrov na uro preveč v naselju bo stalo 250 evrov in tri kazenske točke namesto dosedanjih 125 evrov in 1 kazenske točke.

* Za prekoračitev v naselju za 30 kilometrov na uro bo po novem predvidena kazen tisoč evrov globe in devet kazenskih točk (doslej je bila predvidena kazen 500 evrov globe in pet kazenskih točk).

* Pri prekoračitvi hitrosti na avtocesti za več kot 40 kilometrov na uro bo v primeru sprejetja novele v prihodnje veljala kazen 300 evrov globe in devet kazenskih točk (doslej 250 evrov in pet kazenskih točk).

* Če ne boste pripeti med vožnjo, vas lahko oglobbijo za 120 evrov. Enaka kazen je tudi za telefoniranje med vožnjo.

ps: pripravi se na psihologe/psihiatre (smajli & co.) na avtomobilizmu, ker boš slišal moralen nauk ;)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe jul 24, 2009 5:35 pm

kaj je to za njega

privatnik :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe jul 24, 2009 6:27 pm

250 eurou in 3 pike. ce placas v 8ih dneh je kazen pac polovicna. sm dobu lih danes slikco z Bovca ;)

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Pe jul 24, 2009 7:03 pm

jst sem pred dnevi šel 59km/h namesto 50km/h in sem jo odnesel le z opozorilom :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jul 25, 2009 11:08 am

hudiča :jao:

ok hvala vsem za poste!

dadek hvala za info!

jay,lol :lol:

se da kaj rešit s tem da jim vržem pod nos,da je me slikal iz pločnika ki je predviden pešcem in ne avtom? : :lol: :P

leon1309
Nov uporabnik

Napisal/-a leon1309 To jul 28, 2009 11:47 am

TommyGun je napisal/-a:jst sem pred dnevi šel 59km/h namesto 50km/h in sem jo odnesel le z opozorilom :)

Če se prav spomnem je do 90km/h toleranca 4 km/h ali je do 100 km/h 5 km/h tolerance, bi moral preveriti (tako da si bil glih na meji). :)

Glede pisanja pritožb oziroma ugovorov: Če ga že pišete ne jemati tistih internetnih vzorcev, ker vam zagotovo ne bodo šli skozi (sklicevanje na kršitve ustave v postopku za prekrške v tem primeru zagotovo ne bo učinkovito in boste zgolj denar vrgli stran - še posebej če ste nekomu za tak ugovor plačali!)
Če vam je plačilni nalog izročen na kraju prekrška in mu ne ugovarjate oz. nakonadno vročenemu plačilnemu nalogu ne ugovarjate v zakonsko določenem roku potem v postopku sodišče vaših kasnejših zagovorov najverjetneje ne bo upoštevalo (seveda v kolikor ste bili na to posledico pravilno opozorjeni) ... kot mislim da tudi ne gre skozi sklicevanje na atestiranost radarja ipd. - glede meritev z radarjem pa res obstajajo določena pravila in če so ta kršena je pritožba utemeljena, npr. merjenje z laserskim radarjem v dežju, merjenje ko se vozilo oddaljuje,... ipd. )

LP

p.s.
Bi pa najverjetneje bilo za ustavno presojo kadar se z enim plačilnim nalogom izreče mlademu vozniku 7 kazenskih točk (kar je z novim ZP dovoljeno), kar ima za posledico odvzem vozniškega dovoljenja.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 06, 2009 5:31 pm

sem iz radovednosti glede berlingota pisal kar policiji, :lol: :lol:

evo odgovor:

Spoštovani!
Policisti Policijske uprave Postojna, na območje katere spada tudi okolica
Ilirske Bistrice, za opravljanje meritev hitrosti ne uporabljajo vozila znamke
Citroen Berlingo.

Lep pozdrav,
Sektor za odnose z javnostmi

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če avg 06, 2009 5:36 pm

Kaj pa če je bil peugeot partner?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 06, 2009 5:39 pm

mogoče pa da je bil republiški.

mogoče pa je res bil partner,ampak naklučje je te tole da se mi je rdeče zazdelo kot blisk,pa barva se ujema z policijskimi berlingoti. :?

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če avg 06, 2009 6:38 pm

Ravno zmerjen ko sem prišel z dopusta, omejitev 50 km/h, namerjen 65 km/h. Policaj pisal 80 €. Drugače pa bi bilo 250 € in tri pike.

barka
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a barka Če avg 06, 2009 7:01 pm

o srečko:D jest nism mel take sreče 2 tedna nazaj.. sam ne razumem tega..kako kar zniža lahko? a pol napiše pač, da si manj prekoraču ? al kako?
A sm kej reku?!

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če avg 06, 2009 7:06 pm

Nimam pojma. Sem vedel da sem vozil prehitro, ker sva se s punco ravno nekaj kregarla (nežno). Sam sem pa bil vseeno jezen, ker je na koncu rekel da se mu zdim znan, nisva pa ugotovila točno od kje ... torej zakaj kazen sem se spraševal...če že manj, zakaj ne nula :) Pa dobro, sem plačal in na tem mestu obvezno po omejitvah.

barka
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a barka Če avg 06, 2009 7:12 pm

No ja.. Samo, da je manj pa je že bolše :D
A sm kej reku?!

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Napisal/-a sasojug Po sep 28, 2009 11:52 am

Za vse ki imate podobne probleme s slikanjem policije in kazni, ki jo dobite po pošti, je nujno da si pogledate tale TV prispevek (tednik)

http://www.youtube.com/watch?v=9m-cG8fjioI ali pa tukaj:--->

Slika

lp
>|SaŠo|<

* brisano oglaševanje *

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po sep 28, 2009 12:16 pm

off:
sasojug: Pozdravljen Saso

Glede na vaso profesijo se mi zdi, da bi morali nekaj vedeti. Na tem portalu imamo
pravilnik in v kolikor se ga ne uposteva se zato dobi dolocene kazni v obliki kartona
in kasneje izlocitev iz skupnosti v katero ste prisli. Glede na to, da je ze v 16. primerih
spodaj v podpisu (ki niti ni ampak je le c/p) link vasega podjetja oz. za katerega delate
in da je to le oglasevanje vasih storitev kar pa po nasem pravilniku ni dovoljeno.

Srcno upam, da smo se razumeli in da v prihodnje ne oglasujete vec. Nasveti, ki pa
so napisani v postu, so pa nekateri bili tudi ze tukaj objavljeni (svetujem malo ogleda
zgodovine).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po sep 28, 2009 2:08 pm

MacTron je napisal/-a:off:
sasojug: Pozdravljen Saso

Glede na vaso profesijo se mi zdi, da bi morali nekaj vedeti. Na tem portalu imamo
pravilnik in v kolikor se ga ne uposteva se zato dobi dolocene kazni v obliki kartona
in kasneje izlocitev iz skupnosti v katero ste prisli. Glede na to, da je ze v 16. primerih
spodaj v podpisu (ki niti ni ampak je le c/p) link vasega podjetja oz. za katerega delate
in da je to le oglasevanje vasih storitev kar pa po nasem pravilniku ni dovoljeno.

Srcno upam, da smo se razumeli in da v prihodnje ne oglasujete vec. Nasveti, ki pa
so napisani v postu, so pa nekateri bili tudi ze tukaj objavljeni (svetujem malo ogleda
zgodovine).

končno :tomidelej:
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po sep 28, 2009 8:01 pm

pa saj ni samo podpis reklama, v vsakem postu not rine svojo firmo...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Napisal/-a sasojug To sep 29, 2009 9:53 am

OK… glede na mojo profesijo sem seznanjen, da na vsakem forumu obstajajo določena pravila, in da se tiste, ki ta pravila kršijo sankcionira (red mora bit). Ampak glede na informacije, ki jih podajam v svojih objavah, pa vseeno ocenjujem, da so bile v veliki meri koristne in kvalitetne. Zato sem ocenjeval, da če na koncu napišem samo še spletni naslov podjetja, da s tem nebom kršil pravil, saj sem mislil, da je moderatorjem tudi v interesu, da kakšen komentar napiše nekdo, ki področje dobro pozna, ter da uporabnik dobi informacijo na koga se obrniti.
Pravtako se strijam, da sem podobne primere objavljal na več lokacijah, to pa samo iz razloga, ker dosti ljudi, ki potrebuje informacije, ne bere celotnega foruma, ampak išče samo po naslovih. Verjamem pa, da je bilo to moteče za tiste uporabnike foruma, ki so stalni uporabnik, administratorji, zato se jim/vam opravičujem, če sem z mojim dejanjem koga prizadel, užalil, ujezi ipd.

Ok to je to- jaz sem vaše sporočilo razumel in »oglaševanja« v tej obliki nebom več izvajal. Tisti ki bodo rabili kakšne dodatne inf. pa mi pišite na PM

lp
>|SaŠo|<

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov