Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

peaceboy
Nov uporabnik

Kraj: Portorož

Napisal/-a peaceboy So mar 22, 2008 5:23 pm

FBR je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:Se potem peljem proti LJ in ker dolenjka se ni cela AC... je vmes pri Otoccu en del stare, ki je res v slabem stanju... omejitev je klasicnih 100km/h, s tem, da je priporocena 80km/h. In nemalokrat ljudje peljejo 70km/h :twisted: Mat'r vsaj 80 pel, da ti ne bo avto razpadu :roll:

Posebej med otočem in stari delom ceste do LJ se strinjam da se da brez težav peljat 100, čeprav je 80 priporočena hitrost, vendar so določene skakalnice na ovinkih tam tako hudo, da te kar prestavlja po cesti... se mi je že zgodilo, da sem tam peljal 100 v dežu, pa me je prestavlo malo čez črto od ki ločuje vozišči, zato menim da je skozi tista dva ovinka modro pelja 70: najprej en levi in nato desni ki gresta v klanec, malo po otočcu v smeri LJ :). Drugače pa se strinjam s tabo, da bi folk lahko vozil blizu gornje meje omejitev.

Sam stanujem v Otočcu in lahko samo rečem, da se ti/vidva vozita vsak dan na šiht po tej cesti in te bo kmalu minilo. In tebe in tvoj avto vrjemi.... ta cesta ni bila adaptirana že odkar jo je tito požegnal in je samo sramota kako delajo. Stara cesta, regionalna, je še v slabšem stanju, hvala bogu pa bodo kmalu odprli ta odsek, tako da samo še trčeni, oprostite besedi, vednar nimam boljše, trebenčani ostanejo s svojimi idejami o višinski varianti... čestitam. Zavlekli ste za par let, za zemljo so dobili pa najbrš največ uradniške srajce.

Saj kdo se pa lahko pohvali z dobrimi cestami, mislim, da je situacija v naši državi glede tega vsako leto slabša.

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy So mar 22, 2008 5:26 pm

FBR je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:Se potem peljem proti LJ in ker dolenjka se ni cela AC... je vmes pri Otoccu en del stare, ki je res v slabem stanju... omejitev je klasicnih 100km/h, s tem, da je priporocena 80km/h. In nemalokrat ljudje peljejo 70km/h :twisted: Mat'r vsaj 80 pel, da ti ne bo avto razpadu :roll:

Posebej med otočem in stari delom ceste do LJ se strinjam da se da brez težav peljat 100, čeprav je 80 priporočena hitrost, vendar so določene skakalnice na ovinkih tam tako hudo, da te kar prestavlja po cesti... se mi je že zgodilo, da sem tam peljal 100 v dežu, pa me je prestavlo malo čez črto od ki ločuje vozišči, zato menim da je skozi tista dva ovinka modro pelja 70: najprej en levi in nato desni ki gresta v klanec, malo po otočcu v smeri LJ :). Drugače pa se strinjam s tabo, da bi folk lahko vozil blizu gornje meje omejitev.

Sam stanujem v Otočcu in lahko samo rečem, da se ti/vidva vozita vsak dan na šiht po tej cesti in te bo kmalu minilo. In tebe in tvoj avto vrjemi.... ta cesta ni bila adaptirana že odkar jo je tito požegnal in je samo sramota kako delajo. Stara cesta, regionalna, je še v slabšem stanju, hvala bogu pa bodo kmalu odprli ta odsek, tako da samo še trčeni, oprostite besedi, vednar nimam boljše, trebenčani ostanejo s svojimi idejami o višinski varianti... čestitam. Zavlekli ste za par let, za zemljo so dobili pa najbrš največ uradniške srajce.

Saj kdo se pa lahko pohvali z dobrimi cestami, mislim, da je situacija v naši državi glede tega vsako leto slabša.

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy So mar 22, 2008 5:26 pm

FBR je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So mar 22, 2008 6:19 pm

@peaceboy

Ne bi rabil ravno trikrat "Pošlji" stisnit pa vseeno.

Nekaj je cesta, ki je uničena, nekaj je cesta Otočec - NM in nekaj je hitra cesta Otočec NM. Pridi se zapeljat pa boš videl o čem govorim.

Sploh pa je bilo bistvo to, da se tam vsak zdrav človek ne vozi 100 vsak dan. Jaz se, ker grem po tisti cesti 2X na leto. Ko se je bilo potrebno voziti vsak dan smo se vozili max 80.

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec So mar 22, 2008 8:41 pm

Tema je popolen odraz stanja na cestah. Na eni stani država oz. policija z omejitvami.
Na drugi strani prepotentneži ki silijo v avspuh.

Potem se človek znajde tu nekje vmes.
Jaz osebno nimam dovolj denarja da bi plačeval radarje. ( Dinamika vožnje me je pripeljal v naselju 83 na radar :evil: Hiše ni bilo ne 100m prej ne 100m po tem- potegnil sem izkrižišča- bil sem prvi, do naslednjega križišča pa je bilo vsaj 100m.)

Če se ti mudi, pojdi drugič pa prej od doma, al pa mi pomahaj z 500€ pa bom mal ptisnu no :lol: (dnar mi pa kar čez šipo vrž)
Če si pa uheren pa prtisn pa prehit, pa ti bodo v modrih cotah zaračunal in boš prek položnice plačal (kazen).
Ni vedno vse smiselno. Velja pa sam tist kar je napisano. Papir vse prenese ;)

Kar se pa omejitev tiče, pa itak ne bo nikjer in nikoli vedno za vse prav. Vendar omejitev je posplošena in za vse enaka ;)
Js pa velik folka vidim ko se umaknejo ko se za njimi nabere kolona. Mogoče jih drugi ne opazite ko ste toliko noter v elementu peklinjana :lol:

Kazni so nepravične, ker za vse je enaka tarifa.
Vendar če bi delali po dohodku, bi reveži le še bolj nasrkali. Kar poglejte kdo ima državno štipendijo? Otroci privatnikov & podjetnikov.

Najbol bo it nekam krave past, pa lepo regrat nabiraš pa mau orehe za potico pa ti je edino smetalo če dež pada, ker so potem orehi blatni :lol: :lol: :lol:
L.P.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So mar 22, 2008 10:12 pm

Groza me je, ko tole berem. Vožnja striktno po omejitvah, za tabo pa več kot kilometer kolone. Pustimo omejitve ob strani in se vprašajmo po zdravi pameti. Kdo tukaj dela narobe, ti ali cel kilometer kolone za tabo? V tem primeru je več kot očitno, da so omejitve na tem odseku prenizke, ti pa s striktnim upoštevanjem omejitev v prometu predstavljaš precej večjo nevarnost, kot če bi jih prekršil in peljal nekaj hitreje.

Po mojem mnenju bi prepočasna vožnja v današnjem času morala biti sankcionirana kot oviranje prometa. Če po neki cesti vsi vozijo 110 ali 120 kljub omejitvi 90 km/h, je jasno, da je z omejitvijo nekaj narobe. Ne zagovarjam brezglavega norenja po cestah, mislim pa, da je precej bolj vredna vožnja po pameti, kot pa vožnja slepo po omejitvah.
Omejitve so ponekod postavljene tudi previsoko in jih ni mogoče upoštevati. Teh primerov je sicer res zelo malo, so pa.

Pamet v glavo, pa ne delat kolon samo zato, da se boste peljali točno po omejitvah. S takim ravnanjem ste precej bolj nevarni kot z malenkost "prehitro" vožnjo.
Slika

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Ne mar 23, 2008 6:13 pm

FBR je napisal/-a:@peaceboy

Ne bi rabil ravno trikrat "Pošlji" stisnit pa vseeno.

Nekaj je cesta, ki je uničena, nekaj je cesta Otočec - NM in nekaj je hitra cesta Otočec NM. Pridi se zapeljat pa boš videl o čem govorim.

Sploh pa je bilo bistvo to, da se tam vsak zdrav človek ne vozi 100 vsak dan. Jaz se, ker grem po tisti cesti 2X na leto. Ko se je bilo potrebno voziti vsak dan smo se vozili max 80.

Pa to ni bilo namerno, stran se je nekaj obesila in je vse obstalo. Potem sem nekaj pritiskal in to je posledica.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne mar 23, 2008 6:34 pm

če je tvoj post zadnji v temi, imaš gor eno dodatno ikono, s klikom nanjo lahko zbrišeš svoj zadnji post (samo dokler je zadnji v temi), nato predzadnji (v tem primeru tudi tvoj) postane zadnji in s tem goden za izbris itd.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po mar 24, 2008 11:06 am

Mate je napisal/-a:Groza me je, ko tole berem. Vožnja striktno po omejitvah, za tabo pa več kot kilometer kolone. Pustimo omejitve ob strani in se vprašajmo po zdravi pameti. Kdo tukaj dela narobe, ti ali cel kilometer kolone za tabo? V tem primeru je več kot očitno, da so omejitve na tem odseku prenizke, ti pa s striktnim upoštevanjem omejitev v prometu predstavljaš precej večjo nevarnost, kot če bi jih prekršil in peljal nekaj hitreje.

Po mojem mnenju bi prepočasna vožnja v današnjem času morala biti sankcionirana kot oviranje prometa. Če po neki cesti vsi vozijo 110 ali 120 kljub omejitvi 90 km/h, je jasno, da je z omejitvijo nekaj narobe. Ne zagovarjam brezglavega norenja po cestah, mislim pa, da je precej bolj vredna vožnja po pameti, kot pa vožnja slepo po omejitvah.
Omejitve so ponekod postavljene tudi previsoko in jih ni mogoče upoštevati. Teh primerov je sicer res zelo malo, so pa.

Pamet v glavo, pa ne delat kolon samo zato, da se boste peljali točno po omejitvah. S takim ravnanjem ste precej bolj nevarni kot z malenkost "prehitro" vožnjo.

Narobe delajo tisti ki se ne držijo zakonov. Če jim pa omejitve niso všeč, se pa lahko pritožijo na zato pristojno ministrstvo.

30 km/h prehitro ni malenkost prehitro, ampak kar konkretno prehitro.
Slika

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Po mar 24, 2008 12:22 pm

Mate je napisal/-a:Groza me je, ko tole berem. Vožnja striktno po omejitvah, za tabo pa več kot kilometer kolone. Pustimo omejitve ob strani in se vprašajmo po zdravi pameti. Kdo tukaj dela narobe, ti ali cel kilometer kolone za tabo? V tem primeru je več kot očitno, da so omejitve na tem odseku prenizke, ti pa s striktnim upoštevanjem omejitev v prometu predstavljaš precej večjo nevarnost, kot če bi jih prekršil in peljal nekaj hitreje.

Ne podpiram prepočasne vožnje!Ne strinjam se s trditvijo, da kjer je omejitev 90 km/h in potem vsi vozijo 110 ali 120 km/h nekaj narobe z omejitvijo.Vse kar je narobe je samo v naših glavah.V Sloveniji je žal tako , da nas večina vozi "malo" prehitro, dosti pa je tudi "mečkačev".
Ali se kdo vpraša zakaj ima npr. Nizozemska približno 3x manj smrtnih žrtev na cesti kot Slovenija?Odgovor je preprost: dosledno upoštevajo prometne znake še posebej omejitve hitrosti, drži tudi da imajo boljše ceste.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po mar 24, 2008 12:28 pm

paceboy ko sem bral tvoje poste sem skoraj pobruhal ekran...

naj najprej povem da vozim točno tako kot je napisal Drocky, seveda odvisno od razmer (pač manj, če so slabe): torej v naselju max 60 km/h, izven naselja max 108 km/h, na obvoznici max 120 km/h, na avtocesti max 156 km/h.

kolk mi števec laže mi GPS pove in to na desetinko natančno, da ne bo kdo rekel da še vedno so odstopanja..

dragi PACEBOY, tvoje intelektualno režanje me je tako prevzelo da sem se odločil, da te nekaj vprašam.
ali se zavedaš da ko voziš striktno po omejitvah (no raje še počasneje kot se hvališ) in nenadno bremzaš že daleč pred znakom za omejitev in potem malo manj nenadno pospešuješ (ker ti je tako smešno in ker želiš prišparati še kašen deci, po hribu gor verjetno sploh ne pospešuješ) kolona za teboj kar naenkrat NE VOZI VEČ SAMO PO OMEJITVAH! veš zakaj? ker tvoje nepričakovane reakcije v stilu polža povzročijo nenadne upočasnitve, včasih tudi do 0km/h!!! in potem spet raztegovanje kolone..

če bi se zavedal, da se pri koloni dolgi 1km ta postopek sigurno večkrat ponovi, potem bi lahko vedel, da tudi zelo miren voznik hitro znori.. in sam ti povem, da pri takem jajcanju mi avto dosti več porabi.. ampak kaj čmo, če imajo eni pač svoje fetiše...
sicer pa naj še dodam da ne plačujem kazni, ker sem vedno v toleranci zakona. pogosto pa vozim v koloni, oziroma z veseljem vozim v koloni v miru, toda brez naglih reakcij vodilnega..

upam da se na cesti ne srečava. ne da bi znorel, te začel s sredincem prevzgajati, sploh ne- za to so zadolženi drugi, ki v naši domovini očitno ne opravljajo plačanega dela..
pa še nekaj.. če si tako strikten mi povej ali bi se tudi v marini držal hitrostne omejitve 10km/h?? bi se smejal koloni pešcev za sabo? bi te ogrožali kuščarji mogoče? bi prilagodil, zmanjšal hitrost če bi deževalo (zadnje čase tudi toča in sneg pada.. vsaj v portorožu)?
kar tako naprej, smeh je pol zdravja... dokler se ne najde nekdo, ki bo pač mal bolj primitiven kot sem sam in vzel stvari v svoje roke.. pesti no..

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Po mar 24, 2008 12:42 pm

pa še nekaj.. meni se nikoli ne mudi, če pa se mi pa tistega časa sigurno ne poskušam dobiti "notri" na cesti!

ampak 105 ne morem voziti po avtocest, ker se avto v 6. še matra (razen če ni po hribo dol) in moj avto ima pri 140km/h 6,5l porabo. in zato ne bom vozil manj, ker nimam kej več šparat!
in ja če te zanima je velika razlika če votim 145km/h- za kar ni kazni na avtocesti- ker to je z odbitkom 140km/h in 105km/h. razlika v porabi je pa 0,3dl/100km. pa si napumpam gume 0,4 bara več in sem na nuli... in ni razlika 5min do kopra, ampak kar dost več. računat se mi ne da, zna vsak sam.

kot zanimivost naj pa povem da števec kaže 160km/h (realno 145, uradno za policijo 140- ker je 5km/h odbitka)

če pač nekdo ima drugačen avto, razmišljanje ga popolnoma spoštujem.. ampak za božjo voljo- vožnja po levem pasu s 105km/h ni nacionalen šport!!! in prehitevalni pas je namenjen samo prehitevanju enega vozila ne pa dveh, ki sta po možnosti še v 100meterskem razmaku! verjetno tak ki to dela ne pomisli da obstajajo na cesti avti s 300 in več konji in da tudi če se držijo omejitev lahko s 105 do 130 pospešijo dovolj hitro da bi se pacient ki stalno vozi po levem pasu lahko umaknil...

pa varno vožnjo vsem, ne glede ali je točno po omejitvah ali pa malo pod..

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po mar 24, 2008 12:44 pm

AndrejD je napisal/-a:Narobe delajo tisti ki se ne držijo zakonov. Če jim pa omejitve niso všeč, se pa lahko pritožijo na zato pristojno ministrstvo.

Tako je. Če je vožnja po omejitvi prepočasi, potem je nekaj narobe v glavah ljudi. Pa ne govorim zdaj o smiselnosti nekaterih omejitev (so velikokrat nesmiselne), ampak o principu. Če na cesti ne spoštujete omejitve, je tudi drugje ne. Potem lahko rečete tudi, da je dovoljeno lažje fizično poškodovati sočloveka, saj je to samo malo čez zakon.. :roll:
Pač omejitve so take kot so, če vam niso všeč, se pritožite na pristojno ministrstvo. Ljudi, ki pa spoštujejo omejitve, pa pustite pri miru. Če vas tolk srbi noga, ga pa prehitite...
Pa noben ni reku, da moraš bremzati nenadno pred znakom 50 (čeprav imaš vso pravico), lahko spustiš gas že 50-100m prej in lepo zmerno upočasniš na tistih 50 v naselju.

LP

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Po mar 24, 2008 12:52 pm

seveda lahko spustiš gas 50m prej.. lahko pa si natančen in že 200m prej, če hočeš privarčevati pa daš v ler 500m prej.

kot sem rekel, če bi bli v soboto zvečer v marini portoroz bi bilo optimalno avto kar porivati.. ker na cesti je bilo 15cm zbite toče, na času za tistih 150m tako ali tako nebi nič pridobili, sploh pa bi bilo super, ker avto nebi porabil nič bencina!!

že to da je paceboy rekel da so delali cesto in je vedel da jo ne delajo več, znak pa je ostal in on se je držal pravila pove, da tip pač ima svoj fetiš! kaj zdej ko je en mulac v moji ulici obrnu stop znak imam kar prednost al kaj??? in pač cestarji so pozabli znak.. je res treba pretiravat da bi nekdo dojel da se da voziti po predpisih, dovolj hitro in varčno, da ne spravljaš ljudi v obup...??

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy To mar 25, 2008 6:11 am

Jerch_ je napisal/-a:paceboy ko sem bral tvoje poste sem skoraj pobruhal ekran...

naj najprej povem da vozim točno tako kot je napisal Drocky, seveda odvisno od razmer (pač manj, če so slabe): torej v naselju max 60 km/h, izven naselja max 108 km/h, na obvoznici max 120 km/h, na avtocesti max 156 km/h.

kolk mi števec laže mi GPS pove in to na desetinko natančno, da ne bo kdo rekel da še vedno so odstopanja..

dragi PACEBOY, tvoje intelektualno režanje me je tako prevzelo da sem se odločil, da te nekaj vprašam.
ali se zavedaš da ko voziš striktno po omejitvah (no raje še počasneje kot se hvališ) in nenadno bremzaš že daleč pred znakom za omejitev in potem malo manj nenadno pospešuješ (ker ti je tako smešno in ker želiš prišparati še kašen deci, po hribu gor verjetno sploh ne pospešuješ) kolona za teboj kar naenkrat NE VOZI VEČ SAMO PO OMEJITVAH! veš zakaj? ker tvoje nepričakovane reakcije v stilu polža povzročijo nenadne upočasnitve, včasih tudi do 0km/h!!! in potem spet raztegovanje kolone..

če bi se zavedal, da se pri koloni dolgi 1km ta postopek sigurno večkrat ponovi, potem bi lahko vedel, da tudi zelo miren voznik hitro znori.. in sam ti povem, da pri takem jajcanju mi avto dosti več porabi.. ampak kaj čmo, če imajo eni pač svoje fetiše...
sicer pa naj še dodam da ne plačujem kazni, ker sem vedno v toleranci zakona. pogosto pa vozim v koloni, oziroma z veseljem vozim v koloni v miru, toda brez naglih reakcij vodilnega..

upam da se na cesti ne srečava. ne da bi znorel, te začel s sredincem prevzgajati, sploh ne- za to so zadolženi drugi, ki v naši domovini očitno ne opravljajo plačanega dela..
pa še nekaj.. če si tako strikten mi povej ali bi se tudi v marini držal hitrostne omejitve 10km/h?? bi se smejal koloni pešcev za sabo? bi te ogrožali kuščarji mogoče? bi prilagodil, zmanjšal hitrost če bi deževalo (zadnje čase tudi toča in sneg pada.. vsaj v portorožu)?
kar tako naprej, smeh je pol zdravja... dokler se ne najde nekdo, ki bo pač mal bolj primitiven kot sem sam in vzel stvari v svoje roke.. pesti no..

Dej dej, malo zadihaj, če bi moje poste natančno bral bi točno videl kaj hočem povedat. Nikjer nisem napisal da pri znaku za naseljo skočim na bremzo in tako dalje. Uporabil sem izraz elastično, kar pomeni, da sem zmanjševal hitrost počasi, kot recimo pri izpitni vožnji. V večini primerov so omejitve postavljene dokaj smiselno, imaš pa primere, kjer bi si nekdo zaslužil odpoved. Cela zgodba je namenjena temu, da kaj bo če se vsi držimo omejitev, oziroma eni ja, drugi ne. V bistvu se nagibam na stran šoferjev, ki bodo omejitve upoštevali. Ne samo zaradi visokih kazni, ne zaradi porabe, ne samo zaradi drugih, temveč predvsem zaradi sebe in svoje družine. Kot sem že napisal nesreče še nisem imel in jo niti ne bi rad imel. Aja še to, toča mi na srečo ni pustila posledic na avtu, priznam pa, da sem cviknil :)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To mar 25, 2008 4:45 pm

Energetik81 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Narobe delajo tisti ki se ne držijo zakonov. Če jim pa omejitve niso všeč, se pa lahko pritožijo na zato pristojno ministrstvo.

Tako je. Če je vožnja po omejitvi prepočasi, potem je nekaj narobe v glavah ljudi. Pa ne govorim zdaj o smiselnosti nekaterih omejitev (so velikokrat nesmiselne), ampak o principu. Če na cesti ne spoštujete omejitve, je tudi drugje ne. Potem lahko rečete tudi, da je dovoljeno lažje fizično poškodovati sočloveka, saj je to samo malo čez zakon.. :roll:
Pač omejitve so take kot so, če vam niso všeč, se pritožite na pristojno ministrstvo. Ljudi, ki pa spoštujejo omejitve, pa pustite pri miru. Če vas tolk srbi noga, ga pa prehitite...
Pa noben ni reku, da moraš bremzati nenadno pred znakom 50 (čeprav imaš vso pravico), lahko spustiš gas že 50-100m prej in lepo zmerno upočasniš na tistih 50 v naselju.

LP

Zadnje čase srečujem radarje ki so postavljeni cca 15-20m za omejitvijo...
Tako da je potrebno kar pred znakom zabremzat na omejitev...
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To mar 25, 2008 4:54 pm

peaceboy je napisal/-a:Dej dej, malo zadihaj, če bi moje poste natančno bral bi točno videl kaj hočem povedat. Nikjer nisem napisal da pri znaku za naseljo skočim na bremzo in tako dalje. Uporabil sem izraz elastično, kar pomeni, da sem zmanjševal hitrost počasi, kot recimo pri izpitni vožnji. V večini primerov so omejitve postavljene dokaj smiselno, imaš pa primere, kjer bi si nekdo zaslužil odpoved. Cela zgodba je namenjena temu, da kaj bo če se vsi držimo omejitev, oziroma eni ja, drugi ne. V bistvu se nagibam na stran šoferjev, ki bodo omejitve upoštevali. Ne samo zaradi visokih kazni, ne zaradi porabe, ne samo zaradi drugih, temveč predvsem zaradi sebe in svoje družine. Kot sem že napisal nesreče še nisem imel in jo niti ne bi rad imel. Aja še to, toča mi na srečo ni pustila posledic na avtu, priznam pa, da sem cviknil :)

Sorry, samo sam si si nakopal nejevoljne ljudi na svoj hrbet.

To kar pa počneš je pa bolano predvsem iz razloga provokacije. In če boš enkrat konkretno po pi..i dobil se jaz ne bi čudil.

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Sr mar 26, 2008 5:46 am

AndrejD je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:

LP

Zadnje čase srečujem radarje ki so postavljeni cca 15-20m za omejitvijo...
Tako da je potrebno kar pred znakom zabremzat na omejitev...

To pa itak namerno delajo, tudi ko te z pištolo strelja. Če te ima na 200 m razdalje, si potem razdaljo naštimajo takoj 10-20 m naprej od znaka, da ti ja ne bi uspelo prehitro zabremzat in pridet na pravo hitrost. To je vse posledica tega, ker imajo pač predpisane kvote koliko je treba vozniških vzet, koliko je treba kazni napisat in tako naprej. Komandir bo takoj poklical na zagovor policista, ki ima podpovprečno kvoto izdanih kazni.

peaceboy
Nov uporabnik

Napisal/-a peaceboy Po mar 31, 2008 8:18 am

Danes smo se lepo vozili v koloni, vendar nisem bil prvi. Sem bil ene sedmi po vrsti. Prav veselo je bilo opazovat nervozneže, ki so prehitevali vse po vrsti. Potem sem se spomnil, da so mogoče pozabili premaknit uro :)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To apr 15, 2008 7:33 pm

Občasno prekoračim omejitev, če sem na preglednem odseku ceste ki jo poznam in se mi ravno da, ali pa če se mi res mudi (nikoli pa v naselju). Drugače pa načeloma vozim po omejitvah +-5km/h. In se nima kdo kaj pizdit, kot se tudi jaz ne nad ostalimi, ki vozijo po omejitvah - tud če se mi mudi. Omejitve hitrosti so take kot so, ponekod res malce neumne, ampak nihče nima pravice drugega siliti da jih prekorači.

Na živce pa mi gredo trije tipi šoferjev:
1. divjaki (sekanje ovinkov, prehitevanje v škarje, limanje na rit itd...)
2. "konstantno 70" šoferji (še posebej tisti, ki pospešijo le na ravnini, da jih ne moreš prehiteti)
3. tisti ki se prerivajo in me morajo na vsak način prehiteti (dostikrat se to zgodi v naselju), potem pa spredaj ne vozijo nič hitreje, velikokrat pa celo počasneje kot prej

Btw., kljub temu da furam po omejitvah, se za mano še ni nabrala kolona, pravzaprav sem navadno celo med hitrejšimi. Ko berem nekatere poste zgoraj mi ni jasno al so v našem koncu sami mečkači al so drugod sami divjaki...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov