domen_ je napisal/-a:Prvi in drugi del stavka mi nekako ne gresta skupaj..AS_ je napisal/-a:..skozi kakšno vas, kjer ni nobene hiše na spregled..Js živim v vasi ob cesti in ti povem, da ni prijetno, ko nekateri "kdaj pa kdaj pohodite plin". Vedno se spomnim, pred nekaj leti smo imeli štiri mrtve pred hišo. Promet je resna stvar in avto je na javni cesti samo prevozno sredstvo, žal se s temle "pritiskanjem plina" le odpirajo vrata tragedijam. Za "pritiskanje plina" js predlagam obisk dirkališča (in podpiram gradnjo dirkališča v Sloveniji).Vsak od nas rad kdaj pa kdaj pohodi plin
S prvim stavkom sem mislil vas, kjer hise niso direkt ob cesti ampak so kakih 50-100m stran ob stranski cesti, vseeno pa je ob glavni cesti tabla začetka in konca vasi.
Kar se pa drugega dela tiče pa ti povem, da je razlika med hitro in neumno vožnjo. Če tega ne razlikuješ pa seveda vozi po omejitvah

Nesrečo, katero si omenil, je zakrivil voznik, ki je vozil neumno. Skozi vas peljem hitreje(in s tem ne mislim 120 in več ampak okoli 60-70km/h) ko na cesti ni drugih udeležencev. Ko pa je na cesti promet pa seveda voziš po omejitvah. Izven naselja ga pritisnem tudi do 130 ampak samo pod pogojem, da je cesta dobro pregledna in spet na njej ni drugih udeležencev.
Tega se seveda ne dela pogosto ampak kdaj pa kdaj pa zapaše in mislim da s tem ni nič narobe, ker če bi v primeru izjemnih okoliščin(in to res izjemnih) prišlo do nesreče, bi bil v njej udeležen samo jaz in bi tudi posledice nosil sam.
lp AS_