Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Mladi voznik napihal - izkušnje

Napisal/-a lisko So okt 01, 2011 8:00 pm

mitja12345 je napisal/-a:Hvala!
Ja kazen je visoka, ampak mi ni problem, ker je pač ena šola več - draga ampak zelo dobra. Hotel sem samo, da če bi bilo mogoče, da nebi bil 1 mesec brez vozniške, ker imam tako službo. Se mi splača prosit oz. pritožit?
LP

Ne bo šlo....
Vsaj pri meni ni šlo. Šlo se je sicer za prekoračeno hitrost in je bla kazen 6KT in mesec prepovedi. Potem sem poslal dopis, če je kakorkoli možno povišat denarno kazen in obdržat izpit ter ob enem zaprosil za obročno plačevanje. Dobil sem odgovor, da to ni možno ob enem pa prejel 10 položnic. Najbolše pri vsem tem pa mi je bilo, da sem kazen od sodnika dobil v začetku meseca....odgovor sem dobil čez 1 teden....V sredini oktobra pa sem prejel obvestilo, da sem v postopku začasnega odvzema vozniške, ki velja od 3.10 do 3.11.....a ta dopis sem dobil okrog 15tega oktobra....Torej sem se nevede vozil že 14 dni brez veljavne vozniške.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mitja12345
Novinec

Napisal/-a mitja12345 Po okt 03, 2011 9:11 am

:D tudi moj znanec je imel tak primer, načeloma sploh ne vzamejo vozniške, samo ne velja - mislim da potem sam policaj mora preveriti preko postaje, če je veljavno ali ne :)
jaz bom poskusil, pa če uspe, vam javim. Hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po okt 03, 2011 12:44 pm

To sem že slišal da če te policaj hoče zajebat ti tak naredi da ti ne vzame vozniške, ko te drugič dobijo pa še te za tisto pehne da se z neveljavno voziš, pa nisem vrjel. No glej ga zlomka vrjetno bo že kaj res :D

Nobody22
Nov uporabnik

Napisal/-a Nobody22 Ne okt 23, 2011 9:51 am

Pozdravljeni!

Včeraj me je ustavil policaj. Ker sem bil pod vplivom alkohola (0,44 mg/l) in sem mlad voznik so mi začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Policist mi je omenil da bo kazen okoli 700€-polovička 350€ in da bom dobil sodnika za prekške. Zanima me kdaj bom dobil poziv za sodnika in kako se lahko najbolje rešim iz te situacije. Sicer mi je za to zelo žal, priznam, da se verjetno nisem sploh dovolj zavedal, kaj se lahk zgodi. Sicer sem bil s policistom korekten in tudi on do mene.
Hvala za odgovore
LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne okt 23, 2011 5:41 pm

Nobody22 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Včeraj me je ustavil policaj. Ker sem bil pod vplivom alkohola (0,44 mg/l) in sem mlad voznik so mi začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Policist mi je omenil da bo kazen okoli 700€-polovička 350€ in da bom dobil sodnika za prekške. Zanima me kdaj bom dobil poziv za sodnika in kako se lahko najbolje rešim iz te situacije. Sicer mi je za to zelo žal, priznam, da se verjetno nisem sploh dovolj zavedal, kaj se lahk zgodi. Sicer sem bil s policistom korekten in tudi on do mene.
Hvala za odgovore
LP

Takih tem je bilo že cel kup, zato ne bom preveč modroval in moraliziral, tako ali tako se nikogar ne prime. Zato raje na kratko:

Glede na to, da si mlad voznik in zate velja 0,00 bo pri sodniku skoraj sigurno sledil odvzem izpita. Rešitve iz situacije ni. Bo treba počakat na obravnavo, potem pa narediti izpit še enkrat. Obravnavo lahko pričakuješ v roku dveh do treh mesecev, odvisno od sodišča ki bo primer obravnavalo. Glede na napihano količino (cca promil po starem) pa me nebi čudil še kak dodaten ukrep, v stilu prepovedi opravljanja izpita za nekaj mesecev.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Ne okt 23, 2011 7:30 pm

Tristan01 je lepo napisal. Naj dodam še:

(4) Voznika iz 1., 2., 3., 4., 8., 10. ali 11. točke prvega odstavka tega člena, učitelja vožnje ali spremljevalca, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek z globo:

1. 300 eurov, če ima do vključno 0,50 grama alkohola na kilogram krvi ali do vključno 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku iz 1., 2., 3., 4., 8., 10. in 11. točke prvega odstavka tega člena, učitelju vožnje ali spremljevalcu se izreče tudi 4 kazenske točke;

2. 600 eurov, če ima več kot 0,50 do vključno 0,80 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,24 do vključno 0,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku iz 1., 2., 3., 4., 8., 10. in 11. točke prvega odstavka tega člena, učitelju vožnje ali spremljevalcu se izreče tudi 8 kazenskih točk;

3. 900 eurov, če ima več kot 0,80 do vključno 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,38 do vključno 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku iz 1., 2., 3., 4., 8., 10. in 11. točke prvega odstavka tega člena, učitelju vožnje ali spremljevalcu se izreče tudi 16 kazenskih točk;

4. najmanj 1.200 eurov, če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Voznik začetnik je oseba iz 8. točke tega zakona. Kazen bo torej 900 EUR oz. 450 EUR s polovičko, razen če ti jo sodnik na kakšen način zniža, ampak še vedno je tukaj 16 KT, s katerimi se ne boš mogel izogniti trajnemu odvzemu.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Ne okt 23, 2011 7:49 pm

nejcdw: : kako lahko ti po 3h perih toliko napihaš?
mene so ustavili lep čas nazaj( 3-4 mesece) in sem kot mlad voznik napihal 0.06 in sem spil 2x jegrA 0.5 .

in priznam da nism tistega jegre po uri pa pou vožnje nič čutil, in kazn je bilA 3 pike in 150e polovička 75.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne okt 23, 2011 8:28 pm

Če si pa ti spil liter (čistega) jegra in po uri pa pol napihal le 0.06, pol pa svaka čast! :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Ne okt 23, 2011 8:36 pm

Pomoje je mislu 2x po pol deci jegra.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po okt 24, 2011 9:43 am

IcEm4n je napisal/-a:Če si pa ti spil liter (čistega) jegra in po uri pa pol napihal le 0.06, pol pa svaka čast! :lol: :lol: :lol:

Človek bi mislil da smo v Rusiji. Tam se vodka pije iz velikih kozarcev. Pri nas pa še vedno velja, da se žgane pijače pijejo iz malih kozarcev 0,3 ali 0,5 decilitra.
Saj ob takem razmišljanju me niti ne presenečajo teme o odvzemu. Dajmo še odpret temo za tekmovalce kdo je napihal več. In prosim da se podpre s fotomaterialom - slike policijskih zapisnikov. :twisted:

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po okt 24, 2011 10:13 am

GMW je napisal/-a:
nejcdw je napisal/-a:folk, vi ste prizadeti, ne vete kake so ble okoliščine pa takoj moraliziranje, mene so ustavl 200m od doma, po 100m prevoženih, pa sm napihu 0.32 pa je bla kazn, pike jst pa čist trezn. in pol sm pijančk al kaj, k nism biu pod vplivom ni mau. če mate kake izkušnje s tem kar je fant uprašu povejte, če ne pa tišina!

Poznam primer ko je človek se usedil po parih pirih u avto, ga prizgal in se zdrveu direkt v gostilno. Umrl ni nihče je pa 1 ostal invalid. Zdj zate ne vem sam jst vem da ne morm žvet z misljijo da sem nekomu škodval na tak način. :(

V 300metrih ti lahko nastejem veliko stvari zarad katerih se kaj zgodi. ;)

Imam polno primerou od mojih starih prijateljev, ki so vozili pijani in zarad katerih ne prenesem voznikou ki vozijo pod vplivom cesar koli. :x

Prebral par postov, pa očitno je tako, da če si pijan si avtomatično obsojen na nesrečo s smrtnim izidom, ali pa vsaj, da je ena oseba invalid. Poznam primer, ko je človek v novem avtu, pa nič pirov, hotel pokazat gnilemu bosancu, kako se zvozi ovinek v dežju. Kljub temu, da je še rahlo pobral linijom, mu ni uspel podvig. Če bi prišel avto nasproti in bi bil povzročitelj nesreče pijan, bi bil kriv alkohol. Če bi se zaletel trezen, bi bila kriva neprilagojena hitrost. Jaz pa vem, da bi bil kriv samo njegov ego z novim avtom, kateri revež nima za dobre gume. Jaz verjamem, da se da tukaj peljati še vsaj slabih 20km/h več, pa po svojem pasu, da se razumemo. Sedaj pa ne tega vzet kot, koliko se da v tem ovinku največ peljati. Point je drugje.

http://www.youtube.com/watch?v=QZ2i9ti3 ... r_embedded
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po okt 24, 2011 11:52 am

X-Hair je napisal/-a:Prebral par postov, pa očitno je tako, da če si pijan si avtomatično obsojen na nesrečo s smrtnim izidom, ali pa vsaj, da je ena oseba invalid. Poznam primer, ko je človek v novem avtu, pa nič pirov, hotel pokazat gnilemu bosancu, kako se zvozi ovinek v dežju. Kljub temu, da je še rahlo pobral linijom, mu ni uspel podvig. Če bi prišel avto nasproti in bi bil povzročitelj nesreče pijan, bi bil kriv alkohol. Če bi se zaletel trezen, bi bila kriva neprilagojena hitrost. Jaz pa vem, da bi bil kriv samo njegov ego z novim avtom, kateri revež nima za dobre gume. Jaz verjamem, da se da tukaj peljati še vsaj slabih 20km/h več, pa po svojem pasu, da se razumemo. Sedaj pa ne tega vzet kot, koliko se da v tem ovinku največ peljati. Point je drugje.

http://www.youtube.com/watch?v=QZ2i9ti3 ... r_embedded

X-Hair, tvoj point je jasen. Sicer pa tudi večina voznikov razume, da ne ubija alkohol ampak tisto kar se zaradi alkohola dogaja v glavah nekaterih. Seveda so na cesti tudi takšni ki so trezni bolj nevarni od marsikaterega pijanega. V obeh primerih pa govorimo o ljudeh ki na cesti nebi smeli biti. Za pijane imamo na srečo zakonsko podlago za izločanje iz prometa. Prav bi bilo, da bi imeli podoben mehanizem tudi za takšne kot jih omenjaš sam. Tega žal ni.

Kar se tiče "moraliziranja" pa si verjetno opazil, da večinoma iščejo nasvete mladi vozniki, ko so "naključno" popili kozarček preveč in se nato odpeljali domov v sosednjo ulico. Tako ali tako niso ogrožali nikogat.

Takšno razmišljanje enostavno ni dopustno. Če taki osebi enkrat spregledaš napako bo po istem vzorcu iskala izgovore za svoje malomarno početje. Pravzaprav smo več ali manj vsi takšni. Iščemo izgovore, da lahko prekršimo kakšno pravilo ali ne naredimo čeas kar nam ni všeč. Dokler so take kršitve malenkostne in ne morejo povzročiti škode nekomu tretjemu me ne motijo. Malomarno ravnanje na cesti ali malomarno vzdrževanje vozila, ki lahko poleg tebe ogrozi še naključne mimoidoče.... Taka dejanja pa obsojam.

Največkrat tule pa smo priča še drugemu fenomenu. Povzorčitelj prekrška išče pot, kako se izogniti posledicam svojih dejanj. Ker se očitno preveč ljudi na cesti ne zaveda posledic svojih dejanj. Zanimivo je, da nihče od forumašev nebi skočil iz letala brez ustreznega padala in rezerve, marsikdo pa se po cesti vozi brez ustreznih zavor ali z izrabljenimi gumami, čeprav so posledice v obeh primerih lahko enake. Večina enostavno še vedno dojema kazni kot obliko represije in ne posledico nevarnega ravnanja.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi Po okt 24, 2011 12:48 pm

Nobody22 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Hvala za odgovore
LP

Tukaj si lahko prebereš še nekaj, kar bi ti mogoče pomagalo. Sicer dvomim, ker si mlad voznik, ampak izgubiti ravno ne moreš veliko, ker ti tako ali tako sledi odvzem. http://www.avp-rs.si/avp/avp-si.nsf/avp ... dovoljenja

Lahko zaprosiš za "Storilec prekrška mora sodišču sam podati predlog za odložitev in k predlogu priložiti zdravniško spričevalo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu." Poleg predloga moraš priložiti tudi zdravniško spričevalo. Rok za podajo predloga in oddajo spričevala je 15 dni od prejema odločbe s strani sodnika za prekrške. Zdravniški stane baje cca. 70€. Več informacij najdeš na zgoraj navedeni strani, prav tako v primeru vprašanj lahko pošlješ mail in ti bodo odgovorili.

Kako je pa s tem v praksi ti pa najbrž nihče ne more povedati, ker to velja od 1.10. letos dalje.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po okt 24, 2011 1:01 pm

odvzem bo in mislim da leto ali dve prepovedi izpita + kazen seveda, koliko boš prestavil zarad dohtarja je druga, razn če si švedsko grenčico pil za zdravje :)....
no raje šparaj za nov izpit in pa način transporta ko ne boš imel vozila na voljo

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po okt 24, 2011 1:21 pm

vojkostar je napisal/-a:odvzem bo in mislim da leto ali dve prepovedi izpita + kazen seveda, koliko boš prestavil zarad dohtarja je druga, razn če si švedsko grenčico pil za zdravje :)....
no raje šparaj za nov izpit in pa način transporta ko ne boš imel vozila na voljo

Od kdaj je pa tako visoka prepoved...se je tudi to spremenilo z zadnjo spremembo zakona? Nazadnje je bilo še 6 mesecev prepovedi pri prvi izgubi izpita.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po okt 24, 2011 1:52 pm

gecco je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:odvzem bo in mislim da leto ali dve prepovedi izpita + kazen seveda, koliko boš prestavil zarad dohtarja je druga, razn če si švedsko grenčico pil za zdravje :)....

Od kdaj je pa tako visoka prepoved...se je tudi to spremenilo z zadnjo spremembo zakona? Nazadnje je bilo še 6 mesecev prepovedi pri prvi izgubi izpita.

Je še vedno. Nevem kje jih nekateri pobirajo.

Nobody22
Nov uporabnik

Napisal/-a Nobody22 Po okt 24, 2011 4:48 pm

Hvala vsem za odgovore. Ali lahko kdo bolj natančno razloži, kako je to z zdravnikom? Ali kaj upoštevajo, če jim poveš da se vsak dan voziš v šolo in hodiš na treninge(priložiš kategorizacijo)?
lp

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po okt 24, 2011 5:06 pm

Mislim da je odgovor jasen :roll:
Pa nebom moraliziral.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po okt 24, 2011 5:20 pm

Nobody22 je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore. Ali lahko kdo bolj natančno razloži, kako je to z zdravnikom? Ali kaj upoštevajo, če jim poveš da se vsak dan voziš v šolo in hodiš na treninge(priložiš kategorizacijo)?
lp

Sodnik te bo vprašal, zakaj si se ob zavedanju, da avtomobil krvavo potrebuješ vsak dan, tako lahkomiselno vsedel pijan za volan. Pa še rima se :) To bi lahko začel po srednješolskih WCjih lepit.

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Po okt 24, 2011 9:58 pm

Nobody22 je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore. Ali lahko kdo bolj natančno razloži, kako je to z zdravnikom? Ali kaj upoštevajo, če jim poveš da se vsak dan voziš v šolo in hodiš na treninge(priložiš kategorizacijo)?
lp

Lahko upoštevajo deloma, mogoče ti zniža denarno kazen ali pa ti omogoči obročno odplačevanje, kaj več pa pri takem prekršku ne boš dosegel.

Zadnji zakon Zakona o prekrških (ZP-1G) v 2. odstavku 202.d člena pravi:
Predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko vloži storilec prekrška, ki mu je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, v 15 dneh od pravnomočnosti oziroma od dneva vročitve pravnomočnega sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja pri sodišču, ki je odločilo o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sodišče v sklepu, s katerim je odločilo o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, storilca prekrška pouči o možnosti vložitve predloga za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja ter pogojih in roku za vložitev. Vložitev predloga zadrži izvršitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja do odločitve o predlogu.

Torej, po domače: šele ko boš prejel odločbo o začasnem odvemu oz. bo odvzem pravnomočen, bo na njej zapisano ali lahko in do kdaj lahko predlagaš odložitev izvršitve sankcije prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Ko vložiš predlog, ti do končne razsodbe vozniško dovoljenje še vedno velja.

Da ne bom vsega lepil po forumu, pa si podrobneje preberi celoten 202.d člen na naslovu http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=20119&stevilka=318. V ostalih odstavkih lahko zaslediš še nekaj podrobnosti.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov