Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Nesreča

Napisal/-a sašo5 Sr maj 08, 2013 10:42 pm

IcEm4n je napisal/-a:Tudi jaz v tem primeru (tako kot je narisano) vidim krivdo samo na strani avtomobilista.

sicer butasto, ampak kot marsikaj v naši državi: če bi ta, ki je šel čez polno črto MRV-ja povozil (on zadel v njega) bi bil 100%-kriv, tako pa je kot je - kazen sta pač dobila oba...

DePalmo je napisal/-a:
če bi pa jaz priletel v njegov srednji ali celo zadnji del, sem pa prepričan da bi bila deljena krivda (ali pa celotna na moji strani) ker je on že bil v križišču, zame se bi pa smatralo da sem hotel namerno povzročiti nesrečo. In tukaj nebi imelo veze da je križišče zelo pregledno in da sem bil na prednosti cesti.

to o deljeni krivdi sem jaz že takrat napisal, pa ste me napadli, da ni res tako.....prvotno sem sicer napisal, da naj bi bil (verjetno) ti kriv, kajti dvoumno je bilo razloženo/napisano, je pa kasneje vse razjašnjeno....

vidim sedaj, da si že razložil: in tako tudi je....kot sem že zgoraj napisal_nažalost
DePalmo je napisal/-a:Me pa nekaj zanima ker se mi neda iskati. Se je avto zaletel vate ali ti v avto?
Ker, če se je avto zaletel vate (torej te je podrl s sprednjim koncem ali s sprednjim levim bokom), potem bo on kriv 100%.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr maj 08, 2013 11:41 pm

NoF3ar je napisal/-a:Kako naj bo človek kriv, če mu je z osebnim avtom izsilil prednost, pri tem ko je peljal čez puno črto! Mislim da ni tako "nor" da se bo z skuterom zaleteval v avto.

rad se zaletavam in sem popolnoma nesposoben voznik za vožnjo. zato si bom kupil cbr-ko, da se bom probal naslednjič ubit na krožnem. samo gas, bremza je za prižgat sesalec. :) in ne, ne gledam nikogar okoli mene. sam sem na cesti kr imam dovolj veliko čuno da me noben ne upa prehitet. pa bogi voznik avta, samo polno črto je prečkal in dobil mene v bok. zdaj mi je že prav žav da nisem priznal krivde oops zaradi svojega nezvesnega ravnanja. pa policista bi moral prosit za višjo kazen. splača se nabirat pike za končno nagrado "bankrot".

ej, pa kaj vam še ni jasno da večina od vas ni napisala nič pametnega (ne mislim nate)? nihšče ne bo imel nobene koristi od vašega nabijanja, še posebej zato ker je zmotno. 100x povedal kaj je zmotno in se zmeraj najde 100 takih ki vztrajajo da so bolj pametni. slabo se piše ljudem ki jim tako "pomagate". dejansko se slabo piše tudi vam če boste kdaj v podobni situaciji. sodišča in pravila ne poznajo EGA.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če maj 09, 2013 1:57 am

No, jaz sem bil v marsikateri takšni in drugačni situaciji z motorjem, pa se nikol nisem v nikogar zabil, nihče se ni zabil vame. Pa veš zakaj? Zato,ker med vožnjo aktivno spremljam promet in sem iz marsikatere situacije rešil svojo rit zaradi aktivnega opazovanja prometa in predvidevanja potez ostalih udeležencev ;) Če bi se na "frajlauf" vozil, bi marsikdaj spokalo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 09, 2013 7:15 am

TrijoAdijo je napisal/-a:@abbe: Zadeva je pristala na sodišču in so z nevemkašnimi izvedenci in pričami ugotovil, da je vozil prehitro. Pa te lahk moja izjava greje dokler ne zažariš,ampak tko pač je sodišče odločlo.

to da je vozil prehitro je seveda jasno.
jst poznam ogromno motoristou,pa od tehk jh poznam 3-je vozijo po omejitvah.
sam ne moreš reč da je prišlo do nesreče ker je vozil prehitro.
do nesreče je prišlo ker ga je gospa izsilila.to je dejstvo. vse ostalo v smeri (ČE bi vozil počasneje do nesreče nebi prišlo) so pa samo ugibanja oz. domneve.z zagotovostojo tega ne more nihče trditi.vsak pa lahko z zagotovostjo trdi da če ga nebi izsilila do nesreče nebi prišlo.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če maj 09, 2013 11:42 am

MRV je napisal/-a:Gre se za to, da so neakteri pametni in da bi moral to predvidet

MRV je napisal/-a:Kaj ti bereš in razumeš samo tisto kar hočeš, al preprosto je tako težko dojeti dejstva trijo adijo? Pa je še kdo tu pismen al je tudi to že postala redkost?

MRV je napisal/-a:abbe, ne pomaga jih opominjat. ne znajo brat in . pa tudi so žleht, saj ti privoščijo nesrečo.

....

Si pa izredno hvalezen, kajne? Si se mogoce vprasal, kaksen imas nivo obnasanja in komunikacije do drugih? Tisti tvoj znakec na tvojim emblemon ni kar tako zastonj tam, glede na tvoja prejsnja pisarjenja. Ce bi imel vsaj malo spostljiv odnos, bi marsi kdo tudi imel drugacen nacin pisarjenja.

Ze ko si odprl temo, se ni dalo razbrati kasna je bila situacija, ampak si svoje teral, med drugim, da si diplomiran prometnik. Ce si tak diplomiran prometnik.

Forum je zastonj, odvetniki pa niso. Ceprav, nimajo vsi vedno prav, imajo svoj pogled in se tudi zmotijo, potem to sprejmi in primerno kontra argumentiraj ali pa se umakni z njegove debate, ne pa da govoris, cloveku da je glup.

Rabis mnjenje? Pojdi do odvetnik in ga placaj, ce ti forum ni vsec.
There is no time...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če maj 09, 2013 2:27 pm

veš ronin, hvaležen sem samo tistim par % kateri so zares odgovorili na moje vprašanje. Nikogar nisem vprašal da mi pomaga ugotoviti kdo je kriv in ali sem jaz ali oni drugi pravilno vozil. Teh informacij ne potrebujem in to sem več krat tudi omenil! a vi uživati v nesreči od ostalih in tako se razvije nesmiselna debata. Če ti ni jasno, jaz sem spraševal o hruškah, vi pa šopate kokose ki nimajo veze! Kaj bom takim hvaležen?

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če maj 09, 2013 4:06 pm

Glej MRV, tvoj prvi opis je bil na zalost zelo skop oz. lahko bi prevec ugibali, preden smo vsi videli dejansko sliko. Ce nisem ziher, rajsi ne komentiram nekdo pa poskusa pomagati, glede na opis dane situacije.

Kakorkoli ze, me zanima, zakaj je tale zadeva tako dolgo sedela? 1 leto? A mogoce ves kaksno kazen je on dobil, ker je prevozil polno crto in ce lahko poves, ce zelis, kaksno si ti dobil?
There is no time...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če maj 09, 2013 7:28 pm

zadeva je stala, ker nisem vedel da lahko grem po oškodnino. bil sem prepričan da moraš počakati sodišče. samo to me je znimalo, kaj je za posebna položnica in ne kaj piše v položnici in kdo je kaj kriv. v 5 straneh pa mi ni znal nihšče to objasnit. Zdaj vem, da me ne zanima :)

kaj sem točno dobil jaz sem napisal mislim da na prejšnji strani. kaj je dobil on točno ne vem, a glede na pogled policaja mislim da ni dobil samo ene.

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Pe maj 10, 2013 12:51 pm

Še en primer kolega: prehiteva tri vozila (traktor, za njim dva avta). Ko je skoraj vzporedno s prvim avtom za traktorjem, ta začne prehitevati in avta se popraskata po sprednjih blatnikih/vratih. Voznik avta, ki začenja manever perhitevanja trdi, da je dal smerokaz in da je kolega šel vseeno prehitevati, kar pa po moje ni možno, ker je bil za njim še en avto in ga je ta zadel potem v sprednji blatnik in ogledalo. tako je moral biti kolega že nekaj časa na drugem pasu..
Urejeno je bilo brez policije. Kaj pa bi oni rekli v tem primeru? Deljena krivda? Eden izsilil, drugi prehiteval kolono? Ali bi se še kaj spomnili? In verjetno oba kazen, vsak krije svojo škodo?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 10, 2013 2:38 pm

hrošč je napisal/-a:Še en primer kolega: prehiteva tri vozila (traktor, za njim dva avta). Ko je skoraj vzporedno s prvim avtom za traktorjem, ta začne prehitevati in avta se popraskata po sprednjih blatnikih/vratih. Voznik avta, ki začenja manever perhitevanja trdi, da je dal smerokaz in da je kolega šel vseeno prehitevati, kar pa po moje ni možno, ker je bil za njim še en avto in ga je ta zadel potem v sprednji blatnik in ogledalo. tako je moral biti kolega že nekaj časa na drugem pasu..
Urejeno je bilo brez policije. Kaj pa bi oni rekli v tem primeru? Deljena krivda? Eden izsilil, drugi prehiteval kolono? Ali bi se še kaj spomnili? In verjetno oba kazen, vsak krije svojo škodo?

po logiki je kriv tisti ke je zapelal vem pa se ni prepričal če to lahko varno naredi.sepravi bi ta dobil kazen za povzročitev nesreče,tvoj kolega pa kazen zaradi prehitevanja kolone.
Ni vse res kar napišem

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Pe maj 10, 2013 3:19 pm

Kolega ni tu nič kriv

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Pe maj 10, 2013 5:03 pm

Ok, še eno podvprašanje. Kolega pravi, da voznik trdi, da je on že dal žmigavec da bo prehitel, on pa je šel vseeno prehitevati, čeprav naj žmigavca v trenutku svojega prehitevanja na drugem vozilu še ne bi bilo. Kaj pa v tem primeru, je še vedno povzročitelj drugi voznik, ki se ni prepričal o spremembi smeri (glede na to da sta se podrsala vzporedno z blatniki)? On pa teoretično dobi kazen, ker je šel prehitevati kljub žmigavcu sprednjega vozila (in kolono).

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe maj 10, 2013 6:18 pm

če bi bil za njim bi fora z žmigavcem lahko delovala. smerokaz je da pokažeš da boš spremenil smer. preden spremeniš smer se mora voznik prepričat da to lahko varno stori. torej tudi če bi teoretično bilo res da je dal žmigavec, se še vedno ni prepričal če lahko to varno stori. tako da kolega ni nič kriv.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Pe maj 10, 2013 8:14 pm

Če ima kdo pravilno prižgan smernik in zapelje na prednostno ->izzsili tistega, ki se v tistem trenutku pripelje mimo (BUM), po kakšni logiki ne bo kriv?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov