čare je napisal/-a:Ti si zavarovanje plačal z naprej in ti lahko avto odjaviš takoj po nesreči,trgali bojo iz tvoje police mislim pa da ma rok za popravilo 3 leta.
čare je napisal/-a:Pokliči na zavarovalnico in jim povej da si avto prodal.
kores95 je napisal/-a:Pozdravljeni.
Mene zanima nekaj glede zavarovanja,če sem storilec prometne nesreče(lažje) in potem prodam avto,odjavim iz prometa ter prekinem zavarovanje,a je možno da si oškodovanec popravljata avto preko moje zavarovalnice?jas pa sem že 3 mesece prej prekinil zavarovanje in vse?(na popravilo je pa peljal avto 3 mesece kasneje..)hvala za odgovore.
kores95 je napisal/-a:čare je napisal/-a:Ti si zavarovanje plačal z naprej in ti lahko avto odjaviš takoj po nesreči,trgali bojo iz tvoje police mislim pa da ma rok za popravilo 3 leta.
samo jas sem pa dobil domol da moram napisati zapisnik ki moram priložiti prometno dovoljenje in vozniško.kje pa naj jas prometno dobim če nimam ne avta in ne zavarovanja?
domen90 je napisal/-a:kores95 je napisal/-a:Pozdravljeni.
Mene zanima nekaj glede zavarovanja,če sem storilec prometne nesreče(lažje) in potem prodam avto,odjavim iz prometa ter prekinem zavarovanje,a je možno da si oškodovanec popravljata avto preko moje zavarovalnice?jas pa sem že 3 mesece prej prekinil zavarovanje in vse?(na popravilo je pa peljal avto 3 mesece kasneje..)hvala za odgovore.
Normalno, tudi če ti prekineš zavarovanje takoj po prometni nesreči, lahko oškodovanec normalno vloži odškodninski zahtevek na zavarovalnici in ob predpostavki da mu zavarovalnica poda temelj, potem dobi odškodnino (plačilo računa oz. pavšal, če je avto totalka ali če oškodovanec to zahteva). Načeloma je po zakonu o obligacijskih razmerjih škodo treba prijavit v 3 delovnih dneh (tako s strani zavarovanca kot s strani oškodovanca), vendar poznam primer iz prakse, ko je bila škoda prijavljena 3 leta kasneje (sicer iz kaska, ne iz AO, pa je šlo skozi, res pa da z veliko pregovarjanja in jeze na obeh straneh). Od dneva prejema zapisnika o škodi ima oškodovanec 3 leta časa, da popravi avto, oz. vrne podpisano poravnavo - potem odškodninski zahtevek zastara.kores95 je napisal/-a:čare je napisal/-a:Ti si zavarovanje plačal z naprej in ti lahko avto odjaviš takoj po nesreči,trgali bojo iz tvoje police mislim pa da ma rok za popravilo 3 leta.
samo jas sem pa dobil domol da moram napisati zapisnik ki moram priložiti prometno dovoljenje in vozniško.kje pa naj jas prometno dobim če nimam ne avta in ne zavarovanja?
Ti si dobil prijavo iz odgovornosti, ki jo moraš izpolnjeno skupaj s kopijo voziške in prometne poslati na zavarovalnico. Na podlagi tvoje izjave bo zavarovalnica odločila o temelju za izplačilo škode. Evropsko poročilo ne pomeni priznanja krivde in to na njem tudi piše, samo ljudje ste nepismeni in ne znate brati drobnega tiska. Tale obrazec čimprej izpolni in s kopijami pošlji na zavarovalnico, naša praksa je, da izpolnitev te zavarovančeve dolžnosti 3x zahtevamo, potem pa v primeru neodzivanja pridobimo podatke preko odvetnika in stroške zaračunamo zavarovancu.
Ko odjaviš avto, dobiš kopijo odjavljene prometne, s katero na zavarovalnici prekineš zavarovanje. Obrni se na šalter, kjer si prekinil zavarovanje, da ti poiščejo kopijo odjavljene prometne, oz. da jo posredujejo na škodni oddelek. Ob prekinitvi zavarovanja si tudi dobil v podpis izjavo, v kateri si izjavil ali si povzročil kakšno nesrečo. Če si se zlagal in obkrožil, da nisi, ter dobil vrnjeno razliko premije, potem jo boš moral vrniti.
čare je napisal/-a:Tole bo še zaplet.Vidva sta se zmenila da vozila popravita na lastne stroške (oz.ti njemu??) obenem pa napisala evropsko poročilo z vsemi podatki katerega je on zdaj koristil??Če je tako potem boš moral vrnit vrnjeno premijo od odjavljenega vozila in za zdajšne vozilo doblačat 15% razlike kolikor ti je padla bonifikacija zaradi povzročitve škode.
čare je napisal/-a:Na podlagi česa pa je on šel uveljavljat na zavarovalnico??Sta napisala evropsko poročilo al ne?Pa če je on imel škodo (nima veze kako veliko) na svojem vozilu ne vidim pametnega razloga zakaj bi si to popravljal na lastne stroške če ni bil nič kriv.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov