Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

burek66
Novinec

Kraj: Ljubljana

Stvarna napaka ali kaj drugega

Napisal/-a burek66 To feb 10, 2004 3:01 pm

:?

Na našem P307 niti 2 leti starem, s prevoženimi 19.000 km je spustil hladilnik.
Avto ni bil poškodovan, pred tem sta bila opravljena garancijski servis in menjava olja
na 15000km. Hladilnik je počil po celi spodnji strani. Na servisu so s strani Peugeota zahtevali kulanco, avto je izven garancije, pa je ni(s)mo dobili. Cena popraviola 60.000 SIT. Kaj predlagate, kako gre uveljavljanje stvarne napake?

Ne mi reč't, da je običajno da ti kiler poči po 19k prevoženih.

Prosim za pomoč!

G-4S

Napisal/-a G-4S To feb 10, 2004 3:26 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To feb 10, 2004 3:31 pm

G-4S je napisal/-a:Garancija vam je potekla, torej tukaj ni kej. Glede stvarne napake je pa tako: Tukaj bi šlo lahko za skrito napako, pri kateri pa morate dokazat, da je prodajalec za njo vedel, če jo hočete po dveh letih uveljavljati. V kolikor ni vedel (kar verjetno ni), zopet nimate kaj. V glavnem bedna situacija... :?

Ja mas prav!

Ceprav pa lahko vseeno poskusi uveljavljat garancijo.
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky To feb 10, 2004 3:40 pm

Pisno se direktno na uvoznika obrni........češ da ste zvesti tej znamki......da je to 5 pugi zapored......da ste full razočarani......da drugače bo zadnji......da vsaj delno krijejo stroške.......da drugače se obrneš na varstvo potrošnikov.......itd. v večini primirov zaleže.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To feb 10, 2004 3:48 pm

Pjdi novega u a-net kupit, pa ga sam namontiraj. Če je izven garancije ti nič več ne pomaga.

LP
Nebivedu

P.S. Lahko pa je počil zaradi vaše krivde - spodaj je bila navadna voda, ki je zmrznila in ga je odprlo - lahko so vam pa na servisu dotočili navadno vodo in je zarad tega šu kiler u maloro.

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 To feb 10, 2004 4:08 pm

Definitivno TRŽNA INŠPEKCIJA! :!: Varstvo porošnikov-so ene nule!!! :x Rok pa je 2 meseca od ugotovitve napake.
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To feb 10, 2004 10:58 pm

Kaj ti bo tržna inšpekcija :?: Ne razumem zakaj DEFINITIVNO njih. Glede na to da avto ni več v garanciji, stvarno napako pa bo tukaj nemogoče dokazat, če tudi je bila. Pač oni garantirajo, da bo dve leti delalo, če je naslednji dan avto za na odpad jim nimaš kaj! Pač tako je to! Ponavali le lepa beseda svoje mesto najde :lol:
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

burek66
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a burek66 Sr feb 11, 2004 8:26 am

Zgodba je taka, v soboto je na poti na Pokljuko, merilnik temperature zacel lesti proti rdečem polju in prilezel do njega. Vklopila se je STOP lučka in žena je avto ustavila.
Razlog: ni bilo hladilne tekočine! Jaz sem potem dolil 3l antifriza in avto odpeljal v dolino. med nalivanje in kratko voznjo do Bleda ni nikjer vidno puščalo. Ponoči je ven steklo spet kak deciliter. Hladilnik je počen po celi spodnji strani. Ni mogoče da je kaj drugega kot tovarniška napaka. Imel sem že veliko avtomobilov in kiler mi je puščal samo pri skoraj 18 let staremu kadetu, ko je imel že vso pravico puščati. Vseeno bom napisal pismo na Peugeot Slovenija. V kratkem bom dodal sliko, da se sami prepričate za kaj gre.

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Ne feb 15, 2004 7:44 pm

BiMMER je napisal/-a:Kaj ti bo tržna inšpekcija :?: Ne razumem zakaj DEFINITIVNO njih. Glede na to da avto ni več v garanciji, stvarno napako pa bo tukaj nemogoče dokazat, če tudi je bila. Pač oni garantirajo, da bo dve leti delalo, če je naslednji dan avto za na odpad jim nimaš kaj! Pač tako je to! Ponavali le lepa beseda svoje mesto najde :lol:

Definitivno tržno inšpekcijo ker je bila po mojih izkušnjah edina institucija kjer so vedeli kaj govorijo (še pravnik na Uradu za varstvo potrošnikov mi je določene stvari narobe razložil: npr.: da me lahko firma terja za povzračilo sodnega izvedenca če ga najamejo; na tržnem pa so mi odgovorili da to zahteva inšpektor in ne jaz zato me tudi ne more nobeden nič terjat,...
080 številka od varstva potrošnikov: tip ne zna niti slovensko govoriti????!!! :shock: :shock: :evil: sem ga komaj razumu, ko mi tip razlaga kako mi nekaj pripada oz kako je prav namesto povedati po katerih členih imam pravice se ve kaliko obvlada zadevo...dvakrat vprašal isto-dobil različen odgovor-??? Hvala lepa za tako svetovanje!
Če za rabljen avto velja enoletna garancija, čeprav piše na kupoprodajni pogodbi da ne dajejo garancije, jo lahko terjaš, ker je to v nasprotju z zakonom...
Ponavadi žal lepa beseda ne pomaga ko mora nekdo seži v žep,...kvečjemu da mu pošlješ "določene obiske"-za en hladilnik pa bi bilo to predrago.
SPEED?!-NO PROBLEM!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov