BiMMER je napisal/-a:Kaj ti bo tržna inšpekcija

Ne razumem zakaj DEFINITIVNO njih. Glede na to da avto ni več v garanciji, stvarno napako pa bo tukaj nemogoče dokazat, če tudi je bila. Pač oni garantirajo, da bo dve leti delalo, če je naslednji dan avto za na odpad jim nimaš kaj! Pač tako je to! Ponavali le lepa beseda svoje mesto najde

Definitivno tržno inšpekcijo ker je bila po mojih izkušnjah edina institucija kjer so vedeli kaj govorijo (še pravnik na Uradu za varstvo potrošnikov mi je določene stvari narobe razložil: npr.: da me lahko firma terja za povzračilo sodnega izvedenca če ga najamejo; na tržnem pa so mi odgovorili da to zahteva inšpektor in ne jaz zato me tudi ne more nobeden nič terjat,...
080 številka od varstva potrošnikov: tip ne zna niti slovensko govoriti????!!!

sem ga komaj razumu, ko mi tip razlaga kako mi nekaj pripada oz kako je prav namesto povedati po katerih členih imam pravice se ve kaliko obvlada zadevo...dvakrat vprašal isto-dobil različen odgovor-??? Hvala lepa za tako svetovanje!
Če za rabljen avto velja enoletna garancija, čeprav piše na kupoprodajni pogodbi da ne dajejo garancije, jo lahko terjaš, ker je to v nasprotju z zakonom...
Ponavadi žal lepa beseda ne pomaga ko mora nekdo seži v žep,...kvečjemu da mu pošlješ "določene obiske"-za en hladilnik pa bi bilo to predrago.