primozek68 je napisal/-a:Ima smisel. Podraži in zavleče zadevo. Traktor lahko prehitiš tudi čez polno črto ali ob znaku za prepovedano prehitevanje. Ker ne gre za prehitevanje, ampak vožnjo mimo. Policist je verjetno ocenil, da si prehitel v škarje, ker je nasproti vozeči moral upočasniti, ali pa se celo umikati.
primozek68 je napisal/-a:Ima smisel. Podraži in zavleče zadevo. Traktor lahko prehitiš tudi čez polno črto ali ob znaku za prepovedano prehitevanje. Ker ne gre za prehitevanje, ampak vožnjo mimo. Policist je verjetno ocenil, da si prehitel v škarje, ker je nasproti vozeči moral upočasniti, ali pa se celo umikati.
matejxx je napisal/-a:primozek68 je napisal/-a:Ima smisel. Podraži in zavleče zadevo. Traktor lahko prehitiš tudi čez polno črto ali ob znaku za prepovedano prehitevanje. Ker ne gre za prehitevanje, ampak vožnjo mimo. Policist je verjetno ocenil, da si prehitel v škarje, ker je nasproti vozeči moral upočasniti, ali pa se celo umikati.
To ne drži popolnoma. Ti po pravilih ne smeš prehiteti trajektorij čez polno črto, ker se po pravilih tudi ne smeš voziti po njej(si lahko malo prebereš pravilnik). Je pa res, da bo to večina policistov spregledala. Toda če boš slučajno priletel na nekega mladega policista, ki te bo želel kaznovati, te bo tudi kaznoval.
Pa prehitevanje traktorja ni vožnja mimo : "vožnja mimo je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču"
Avtorju teme pa: Plačaj kazen in ne kompliciraj, ker ne boš dosegel ničesar, samo stroške boš imel še večje.
primozek68 je napisal/-a:matejxx je napisal/-a:primozek68 je napisal/-a:Ima smisel. Podraži in zavleče zadevo. Traktor lahko prehitiš tudi čez polno črto ali ob znaku za prepovedano prehitevanje. Ker ne gre za prehitevanje, ampak vožnjo mimo. Policist je verjetno ocenil, da si prehitel v škarje, ker je nasproti vozeči moral upočasniti, ali pa se celo umikati.
To ne drži popolnoma. Ti po pravilih ne smeš prehiteti trajektorij čez polno črto, ker se po pravilih tudi ne smeš voziti po njej(si lahko malo prebereš pravilnik). Je pa res, da bo to večina policistov spregledala. Toda če boš slučajno priletel na nekega mladega policista, ki te bo želel kaznovati, te bo tudi kaznoval.
Pa prehitevanje traktorja ni vožnja mimo : "vožnja mimo je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se ne premika, objekta ali ovire na vozišču"
Avtorju teme pa: Plačaj kazen in ne kompliciraj, ker ne boš dosegel ničesar, samo stroške boš imel še večje.
Jaz sem to naredil na izpitni vožnji. Bager sem dohitel in sem se vozil za njim 10/uro. Potem me je un iz komisije vprašal, če bom do Maribora vozil za njim. In sem ga prehitel, na ravnem in varno. In opravil izpit. No?
abbe je napisal/-a:men je blo rečen da če se pelje manj kot 30 kmh ga lahko prehitiš tudi čez polno črto...
darkside je napisal/-a:je pa lepo da traktor ki naredi kolono da se umakne, so pacienti ko se ti ne bo umaknil pa če bo šel čez celo slovenijo
abbe je napisal/-a:men je blo rečen da če se pelje manj kot 30 kmh ga lahko prehitiš tudi čez polno črto...
odprti clio je napisal/-a:darkside je napisal/-a:je pa lepo da traktor ki naredi kolono da se umakne, so pacienti ko se ti ne bo umaknil pa če bo šel čez celo slovenijo
Ne lepo, obvezno. Vozilo se mora umakniti in spustiti za seboj vozeče, če so se za njim nabralvi vsaj trije (citiran zakonik tudi že na tem forumu). Spomnim pa se zaradi ogorčenja, ker so sledili komentarji, da se na lokalni cesti ne bi nihče umaknil, če vozi 90 km/h, tudi če se je za njim nabralo 10 vozil.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov