noj je napisal/-a:Granatirati ti res ne more, da bodo prišle 2015 letnik, ker pošlejo iz skladišča vedno najprej staro zalogo ven.
Čez vikend smo pri pregledu ugotovili da so nam prodali in namontirali spredaj gume letnik 2015, zadaj gume letnika 2013!!!!!
ursh_ je napisal/-a:
da bomo ja imeli 4 leta mir, sedaj se pa vulkanizer izgovarja da 2 leti stara guma ni stara guma. Kdo pa meni jamči da so bile dve leti ustrezno skladiščene.
.
Ivan36 je napisal/-a:Ma kera MONA da starejše gume zadaj![]()
Čez vikend smo pri pregledu ugotovili da so nam prodali in namontirali spredaj gume letnik 2015, zadaj gume letnika 2013!!!!!
Vedno daš NOVE-jše gume ZADAJ ! Pogonske so lahko na 2 mm za prednji pogon ! pa so še vodljive po zalitih cestah. Za zadnji pogon pa nebi več imel pod 4/3mm profila, je kar lepo vijugalo po AC v nalivu
DePalmo je napisal/-a:Torej če so gume stare 10 let in niso bile nikoli montirane so nove?
Tukaj se na žalost nebo kaj veliko rešilo, edino če bo šel vulkanizer vam na roke. Sem sam tudi že zahteval nove gume in sem dobil dve leti stare (naročila preko neta), zadnjih par naročil pa nisem tega nič povdarjal, pa sem dobil najstarejše stare 2 meseca. Sem pač zamenjal firmo kjer naročam in kjer vejo kako se streže takim stvarem.
Pri vuklanizerjih pa osebno ne jemljem več gum, so enostavno predragi, denarja pa nimam da bi ga metal stran za njihove provizije.
Predpisa, ki bi urejal, koliko so lahko stare pnevmatike, da se lahko prodajajo kot nove, ni. Razna nacionalna združenja distributerjev smatrajo, da se lahko pnevmatike prodajajo kot nove še 3 do 5 let po izdelavi.
Proizvajalci avtomobilov pa običajno priporočajo menjavo pnevmatik nekje po 6 letih.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost