Prosil bi vas, spoštovane soforumaše, da mi podate kakšen nasvet o nastali zadevi.
1. Moj oče kupi pred štirimi meseci novo Kio Ceed SW. Vse ok, avto lep, se lepo vozi. Po nekaj tednih se oče dobi s prijateljem, sicer avtomehanikom in skupaj pogledata avto. Prijatelj ga opozori na naslednje stvari:
- Med pokrovom motorja in blatnikom je na eni strani razmaka komaj dva milimetra, na drugi strani lahko vtakneš v tisto špranjo skoraj celi prst. Tako je tudi na zadku, torej na prtljaznih vratih. Pod pokrovom motorja, po celi strani, kjer je velik razmak, se vidijo sledi brušenja in naknadnega barvanja. To sem opazil še jaz, ki sem totalni laik za tovrstne zadeve.
2. Oče odpelje nekaj dni kasneje avto na Kio, direkt k prodajalcu. Prodajalec avto pregleda, poslika in pove očetu, da ga pokličejo čez nekaj dni.
3. Očeta pokličejo iz Kie, mu povedo, da so neposredno s Slovaške dobili odgovor, da ima avto na obeh straneh preveč anomalij, da bi lahko bilo popravljivo in da bo sledila menjava avtomobila. Prodajalec še pove, da se bodo slišali glede detaljov v naslednjih dneh.
4. Mineta dva tedna, odgovora ni. Oče pokliče na Kio, govori z istim prodajalcem. Ta mu zatrdi, da je nov avto na poti in bi moral biti v salonu v nekaj dneh.
5. Mine še en teden. Nobenega klica. Oče pokliče spet in govori z istim prodajalcem. Prodajalec mu pove, da je stvar zakompliciral Summit Leasing, kjer ima oče urejeno financiranje. Oče pokliče na Summit Leasing, se dogovori za sestanek, kjer mu povedo, da oni o dotični zadevi ne vedo ničesar.
6. Zopet mine en teden, oče kliče prodajalca, ta se sprva na telefon ne oglača, kasneje dejansko blokira očetovo številko.
7. Dva tedna nazaj, oče pošlje (s povratnico) uraden dopis v prodajalno o nastali situaciji. Do danes ne dobi nikakršnega pisnega odgovora. Celi čas se pa prodajalec v prodajalni izogiba dati kakršnokoli pisno potrdilo ali izjavo o nastali situaciji.
8. V sredo je klical očeta serviser iz Kie, da pripelje avto, da "poskušajo poravnat kar se poravnat da". Očetu se je snelo in je rekel, da jih bo peljal na sodišče.

Torej, mene samo zanima Vaše mnenje o dotični situaciji in pa, ali je morda še kdo imel podobno izkušnjo?