Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
equality
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napihal 0,43 odklonil strokovnega

Napisal/-a equality To mar 23, 2004 9:08 pm

Zanima me, če bi mi gdo lahko zagotovo povedal kaj se zgodi v mojem primeru: prvič napihal: 0,43 promila, s tem da se nisem strinjal z rezultatom, odklonil strokovni pregled, vendar ničesar podpisal? kakšna je možnost, da se izvlečem iz tega z minimalnimi stroški, glede na to, da sem redni študent brez prihodkov???

hvala vnaprej

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen To mar 23, 2004 9:14 pm

Najprej lepo pozdravljen na forumu. Dej mi povej, zakaj se ti je 0,43 zameru? Človek bi mislu, da boš vesel rezultata :lol:

LP Tilen
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To mar 23, 2004 9:18 pm

Tilen je napisal/-a:Najprej lepo pozdravljen na forumu. Dej mi povej, zakaj se ti je 0,43 zameru? Človek bi mislu, da boš vesel rezultata :lol:

LP Tilen

Če je še mladi, najbrž ni preveč vesel...
Al pa je mislu da ga več nese in je bil razočaran nad rezultatom :P

Sori, drgač pa tud od mene lepo podavljen :P

Uporabniški avatar
equality
Nov uporabnik

Napisal/-a equality To mar 23, 2004 9:19 pm

hvala za dobrodošlico.
Ubistvu sem se začel razbijati po glavi šele naslednji dan, ko sem se malce bolje pozanimal glede teh stvari, pa še vedno ne dovolj... :(
bil sem namreč pod vtisom da je vse kar je nad 0,00 nesprejemljivo, saj mi manjka še pol leta do dveh let
Eden izmed razlogov zakaj se nisem strinjal pa je bil to, da enostavno nisem bil pijan, kajti alkohol mi je ostal v krvi še od prejšnjega dne:P

Uporabniški avatar
equality
Nov uporabnik

Napisal/-a equality To mar 23, 2004 9:20 pm

ja med drugim tud to, mogu bi mn napihat :)

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 To mar 23, 2004 9:22 pm

equality je napisal/-a:Eden izmed razlogov zakaj se nisem strinjal pa je bil to, da enostavno nisem bil pijan, kajti alkohol mi je ostal v krvi še od prejšnjega dne:P

Kaj si bil slučajn koma včeri al kako? Al je blo to zjutrej?

Uporabniški avatar
equality
Nov uporabnik

Napisal/-a equality To mar 23, 2004 9:25 pm

[/quote]

Kaj si bil sluajn koma veri al kako? Al je blo to zjutrej?[/quote]

ja zjutrej so me ustavl okol 3eh napoti domov, pil sem pa okrog 9ih...

Uporabniški avatar
equality
Nov uporabnik

Napisal/-a equality To mar 23, 2004 9:43 pm

Še vedno me zanima, kaj lahko pričakujem?? naj bi bil to že avtomatsko odvzem izpita če odklonim strokovni pregled? ali morda v mojem primeru ne, ker nisem podpisal zapisnika? se lahko pri sodniku za prekrške zgovarjam na kaj, če mi bo sploh dodeljen?

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Napisal/-a dejan84 To mar 23, 2004 9:45 pm

Ne vem. Jst sm skoz mislu da prve 2 let ne smeš napihat več kot 0,00. Sam glede na enako temo k je bla ene 2 tedna nazaj lahko prčakuješ kšni 2 točki pa ccc 40 k kazni. Dej poišč na forumu k je že enkrat blo pa boš vidu.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To mar 23, 2004 9:47 pm

Če si takrat mislu da si preveč napihal bi mogu ti sam zahteva strokovni, ne da ti ga on izreče. Razen seveda če so ble še kake druge substance v krvi... kaka bo kazen pa bojo drugi povedali...

Uporabniški avatar
equality
Nov uporabnik

Napisal/-a equality To mar 23, 2004 9:50 pm

ja sem že prebral tisto podobno situacijo.
ne, mislm da bi mogu več napihat, pa ja tut thc je bil u krvi...
zanima me če lahko sploh dokažejo da sem bil to jaz, glede na to da sem odklonil podpis zapisnika????

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk To mar 23, 2004 10:03 pm

Primer razgradnje alkohola v telesu
Teža 100 kg ( zaradi lažjega izračuna okrogla cifra )
Alkohol se razporedi v vodi , ki je v telesu in je je ca 70%
V treh pivih ( vsebnost alkohola ca 4,3% ) je ca 65 gramov čistega alkohola.
Alkohol v gramih delimo z vodo v telesu ( 70% telesne teže ) in dobimo rezultat 0,9 promila . To je najverjetnejša številka , ki bi jo napihal ( odstopanje pa je odvisno od konstitucije , zdravstvenega stanja , navajenosti organizma na alkohol ... ).Telo v eni uri predela ca 10g alkohola (0,15g/liter na uro ), kar pomeni da si trezen v nulo po 3 pivih v ca 6 urah.
sedaj pa si približno izračunajte kako dolgo ste "pijani" po eni zabavi , seveda če se spomnite koliko ste spili.
Glede dokaza , da si bil to ti. Narejen je zapisnik , podatki so vzeti iz tvojih dokumentov in napisala ga je uradna oseba.
Ker se nisi strinjal z rezultatom ( ali nisi hotel podpisati ),se mora po zakonu odredit strokovni pregled. Če ga odkloniš sledi odvzem vozniškega in prepoved nadaljne vožnje.

Uporabniški avatar
equality
Nov uporabnik

Napisal/-a equality To mar 23, 2004 10:19 pm

No ja hvala za informacije, če se gdo še česa spomne iz podobnih primerov se priporočam

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To mar 23, 2004 10:41 pm

Kolega je mel podobno situacijo, samo da je napihal 0.0 gunja je bla tudi v krvi, odklonu strokovni, pa je čakal kar neki cajta na sodnika, pol pa ga sodnica ni nič kaznovala, samo opozorilo... tebi se sigurno ne bo tako ugodno izšlo. vsaka šola nekaj velja. nauči se čim več iz te šole.

CooL_MihC
Nov uporabnik

Odgovor

Napisal/-a CooL_MihC Sr mar 24, 2004 12:13 am

Če nisi podpisal zapisnika je enako kot da se ne strinjaš z rezultatom. Kazen za to je ista kot če napihaš čez 1,5 ....zato nikoli ne odklonit ali ne podpisat če veš da imaš po 1,5. Kazen za to odvzem izpita 6 mesecov in pomovno opravljanje in 120 000 SIT denarne kazni.
Drugače bi se pa zmazal z ene par točkam in nekaj 10 K sit.

NA ŽALOST SE DRŽAVNI PRORAČUN JAČA NA TAKIH KOT SMO MI, NAJPREJ PIJEMO PIVO (OD TEGA PLAČAMO VELIK DAVEK DRŽAVI) POTEM NAS PA ŠE POLICAJI USTAVIJO IN VZAMEJO IZPIT.....SPET POLNIMO DRŽAVNO BLAGAJNO ......SANDA POKVARJENA......
POSLANCI SE PA VOZIJO OKROG PIJANI ,,,,,, PLEMENITI PA TO ----AJA PA DIREKTORJI TUD ...KOBILARNA LIPICA.....

LP CooL_MihC

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr mar 24, 2004 12:23 am

ne stokaj Cool_Mihc . ko se ti bo pa en poču v avto ali pa celo kej hujšga boš pa joku. kr naj bodo kazni.

sicer 0.43 res ni baš veliko ampak sam si odklonil . Sam te razumem če si ga kadil prej.. to naj raj uštimajo , ne pa da po dveh tednih še zmer smatrajo da si še pod vplivom ...tcc

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Sr mar 24, 2004 1:40 am

CE ODKLONIS STROKOVNI PREGLED SE SMATRA, KOT BI NAPIHAL NAJVISJO MEJO.
Verjemi, mam zal dosti izkisenj s tem :(
odklonis le v primeru, da si koma pijan in dobis samo 90 k kazni.(luknja v zakonu). ce napihas nad 1.5, pa ti vzamejo izpit + kazen + prepoved.

Raje bi podpisal, kazen bi bila 35k sit + 7 povprecnine + 3-4 pike.

Pa bi se pritozil, pa spet pritozil. na koncu bi se zmenil za obroke, kar je se najboljsa varianta.
VSE placas, nikjer se ne izmuznes.

P.s. imas kopijo alkotesta?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman Sr mar 24, 2004 1:44 am

kdk je napisal/-a:Primer razgradnje alkohola v telesu
Teža 100 kg ( zaradi lažjega izračuna okrogla cifra )
Alkohol se razporedi v vodi , ki je v telesu in je je ca 70%
V treh pivih ( vsebnost alkohola ca 4,3% ) je ca 65 gramov čistega alkohola.
Alkohol v gramih delimo z vodo v telesu ( 70% telesne teže ) in dobimo rezultat 0,9 promila . To je najverjetnejša številka , ki bi jo napihal ( odstopanje pa je odvisno od konstitucije , zdravstvenega stanja , navajenosti organizma na alkohol ... ).Telo v eni uri predela ca 10g alkohola (0,15g/liter na uro ), kar pomeni da si trezen v nulo po 3 pivih v ca 6 urah.
sedaj pa si približno izračunajte kako dolgo ste "pijani" po eni zabavi , seveda če se spomnite koliko ste spili.
Glede dokaza , da si bil to ti. Narejen je zapisnik , podatki so vzeti iz tvojih dokumentov in napisala ga je uradna oseba.
Ker se nisi strinjal z rezultatom ( ali nisi hotel podpisati ),se mora po zakonu odredit strokovni pregled. Če ga odkloniš sledi odvzem vozniškega in prepoved nadaljne vožnje.

tu mas pa si zracunaj:

http://users.volja.net/diamond/4aeg/zab ... o/alco.htm

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Sr mar 24, 2004 9:21 am

Torej stvar je taka.
Če bi podpisal zapisnik, in si mladi voznik bi dobil kazen 25-35k + stroški postopka in 1-3 kazenske točke. Če nisi več mladi voznik ne bi dobil nič ampak samo srečno vožnjo.(117. čl. ZVCP) Ker si pa nisi podpisal zapisnika in ti je bil odrejen strokovni pregled, katerega si odklonil pa sledi denarna kazen od 90-150k + stroški postopka in stranska sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja (120. čl. ZVCP). Glede na sodno prakso sodnikov za prekrške, če je to tvoj priv postopek pri sodniku, ti VD ne bo odvzel.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
equality
Nov uporabnik

Napisal/-a equality Ne avg 29, 2004 4:18 pm

Če koga slučajno zanima kaj se je zgodilo v tem mojem primeru :) čakal sem na poziv sodnika cca. 5 mesecev, dobil sem 5 kazenskih točk, ter 45.000 SIT denarne kazni.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov