Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Dobil prazno položnico

Napisal/-a BaSe Po apr 05, 2004 11:43 am

Včeraj me je ustavil policaj zaradi prehitre vožnje, napisal kazen za 5K Sit, na položnico pa ni napisal nič :? :?

Kaj zaj moram sam izpolnit položnico, ker ko sem se z drugimi pogovarjal, ki so dobili kazen, jim je na položnico policaj tudi napisal kazen znesek... :!:

kaj če bi si jaz na položnico napisal samo 2.500 sit :D mislite, da bi pogruntali ???

Kaj pa če sploh ne bi plačal, pol pa če bi imel probleme kakšne, bi se zagovarjal, da mi je policaj dal prazno položnico, pa si nisem mel kaj z njo za delat :? Malo čudno :?

No daj svetujte mi prosim, bimmer, G-4s pa tisti ki se kaj spoznate na to !!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Po apr 05, 2004 12:08 pm

Kako misliš prazno - je manjkal samo znesek ali tudi vsi ostali podatki (št. računa,...)

Sicer pa položnica ni nek uradni dokument v smislu, da velja to kar policaj napiše. Ti moraš plačat svojo kazen, če ti oni dajo položnico (mislim formular) je to pomoje prej njihova dobra volja oz. način dela, kot pa kaj drugega in se pomoje ne da na to izggovarjat. Potem lahko rečeš kar, da si položnico izgubil pa je efekt podoben.

Če bi pa nakazal manj denarja kot je tvoja kazen je pa druga zgodba ali bi to šlo skozi. O tem se je pa že debatiralo.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po apr 05, 2004 12:11 pm

Prazno poloznico da vedno za mandatno kazen, ker imas moznost, da v 8 dneh placas le polovico, ce pa kasneje pa celo kazen. Sklepam, da je bila kazen 10000 SIT, ce pa placas v 8 dneh pa polovicna, torej 5000 SIT. Kar se pa tice tega, ce bi te pogruntal - bi te, potem pa bi moral placat celo kazen in se stroske postopka izterjave ter zamudne obresti.

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Napisal/-a BaSe Po apr 05, 2004 12:14 pm

ok hvala lepa !

LP

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po apr 05, 2004 12:17 pm

Položnico si dobo, zato da jo sam izpolniš. In sicer če jo boš plačal v 8 dneh od izdaje kazni pol napiši polovično ceno, če pa neboš plačal v 8 dneh pa morš celotno ceno napisat gor. Pa napiši še svoje osebne podatke gor.

Številka računa, sklic itd. pa so tak že izpolnjeni!
Slika

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider Po apr 05, 2004 12:18 pm

Sale je napisal/-a:Kako misliš prazno - je manjkal samo znesek ali tudi vsi ostali podatki (št. računa,...)

Sicer pa položnica ni nek uradni dokument v smislu, da velja to kar policaj napiše. Ti moraš plačat svojo kazen, če ti oni dajo položnico (mislim formular) je to pomoje prej njihova dobra volja oz. način dela, kot pa kaj drugega in se pomoje ne da na to izggovarjat. Potem lahko rečeš kar, da si položnico izgubil pa je efekt podoben.

Če bi pa nakazal manj denarja kot je tvoja kazen je pa druga zgodba ali bi to šlo skozi. O tem se je pa že debatiralo.

Ponavad za napačno parkiranje k je 2500, majo dost 2000, jim čist paše. Verjetno se jim zdi brezveze karkoli pošiljat nazaj. Ne vem no. Al mamo pa pač eni srečo... :?:
Švoh, ampak lahek 8)
!New! White blinkers-Chicks go crazy! :mrgreen:

G-4S

Napisal/-a G-4S Po apr 05, 2004 12:18 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po apr 05, 2004 12:50 pm

Poloznico zmer prazno dobis!
Jaz bi na tvojem mestu napisal 2.500sit in mir!
Vem da so to moji sosolci delal, oz smo se neki tut o tem menl in niso nic skapcal, ker se zadeve ne preverjajo najbolj, lahko pa da je zaj drugace!
LP

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Napisal/-a BaSe Po apr 05, 2004 4:46 pm

monster_d je napisal/-a:Poloznico zmer prazno dobis!
Vem da so to moji sosolci delal, oz smo se neki tut o tem menl in niso nic skapcal, ker se zadeve ne preverjajo najbolj, lahko pa da je zaj drugace!
LP

To sem jaz tudi mislil, kaj bojo te šli preverjat mojih 5 čukov, ko pa na dan napišejo (na pamet govorim) preku 100 kazni :?

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Po apr 05, 2004 6:55 pm

BaSe ® je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:Poloznico zmer prazno dobis!
LP

To sem jaz tudi mislil, kaj bojo te šli preverjat mojih 5 čukov, ko pa na dan napišejo (na pamet govorim) preku 100 kazni :?

Narobe misliš. Vsako položnico, ki je izdana se preverja, ker če ni plačana v 8ih dneh, gre potem v izterjavo. Tako da, če boš plačal manj ti bodo vsekakor še kj več odtrgali.
SlikaSlika

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Sr okt 06, 2004 10:17 pm

A to zato ker so prasice? :shock: :? 8)

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Sr okt 06, 2004 10:45 pm

No pa da se jaz povem. Sem dobil kazen 10.000 v osmih dneh 5.000 in prazno poloznico. Napisal 2.500 in se zdaj nic dobil pa je ze vec kot 3 leta. Enkrat pa sem preko rdece sel dobo 40.000 kr pa nisem placal vec kot 2 meseca pa sem dobil od davcne.In ker sem student smo se zmenli na obroke placal sem prva dva obroka en je bil 4.000 drugi 10.000 pol pa nic vec. Pa tudi od tega je ze vec kot 2 leti pa nisem nic vec dobil domov. Ocitno sem imel veliko sreco. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Pe okt 08, 2004 8:41 am

Dokler si študent, se marsikaj da....Samo....ko maš pa enkrat OD.....nič več ne jamrajo....kr vzamejo, pa se lahk slikaš :evil:
pubi

Uporabniški avatar
frcac
Nov uporabnik

Kraj: Godovič

Napisal/-a frcac Pe okt 08, 2004 9:09 am

Verjemte, tudi študentu ni čist tako tralala - lepo davčna blokira transakcijski račun da je neuporaben dokler na svoji matični enoti ne plačaš kar si dolžen (tržejo nič), nato pa ti ga spet sprostijo. Že poiščejo pot da dobijo svoj denar.

LP, Sašo
VW Golf II GTi pocket rocket
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov