Odvetniki itak pretiravajo pri visinah odskodninskih zahtevkov. Recimo hocejo 2 mio SIT in podobno. Zavarovalnica pa itak ponuja smesno nizke zneske (jim ni v interesu, da bi ti ponudili pravicno odskodnino). Pol pa odvetnik mal pogliha in nato je na tebi, ce sprejmes odskodnino ali gres v pravdo (ki se zavlece 2-3 leta). Visina odskodnine je odvisna od primera do primera, pa tudi od zavarovalnice do zavarovalnice. Dejstvo je, da so se visine odskodnin v zadnjih nekaj letih izredno zmanjsale in bodo vedno nizje. Jaz sem za podobno poskodbo kot si jo imel ti pred casom dobil 800k, januarja letos pa za dosti vecjo poskodbo dobrih 600k. Je pa res, da sem bil sam kriv, tako da sem bil prikrajsan za 100-200k iz naslova strahu. Jst bi rekel, da bos dobil prvotno ponudbo v visini cca. 300-400k in nato bo odvetnik zglihal do cca. 500k SIT. Lahko da dobis tudi kak tolar vec, a raje ti povem manj, da bos kasneje pozitivno presenecen kot da ti sedaj govorim o nekih bajnih stevilkah pol bos pa razocaran.
Pa veliko srece
P.S. Vazno, da tebi ni nic in nimas nobenih trajnih posledic, ker le-teh ti ne more noben denar nadomestiti.