Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

a_je_to
Nov uporabnik

Višina odškodnine

Napisal/-a a_je_to So apr 24, 2004 8:02 pm

Prosil bi za nasvet. Namreč pred kakšnim 3 meseci sva se s punco vračala domov, ko nama je avto iz stranke ulice vzel prednost in smo trčili? Seveda smo poklicali policijo, ki je naredila zapisnik. Avto je bil totalka razbit. Nalednji dan ko sem šel v službo me je začel boleti vrat vsekakor so mi predlagali, da naj grem k zdravniku da preverijo kaj je. Osebni zdravnik me je napotil na urgenci, ker še ni minilo 24 ur. Tam so mi slikali hrbtenico, ki se je hvala bogu izkazalo, da ni nič in da je le nateg vratnih mišic. Nataknili so mi ovratnico, ki sem jo moral nositi cca. 1 teden. Na bolniški sem preživel cca. 1 mesec ter seveda med tem časom obiskoval fizioterapijo. Po končani bolniški so mi predlagali, da je možnost zahtevati odškodnino zaradi izgube osebnega dohodka. Namreč ker sem bil v bolniški sem dobil kar 20 % manjšo plačo. Zanima me kakšno odškodnino se lahko za tak primer zahteva?
Za avto mi je zavarovalnica ocenila, da je vreden 400.000 sIT na trgu. Ponudili so mi 230.000 SIT, ki sem jih sprejel, ker sem vedel, da se ne splača z njimi prepirati kajti na koncu vedno oni zmagajo.

Hvala vsem.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO So apr 24, 2004 8:04 pm

obišči odvetnika (ne "odškodnin d.o.o."; en od boljših je v Medvodah (ne smem delat reklame.. :-) )
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco So apr 24, 2004 8:14 pm

Z vsemi papirji k odvetniku, pa bo on vse postimal... za medvoskega odvetnika pa ne vem. Bil je zelo dober, sam mislim da sta mu ze mal slava in denar v glavo stopila. Mene je ze dvakrat zastopal. Prvic sem bil izredno zadovoljen, drugic razocaran. Upam, da nikoli vec nebom potreboval odvetnika a ce ga bognedaj bom, bom sigurno izbral drugega. A to je seveda le moje osebno mnenje ;)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

a_je_to
Nov uporabnik

Hvala

Napisal/-a a_je_to Ne apr 25, 2004 8:15 am

Hvala obema za ta odgovor. Zanima me če imasta izskušnje s tem? In kakšna je bila vajina okvirna višina odškodnine? Toliko, da vem sploh kaj lahko pričakujem. Ker sem slišal, da nekateri zahtevajo več nekateri manj. Tako, da bom vedel primerjati.

Hvala še enkrat

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Ne apr 25, 2004 9:32 am

Odvetniki itak pretiravajo pri visinah odskodninskih zahtevkov. Recimo hocejo 2 mio SIT in podobno. Zavarovalnica pa itak ponuja smesno nizke zneske (jim ni v interesu, da bi ti ponudili pravicno odskodnino). Pol pa odvetnik mal pogliha in nato je na tebi, ce sprejmes odskodnino ali gres v pravdo (ki se zavlece 2-3 leta). Visina odskodnine je odvisna od primera do primera, pa tudi od zavarovalnice do zavarovalnice. Dejstvo je, da so se visine odskodnin v zadnjih nekaj letih izredno zmanjsale in bodo vedno nizje. Jaz sem za podobno poskodbo kot si jo imel ti pred casom dobil 800k, januarja letos pa za dosti vecjo poskodbo dobrih 600k. Je pa res, da sem bil sam kriv, tako da sem bil prikrajsan za 100-200k iz naslova strahu. Jst bi rekel, da bos dobil prvotno ponudbo v visini cca. 300-400k in nato bo odvetnik zglihal do cca. 500k SIT. Lahko da dobis tudi kak tolar vec, a raje ti povem manj, da bos kasneje pozitivno presenecen kot da ti sedaj govorim o nekih bajnih stevilkah pol bos pa razocaran.

Pa veliko srece ;)

P.S. Vazno, da tebi ni nic in nimas nobenih trajnih posledic, ker le-teh ti ne more noben denar nadomestiti. :?
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne apr 25, 2004 11:08 am

se kar strinjam z Dacom... sploh z zadnjim stavkom :D

nikakor se zadeve ne lotevaj sam - nujno z odvetnikom, itak ga plača zavarovalnica - do pogajanj o odškodnini; od tu naprej plačuješ sam;
primer: meni je odvetnik računal 45k sit (okol 160k sit mu je plačala še zavarovalnica), dobil sem pa 1.2 mio odškodnine...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

a_je_to
Nov uporabnik

Napisal/-a a_je_to Ne apr 25, 2004 4:30 pm

Še enkrat hvala obema za odgovor. Se bom pozanimal pri odvetniku.

Res sem pa srečen, da ni bilo nič hujšega in da so vse kosti cele.

Hvala še enkrat.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost