Navezuje se na tale topic:
http://avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=14718
No po skoraj 2 mesecih sm dobu od zavar. 1.200.000 sit, kar je bilo malo več kot me je prišlo popravilo avtomobila (z rabljenimi airbagi in nekaj karoserijskimi deli ki sem jih uvozil iz Italije).
Glede na to da pri nesreči ni bilo policijskega zapisnika (čeprav so policaji prišli na kraj nesreče in ocenili da se ne bodo umešavali ker je bilo jasno kdo je povzročitelj) se je vse skupaj precej zavleklo. Zavarovalnica je tudi zahtevala vpogled povzročiteljevega avtomobila in ko je to opravila je bilo vse b.p.
Zanima me če ima gdo izkušnje sledeče:
po nesreči so se pri meni in sopotnici pojavile bolečine v vrtatu, in zvečer sva šla na urgenco. Tam so nama ugotovili precej resne poškodbe (jaz sem imel izvin vratne hrbteice, nategnjene vratne mišice in naknadno se je pokazalo, da imam še natrgano eno hrbtno mišico, sopotnica pa nategnjene vratne mišice). Oba sva imela po 20, oz 22 terapij in več prgledov in slikanj po različnih zdravnikih. Zdravljenje je po 2. mesecih zaključeno.
Zanima me če sedaj pri uveljavljanju odš. zahtevka zavarovalnica naknadno lahko komplicira, ker ni bilo policijskega zapisnika. Zavarovalnico sem v prijavi škodenga dogodka (zeleni obrazec ki ga izpolniš na začetku;) ), obvestil o poškodovancih, vendar od takrat naprej ni nihče več omenjal poškodb. V poravnavi ki sem jo podpisal izrecno piše da je denar le za povračilo škode na vozilu in plačilo računa avtovleke.
Če ima gdo izkušnje na tem področju prosim da mi kaj svetuje, lahko tudi po Pm, in pa kolikšna odškodnina je po vašem mnenju primerna da se zahteva za poškodbe.
hvala